62 külföldi út, 158, utazással töltött nap, 160 millió forint költség! – ez a miniszterelnöknek, két helyettesének és további négy miniszterének 2013-as első félévi, összesített úti mérlege - írja a hétfői Blikk.

A Blikk kimutatást kért a Miniszterelnökségtől és a tárcáktól, hogy a parlamenti bársonyszékek gazdái hova és mennyit utaztak idén július elsejéig, azaz az esztendő első felében.

Kiderült, a legtöbbet Orbán Viktor kormányfő, Navracsics Tibor igazságügy-miniszter és miniszterelnök-helyettes, továbbá Hende Csaba honvédelmi miniszter volt úton: 38, 35 és 33 napot.A kiadásokat tekintve egyébként a 160 millió döntő része, csaknem 130 millió forint a miniszterelnök 16 hivatalos látogatásaira ment el. Az ő útjainak költségét jelentősen megdobja, hogy három esetben is repülőgépet béreltek neki egyenként 12-13 millió forint körüli összegért, ám ezen túlmenően az ő szállás- és reptéri költségei, repülőjegyei is gyakran többmilliós tételeket tesznek ki. De szerepel a kimutatásban 1,4 milliós diplomáciai ajándék is, amit libanoni látogatására vitt. Természetesen kerestük a Miniszterelnökséget, amely ígéretet tett arra, hogy válaszol a kérdéseinkre, egyebek mellett arra, hogy mi az oka a nagyságrendekkel nagyobb költségeknek a kormányfő esetében.

Részletek a Blikk cikkében >>>

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mátmar
Én a háromszorosát szánnám rá!!! De csak akkor ha nem jönnek vissza.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
És ebben a 160 millióban még nincs benne zseléfejű Petike "hasznos" utazásainak a költsége.
bakegya
Népképviselet orbánmódra milliárdokért,és minden kertitörpe érinthetetlen.Amikor áll a bál csaknem minden határon kívül, akkor hazaszalad,hogy majd a 2/3 eldönti mi a frankó neki-és a pereputtynak,mert a fél világot már nem lehet hülyíteni./a különgépen meg lehet nézni az alkalmi stoppost -ki más körvonalazódik,mint tompika az elmaradhatatlan szíjgyártó komposztkeverőgéppel a jobbon.)A pösze szófofóka-azer- időszüsíthetné már az egypárt logót "orbánfaszisztánra".
mátmar
Én a háromszorosát szánnám rá!!! De csak akkor ha nem jönnek vissza.
Halszem
A foci stadionok díszpáholyit kell úgy kialakítani, hogy csak befelé lehessen menni! :-)
qxy
Én még ingyen is el vinném de aztán ne keresse rajtam senki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.