Nyílt levélben üzent Alföldi Róbertnek Bognár Zsolt színész.

Keményen nekiment Alföldi Róbertnek a színésztársa a nácis nyilatkozata után

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Alföldi Róbert nemrégiben egy interjúban beszélt az országban jelenleg zajló helyzetről, melyben elmondása szerint "a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem".

A színész ezzel a néhány héttel ezelőtt, a Nemzeti Múzeumban történt esetre utalt, mely során menesztették L. Simon Lászlót, miután egy olyan kiállításra engedett be kiskorúakat, amelyen feltűnt egy kép, ami egy meleg párt ábrázolt.

Bognár Zsolt színész is teljesen kiakadt azon, hogy a jobboldalt a nácikkal azonosította Alföldi, ezért egy nyílt levélben osztotta meg a gondolatait. 

"Végtelenül ízléstelen tahóságnak tartom, hogy a Nemzeti Színház volt igazgatója az RTL-nek adott nyilatkozatában – mit is nem adna azért, hogyha ez a ,,volt” szócska hiányozhatna a nyitó mondatomból – egy sajnálatos és elfogadhatatlan történelmi gyalázat esetleges visszatérésének rémével taknyolja össze a kormányzatot és a mögötte álló milliókat, így személyesen engem is.

Alföldi azt mondja:

,,Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem.”

Bognár Zsolt így folytatta levelét: 

"Na most figyelj rám kolléga!

A közélet színpadán a másságukat vallók többsége önszántából tárulkozik a világ elé. Mi, konzervatívok, közéjük értve magamat is, tudomásom szerint nem coming-outoltunk olyannal a nyilvánosság előtt, hogy nácik lennénk. Éppen ezért, ha megkérhetlek, még áthallásosan se öltöztess bennünket olyan szellemi egyenruhába, amit soha nem hordanánk. Az általad sejtetett vészkorszak újjáéledése esetén a magam részéről elsők között lennék, aki védelmedre kelne és nem volnék egyedül, hidd el. Ezért csak óvatosan az általánosításaiddal.

Lehet próbálkoznod az emberiség emlékezetéből amúgy kitörölhetetlen szörnyűségek jelenünkre vetítésével, de mielőtt ennek általad használt jogosulatlan, önsajnáltató és provokatív primitívségéről egy újabb bekezdést nyitnék, elégedj meg annyival, hogy Petőfi Sándor Színészdalának utolsó versszakát kizárólag egyes számban értve, maradéktalanul érvényesnek tekintsem a vonatkozásodban, különös hangsúlyt adva a vers utolsó sorának."

A teljes levelet itt lehet elolvasni!

Forrás: Blikk.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Akinek nem inge, nem veszi magára, de ez az ismeretlen kis senki előre megfontolt szándékkal, aljas indokból magára vette a náciságot, pedig nem neki lett szánva.
Úgy látszik ki akar törni az ismeretlenségből.
Kapizsgálja ő, hogy tehetség hijján mivel lehet előre jutni, be kell nyalni a homofób hatalomnak. Ennyike.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Shikari: @Maccska: tibim, ha megjelenik egy buzzancsozós cikk, akkor ti rögtön otteremsz! :) te kettö tudathasadásos elmebeteg meleg !
csak úgy....
ez a bognár így akarja a "tehetségére" fölhívni a ner. figyelmét? :)
Menőmanó
Akinek nem inge, nem veszi magára, de ez az ismeretlen kis senki előre megfontolt szándékkal, aljas indokból magára vette a náciságot, pedig nem neki lett szánva.
Úgy látszik ki akar törni az ismeretlenségből.
Kapizsgálja ő, hogy tehetség hijján mivel lehet előre jutni, be kell nyalni a homofób hatalomnak. Ennyike.
Nessy
Bognár Zsolt Mandiner publicista is! Úgy mellékesen a Mi Hazánk, és Dúró Dóra is a könyvdarálással, fóliázás ötletével került napokig címlapra! Egyébként teljesen mindegy minek becézik egymást. Alföldi felvállalta a másságágat, a Mi Hazánk meg kissé túlzottan jobboldalit játszik, de alapjában a fidesz fiók pártja!
Őszintén szólva, ez az állandó "buzizás" , felnőtt embereknél olyan pótcselekvés lesz lassan.Ha valaki nekik nem tetszőt mond, vagy ír, megszólal a kórus: Buzi!
jáger laszló
Most már tudhassuk 1s konzervatívok nem nácik!!!
Ennek az LN kezőjét azonban senki sem állította!!
Most itt tartunk és ez +nyugtató!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sakk Matt
"Bognár Zsolt színész is teljesen kiakadt azon, hogy a jobboldalt a nácikkal azonosította Alföldi"

Nem tett ilyet Alföldi!
Akinek nem inge, nem veszi magára!
Nyírfa
Alföldit ismerem. De ki az a Bognár Zsolt? Oké, megnéztem, nincs a halhatatlanok között, de még a nemzet színészeivel sem közösködik, ellenben volt egy szerepe a Barátok köztben. Ez is valami. Ha azt remélte, hogy ezzel a nyílt levéllel kilépett az ismeretlenség homályából, a számítása bevált, hiszen én is rögvest a google-re tapadtam. :) Ennél többet ne várjon, nem vált sem érdekessé, sem érdemessé a figyelemre.
Ám hogy magára vette a náci fóliát. Nem zörög a haraszt?
Nessy
@Nyírfa: Én is ott néztem meg, hogy kit tisztelhetek az úrban. Aztán mikor elolvastam, hogy a Mandiner publicistája is, na, akkor feladtam,! Alföldit több szerepben is láttam, Több általa rendezett darabot is. Nem ok nélkül dolgozik sokat, sikeresen külhonban!
Sakk Matt
Alföldi véletlenül sem említette még csak egymás mellett sem a jobboldali (vagy konzervatív) és náci szavakat, nemhogy egyenlőségjelet tett volna közéjük!
Aki nem érti, hogy amikor azt mondja, a "melegeket befóliázzák", akkor arról a helyzetről beszél, hogy az LMBTQ tartalmú könyveket lefóliázzák, az igen ostoba és/vagy rosszindulatú! Nyilván nem tekertek körbe fóliával (még!) egy meleget sem. Ahogyan a "nácikat" említve is nyilván az előbbi "fóliázás" ellenpontjára gondol.

Bognár pedig már akkor senki volt, mielőtt valakinek hitte magát!

rtl.hu/hirado/2023/11/19/alfoldi-robert-atrium-szinhaz-az-orult-nok-ketrece-jubileumi-eloadas

...vagy

telex.hu/kult/2023/11/19/alfoldi-robert-orult-nok-ketrece-l-simon-laszlo-foliaznak-nacik-kommunista-idok
Sakk Matt
@Horizont: Csortos Gyula, a két világháború közötti színház nagy alakja kint ült a Nemzeti művészbejárója melletti kispadon, amikor a színház egyik jelentéktelen művésznője, aki inkább szerelmi hódításairól, mintsem tehetségéről volt nevezetes, odaköszönt neki:
- Jó napot, kolléga!
Csortos bosszúsan fölnézett:
- Hogyhogy kolléga? Hát mióta vagyok én kurva?
Nyírfa
@Horizont: 19.13

Igen, erre a "kollegára" én is felfigyeltem. Mintha ezzel a titulussal Alföldi mellé emelkedhetne.
Mi viszont, akik a kormány munkáltatói vagyunk, nyugodtan mondhatjuk Orbánnak: figyelj, öreg, ki vagy rúgva, :)
Nyírfa
@Nessy: 19.18

Azt hiszem, nem tévedek, ha azt mondom, Alföldi korunk egyik legnagyobb színésze.
Tekintve, hogy olyan régen voltam utoljára színházban, hogy - némi túlzással - lassan arra sem emlékszem, hogyan néznek ki belülről , nagyon örülnék , ha a tévében rendszeresítenék a színházi közvetítéseket. Mint régen. Még fiatal lányként képes voltam otthon maradni szombat este, mert készülődés közben derült ki, hogy az Elektrát adják Berek Katival és Kálmán Györggyel. Nem bántam meg!
Nessy
@Nyírfa: Volt tv Színház, Zenés tv színház, remek színészekkel az ország legjobb színházaiból. Szórakoztató kabarék. Némi kultúra ragadt mindenkire! Én most három éve már nem tudok színházba, múzeumba menni. Néha hiányzik! Azért Ó Kovács, az Opera igazgatójának a nyilatkozata a múltkor kivitte nálam a biztit! Azért olyan drágák a jegyek, mert akarja, hogy elprolisodjon az Operaház. Nem voltam olyan visszafogott, mint itt írásban.
Nyírfa
@Nessy: 19.45

Az elmúlt hetekben ugyan olvastam a híreket, de tartózkodtam a véleményezéstől. Úgy döntöttem, ez az ország nekem nem ér annyit, hogy felhúzzam magam miatta. Filmeztem, gondját viseltem az otthonomnak, tervezgettem, többek között egy másik Magyarországot. Egy olyat, amelyben esténként jobbnál jobb színházi közvetítések mellett nassolgathatok, fóliák nélkül kupászkodhatok a könyvesboltokban , és nem kell választanom pártok közül, hanem a legalkalmasabb, legtisztességesebb embert bízhatom meg a szolgálatunkkal.
A szigetre még bemehetünk jegy nélkül? És mikor kell hűségünk jeléül fidesz-karperecet viselnünk? Kinek kell egy ilyen jövő?
Nessy
@Nyírfa: Az ember így 80+ már nem igazán reménykedik semmi jóban. szerencsére a humorérzékem megmaradt, és miután gyermekem is örökölte mindkettőnktől, jól elvagyunk, még hogy egyedül maradtam is. Megfogadtam Lucifer tanácsát: " Tragédia? Nézd komédiának"
"Kedélyed ne legyen soha lőporos,
Ne is figyelj oda, mit mond egy főokos" ( Mézga Géza)
Aki Én
@Őrnagy: most a suttyóságával kérkedett a nyilvánosság előtt.
Ahogy Alföldi nem melegezett le mindenkit, úgy nem is nácizott le mindenkit.
Hogy ez a suttyó csicska magára, meg fasz tudja milyen indittatásból minden fideszesre vette, az meg végtelen ostbaság.
Nem meglepő, ma már csak buta emberek fideszesek.
namihami
Az Alföldi elmondhatja, hogy ő legalább már volt ""valaki"" !
Ez az újhungarista még ennyit se! Ez csak nyilas!
koszpeko
@Őrnagy: ha már aberrált buzikat emlegetsz megkérdezném mi ujság Kaletával, ereszcsatorna Józsival?
Aki Én
@Őrnagyagyás: ő kimondta, te agyhalott balfasz
Nyírfa
@Nessy: 21.16

A humor a túlélőstratégia csimborasszója! :)

" A nevetés az élet sója. Nevessetek a tévedéseiteken, de okuljatok belőlük, űzzetek tréfát a megpróbáltatásaitokból, de merítsetek erőt belőlük, a nehézségeket tekintsétek vidám játéknak, de küzdjétek le őket! "

Lucy Maud Montgomery kanadai írónő

Emlékszel a mesére, amelyben a király megkérdezi a három leányát, mennyire szeretik őt. A két idősebb válaszával nagyon elégedett, ám a legfiatalabb gyermekét elűzi az udvarból, mert ő azt a választ adja, hogy annyira szereti királyapját mint a sót. Só, só, háborog őfelsége még másnap reggel is, de még a déli ebédhez készülődve sem tud megbocsátani. Rosszkedvűen ül le az asztal mellé, de , amikor a szájába veszi az első kanál galamblevest, a felháborodása a csillagos eget ostromolja: hol a szakácsné, hogy lenyakaztassam, hogy merészel sótlan ételt az asztalomra tetetni?! De ezzel a megpróbáltatása nem ért véget, mert a következő fogás, a tál közepén illatozó kakas ,bizony, só hiányában ehetetlen volt. Ízibe előkerítettette a szakácsnét, akinek a feje még a nyakán ült, s féltette is azt, nem véletlenül. Ám bátor asszony volt, s nem félt az igazságot a király szemébe mondani: Felség -kezdett bele mondókájába-, legkedvesebb leányát elűzte az udvarból, amiért a szeretetét a sóhoz hasonlította, kérem, gondolkozzon el rajta, só nélkül élvezhető-e az élet. A király szóhoz sem jutott ekkora merészségen, s úgy elámult, hogy leroskadva a székére csak gondolkodott, de annyira, hogy még a pirkadat is az étkezőben találta.
A mese végét , aki nem ismeri, is kitalálja: nemcsak a szakácsnének volt a helyén a szíve, hanem a királynak is, aki alig várta, hogy keblére ölelje bölcs leányát. :)
Aki Én
@Őrnagyagyás: ...csodálkoztam volna, ha egy mondatot megértettél volna, te nagyon buta óvodás.
Jesszusom ember, érthetetlen amit itt előadsz.
Aki Én
Szinte látom, ahogy Bognár a levél befejeztével hátra dől, és elégedetten sóhajt egyet.
Jól megmondtam neki, gondolta.
Pedig akkora butaságot írt, ráadásul az egész alaptörténetet félre értette.
Hogy ennyire ostoba, vagy ennyire hazug, az most mindegy is.

Hogy itt a többi csicska sem érti a történetet, az meg így van rendben.
Nessy
Tisztelt fanyalgók! Ezek után kerüljenek el minden Leonardo da Vinci képet, alkotást! Hiszen egy "aberrált buzi beteg" művei! Önök ,már teljesen rabjai lettek ennek a buzi témának. Már ott is azt találnak, ahol nincs.
Aki Én
@Őrnagyagyás: ...csodálkoztam volna, ha egy mondatot megértettél volna, te nagyon buta óvodás.
Jesszusom ember, érthetetlen amit itt előadsz.
Te még a fajtádon belül is kiemelkedően gyagyás vagy.
justhpeter
Ideje lenne annak, hogy valamelyik patika cég speciálisj szemcseppet hozzon forgalomba, mert amikor Alföldi megszólal a béka segge alatt tanyázó neonáci kispöcsök szemét elkezdi csípni valami.
Aki Én
@Őrnagy: Próbálom türtőztetni magam, de most már tényleg elkotródhatnál a kurva anyádba, te kotorék buzipártló balfasz. Idegesítően buta suttyó vagy, egy ostoba, unalmas, egysíkú balfasz. Megérthetnéd lassan.
izéke
Vajon miért vette magára a nácizást,ha nem érintett???
izéke
@Aki Én: ugyan,egy ilyen senkiházi horti lovának a fasztisztogatója miatt ne idegeskedj,neki jobban fáj,ha keresztülnéznek rajta ;))))
balos
@izéke: Azt hiszi,mert nyilasok voltak az ősei a vér vízzé vált és náci lett belőle?
Lendkerék
@Őrnagy: De. Azzal kérkedik, hogy ekkora seggfej.
Aki Én
@Őrnagy: Egészen elképesztően buta ember vagy. Tényleg döbbenetes minden írásod, és ami kiderül belőle.
Egyszerűen siralmas.
Lendkerék
@Őrnagy: "hungarofób buzi seggfej libkány" - Szájer kismadár, Szájer merre jár - Kaletát keresi a kibertérben és a csatornahálózatban... "A fideszben sok a buzi... ja, nem: kevés! Minden zsidó buzi!" (Bödőcs örökbecsűi).

Tornássz még egy kicsit, dolgozz rajta, nyilván karakterszám alapján fizetnek. De azért ugye te is látod, hogy mi megyünk jó irányba, csak az autópályán minden hülye szembejön. Ne add fel!
Eladott Ország
@Őrnagy: tegnap, 19:21 ☻ Tájékozató, a fidesz "bölcsének": Umberto Eco olasz író, szemiotikus, irodalomkritikus és filozófus fontos jellemzőt sorolt fel, amelyből ha több megvan, fasizmusról beszélhetünk:
1. hagyománykultusz, visszatérés az aranykorba, a dicső múltba nézés, mindehhez a modernizmus, a liberalizmus és felvilágosodás elvetése szükséges;
2. a vallás vagy legalábbis valamilyen okkultista pótlék beemelése a nemzeti politikába;
3. a cselekvés kultusza – mindegy, hogy mit lép a politikus, de ne látsszon döntésképtelennek;
4. az egyet nem értés megbélyegzése, az ellenzék általános hazaárulónak minősítése, ezzel a nemzetfogalom kisajátítása;
5. félelmek generálása, általában az idegengyűlölet tudatos erősítése;
6. az ellenzék idegenszívűnek minősítése és minden ellenzéki kísérlet államrenddel szembeni fellépésnek titulálása;
7. a külső és belső ellenség szerepének, hatalmának és céljainak felnagyítása, torzítása, amiket általában összeesküvés-elméletekkel oldanak meg, ám a kijelölt ellenség . mindig kevés reális veszélyt jelent, különben fennáll a veszély, hogy visszaüt;
8. a küzdelemért él és nem az életért küzd”, a lényeg a háborús hangulat, a mozgósítás, amivel a híveket ugrásra készen lehet tartani;
9. tömegelitizmus”, azaz populista és elitista egyszerre, élen a Vezérrel;
10. hősiesség kultusza;
11. szexizmus, a fasiszta rendszer hangsúlyozza a „férfiasságát”, miközben a nők szerepe a családra redukálódik;
12. közösségelvűség akár az egyéni szabadságjogok teljes elvetésével, ám a közösség érdekeit egy szűk kör nyilatkoztatja ki;
13. a fasiszta rendszer mindig a többség akaratára hivatkozik, minden ellenérvet erővel söpör le az asztalról;
14. a parlamentarizmus elvetése, mivel a többség akaratának érvényesítéséhez elegendő egy szűk uralkodó réteg, ami ismeri a tömegigényeket és ki is elégíti azokat.
Eladott Ország
A fasizmus figyelmeztető jelei: A haladó eszmék elutasítása. Ez folyamatos, a kolostorgecinél is...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/309855911_2199338970270825_6662495858189942716_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=sxAzb9wvuTgAX-osY-Q&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAEeTwuKjw0SI20KeIKJ9V3viJTnvqIkajwGsS0LY3H6A&oe=65629F13
A képen nem egy afgán család, hanem Magyarország miniszterelnöke látható, aki roma léttére fasiszta lett! Szégyen!
uploads.disquscdn.com/images/65de4a3ea8fa0ef4a9257b8485de8f20d98592ae331ae716ea0df8e889e1ca91.jpg?w=800&h
Az orbáni fasiszta Magyarország hét törvénye...
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/374775029_592276736394860_3085094050029942723_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=ypu_Zbdy-3UAX-nTVHv&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAC3dQYXijwjI8MgC9xSq99IJMnjlr2ICl83KhucS7MCQ&oe=6562F456
Orbán akkora világpolitikai tényező, mint papagáj a dzsungelben. Ha kell ha nem jár a szája és összeszar mindent maga körül.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/373646112_591840586438475_8834892689597580437_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=u-ZwlYrMX9AAX8qi1oD&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCAI0TXmdHiosVim2zI9Bw9h1CtrpXPWnAIEXHSm6A-SA&oe=6563D0A7
Mindenki nyugodjon le a picsába, mi nem vesszük el senkinek a munkáját.Csak dolgozzatok nyugodtan, mi majd nézzük.
twitter.com/xmedardc/status/1699787478176239669/photo/1
-Mi a vezetékneve? - három eres kábel.
twitter.com/xmedardc/status/1699471429257908498/photo/1
Eladott Ország
„Magyarországra megérkezett a nyílt fasizmus. Benyújtották a „szuverenitásvédelmi törvénycsomagot”, amely nem a szuverenitást, hanem Orbán korlátlan hatalmát, leválthatatlanságát és az általa kiépített diktatúrát védi. Célja az, hogy a demokratikus törekvéseket képviselő pártokat és civileket elzárja minden anyagi forrástól, miközben ő korlátlanul használja hatalmi céljaira a közvagyont és a közpénzeket. Mindennél többet mond, hogy Orbán „Magyarország szuverenitására” a demokratikus célok támogatását tartja veszélyesnek, ami azt jelenti, hogy Magyarország szuverenitását a saját hatalmával, antidemokratikus rendszerével és saját törvények feletti, korlátlan és szuverén uralmával azonosítja, amire nem lehet mást mondani, minthogy fasizmus és elmebetegség.”
nepszava.us/magyarorszagra-megerkezett-a-nyilt-fasizmus/
Eladott Ország
@Maccska: tegnap, 18:01 ☻Hiába a másság elleni kampány, Orbán Viktor fia Gáspár már korábban is egyértelmű jelzéseket tett orientációjára. Nem alig leplezett homoszexuális utalás volt korábban, hogy Orbán Gáspár szektája olyan izmos fiúkat keres hirdetésben, akik Jézus menyasszonyai szeretnének lenni. Azt írták: "Keresünk edzett, erős jellemű srácokat akik nem félnek Jézus menyasszonya lenni." Valószínűleg ezért tüntette el szem elől az apja a szerencsétlent. A hadseregbe kényszerítés pedig Orbán ocsmány, bosszúálló természetének következménye, amit még saját családja ellen sem tud kordában tartani. Bár csak a nagyapja is meleg lett volna mindenki jobban jár.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/238260629_369782114663399_6573908398318591741_n.png?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=oD2hhv_cNqAAX_VcVwZ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDRjdXyvn9KcrCXSl6Y1YWGYLkTd28WLSPH8WG7vBe3Kw&oe=6562F419
Orbán: Az LMBTQ propagandát megsemmisítettük, az összes gyermekem nőnek érzi magát, és a férfiakhoz vonzódnak.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/283479967_547835930296699_2021589272968009750_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=SDGI7ZUHOwMAX-aqNSU&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCGW_t9JdePj2R7X5cQwdBqsru_bMQeAuuEQ3jT4iCc-w&oe=6562E94A
Az apa férfi az anya Gáspár. A felcsúti legényanya. Csak nem összeeresztették őket Szájer Józsival ? Apuci kicsi lánya - Szájer készülődj !
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/321610068_504697751809502_3009095814271288203_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=OAwsz1-DHTMAX98xOQM&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCZG2Jj6mucfJSL-dGBAxQLUtvi-f3vcz-XQ5EnXCrLdw&oe=6562468B
Ftomi
@Őrnagy: Maga és magához hasonló gondolkodásúak miatt jutott szép Hazánk mindig a tönk szélére!
Szeretett Vezére Orbán Viktor egy hazug Hazaáruló aljas szemétláda!
Családja se szent, ha a hatalom megtartása a TÉT!

Amúgy meg a STÍLUS maga az EMBER!
izéke
@Pegero: pedig már leszoptad párszor
izéke
@Pegero: orbános szád,kicsi jobbágy,gazsit is leszoptad az állampolgárságért?
izéke
@Pegero: toppantsál is közben,kis letelepedési kötvényes,vagy inkább köszvényes? Neked már nem maradt odaát 72 szűz,csak pasiból,de igyekezz értük,míg szájer meg nem hal :)))
telegdilaci
@Őrnagy:A két Ember között az a külümbség,hogy Alföldit az egész Ország ismeri el ismerik a munkásságát,viszont egy Bodnár nevű valakiről azt sem tudják hogy a világon van,ENNYI!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.