Valahol Miskolcon volt még egy elkallódott fideszes, akinek nem jutott trafik. Eddig. Csöbör Katalin fideszes képviselő alsózsolcai alpolgármester férje, Mike György alapító kültagja egy olyan trafikos cégnek, amelynek fiók- és telephelyein dohányboltok működnek – írta meg a Blikk.

A lap szerint összesen hat olyan telephelye van a Trafik Management Bt.-nek Miskolcon, Alsózsolcán, valamint Felsőzsolcán, ahol trafikot jegyeztek be. A fél tucat boltból egynek a vámhatósági engedélye közvetlenül Mikéék betéti társaságának nevére szól, s a cég vélhetően nem is csinált rossz üzletet. Ugyan a dohánybolt még nem nyílt meg – a koncessziót csak októberben, a harmadik körben osztották ki –, de a miskolci Tiszai pályaudvar területén található, vagyis rendkívül forgalmas helyen. Ráadásul Szerafi Zoltánnak, a Mike üzlettársának ezen kívül van egy saját trafikja is.

Hat trafikot nyertek Csöbörék, megmagyarázták

További öt üzlet is működhet a Trafik Management Bt. telephelyein. Ennek az öt üzletnek a tulajdonjoga egy kézben fut össze: Závodszki Andreáéban. Ő Csöbör Katalin földije, egy utcában lakik a honanyával, néhány háznyira tőle.

A Blikk megkérdezte Csöbör Katalint, hogy miért vágott bele a férje a trafikbizniszbe, és hogy volt-e köze az ő politikai kapcsolatainak ahhoz, hogy Závodszki, illetve férje üzlettársa trafikokat tudott elnyerni.

"Úgy tudom, a férjem tavaly ősszel, jóval a trafikpályázatok győzteseinek kihirdetése után egy gazdasági társaság kültagja lett. Mivel a társaság később alakult, mint a pályázatok lezárultak, ezért nem is segíthettem, és nem is segítettem a koncessziók elnyerésében" – válaszolta a Blikknek Csöbör Katalin.

A lap emlékeztette, hogy a céget pár nappal azelőtt alapították, hogy kihirdették férje üzlettársának, Szerafi Zoltánnak győzelmeit, de erre a felvetésre a politikus nem reagált.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Aki régen trafikot üzemeltetett abból az egyből tisztességesen megélt. Aztán jött a fidesz és elvette a trafikot, és így több trafikot is birtokolhat ma már egyetlen fideszes. A régi tulajoknak meg még mindig ott van a közmunka vagy esetleg alkalmazzák a régi trafikjában. Ugyanez van a földpályázatoknál is. Elveszik a valódi termelőtől és odaadják annak aki még földet sem látott. A gyarmatosító fideszes észjárás szépen kiolvasható az egész szégyenletes történetből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Aki régen trafikot üzemeltetett abból az egyből tisztességesen megélt. Aztán jött a fidesz és elvette a trafikot, és így több trafikot is birtokolhat ma már egyetlen fideszes. A régi tulajoknak meg még mindig ott van a közmunka vagy esetleg alkalmazzák a régi trafikjában. Ugyanez van a földpályázatoknál is. Elveszik a valódi termelőtől és odaadják annak aki még földet sem látott. A gyarmatosító fideszes észjárás szépen kiolvasható az egész szégyenletes történetből.
Senara
A következő ciklusból kiesőknek kell a konc ! Kaptál trafikot , földet , igazgatói tagságot , mert szeretnénk ha maradna " ha én egyszer kinyitom a számat , ha én egyszer elkezdek beszélni " ... kabarétréfának ! :-(((
magyarbakancs
Lesz italbolt koncepció.
És minden amit kilehet adni megkapják a bennfentesek.
tavaszi
hagyjuk ezt a süket dumát. városomban azért nyert valaki 3-at...mert nem volt jelentkező.
...időközben bezárt a városban 4 a kb. 15-ből...és tesssenek jönni jelentkezni...van trafik bőven. ...egyébként meg nem akkor a üzlet ..csak úgy megjegyzem . Ami Csöbör Katalint illeti minden szabályos , úgy a cégalapítás mint a Bt alapítás . Már elnézést !!! de azzal dolgozik akivel akar , ha ez sógor koma-jóbarát akkor azzal . az én pénzemmel azzal megyek a kockázati piacra akivel nekem tetszik. ennyi ...és mégegyszer ennyi!!!
vukkocska
aztán majd mennek a csöbörből vödörbe, mint pacsirta Tamásunk.
magyarbakancs
@tavaszi: Csak Fidesz haverok és párthoz közeli emberek kapták a trafikokat.
Először is arról voltszó,hogy rokkantak pályázzanak kiket ki írtak a rokkant nyugdíjból.Hogy legyen nekik jövedelmük.
Kérdezem hány volt rokkant nyugdíjast ismersz ki trafikot nyert?
Mert én egyet sem.
alterego56
Lakóhelyemen 20 éve üzemeltetett trafikot egy 45 év körüli úriember, akinek az édesanyja is trafikos volt mióta az eszemet tudom. Ő tőle vette át mert nyugdíjas lett a mama. Szerény kis üzlet volt a méreteinél fogva is. Azt hiszem mondanom sem kell hogy Ő nem nyert a trafikpályázaton. Viszont nyert egy alig 2 méterre mellette levő üzlettulajdonos akinek eladdig semmi köze nem volt ehhez a fajta termékhez. Bizonyára jobb pályázatot tudott benyújtani mint azok akik 40-50 éves trafikos tapasztalattal rendelkeznek.
alterego56
@tavaszi: Kicsi bogár van még kb 800 hely. A bibi csak az hogy a nagy forgalmú helyeket a kedvenceid már rég megszerezték. Az ostoba törvénynek köszönhetően települések százai maradtak dohányárú nélkül. Viszont a legális forgalom 25%-a eltűnt.
"A 2014-es költségvetés 932 milliárd forint jövedéki adóbevétellel számol, ami 15 milliárd forinttal kevesebb az ideinél". Szerinted ez a 15 milliárd hol landol?
"www.vg.hu/vallalatok/egyre-kevesebb-cigi-fogy-mindenki-bukott-418298"
bögöly
A zembereknek a hosszútávú memóriája igen gyengén múxik.

Az előző Fidesz éra után a csókosok "főtisztviselői" fizetést kaptak a bukta után 5 évig.
Igaz még állásuk sem volt/ érthető okokból/ de ha énnekem sem kéne,csak vakaródznom, 5 évig nem kis fizetésért,háááát,tán még a Fideszre szavaznék.
bakegya
A fityess csöbörbe csődör kati öt trafikkal még belefért, a többi meg mehet a bányába dolgozni-a kiképzés világos-ezeknél nem füstbe megy a terv-csak öntörvényes keretek közt valósítja meg az orbánkommunizmust néhány magyaros csődör!
Klara Erdelyi
Azt még megérteném, hogy "minden szentnek magafelé hajlik a keze" alapon a fidesz minden alattvalóját kistafirozza, biztos anyagi egzisztenciát jelentö trafikokkal ( na meg földekkel is - amibe majd a bérmunkások dolgoznak nekik "seingyen-sepénzért") - DE azt már végképp fel nem foghatom, hogy miért mindjárt 6 trafikot kaptak ? Kérem szépen az ilyen gátlástalan, telhetetlen fidesznyikek miatt éhezik Magyarországnak nagyjából a fele ( köztük gyermekek is) - akiknek pedig már vélhetöen amugy is meg van a betevöjük az elég bökezü képviselöi fizetésböl és juttatásokból az asszonynak - a férjnek pedig az alpolgármesteri fizetésébel - az olyan kapzsi emberek miatt akiknek a sok sosem lehet elég sok, és emiatt azoknak akiknek eddig is kevés jutott még kevesebb lesz ... Na ezt a "mindent visz" fideszes túlkapásokat és mentalitást kell április 6-án megváltoztatni - hogy végre igazságosabb legyen az ujraelosztási rendszer ...(még akkor is ha majd továbbra is több fog jutni azoknak akik a húsosdézsához közelebb ülnek - mert vélem továbbra is a szenteknek maguk felé fog huzni a kezük) ... De amit a fidesz csinál az már minden józanságot és szociális érzéket nélkülöz - mert mig korábban csak az volt a trend a fideszben, hogy "NE MI NYERJÜK A LEGTÖBBET" (1998-2002) - mára ez már úgy módosult hogy MINDENT MI NYERJÜNK (2010-2014) - és Orbán már kijelentette a "választási programbeszédében" - a minap, hogy FOLYTATJUK ...

NE ENGEDJÜK MEG NEKIK ! ...
silber13
@tavaszi: "Városomban" így, városomban úgy! Nem akarmilyen városod lehet! Netán a "városodról" mintázták a " kisváros" c. magyar bűnügyi sorozatot? Szerintem igen, ergo: "hagyjuk a süket dumát!"
coyote3
És emiatt csöbör Bt miatt hány ember megélhetését tették tönkre,
Macsi
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááh... ez biztos csak véletlen lehet!!! (hatalmasra nyitott szemekkel pislog)
evacica
Mi a fene, csak hat trafikot nyertek szegények? De sajnálom!! De főleg azokat akiktől elvették a megélhetésüket! Ezeknek minden ráfér a képükre! A fidesz vezetőinél arcátlanabb bandát még nem hordott a föl a hátán, de úgy kell a " magyar" embereknek, mindenikek olyan vezetője van amilyet érdemel, M.O. ilyet érdemel, akik megalázzák kifosztják őket, hát csak szavazzatok erre a bandára!
nezelodo
"Hellcat
Csak hatot? Kevesellem..."

Ötvenet, Döbrögi hajdúitól a deresen, annyi járna nekik.
Szvetlana
@tavaszi: 8.54-re Figyelj ide! nem zöldséges boltot, nem rőfösboltot, cipészműhelyt, és nem turkálós koncessziót nyertek, hanem TRAFIKOT. Érted???
nem találod ezt egy kissé furcsának???
F_Viktor
@tavaszi: Megint hazudsz!
Elmesélem hogyan kalkulálnak a trafikosok, egy átlagos helyen, nem a Mészárosék féle üzletközpontokban, nem a miskolci Tiszai pályaudvaron, mert ezeken a forgalmas helyeken ennek a 8-10-szerese a haszon:

2 000 fő/trafik, 30% * 100 forint jutalék /nap!

Forintban: 60 000 forint/nap jutalék = 1 800 000 forint/hó!
Feltételezzük, hogy minimális tisztesség van ezekben a gerinctelen férgekben, akkor két alkalmazottal dolgoztat 8 órában bejelentve 110 000 forintos bérrel, akkor:
1,8 millió - (2*140 000) = 1,52 millió forint! Trafikonként.
Ekkor még nem adott el sem kávét, sem üdítőt, sem újságot, sem alkoholt!
F_Viktor
@Hellcat: Írod:
"Csak hatot? Kevesellem..."

Igazad van, az egész trafikmutyi kitalálója, a koncessziós trafikpályázat megalkotója, a Lézer Jankó kebelbarátja, azaz Sánta János, több, mint 500 (ötszáz!!!) trafikra tette rá a szőrős mancsát:

"Több mint 500 nemzeti dohányboltot irányíthatnak júliustól a hódmezővásárhelyi Continental-csoporthoz köthető személyek írja csütörtöki összeállításában a hvg.hu, amely kiderítette, hogy legalább ennyi koncessziót nyertek azoknak a május végéig létrehozott trafikos cégeknek a beltagjai, amely társaságoknak vagy a bel- vagy a kültagja a Continental dohánygyárral, terjesztő és forgalmazó cégével, a Tabán Trafik Zrt.-vel, vagy a Continental-csoport más érdekeltségeivel áll kapcsolatban."

www.mixonline.hu/Cikk.aspx?id=85481
Hellcat
@F_Viktor: Na igen...pont erre gondoltam...fideszmutyi nem ismer határokat.
F_Viktor
@Hellcat: De azt sem ismerik, hogy elég, ezért riogat most is Orbán, hogy FOLYTATJUK!
Persze, ha hagyjuk!
Desischado
És ezt akarja a csuti maffiózó folytatni! SOHA!!!
kukac50
Ha másik kormány lesz hatalmon vissza kell adni a dohány árusítását a régi trafikosoknak és a boltoknak ahol eddig is árultak dohány terméket.
Miért a Fideszes csókosainak hozzák a hasznot,mivel még emelték is azt árrést,hozzon hasznot sok kisvállalkozónak.
pityuka
@silber13: A pártirodán írták meg ennek az agyhalottnak a szöveget, amit ide bemásolt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.