Hamar visszatérhet munkájához Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnapi sérvműtétje után, mindeközben tízezrek követelik Izraelben a kormányfő lemondását.

Több tízezren tüntettek országszerte a kormány és Netanjahu ellen, miközben a miniszterelnök koalíciója egyébként is az eddigi legnehezebb időszakát éli, számolt be a Guardian. Tel-Avivban, Jeruzsálemben, Haifában és Cézáreában is voltak tüntetések, ahol a háború fél évvel ezelőtti kirobbanása óta fogva tartott gázai foglyok szabadon bocsátását és Netanjahu lemondását követelték – mondván, ő az akadálya a további túszok szabadon engedésének – írja a 444.hu

Orbán másik nagy barátja is komoly bajban van – Tízezrek követelték Netanjahu lemondását

Izraeli zászlót tartó ellenzéki tüntetők követelik az elhurcolt izraeli túszok azonnali elengedését és Benjámin Netanjahu miniszterelnök lemondását  Fotó: MTI

Eközben a miniszterelnök koalíciója is megosztott. Hétfőn jár le az a legfelsőbb bírósági ítélet, amely felmentette az ultraortodox férfiakat a katonai behívó alól. A kérdésben nem értenek egyet a jobboldali vallásos és a világi pártok, miközben Netanjahu kijelentette, hogy Izrael folytatni fogja a Rafah elleni offenzíváját. Rafah az egyiptomi határ közelében fekvő város, ahol a becslések szerint a gázai lakosság közel fele, mintegy 1 millió ember tartózkodhat jelenleg.

A Hamász nagyjából 1200 áldozatot követelő októberi támadása során mintegy 250 embert rabolt el. Izrael becslései szerint közülük mintegy 130-an még mindig a Gázai övezetben lehetnek. A hozzátartozók napi szinten tüntetnek. Szerdán is volt demonstráció, miután zsákutcába jutottak a tárgyalások a Hamásszal a tartós tűzszünetről és a túszok elengedéséről.

Az amerikai, katari és egyiptomi közvetítőkkel zajló dohai tárgyaláson Izrael 7-800 palesztin fogoly szabadon engedését ajánlotta fel 40 izraeli túszért cserébe. A Gázai-övezetet a háború kirobbanásáig uraló Hamász elutasította az ajánlatot, mivel állandó tűzszünetet, valamint az izraeli csapatok teljes kivonulását várják el a mostanára szinte porig rombolt Gázából.

Forrás: 444.hu, The Guardian

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@zenebohóc: hát persze,hogy nem, - hiszen 14 éve lopnak meg benneteket büntetlenül és vezetnek benneteket az orrotoknál fogva! ilyesmire egy hülye nem lenne képes!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zenebohóc
Akkor tisztázzunk valamit: Orbán nem hülye !!!
csak úgy....
@zenebohóc: hát persze,hogy nem, - hiszen 14 éve lopnak meg benneteket büntetlenül és vezetnek benneteket az orrotoknál fogva! ilyesmire egy hülye nem lenne képes!
jáger laszló
A zsidók is +osztottak,vagy hülyék!?
Nem keresztények az biztos!
csak ennyi
barátilag
J,L.
Ezodabasz
Benjamin Netanjahu (is) háborús bűnös! ...van még sok ilyen alak sajnos a földön!
teuton
@zenebohóc: Persze, hogy a potrohos kolostormalac gazdad nem hülye, hanem elmebeteg!
teuton
@Ezodabasz: Meg Erdogan es az összes kipcsak diktator! Erdekes modon mind a potrohos haverjai...
Sztyepospista
Hiányolom még a Lukasenkát, valamint az Észak Kóreai Un-t.
zenebohóc
@csak úgy...: 14 év alatt a szuper Romániában 14 miniszterelnök váltotta egymást! Itt miért nem???
teuton
@zenebohóc: Ja, es a romanok lehagytak minden gazdasagi mutattoban MOot, pediga beka segge alol indultak, sem aram, sem elelmiszer nem volt...
zenebohóc
@teuton: Menj, és nézd meg hogy él a 80% ott!
csak úgy....
@zenebohóc: mert a magyarok ragaszkodnak a régi (lopós,hazudós) kacathoz!
a románok tanultak csaucseszku kárán, nekik nincs érzelmi kötödésük a miniszterelnökükhöz,politikusaikhoz mint nektek magyaroknak!
zenebohóc
@csak úgy...: Valóban! De ott is csak úgy 20% él jól!
csak úgy....
@zenebohóc: de mióta csatlakoztak az európai ügyészséghez egyre jobban megy nekik! egy országot a népet csak a tolvaj,korrupt politikusaik tudnak földönfutóvá tenni!
zenebohóc
@csak úgy...: Mert van egy magyar származású ügyésznő ott, aki írtja a korrupt románt! Már csak 1 maradt hátra: BASESCU! Hajrá!
zenebohóc
@Maccska: Lényeg, hogy 1 nagy hal még hátravan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.