Ahogy arról korábban beszámoltunk Magyarország vereséget szenvedett csütörtökön hazai pályán az Anglia elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen. Az angol labdarúgó-szövetség pedig a FIFA-hoz fordul a magyar szurkolók rasszista viselkedése miatt.

Dagad a botrány: rendőrségi feljelentés, FIFA-vizsgálat a magyar szurkolók miatt – reagált az MLSZ is – Videón, ahogy poharakkal fejbe dobták Raheem Sterlinget a gólöröme közben
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) is vizsgálja a Magyarország–Anglia világbajnoki selejtezőn történt szurkolói incidenseket, már feljelentést is tett a rendőrségnél - írja az Index.hu.

A szigetországiak elítélik a Puskás Arénában történteket, de minden bizonnyal a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) sem megy el szó nélkül a történtek mellett.

A lap úgy értesült, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség is vizsgálja a csütörtökön este történteket. A Puskás Aréna szabályzatának megsértése a stadionból való kitiltást, valamint polgári peres eljárást eredményezhet.

Az MLSZ a pohárbedobálás és egyéb ügyekben is vizsgálódik, sőt, több esetben a rendezők rendőrségi feljelentést tehetnek. 

A kitiltást szintén a rendező – jelen esetben az MLSZ – kezdeményezheti, de a rendőrségi feljelentéshez hasonlóan csak akkor, ha a személyazonosságot kétséget kizáróan tudják igazolni. A feljelentés és a kitiltás is jogszabályban van részletezve.

Az Index értesüléseit később hivatalos közleményben erősítette meg az MLSZ:

a pályára lépő, a fénygránátot és a poharakat bedobó szurkolók azonosítása zajlik. Ellenük megtette/megteszi a rendőrségi feljelentést az MLSZ. Az esetleges pénzbüntetést polgári peres eljárás keretében a szövetség az elkövetőkre hárítja, emellett a sportrendezvényekről történő 2 éves kizárásra számíthatnak az eljárás végén.

Az angol BBC értesülései szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) vizsgálatot indít a csütörtök esti Magyarország–Anglia világbajnoki selejtezőn történt szurkolói incidensek miatt.

Dagad a botrány: rendőrségi feljelentés, FIFA-vizsgálat a magyar szurkolók miatt – reagált az MLSZ is – Videón, ahogy poharakkal fejbe dobták Raheem Sterlinget a gólöröme közben

Az angol Raheem Sterlinget gólöröme közben így dobták fejbe poharakkal a magyar ultrák. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A fenti jelenetről videó is készült:

Több angol tudósító és játékos is arról számolt be, hogy rasszista inzultusok érték az angol válogatott színes bőrű labdarúgóit, főként Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet. Az angol lapok is kiakadtak a magyar szurkolók viselkedése miatt.

A FIFA jelenleg arra vár, hogy megérkezzen a hivatalos meccsriport, ami alapján megkezdheti az eljárást.

Boris Johnson brit miniszterelnök is a FIFA vizsgálatát szorgalmazza, elfogadhatatlannak tartja, ami történt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is reagált az üggyel kapcsolatban, aki egy videót posztolt a júliusi Eb-döntőről – írja a 24.hu.

Az angol játékosok panaszkodnak a tegnapi „ellenséges budapesti hangulat miatt”. Az alábbi felvétel a Wembley-ben készült az EB-döntő előtt. Az olasz himnusz alig hallható az angol szurkolók füttykoncertje közepette. Akkor is nyilatkoztak vajon hasonlókat???

- írta bejegyzéséhez.

Felcsút környékének országgyűlési képviselője nem értette a füttyöt, de szerinte Trianonért is térdepeltek az angolok a kezdő sípszó előtt.

A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap 18 órakor Albánia vendégeként lép pályára, majd jövő héten szerdán Andorrát fogadja.

Forrás: Index.hu
Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ezek kubatov elvtars verolegenyei. Kizart hogy kizarjak oket. Inkabb jatszatjak a valogatott ures lelatok elott, minthogy kiadjak ezeket a mocskos neonacikat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vitriol
Igazán remek dolog ahogy a csőcselék viszi a magyarok "jó hírét" szerte a világban. Pintér elvtárs vegye észre, hogy neki még igen sok dolga lenne ezen a téren is!
ómió
Tudjuk! A rasszista ordibálás, tiltakozás, fütyülés, "bemutatás" csak Antant-kedvezményezett országok szurkolói számára megengedett! Nyugaton ez az "egyenlőség" origója!
Gazella
@namihami: nekem 8.. nézz meg több fotót és videót.
Yoda69
@jesz: Jartal te mar Indiaban? Meg most is az angolok altal odavitt kulturabol elnek. Amiota az angolok elhagytak Indiat, csak kaosz es korrupcio van.
simmering73
"Nagy visszhangot keltett Gareth Bale, a Real Madrid walesi válogatott játékosának kijelentése, amelyben éppen ezt javasolta, s csapattársai máris egyetértenek vele. Kijelentették, hogy levonulnak a pályáról, ha Fehéroroszországban (ahol jó esély van rá, hogy ez megtörténjen) rasszista bekiabálásokat hallanak. Ha a többi válogatott csatlakozik ehhez, és megbénulnak a világbajnoki, európai nemzetközi tornák, akkor a FIFA inkább a rasszista országok válogatottjait fogja kitiltani, minthogy ne lehessen megrendezni a világbajnokságot. Elsők között Magyarországot."
nepszava.us/magyarorszagot-kizarhatjak-a-futball-vb-rol/
teuton57
Erthetö. Tehat ha Ceausescu lopott, akkor Orbannak is szabad! Remelhetöleg ö is ugy vegzi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.