Hétfőn lemondott az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról Franco Foda, majd egyből megkezdődtek a találgatások.

A Fradi volt edzője lehet Ausztria új szövetségi kapitánya

Peter Stöger, a Ferencváros osztrák vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Debreceni VSC – Ferencvárosi TC mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. december 12-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Foda 2017 tavasza óta irányította az együttest. A sajtóban azonnal meg is kezdődtek a találgatások a lehetséges utódról. Az egyik jelölt pedig nem más, mint a Ferencváros korábbi edzője, Peter Stöger.

A két legkomolyabb jelölt Foda helyére a korábbi német szövetségi kapitány, Joachim Löw, illetve a Ferencváros korábbi edzője, Peter Stöger.

Az osztrák szövetség elnöke, Gerhard Milletich már Ausztria világbajnoki pótselejtezős veresége után bejelentette, hogy legkésőbb április végéig döntés születik a szövetségi kapitány személyéről.

Stöger 2005-ben kezdett el edzőként tevékenykedni, az Austria Wiennel rögtön Osztrák Kupát, majd második időszakában 2013-ban bajnokságot nyert. Utána Németországban tevékenykedett, ahol az 1. FC Köln gárdáját másodosztályú bajnokként segítette feljutáshoz, később pedig a hullámvölgyben lévő Borussia Dortmund élére került, amellyel végül negyediként, Bajnokok Ligája-részvételt érő helyen zárt. A Ferencvárosnál tavaly június 5-én nevezték ki és december 13-án menesztették.

Forrás: origo.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Lehetne, hogy ezeket a mi ""aranylábú fiainkat"" is vegye magához? Jobb vagy rosszabb ennél már úgysem lenne a hazai fociélet, de olcsóbb mondenképpen.
Rockxy
mindigis tuttuk, hogy a volt az lehet.
ez annyira bisztos volt már évszázadok óta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.