A húsvét napjainkban a keresztények egyik legfontosabb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. A Biblia szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. A valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak. A húsvétnak megfeleltethető, időben korábbi zsidó vallási ünnep (héber nyelven pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét a pészahhal ritkán esik egybe, mivel a Hold járása szerinti naptár és a két változó ünnep számításától függ. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dulcinea
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok, Minden hozzászóló társamnak, és a Propeller csapatának!

Szeretettel küldöm nektek: www.youtube.com/watch?v=hiMKv7CcMqY
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@darwin: Ablakban ülök, és lesem az utcát, talán betér hozzám is valaki:)
Gránit
Nagy,levegővel irány a csajok,mostantól csak a Hölgyek érdekelnek,utána pedig a barátaim vegyes karával énekóra egy pincében.De a kórus nem attól vegyes,hogy nők ,és férfiakból tevődik össze-nem kedves barátim,attól,hogy vannak akik tudnak énekelni,és van akik nem.Valamikor lehet előkerülök vagy 28:30 felé.Ti is élvezzétek a kulináris,csodákat mit a Hölgyek elétek tesznek, én azt is megköszönöm.Sziasztok!
darwin
@Kutyafüle: Te tényleg akarod?Én 10 éve küzdök a locsolkodási sáskajárás ellen.Szörnyű,amikor sárban esőben ,/most már hóban is/ egy nap alatt 40-50 ember fordul meg a lakásodba és addig dekkol ott,amíg szeszszagot éreznek. Az elmúlt két év már nyugalomban telt.
Kutyafüle
@darwin: No azért nincs ilyen nagy tolongás nálam:)) A baráti társaságból jönnek a kedves férjek és miután tudom, hogy a barátnőim megharagudnának az italozásért, ezért nagyon szerényen vesszük a vendéglátást.
vannak kitartó régi locsolóim, van aki már felnőtt azóta, de meglátogat, nekik egy nagyon szerény jelképes ajándékot készítek. Nyuszi kalácskát sütöttem, és nagyon szép tojásokat gicáztam. Ők ezt már nagyon várják.:))
darwin
@Kutyafüle: Nagy a rokonság,sok a barát.De azért mostanában elhintem a köztudatban,hogy nem vagyunk itthon húsvétkor.Nem is innen indult el a húsvét-undor,hanem a fiaimtól.Ahogy nőttek,nem szívesen fogadták el a pénzt a locsolkodásért,ha nem fogadták el,akkor megszólták őket,hogy tele vannak pénzzel és nagyképűek.Egy nyaralással véget vettem a szóbeszédnek,már nem locsolkodnak.
Kutyafüle
@darwin: Ez a pénzosztogatás nekem sincs inyemre. Nem vagyok a híve. Keveset adni nagyon ciki, többet adni meg mire föl?
Aki el akar jönni hozzám, az úgyis eljön pénz nélkül is. Egy 16-20 éves már majdnem férfi van olyan intelligens, hogy el sem fogadja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.