Azért persze örül a sikereinek.

Polgár Zsuzsa Rapport Richárdról: „Magyarként szomorú vagyok, hogy nem kapott elég anyagi támogatást a szülőhazájából”MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Polgár Zsuzsa sakknagymester a Twitter-oldalán osztott meg egy posztot annak kapcsán, hogy a múlt héten kiderült: Rapport Richárd visszautasíthatatlan ajánlatot kapott egy szerb származású romániai milliárdostól – vette észre a 444.hu. Ezt elfogadva a sakkozó a továbbiakban román színekben versenyezhet.

Személyes szinten örülök Richárdnak és a feleségének, amiért nagyobb esélyük van a világbajnoki koronára. Magyarként azonban szomorú vagyok, hogy nem kapott elég anyagi támogatást a szülőhazájából. Ő egy briliáns játékos, és a legjobbakat kívánom neki.

A Magyar Sakkszövetség elnöke, Szabó László nem sokkal később közölte, mindent megtesznek, hogy a világranglistán ötödik nagymester a jövőben is magyar színekben versenyezzen.

Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
hazudik a faszi...nem tesz semmit annak érdekében, hogy a versenyző itt maradjon...az ígéret lófaszt sem ér!...hiába mondja, hogy nincs itthoni eredménye, akkor is előre kellene adni egy kalap pénzt, hogy lássa a versenyző a szándékot...ha nem, akkor tipli...

Hajrá Rapport!
Nyírfa
Mindenki éljen és alkosson ott, ahol megbecsülik. Magyarországon Lölö és Lala a mérce, érthető, ha ez sokaknak kevés. Nagyon kevés.
Csizmás Kond
Szerintem, ez na a sakkról szól hanem a pénzről. Rapport a több pénz reményében vált szint, és nem azért mert itt nem kapott eleget, hanem mert a másik nagyonsokat igért...így a milliomos játékszerévé vállik.
ómió
A mecénáskeresést gyakran tévesztik össze a "szülőhazájával"!?
Baker
@Csizmás Kond: fogalmad sincsen a sakkról! Maximum annyi közöd van hozzá, hogy paraszt vagy :P

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.