A magyar labdarúgó-válogatott pótselejtezőre kényszerül a 2016-os, franciaországi kontinensviadal kvalifikációs sorozatában, mivel nem lett legjobb csoportharmadik.

Bernd Storck szövetségi kapitány csapatát még a törökök előzhették meg a csoportkör utolsó, keddi játéknapján. Ez be is következett, ugyanis hazai pályán Selcuk Inan 89. percben szerzett szabadrúgásgóljával 1-0-ra legyőzték a már biztos résztvevő Izlandot, illetve Kazahsztán szintén 1-0-ra nyert Lettországban.

A nemzeti együttes az 1986-os világbajnokság óta először vehetne részt nagy nemzetközi tornán, az Eb-re pedig története során harmadszor juthat ki, legutóbb erre 1972-ben volt példa.

Kedden a horvát és legjobb csoportharmadikként a török válogatott biztosította helyét a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon, így már húsz együttes részvétele biztos a 24 csapatos kontinensviadalon. 

További nyolc csoportharmadik – köztük Magyarország – pedig novemberben pótselejtezőn küzd meg a maradék négy helyért. A párharcok sorsolását vasárnap rendezik.

A 2016. június 10-én rajtoló Eb csoportsorsolására pedig december 12-én Párizsban kerül sor.

A 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak:

Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia, Horvátország, Törökország

A pótselejtezős válogatottak:

MAGYARORSZÁG, Ukrajna, Dánia, Svédország, Írország, Szlovénia, Norvégia, Bosznia-Hercegovina

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Oh drága búzakenyér,olyan szépen meg tudják magyarázni. A győzelem, na ugye jók vagyunk fantasztikus a magyar foci!A döntetlen az végül is győzelem, a vereség a részvét a fontos, a vereségről meg a libsibolsik tehetnek, mert a szemetek nem építettek stadionokat. Pedig, ha annak idején Gyurcsány falusi budijának a végébe stadion épült volna, most csoport elsők lennénk... még több stadion kell és akkor majd világbajnokok leszünk..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Edy Andre
Az lenne a csoda, ha köztük bekerülnénk: Ukrajna, Dánia, Svédország, Írország, Szlovénia, Norvégia, Bosznia-Hercegovina.
brutus
LUZEREK (mar megint) !!! Nem is erdemlik" meg, hogy valahova is kikerüljenek. Fosgyenge banda ! Bizonyitek ? Tessek: a 18 szerezhetö pontbol (Eszakirorszag, Romania es Görögorszag ellen) öszzessen 4 (!!!) pontot szereztek (gyözelem nelkül...) es ezek az ellenfelek is harmatgyengek, valljuk be öszinten ! Szoval, miröl is beszelünk ???
A kvalifikacio potselejtezön keresztül ezzekel KIZARVA !!
Kamcsatka
@Edy Andre: Hajrá Ukrajna, Dánia, Svédország, Írország, Szlovénia , Norvégia, Bosznia -Hercegovina!
papa.49
A pótselejtező után megint ,,bántsák a magyart,, lesz fos gyenge ez a foci , nem is érdemelnék meg hogy bármelyik világversenyre kijussanak, ez csupán UMCSCS szint, (utcai mezítlábasok csőcselék csapata))))))))))))))
adrenalink
YeSS! Nem vagyok hívő, de van Isten az égben!:)))
nemjoezigy
Most lesz miről csámcsogni, ötletelni, okoskodni, magyarázkodni.
Megint bebizonyosodott, hogy előbb kell a foci EREDMÉNY, és utána a feltételek (stadion), de ezeknek a népnyúzó, saját zsebet tömő fideSSkereszténybandának aztán mondhatja a többség.
Ezek amíg hatalmon vannak teljesen leépítik az országunkat!
IEN
Győzött az igazság! Harmatgyenge a válogatottunk, ebben a nagyon gyenge csoportban lett két győzelmük Feröer ellen. Ne legyenek büszkék rá! Majd ha a pótselejtezőn továbbjutnak,akkor megemelem előttük a kalapomat. Szerintem a fejemen marad!
keresztapa
Majd ezek a lehetetlent teljesítik?: A csodára meg várnunk kell @Edy Andre: 1972 óta nem találkoztunk a csodával de nem volt Puskás akadémiánk, most viszont van, de csodánk továbbra sincs. Igaz nem csoda kell, hanem labdajáték szeretete. De ez nem a játékosok érdemtelen kiemelkedő fizetésén kell, hogy alapuljon! Ismerjük be, hogy alkalmatlanok vagyunk egy Európai alsó szint elérésére, nem kell görcsölnünk! @nemjoezigy: nem kell a politikai beágyazásod, a játékról fejtsd ki véleményed 1972 után nem a Fidesz volt nyerő helyzetbe, na ugye?
zöldszem
Oh drága búzakenyér,olyan szépen meg tudják magyarázni. A győzelem, na ugye jók vagyunk fantasztikus a magyar foci!A döntetlen az végül is győzelem, a vereség a részvét a fontos, a vereségről meg a libsibolsik tehetnek, mert a szemetek nem építettek stadionokat. Pedig, ha annak idején Gyurcsány falusi budijának a végébe stadion épült volna, most csoport elsők lennénk... még több stadion kell és akkor majd világbajnokok leszünk..
Aki Én
@zöldszem: Azt kihagytad, hogy aki már szurkolni sem képes ennek a ,,sanyarú" sorsú csapatnak, az hazaáruló.
zöldszem
@Aki Én: Ó, hát a sor végtelen az a szemét EU, Soros, Bajnai a menekültek...
nevemnick
El lett bakszva! A határokon fel kellett volna állítani arcfelismerő kamerákat, ami kiszűrte volna a közel-keletről érkező focista zseniket,(köztük az elgáncsolt fociedzőt is). Az állampolgárságért talán feléledt volna a ,,magyar" futball. (De addig is a jelszó: stadiont még, még, mert ennyi nem elég!)
zöldszem
hkepkezelo.com/images/ejbqajcornzbba9lnfur.gifallottatok? Mit hallottatok, Szijjártó nem kérette még be a Kazahsztán és Törökország nagyköveteit?
Dr. Felipe
Na mi van elvtársak, még mindig nem jutottunk ki erre a szar foci EB re? Még ebből a fostalicska, gyenge csoportból sem elvtársak?

Nein, nein, nein: lázár, rogán, habony marad, a többiek menjenek kifelé a francba.

Az örök igazság megint érvényesült, a milliárdok nem tudnak gólt rúgni. A nagy erőlködésnek mindig beszarás a vége elvtársak.
Majd ha egész Európa kijut az EB re akkor kijutunk mi is, feltéve ha addigra nem sorolnak át bennünket Ázsiába.
papa.49
@Dr. Felipe: Ott is biztos helyünk lenne ,,az utolsó,,))))))))))
Lepényleső
A footballozásra mivel lehetne őket rákényszeríteni?
kkalman
Háááát, én nagyon szurkolok a fiúknak a ki nem jutásért!
Ezzel a teljesítménnyel egy újabb Mexikó lenne az eredmény. Az első négy percben 2 - 0 a szovjeteknek, majd még négyet kaptunk, közte egy öngólt. Ezt Franciaországban is meg tudják ismételni akármelyik csapat ellen. Mindenkinek jobb, ha itthon maradnak.
Majd ha a fiúk tudnak focizni, és ez a tudás látszik az eredményeken is, na, akkor lehet gondolkodni a világversenyeken való részvételről.
namihami
A Gyurcsány a hibás, mert mindig beletette a lábát, ha a fiaink az ellenfél kapujára lőttek.
A Bajnai meg beállt a kapuba és az ellenfél összes lövése elől elugrott, hogy biztosan gól legyen.
Ugye, hogy milyen egyszerű magyarázata van a bukásnak?
simmering73
Ahogy nézem a pótselejtezős névsort, esélyünk a kijutásra minimális.
prime777
@zöldszem: Ha az épült volna neki a telkén akkor lámpavasra húzták volna,mondván:az adófizetők pénzéből mit merészel ez,tutti,hogy lenyúlnak egy rakat pénzt vagy,hogy honnan van a mocskos zsidójának pénze az ilyenre.
Körülbelül ez lett volna.Szánalom a magyarok egy jó része.Csak szégyent hoznak a nemzetre az országra.
zöldszem
@prime777: "Ha az épült volna neki a telkén akkor lámpavasra húzták..."
Én is így gondoltam amikor írtam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.