155 különböző tejből származó mintát vizsgáltak meg annak kiderítésére, hogy a pasztörizálás valóban megsemmisíti a madárinfluenza-vírust. 

Az Egyesült Államok farmjain és mezőgazdasági telepein terjedni kezdett a madárinfluenza: a friss hírek szerint 12 állam több, mint 120 tejelő állománya érintett a fertőzésben – írja a Divany.hu

Ez az emberi megbetegedésekre is hatással lehet, ezért az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) kutatni kezdett, hogy kiderítsék, kimutatható-e a vírus a tejtermékekben. 

Don Prater, a FDA egyik vezető tisztségviselője elmondta, 155 különböző tejből és tejtermékből származó mintát vettek górcső alá, hogy kiderüljön, a pasztörizálás hatékony-e a madárinfluenza kórokozójával szemben. 

Farmokon terjed a madárinfluenza – Már a tejet is vizsgálják, hogy nem fertőzött-e

Forrás: Pixabay

Mint kiderült, nem most tartanak először "tej átvilágítást": korábban 297 mintát vizsgáltak meg, de szerencsére egyik esetben sem mutatkozott meg a fertőzés, de ez csak a megfelelően kezelt tejtermékek esetében igaz.

A szakemberek azt javasolják, senki se fogyasszon kezeletlen tejtermékeket!

Fertőzött tehenekből származott tejet nem használnak kereskedelmi termékekben, ám ennek ellenére a madárinfluenza egyre nagyobb veszélyt jelent az emberekre is. Jelenleg 690, a vírussal potenciálisan érintkezésbe került dolgozót tartanak megfigyelés alatt, közülük 51-en produkáltak a madárinfluenzára jellemző tüneteket. Őket tesztelik is a vírusra. Eddig három ember tesztjének lett pozitív az eredménye, ám mindhárman felépültek a fertőzésből.

Forrás: Dívány

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.