"... Aztán megszületett Áronka, szépen, egészségesen, időre. Juliska pedig, büszke, volt dédunokájára nagyon. Szép keresztelőt tervezett, gyűjtötte rá a pénzt. Míg ki nem derült, hogy a pap csak házasságban születetteket hajlandó megkeresztelni. Hát ez már Juliskának is sok. Azt, mondta a tisztelendő úr - mesélte nekem -, hogy zabi gyereket nem keresztel meg. És, hogy most mi lesz?"

Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
samu49
Hát az egyházi dolgozó is túllött a célon,őnéki nem a büntetés hanem a megbocsátás a dolga.De ezt már egy ideje Semjén úr is prezentálta hogy a sunyi áskálódással többre megy mint a szeretet hirdetésével.Felfordult a világ,mindenki mást mond és mást csinál.
precious
Lehet megfeledkeztek a borítékról,amikor a plébános úrhoz fordultak...
menasagh
Idézet: „ A keresztség Isten kegyelmi eszköze, ezért senkitől sem tagadható meg. Tehát mindazokat megkereszteljük, akiknek szülei vagy keresztszülei a keresztelési szertartás alkalmával bizonyságot tesznek keresztény hitükről, s megfogadják, hogy gyermeküket a keresztény hitben nevelik. „

Ahhoz, hogy kérésünk megfelelő elbírálás alá essen, mi is meg kell feleljünk bizonyos előírt követeléseknek, mert: „A gyermek keresztelése alkalmával a szülők
1) hitvallást tesznek gyermekeik nevében (általában csak hívő embereket lehetne keresztelni, gyermekek esetében legalább egyik szülő hite képviselheti a csecsemő hitét);
2) továbbá ígéretet tesznek arra, hogy hitben, és az egyház közösségében fogják nevelni gyermeküket (hisz e nélkül a keresztség hamis formalitás volna).”

Hoppare
Engem sem kereszteltek meg, mert apukám katonatiszt volt. Bár mai ésszel nem tartom gondnak, hiszen majd én eldöntöm, hogy miben hiszek :)
menasagh
Az embert, az ember által leírt szabályok teszik emberré, aminek van némi köze a hithez és a valahová való tartozás (kereszteljék meg a gyerekemet, legyek katonatiszt stb.) alkalmazkodási (előírt szabályok betartása) készség teszi lehetővé.
kisfecske
Az egyháznak semmi köze Istenhez. Ha lenne, akkor tudná, hogy mindenki Isten gyermeke. Mindegy, mit csinál a pap.
nyirtass
kisfecske! Nem a mi feladatunk, hogy megítéljük a papot! - még akkor sem, ha ezt néha jogosan tennénk.
Ne felejtsd el, hogy erre a feladatra van tőlünk illetékesebb is!, ugy a szervezeti életben, mint a hitéletben.
precious
@kisfecske:Pont az egyház volt,aki Isten nevében elkövetett oly sok szörnyüséget..
menasagh
Csak az követhet el az Isten nevében valamit aki benne hisz és vallja. A kommunisták a saját ideológiájuk nevében gyilkoltak meg ugyanannyit, vagy még többet pár év alatt.
Ez nem mentesítés, hanem hasonlat.
@precious:
precious
@menasagh: Ha igazán hitték,és vallották volna Istent,nem lett volna keresztes háború,inkvizició..stb. van ugyanis egy 6. parancsolat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.