A keddi angol-ukrán csoportmeccsen egy hazai gólt elnéző Kassai Viktor nem vezet több meccset a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség (UEFA) szerdán döntött arról, hogy a tavaly a világ legjobb játékvezetőjének választott magyar bíróra nem számít a kontinenstorna kieséses szakaszában.

A Kassai fémjelezte magyar játékvezetői ötös a donyecki találkozó 62. percében követte el az Eb eddigi legnagyobb bírói hibáját, amikor az ukrán Devics lövése után nem ítélt gólt. A gólbíró Vad II. István ugyanis nem jelezte Kassainak, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe, így a játék 1-0-ás angol előnnyel folytatódott.

Szerda délután Pierluigi Collina, az UEFA-nál a játékvezetők első embere sajtótájékoztatón ismerte el, hogy a találatot meg kellett volna adni. Hangsúlyozta, emberi hiba történt, aminek nem lett volna szabad bekövetkeznie.

A Sport Géza korábban arról írt, a vitatott akciót eleve lesről engedte el a partjelző, "vagyis a két hiba végén kijött az, aminek történnie kellett, nem született gól."

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Az vesse rá az első követ, aki még soha életében nem hibázott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Sokat polemizáltunk ma a cimborákkal erről (is). Nem Kassai hibázott, hanem a gólbírója Vad II. Kassai ettől ugyanolyan jó bíró, mint volt elötte. Ugyanakkor mivel team-ben küldik őket , eléggé egyértelmű, hogy ez a csapat ezen az EB-n nem vezet többet. Azt nem értem, hogy miért nem vezetik be a gól videóbírót. Ha az amerikai fociban képesek 5 perceket annak kikockázásával tölteni, hogy a pontokat szerző játékos térde, vagy a labda ért-e elöbb földet, akkor nem hiszem, hogy ez ne működhetne a mi focinkban is.
Dr. Felipe
Itt sajnos nem működött a több szem többet lát elv. 1 bíró, 2 partjelző, 2 gólbíró sem láthat mindent.
Az tény hogy leshelyzetből indult az ukrán támadó amit a partjelző nem jelzett és az is tény hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon amit a gólbíró nem jelzett.
Magyarul lesgól volt tehát jól döntött Kassai hogy nem adta meg. Az ukránokat ez nem súlytotta de ha megadta volna akkor az az angolokat súlytotta volna.
keresztapa
@Dr. Felipe: Tehát Kassai ezek szerint nem hibázott, a leshelyzetet nem észlelte, mivel nem fújt, ugyanúgy mint a gólnál, akkor nemvolt semmi hiba a játék vezetésében, ezért nem vezethet mérkőzést az EB -n. AZ a Bíró aki nincs a játékkal együtt, az nem játékvezető, ezt tudják az ítészek és ezért nem engedik játékot vezetni az EB -n. Ez tény! ténnyel szembe nem érdemes menni, mert a hibát ismeri el, és akkor a hiba érvényesül, a ténnyel szemben.
Atha
Sajnálom!
Remek bíró és ez a balhé most megtépázza az eddigi eredményeit is!
Előttem nem kell szégyenkeznie! Elismerem a munkásságát.
Sajnos a sztoriban az egyik legnagyobb vesztes ő!
Dr. Felipe
@keresztapa: Szia. Igen neked van igazad én fejeztem ki rosszul magamat. Kétszer is hibázott és az egyik hiba kompenzálta a másikat így kár nem érte sem az ukránokat sem az angolokat.
gergely
Pont azon gondolkodtam a meccs alatt hogy esetleg vezet még egy meccset meg a döntőt,erre jön egy ilyen hiba,meg a béna angolok,hogy nem tudnak védekezni,meg a béna ukránok hogy nem tudnak egy normális gólt lőni.Ez nem olyan,mint sok más dolog hogy azért szopik mert magyar .Erre tessék.Nem tudom ez a Collina mennyit hibázott eddig.Sajnálom a srácot mert talán ő a legjobb.Ez sajnos a meccstől is függ.
Annak idején mondták,hogy Puhl Sándor a magyar labdarúgás egyetlen világsztárja.Na most Kassai az.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.