Az iszlám a kereszténység után a világ második legnagyobb vallása. Az iszlám híveit összeköti a vallás, a hagyományok, a közös kultúra, erkölcs, a mindennapi életet szabályozó jogrend. Az biztos, hogy az iszlám férfitársadalom, mert jogi tekintetben egy nő csak másodrendű állampolgárnak számít. A muszlimok nem így gondolják, nem használnák a másodrendű állampolgár kifejezést, hanem szerintük más a férfi és más a nő szerepe – már a felépítésükből adódóan is - a társadalmukban, a családban, és ezt például a nyugati kultúrkörből nézve a többség hátrányos megkülönböztetésként értékelheti.

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nm felejtettük el, de a nem iszlám országokban is egyes férjek
jogot formálnak az asszony verésére !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mami48
Sokmindent láttam már életemben, de azt sosem tudtam megérteni, amikor a férj veri a családot, kijön a rendőr, elviszi az embert, aztán a bíróságon az asszony mellette vall, kiáll érte. Úgy is, hogy a férje a gyerekét is veri. Mert az egy dolog, hogy vannak mazochisták, korlátolt primitív ostoba emberek, de hogy egy nő hagyja, hogy a gyerekét verjék, az elképzelhetetlen számomra. Mi viszi rá az anyát, hogy mégis a férje mellett döntsön? Az ilyen nő nem anya.
gergely
A rohadt barom állatok!
Miféle szar alak aki csak nőkkel és gyereklányokkal tud keménykedni?
qxy
Erdélyben azt mondják. - Az aszony, nem ember
- A medve meg nem játék!
sza
Engem ha megütne a férjem ledöbbennék rendesen, de nem hiszem hogy lenne módom elmélkedni mert kellene egy pár perc míg magamhoz térnék. A kisfiamat arra tanítjuk lányokat állatokat nem bántunk. Az lett az az eredménye hogy egyszer - kétszer kimarva jött haza az iskolából mert egy kislány nekiment. Az én fiam meg állt nagy bambán , majd elszaladt. De a fiukkal szemben nem hagyja magát.
dragonita
@Mami48: a megfélemlítés, testi-lelki terror egyfajta módszer a nő és a gyerek elhallgattatására

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.