Egy kellemes kirándulás finom "mellékterméke" lehet ez a zamatos, üdítő szörp. Igyekezzünk forgalmas utaktól távol szedni a virágot, és lehetőleg napsütött időben, mert akkor még intenzívebb az íze. A kész szörpöt a hűtőszekrényben tároljuk.

Forrás: nosalty.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
Ízletes, üdítö aroma.
Nem szabad elfelejteni, hogy a bodza gyógynövény is, vizelethajtó hatású! (A magam részéről e tulajdonsága miatt utazás előtt/alatt megfontolásra ajánlom!)
menasagh
Ha meg többet szedünk, azt árnyékos helyen megszárítva sokáig tartósíthatjuk és a későbbiekben is felhasználható lesz. Az ízéből, aromájából nem veszít a szárítással.
bogyó
imádom.anyukám minden évben csinál.
Diamont Frost
Én minden évben csinálok,nagyon szeretjük.
Szedjünk 8-10 friss szép fehér tányért,/ ne országut mellől, mert az ólommal szennyezett/... rázzuk ki belőle a bogarakat.
kb 6-8 liter vizbe áztassuk be ugy két napra. ezután szűrjük át /rossz harisnyán/, és a tiszta levet izesitsük izlés szerint cukorral,citrompótlóval /többször kell kóstolgatni/, a végén fel kell forralni, és forrón üvegekbe kell tölteni.,tetejére késhegynyi szalicil /ezt majd leöntjük/. Szódával lehet higitani, nagyon finom, olcsó és kiadós.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.