Több csapat is kritikával illette a szlovák-magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon a Magyarországon tapasztalt laza járványügyi intézkedéseket.

Szijjártó megsértette a házirendet, majd kigúnyolta a jajgató embereket

Fotó: Facebook

Szijjártó Péter úgy érezte, hogy ebbe a vitába neki muszáj beszállnia, Facebookra posztolt egy képet, amiben azt írja:

„pont azok jajgatnak most a csarnokot megtöltő magyar emberek láttán, akik a foci EB idején megtelt Puskáson háborogtak”.

Mindezt úgy, hogy az Európa-bajnokság házirendjét nem sikerült betartania. Ebben ugyanis ez áll:

„Az épületbe belépni és ott tartózkodni kizárólag az orrot és szájat egyaránt eltakaró FFP2 maszkban lehet."

A képen négy emberből hárman van FFP2-es maszk. Szijjártón viszont pont nem az van, pedig a szervezők adnak, ha nincs.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Facebook

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A járványügyi szabályok megsértése, és a járvány figyelmen kívül hagyása miatt a további találkozók megrendezési jogát elvenném Magyarországtól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pegero
@Nessy: 16:30
Szerintem sokkal jobb lenne fordítva leélni az életet!
Átsétálsz az elfekvőből a kórházba, majd kijössz a kórházból és elmész nyugdíjba. Ezt követően elkezdesz dolgozni, lehúzol 40 évet és utána éveken át koptatod a iskolapadot. A tanáraid után megismerkedsz az óvó nénikkel majd átmászol a járókádba elfoglalod a helyed, onnan visszamászol a pólyádba és alig várod, hogy egy óriási orgazmus kíséretében befejezd a földi pályafutásodat.
Csizmás Kond
...a nagyon nagy okoskáknak...
"Lássuk mennyire hasonló vagy mennyire tér el az FFP2-es és a KN95-ös szájmaszk:

Ha a két szájmaszk szűrőteljesítményét értékeljük azt látjuk, hogy az FFP2 a vírusok több, mint 94%-át, míg a KN95 több, mint 95%-át szűri meg. Ez az adat gyakorlatilag teljesen hasonló, mindkét maszk igazán jó tulajdonsággal bír. Érdekes adatot mutatnak a ki- és belégzési teljesítményre mért adatok. Az áramlási sebességben az FFP2-es valamivel jobbnak mondható, hiszen 95 liter/perc adatot mértek a kutatók, míg a KN95-ös szájmaszk adata 85 liter/perc lett a teszt anyaggal mérve.

A tudósok még egy érdekes kísérletet is elvégeztek a különféle típusú maszkokkal. Egy teszt kamrában a tesztet végző személlyel különféle gyakorlatokat végeztettek, miközben a helyiségbe egy speciális teszt-aeroszolt juttattak be. Mérték a személy szájmaszkjába bejutó penetrációt és az arcfelület szivárgását is. Ezek alapján mindkét típusú szájmaszk szűrőjén kevesebb, mint 8% tesztanyag jutott át.

Jelen adatok szerint az európai FFP2 és a kínai KN95 szájmaszkok igazán hasonlónak tekinthetők.
telegdilaci
@Nyírfa:Minden normális Ország szigorításokat vezet be a járvány terjedésének elkerülése érdekében,Magyarországnak eszébe sincs,sorra rendezik ész nélkül felelőtlenül,a tömeg rendezvényeket,és csodálkozunk hogy egyre több a fertőzött és még mindig sokan halnak meg a virusban!
Nyírfa
@telegdilaci: Igen, normális országban. Jó lenne, ha mi is normális országban élhetnénk, talán nyáron már, igen. Ahogy @kereső: is írja, mint vendéglátóknak, nekünk kellene a legmesszebbmenőkig ügyelnünk az itt versenyző sportolók biztonságára, egyrészt, és ez a legfontosabb, mert az életüket, az egészségüket teszik kockára , ha a magyar állam nem szavatolja a járványügyi szabályok betartását, másrészt pedig, mert a verseny szelleme megköveteli a sportszerűséget. Márpedig a miattunk megfertőződött sportoló nem vehet részt a játékokban, a csapata pedig eleshet a további küzdelmektől, a győzelmi esélytől.

És így akarna a fidesz atlétikai világbajnokságot rendezni.
ómió
Ez, ám, az "érdeksérelem"! Ahelyett, hogy az "efftársi oltáspártiságot" abszolválta volna!
division
@Pági: @Nessy: Hagyjátok ezt a nem normális konteóst, ma is beszólt nekem, pedig megkértem, felejtsen el. Neki ez az élete, így érzi jól magát, ezért kapja a "fizetését".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.