Több csapat is kritikával illette a szlovák-magyar közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon a Magyarországon tapasztalt laza járványügyi intézkedéseket.

Szijjártó megsértette a házirendet, majd kigúnyolta a jajgató embereket

Fotó: Facebook

Szijjártó Péter úgy érezte, hogy ebbe a vitába neki muszáj beszállnia, Facebookra posztolt egy képet, amiben azt írja:

„pont azok jajgatnak most a csarnokot megtöltő magyar emberek láttán, akik a foci EB idején megtelt Puskáson háborogtak”.

Mindezt úgy, hogy az Európa-bajnokság házirendjét nem sikerült betartania. Ebben ugyanis ez áll:

„Az épületbe belépni és ott tartózkodni kizárólag az orrot és szájat egyaránt eltakaró FFP2 maszkban lehet."

A képen négy emberből hárman van FFP2-es maszk. Szijjártón viszont pont nem az van, pedig a szervezők adnak, ha nincs.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Facebook

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
A járványügyi szabályok megsértése, és a járvány figyelmen kívül hagyása miatt a további találkozók megrendezési jogát elvenném Magyarországtól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
A járványügyi szabályok megsértése, és a járvány figyelmen kívül hagyása miatt a további találkozók megrendezési jogát elvenném Magyarországtól.
Csizmás Kond
...újabb takonymédia...az a maszk ami Szijjártón van épp oly elfogadott mint a többin lévő drágább flanc...tehát ki is fokozza a szarháziságot ?
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: Elolvastad a cikket is?

"„Az épületbe belépni és ott tartózkodni kizárólag az orrot és szájat egyaránt eltakaró FFP2 maszkban lehet."
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: Elolvastam csak azt nem láttam sehol ahol bizonyítaná az alítottokat. Amúgy azt tényleg nem hiszem hogy a szimpla egészségügyi maszk mindenhol elfogadott állapotát felülírnák egy sportrendezvényen ahol amúgy is senki nem maszkban ordibál...itt valami sántít, mert a maszk amit visel az elfogadott mindenhol.
Rockxy
jajjajjajjajjajjj!
eftépé kettes, hármas, négyes.
mikrofonpróba, négyes 5-6-7-8-12.
MSZP 1es maszk felkészül, dks maszk lazul!!
Pálinkás Pál
szívem szerint rátok varrnám szájkosár fanok...hogy mindig rajtatok legyen...
Nessy
@CsipkeRózsa: Mikor érdekelte hazánk nagyjait egy általuk kiadott rendelkezés betartása? Feltételezhetően nem a takarítónő készítette az utasítást!
Pági
@Pálinkás Pál: van akiknek a lélegeztető áll jobban. Ki kell próbálni!
Pálinkás Pál
@Pági: majd ha beteg aggastyán leszek, mint a gépen lévők 98 %-a...
teuton
@Csizmás Kond: Analfabeta! Az FFP2 maszk hasznalatat nem a szervezök irtak elö, ök csak hivatkoztak a 743/2021 szami dec. 21.-i kormanyrendeletre! Ne pofazz mar mindenbe bele ugy, hogy semmiröl nem tudsz! Szofosonak egy jo nagy penzbüntetest kellene kapnia! Presze ök sem a szabalyokat, sem a törvenyeket nem kell betartsak...
Nessy
@Pálinkás Pál: Akkor dobd fel időbe a talpad,hogy ne öregedj meg!
Pálinkás Pál
@Nessy: nem áll szándékomban...mint az sem hogy vénemberként ,rám hivatkozva döntsék be a világot...
Németh István
Az a maszk ami a Szijjártón van (FFP2 illetve 1-2) a magyar szabványnak a 3 szoros értékű megfelelője! ha valamit nem tudtok, nem ismertek, akkor előtte kérdezzetek hozzáértőt!
kereső
Orbánnak olyan nagyon fontos, hogy minél több rangos sportesemény Magyarországon kerüljön megrendezésre. Akkor nem a sportolók biztonsága kell, hogy legyen az elsődleges? Miért lehet a zsúfolt nézőtér maszk nélkül? Miért hozzák olyan helyzetbe a más országok sportolóit, hogy tartaniuk kell a megfertőződéstől- holott o,otthon a felkészülés során vállalták a bezártságot, a távollétet a családtól. Azért mert a magyar emberek egészségével nem törődik a kormány ,kocsis a fideSS ftakcióvezetője és nem mellesleg a rendező kézilabdaszövetség elnöke, és toporzék- egy ilyen rendezvényen nagyon szigorúan kellene ellenőrizni és betartatni a járványügyi szabályokat. Ezek a sportemberek ismét viszik az ország "jó hirét" a világba. Szégyen!!!
Csizmás Kond
...a nagyon nagy okoskáknak...
"Lássuk mennyire hasonló vagy mennyire tér el az FFP2-es és a KN95-ös szájmaszk:

Ha a két szájmaszk szűrőteljesítményét értékeljük azt látjuk, hogy az FFP2 a vírusok több, mint 94%-át, míg a KN95 több, mint 95%-át szűri meg. Ez az adat gyakorlatilag teljesen hasonló, mindkét maszk igazán jó tulajdonsággal bír. Érdekes adatot mutatnak a ki- és belégzési teljesítményre mért adatok. Az áramlási sebességben az FFP2-es valamivel jobbnak mondható, hiszen 95 liter/perc adatot mértek a kutatók, míg a KN95-ös szájmaszk adata 85 liter/perc lett a teszt anyaggal mérve.

A tudósok még egy érdekes kísérletet is elvégeztek a különféle típusú maszkokkal. Egy teszt kamrában a tesztet végző személlyel különféle gyakorlatokat végeztettek, miközben a helyiségbe egy speciális teszt-aeroszolt juttattak be. Mérték a személy szájmaszkjába bejutó penetrációt és az arcfelület szivárgását is. Ezek alapján mindkét típusú szájmaszk szűrőjén kevesebb, mint 8% tesztanyag jutott át.

Jelen adatok szerint az európai FFP2 és a kínai KN95 szájmaszkok igazán hasonlónak tekinthetők.
telegdilaci
@Nyírfa:Minden normális Ország szigorításokat vezet be a járvány terjedésének elkerülése érdekében,Magyarországnak eszébe sincs,sorra rendezik ész nélkül felelőtlenül,a tömeg rendezvényeket,és csodálkozunk hogy egyre több a fertőzött és még mindig sokan halnak meg a virusban!
Nyírfa
@telegdilaci: Igen, normális országban. Jó lenne, ha mi is normális országban élhetnénk, talán nyáron már, igen. Ahogy @kereső: is írja, mint vendéglátóknak, nekünk kellene a legmesszebbmenőkig ügyelnünk az itt versenyző sportolók biztonságára, egyrészt, és ez a legfontosabb, mert az életüket, az egészségüket teszik kockára , ha a magyar állam nem szavatolja a járványügyi szabályok betartását, másrészt pedig, mert a verseny szelleme megköveteli a sportszerűséget. Márpedig a miattunk megfertőződött sportoló nem vehet részt a játékokban, a csapata pedig eleshet a további küzdelmektől, a győzelmi esélytől.

És így akarna a fidesz atlétikai világbajnokságot rendezni.
ómió
Ez, ám, az "érdeksérelem"! Ahelyett, hogy az "efftársi oltáspártiságot" abszolválta volna!
division
@Pági: @Nessy: Hagyjátok ezt a nem normális konteóst, ma is beszólt nekem, pedig megkértem, felejtsen el. Neki ez az élete, így érzi jól magát, ezért kapja a "fizetését".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.