Péntek este a Petőfi Rádió adásaiban meglepő fordulat történt, amikor egy kormánykritikus Carson Coma-dalt játszottak le a közszolgálati zenei adón – írta meg a hvg.hu.

Kemény kormánykritikát tartalmazó dalt adtak le a Petőfi Rádión, aznap, amikor kirúgták a fél szerkesztőséget

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A dal a "Feldobom a követ" címet viseli, és tartalmaz olyan sorokat, amelyek kritikusan szólnak a kormányzat tevékenységéről és a médiáról.

A Carson Coma korábban is szerepelt a Petőfi Rádió műsorainak repertoárjában, de ez a dal eddig még soha nem csendült fel a csatorna adásaiban.

A hvg.hu megírta, hogy a szám szövegében olyan kifejezések találhatók, mint "Mandinerből a gyűlölet spriccel" és "Megafonba üvöltöd az igazságod, / Míg a végén te is valóságnak látod," amelyek kritikusan értelmezik a média és a közélet állapotát.

Ez a meglepő zenei választás pont aznap történt, amikor a Petőfi Rádió szerkesztőségének döntő részét kirúgták, és tömeges leépítés zajlik a csatornánál.

A Carson Coma dalát sokan üdvözölték, mivel úgy vélik, hogy a médiában és a közéletben való kritikus gondolkodás és a művészi szabadság megőrzése kulcsfontosságú a demokratikus társadalomban.

Forrás: hvg.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A szerkesztőség miért csak most lázad?
Miért nem akkor lázadtak mikor a propaganda híreket kellett beolvasni?
Ja, hogy addig jó volt mert a hatalom utalta a pénzt. Most, hogy már eldobnak titeket most "mertek" lázadni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nejlontacskó
@Shikari: de természetesen, a demokrácia és a jogállamiság jegyében.
Mert milyen demokrácia az, ahol a kormánykritikus hangok megszólalhatnak, és milyen jogállam az ahol nincs joga a kormánynak eltaposni, az ellene felszólalókat?
Sakk Matt
"Legyetek bátorak!"

Eső után köpönyeg, csicskák :)
madlaci66
@Shikari: Elfelejtetted, hogy ezek eddig a gazdid kezét nyalták? Különben nem mehettek volna a "közmédia" épületébe sem. Elfogy a pénz, ezért csökkenteni kell fizetési lista hosszát.
Sámannus
Sajnos az azeri banda ma is híres ma basznifogok című klasszikusát bemutató művészi alkotás alkalmazásáért nem adtak ilyen magas elismerést csak jó magas fizetést az orbán kupiban.
namihami
""Statuálni kell, apuka!""---avagy: A lányomnak mondom, hogy a menyem is tanuljon belőle!
És, ha ebből se ért a többi, akkor azokat is ki fogjuk rúgni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.