Sólet: autentikusan szombatra készülne, amúgy bármely ráérős napon, és kitarthat egész hétre. Kis mennyiségben nem érdemes főzni. A tökéletességre törekvő énünk máris felhördülhet, mert a sóletet nem annyira főzik, mint inkább sütik. Szép lassan, komótosan. S mint minden klasszikusnál, már kezdhetünk is a hitelességet illetően vitákba bocsátkozni. Mert miben sütik? Cserépedényben, vas lábosban,zománcozottban? Netán a korral haladva és az idővel spórolva, mégis kuktába gyömöszölik?

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: bogyó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr plágium
A tökéletes? Mindenkinek az amit Ő szokott készíteni a saját receptje szerint.
ila51
Ha csak az Orsi sóletet csinálom már az is mennyei .
Legutóbb újítottam , pácolt füstölt libacombbal , drágának tűnt , de kiadós volt. Nem győztem a dicséretet bekaszírozni :))
csa-csa
"sütőbe dugjuk az edényt, az jól záródó legyen és bírja szuflával hosszú órákon át."

na ja!+ a villanyszámla!
Zsoel
Nem vagyok oda a zsidó eredetű dolgokért (bár úgy tudom, ez eredetileg nem zsidó étel, hanem ők is úgy vették át valamelyik nyugati konyhából), de ezt egyszer szívesen megkóstolnám!
Természetesen tréfli módon elkészítve, mert a "kóserül" levágott állatok húsának a puszta gondolatától is rosszul vagyok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.