Kulka János idegennek érzi magát a stroke után, rengeteg a nehézség és a szomorúság az életében, de nem adja fel. 

Kulka János súlyos lelki válsággal küzd a stroke-ja után: "Csak az a rossz, hogy az orvosok tanácstalanok. Meg az is, hogy mindenki eltűnt körülöttem"

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kulka János a 2016-os stroke-ja után először vállalt szöveges szerepet nagyjátékfilmben. A játszma című kémthrillerben egy olyan karaktert alakít, aki agyvérzést kap a sztori elején, és afáziával küzd: mindent megért, de nehezen tudja kifejezni magát – írja az nlc.hu. A film kapcsán Kulka János először a Marie Claire-nek adott nagyinterjút.

Kulka a Marie Claire-nek adott interjúban azt mondja, sírt, amikor Köbli Norbert forgatókönyvíró felkérte a szerepre. „Hiányzott már, hogy szerepeljek. Kértem, hogy rögtön küldje el a forgatókönyvet. Minél előbb el akartam olvasni” – mondja, pedig mostanában nagyon kifárasztja az olvasás. Ám a sztrók óta tartó lassú felépülésben az sokkal jobban zavarja, hogy úgy érzi, a környezete nem tud mit kezdeni az afázia betegségével.

Vigyázok magamra. Csak az a rossz, hogy az orvosok tanácstalanok. Meg az is, hogy mindenki eltűnt körülöttem.

A színész a sztrókjára úgy emlékszik vissza:

Én egyszer már meghaltam. Kedd volt. Csodálatos élmény. Felmentem a mennybe, és ott várt egy kapu.

A színművész sokat rágódik a sorsán, hogy miért vele történt mindez. Hálát nem érez, amiért túlélt egy súlyos agyérkatasztrófát, mert úgy gondolja, megérdemelte, amit kapott. Szerinte túl gőgös volt. Mostani állapotában pedig idegennek érzi saját magát, és emiatt szégyent érez.

Annyira, de annyira jó színész voltam. Most meg nézd meg, mi lett belőlem. Elfelejtem a szövegeket. A stroke előtt angolul, franciául és németül is tudtam. A stroke után magyarul is alig

- nyilatkozta a színész.

Majd így folytatta:

Küzdök. Dühös vagyok magamra. Reggel, amikor felkelek, még minden szuper. De ahogy múlik a nap, úgy romlik a kedvem. Délelőtt fél tizenegykor már depressziósan ülök a kanapén. Ma ébredés után eszembe jutott, hogy interjúzom veled. Az egyik énem azt mondta, hogy yes, a másik azt, hogy jaj, ne. Ilyenkor mantrázom magamban, hogy de, igenis akarod, János.

Arra a kérdésre, hogy mi most a vágya, Kulka azt feleli: „meghalni”, de erről bővebben nem beszélt.

Forrás: nlc.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Ne is adja fel! Csak frissen, üdén sétáljon, vállaljon szerepeket, énekelgessen.

Szarni a barátokra, azok nem is voltak azok.
justhpeter
János nyugodjon meg, akármilyen lassan, de jönni fog a javulás, a tehetsége nem veszett el. Most a környezetre ne, csak magára figyeljen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.