A pekándió, más néven pekán dió angolul Pecan, (Carya illinoinensis) az amerikai kontinens északi részén őshonos, és a diófélék családjába tartozik. A Kariya Pecan Észak Amerikában őshonos, és a diófélék családjába tartozik. Az őslakos indiánok kb. 500 éve kezdték el nemesítését, és a világ pekán termelésének még mindig az USA a vezető országa. Az olajos magvak között, kiemelkedő, illata egzotikus, jellegzetes, kinézetre kissé az elnyújtott diógerezdekre hasonlít leginkább. Íze édeskésebb, aromásabb így jól használható süteményekben, péksüteményekbe, kalácsokba, kenyérfélékbe. Emellett mint csemegét és a belőle nyert olajat is fogyasztják. Olaját saláták, köretek készítéséhez öntetként, emellett ízesítőként ismerjük. A pekándiós pite igazi, amerikai nemzeti sütemény, ennek elkészítése itthon sem ördöngősség, ráadásul, eddig nagy siker volt minden alkalommal. Pekándió - kevés kalória, gyorsabb anyagcsere, fogyókúra. Önmagában is finom, viszont a pekándiót megpirítva még...

Forrás: magzsola.hu
Feltöltő: Kalocsai Sándor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A baj,hogy egy szint felett keresők tudják megvenni,mert duplája az ára,mint a diónak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.