Történelmi filmnek álcázott mozgóképes csődként címkézte fel a karácsonykor indult Rákay-produkcót, az Aranybulla-sorozatot a Népszavában a lap kritikusa.

Keményen bírálta a kritikus a Rákay Philip által jegyzett Aranybulla sorozatot: "Annyira igénytelen, hogy hihetetlen, nem más, mint látványos pénzégetés"

Hábermann Jenő producer, Törőcsik Franciska színésznő, Kriskó László rendező-producer, Rákay Philip producer és Csincsi Zoltán operatőr-producer (b-j) a teljes Aranybulla sorozat stábvetítésén, amelyen meghívott vendégek is részt vettek az Uránia Nemzeti Filmszínházban 2022. december 22-én. Az Aranybulla című, hatrészes történelmi sorozatot december 25. és 30. között vetíti a közmédia 20 órától a Duna csatornán. A történet bemutatja II. András uralkodását, aki az ország védelmében alkotta meg 800 évvel ezelőtt az Aranybullát, amely először rögzítette a magyar nemesség jogait. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Csákvári Géza Bolgár György érdeklődésére a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában első nekifutásra alkotói tévedésként definiálta a procukciót, amelyből mozikba szánt nagyfilm is készül.

Nem azzal van a baja, hogy az Aranybulláról készült valami – tisztázta Csákvári – hanem azzal, ahogy.

„Vannak hagyományaink az ilyen minőségű filmek terén, de azt nem gondoltam volna, hogy egyszer még visszasírom Koltay Gábort és művészetét, a Sacra Coronát, vagy a Honfoglalást"

– mondta, hozzátéve:

„az Aranybulla annyira igénytelen, hogy hihetetlen. Látványos pénzégetés. Nagyon várom azt a konzervatív, nemzeti érzelmű alkotót, akiről végre kiderül, hogy tehetséges. Nagy hiány van belőlük a nemzeti fronton".

Szerinte

az Aranybulla vállalhatatlan. Olyan alakítások vannak benne, amilyeneket tréfából szokás elkövetni, mint egy Benny Hill Showban, bár azon legalább röhögni lehet. 

Arról, hogy szerinte kinek kellett volna a filmet elkészítenie, a HírKlikk.hu oldalán olvashatnak. 

Forrás: HírKlikk.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"Történelmi filmnek álcázott mozgóképes csőd, annyira igénytelen, hogy hihetetlen, nem más, mint látványos pénzégetés".

A viktorunk igényeinek bizonyára megfelel, a putriba jó lesz. Volt már ilyesmi ez előtt is, valami hídember vagy gyíkember, nem is tudom:

"Nem kampányfilm, nem politikus, nem felkavaró: a Hídember egyszerűen unalmas.
Mi került ezen a filmen 1,8 milliárdba," Hát ami az arany bulába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Juhász István
No gond. Majd kurmány- javaslatra be lesz nevezve valamelyik filmes fesztiválra, és ott, akkor, CSAKIS ... persze nyer valamiféle DIJAT, amit nagy hangerővel, DICSŐITVE A HAZAI FIMGYÁRTÁS újabb, óriási sikerét...feliratkozhat majd az Elqrtuk mellé... mint igazi, MARADANDÓ magyar filmalkotás. Gyártói mindenesetre tele pénztárcával lettek MEGJUTALMAZVA. Moziba mikor fog kerülni ? / nem mintha meg szeretném nézni... /
jáger laszló
Eljött a szilveszter
Máris nyithatjuk a pezsgős üveget
Heuréka... mármint az üveget...csak ennyi
barátilag
J.L.
Alfa
SZAR...mint az egész korrupt keresztény orbán fidesz-ner szekta rendszere
ómió
@Clavigo: Mondtam már, idióta! Amit a tükörben látsz, ne kürtöld világgá!
simmering73
Ezt se láttam (nem is fogom), se a többi 2010 óta készült nerkompatibilis szart.
telegdilaci
@Peller Anikó: Most kellene a Maffiának visítani hogy szórják a közpénzt nem azt vizsgálni hogy kitől honnan támogatták a Baloldal kampányát az nem fáj nekünk,de az ilyen mérhetetlen közpénz szemétbe szórása azért elég gyalázatos,undorító felelőtlenség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.