Egész Magyarország Csollány Szilvesztert gyászolja, aki 51 éves korában hunyt el koronavírus-fertőzés okozta betegségben. A Blikk számolt be arról, hogy egy hazai újságíró szerint a haláleset árnyékában meg kellene emlékezni arról is, hogy életében is sokkal többet érdemelt volna

Csollány Szilveszter tragédiája: „Hol voltak a most leghangosabban jajgatók?”
Kép: Illyés Tibor/MTI

Az írónő szerint Csollány Szilveszter többet érdemelt volna. Sikerből, méltóságból, megbecsülésből, lehetőségből, évekből. 

Hatalmas fekete-fehér fotókkal, fájdalmasan nagy feliratokkal búcsúzik mindenki Csollány Szilvesztertől. Szinte cimboraként Szilasozzák, mások a Gyűrűk urának nevezik, kicsit mindenki akar magának a gyászból, ahogy egykori, hatalmas sikerének ragyogásában is szívesen sütkéreztünk

– írja Facebook-bejegyzésében Kőváry Anett, aki ezután még keményebb hangvételre vált.

De ő nem dörgölőzött hatalmakhoz, nem tette kirakatba az életét, nem lett a közösségi média harácsoló királya, csupán talán méltóságot vágyott volna. Nem tudom, mert nem ismertem

– tette hozzá, és felidézett két korábbi, 2013-as, illetve 2017-es Csollány-interjút is, amelyekből szerinte süt a szomorúság.

Csollány Szilveszter többet érdemelt volna. Sikerből, méltóságból, megbecsülésből, lehetőségből, évekből. Többet érdemelt volna – legalábbis innen így látszik, aztán ki tudja, talán pont elég volt neki mindenből. De törődött vele valaki is? Úgy igazán? Persze, mindenkinek joga van úgy gyászolni, ahogy szeretne, mégis – praktikusan – érdemesebb volna addig megbecsülni a másikat, amíg az tud róla. Nem a nagy fekete-fehérre feliratozott fotóktól lesz igaz a gyász, hanem az addig készített színes képektől.”

Osváth Zsolt YouTube-videós Facebook-oldalán szintén hasonló gondolatokat fogalmazott meg az olimpiai bajnokkal kapcsolatban.

Most újra mindenki bajnoka, de halála előtt korábban sört csapolt az olimpikonunk, egy kocsmában. Ennek számtalan oka lehet, jórészt nem is a mi hibánk. Ezért nem lehet okolni az egyszerű embert. Pár hete még az oltatlansága volt a téma, évekig meg rá se nézett senki – állítása szerint. Nem éhezett, de nem élt jól. Nem is feltétlenül csak az anyagi nehézségekről beszélek itt. Most jönnek ám a lájkok a részvétnyilvánító posztokra, lehet meríteni a szimpátiafazékból. Mint Damu Rolandnál. Persze, a két ember élete, megítélése merőben eltér, de a haláluk és az utána következő álszent negnyilvánulások hasonlóak

– írta Zsolt, aki felidézte, hogy amikor Damu Roland live-ban ételért könyörgött, a művésztársak, sztárok, politikusok sokasága elfelejtett posztolni, ám a halála után feketébe borult a Facebook.

Forrás: Blikk
Címlapkép: Illyés Tibor/MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
elmondták az oraszág vezetői hogy kettős mérce kettős mérce itt kettős mérce ott csak több volt a körön kivüli. Ez mindenhol hat ám mindenkire, Majd amikor a hatalmi elit kiebbre kerül lesz pinnyogás vinnyogás ha áznak? fáznak? éheznek ? mert most ez a hang nem jut el hozzájuk és vagy leszoknak a hazaárulozásaikról vagy nem, Viktor tudod jó dolog a karuszell MERT FOROG VELETEK egyszerre két helyen nem lesztek ugy ami vár rátok a szünő luxus meg a többi kellékek hideg rideg valóság ami most éppen minket súlyt általad. 4-5 éve irtam inkább UNOKÁZNÁL a jóléted mellett. nem hallgattad meg akkor?
PÉTER1
Mi mindig halálukban becsüljük meg a szereteinket.
Emmersson71
Olimpiai életjáradékot kapott 35 éves korától, 2005-től. Felvett svájci frank alapú hitelt a családi házukra. Miért kéne sajnálni az anyagi helyzete miatt? Sokan örülnénk, ha a 35 évesen nyugdíjba mehetnénk!
Ha emellett még olyan munkákat volt kénytelen elvállalni, mint a kocsmai sörcsapolás - amivel egyébként semmi gond nincsen, szerintem -, akkor annak olyan okai voltak, mint a nehéz természete, a szakma-végzettség hiánya. Ha pedig a járadék és a fizetése sem volt elég a törlesztőre, akkor egy pénzügyi analfabéta is volt.
Emmersson71
Egyébként elképesztő, mennyire megszaporodtak az olyan posztok, amelyekben egyesek más embereket azzal vádolnak, hogy egy ismert ember halálhírén akarnak követőket szerezni, és "kicsit mindenki akar magának a gyászból"! NOOOORMÁÁÁLIS???
Közben ők teszik pont ezt, ahogy olvashatjuk, még olyan nő is, aki maga vallja be, nem ismerte Csollány Szilvesztert.

Miért kéne a barátja legyen valaki annak, akit tisztel, akinek a sikere büszkeséggel tölti el?
Undorítóak ezek a senkiháziak, akiknek még a gyászban is csak a részvétnyilvánítók kritikájára futja!
DR PRÉDlKÁTOR
@Emmersson71: A hozzászólásod miatt elolvastam pár cikket az olimpiai járadékokról és meglepődtem, hogy nemcsak a sportolók, hanem pl. a nagypapájuk is kaphat ilyet:
"Mi lesz Hosszú Katinkával?

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka tavaly novemberben jelentette be, hogy edző nélkül, egyedül készül az olimpiára. Vagyis ha Tokióban megvédi olimpiai aranyát, nemcsak mint bajnok, hanem mint edző is jogosult lenne járadékra 45 éves kora után. Információink szerint az Emmi nem szeretné ezt a helyzetet, még akkor sem, ha Hosszúnak van edzői képesítése.

Hosszú riói aranyérmei után NAGYAPJA, Bakos László vehet fel 1,22 millió forintot havonta.

Az úszónő szerint nagyapjának fontos része van abban, hogy úszni kezdett. Bakos hátúszónak szánta unokáját, nem volt rossz szeme, mert négy éve 100 háton Hosszú lett a világ legjobbja. A felkészítését azonban Shane Tusup vezette, aki két ok miatt is ki van zárva az életjáradékos körből: nem magyar állampolgár, és nincs 45 éves. Korábban is megfordult már más bajnok fejében, miután nem jelölt meg edzőt sikerénél, hogy az aranyérem után önmagát esetleg jelölje edzőnek, de elutasították. A tokiói olimpia előtt nyilatkozniuk kell a versenyzőknek, ki a felkészítőjük, nem lehet utólag meggondolniuk magukat."
Baker
@PÉTER1: nekem nem volt szerettem Csollány Szilveszter. Ettől még tiszteltem, amit elért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.