Több csapat is kritikával illette a szlovák-magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon a Magyarországon tapasztalt laza járványügyi intézkedéseket.

Szijjártó megsértette a házirendet, majd kigúnyolta a jajgató embereket

Fotó: Facebook

Szijjártó Péter úgy érezte, hogy ebbe a vitába neki muszáj beszállnia, Facebookra posztolt egy képet, amiben azt írja:

„pont azok jajgatnak most a csarnokot megtöltő magyar emberek láttán, akik a foci EB idején megtelt Puskáson háborogtak”.

Mindezt úgy, hogy az Európa-bajnokság házirendjét nem sikerült betartania. Ebben ugyanis ez áll:

„Az épületbe belépni és ott tartózkodni kizárólag az orrot és szájat egyaránt eltakaró FFP2 maszkban lehet."

A képen négy emberből hárman van FFP2-es maszk. Szijjártón viszont pont nem az van, pedig a szervezők adnak, ha nincs.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Facebook

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A járványügyi szabályok megsértése, és a járvány figyelmen kívül hagyása miatt a további találkozók megrendezési jogát elvenném Magyarországtól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Orbánnak olyan nagyon fontos, hogy minél több rangos sportesemény Magyarországon kerüljön megrendezésre. Akkor nem a sportolók biztonsága kell, hogy legyen az elsődleges? Miért lehet a zsúfolt nézőtér maszk nélkül? Miért hozzák olyan helyzetbe a más országok sportolóit, hogy tartaniuk kell a megfertőződéstől- holott o,otthon a felkészülés során vállalták a bezártságot, a távollétet a családtól. Azért mert a magyar emberek egészségével nem törődik a kormány ,kocsis a fideSS ftakcióvezetője és nem mellesleg a rendező kézilabdaszövetség elnöke, és toporzék- egy ilyen rendezvényen nagyon szigorúan kellene ellenőrizni és betartatni a járványügyi szabályokat. Ezek a sportemberek ismét viszik az ország "jó hirét" a világba. Szégyen!!!
Csizmás Kond
...a nagyon nagy okoskáknak...
"Lássuk mennyire hasonló vagy mennyire tér el az FFP2-es és a KN95-ös szájmaszk:

Ha a két szájmaszk szűrőteljesítményét értékeljük azt látjuk, hogy az FFP2 a vírusok több, mint 94%-át, míg a KN95 több, mint 95%-át szűri meg. Ez az adat gyakorlatilag teljesen hasonló, mindkét maszk igazán jó tulajdonsággal bír. Érdekes adatot mutatnak a ki- és belégzési teljesítményre mért adatok. Az áramlási sebességben az FFP2-es valamivel jobbnak mondható, hiszen 95 liter/perc adatot mértek a kutatók, míg a KN95-ös szájmaszk adata 85 liter/perc lett a teszt anyaggal mérve.

A tudósok még egy érdekes kísérletet is elvégeztek a különféle típusú maszkokkal. Egy teszt kamrában a tesztet végző személlyel különféle gyakorlatokat végeztettek, miközben a helyiségbe egy speciális teszt-aeroszolt juttattak be. Mérték a személy szájmaszkjába bejutó penetrációt és az arcfelület szivárgását is. Ezek alapján mindkét típusú szájmaszk szűrőjén kevesebb, mint 8% tesztanyag jutott át.

Jelen adatok szerint az európai FFP2 és a kínai KN95 szájmaszkok igazán hasonlónak tekinthetők.
telegdilaci
@Nyírfa:Minden normális Ország szigorításokat vezet be a járvány terjedésének elkerülése érdekében,Magyarországnak eszébe sincs,sorra rendezik ész nélkül felelőtlenül,a tömeg rendezvényeket,és csodálkozunk hogy egyre több a fertőzött és még mindig sokan halnak meg a virusban!
Nyírfa
@telegdilaci: Igen, normális országban. Jó lenne, ha mi is normális országban élhetnénk, talán nyáron már, igen. Ahogy @kereső: is írja, mint vendéglátóknak, nekünk kellene a legmesszebbmenőkig ügyelnünk az itt versenyző sportolók biztonságára, egyrészt, és ez a legfontosabb, mert az életüket, az egészségüket teszik kockára , ha a magyar állam nem szavatolja a járványügyi szabályok betartását, másrészt pedig, mert a verseny szelleme megköveteli a sportszerűséget. Márpedig a miattunk megfertőződött sportoló nem vehet részt a játékokban, a csapata pedig eleshet a további küzdelmektől, a győzelmi esélytől.

És így akarna a fidesz atlétikai világbajnokságot rendezni.
ómió
Ez, ám, az "érdeksérelem"! Ahelyett, hogy az "efftársi oltáspártiságot" abszolválta volna!
division
@Pági: @Nessy: Hagyjátok ezt a nem normális konteóst, ma is beszólt nekem, pedig megkértem, felejtsen el. Neki ez az élete, így érzi jól magát, ezért kapja a "fizetését".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.