Már gyermekkoromban is szenvedtem ettől a mondattól bárki mondta: a szüleim, a szomszédok , vagy a tanárok. Mindig úgy gondoltam, hogy jobb előre nézni, haladni a korral. Nem kell intő példákat emlegetni a múltból. Ráadásul, szinte minden esetben negatív kicsengése volt e szavaknak. Agyamban tudatosult, hogy a "bezzeg az én időmben" prédikációt hangoztató erénycsőszök ifjú korában, mindenki makulátlanul, példamutatóan élt.

Forrás: tudtad.blog.hu
Feltöltő: slanger
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
menasagh
@nagyatis:
Vagy nem jól magyaráztam, vagy nem jól értettél....
A fogékonyság mindig is egyforma volt, csak a lehetőségek voltak kevesebbek, ugyanis a tv, számítógép, mobil, minden-minden csak a szex a pornó meg hasonló malacságokat közöl amit már az is láthat aki még olvasni sem tud.
Az is igaz, hogy minden relatív, és az is, hogy nem minden ember egyforma, nem egyformán nevel tanít és örökít át dolgokat.
A hírözön meg ami ma van semmire sem jó, vagyis van de mit ér ? az, hogy most megtudtam mi történik Brazíliában azzal nem megyek semmire, esetleg elütöm az időt, és kevesebb marad az itthoni események megértésére.
Szerintem a korlátozás, a visszatartás kell a mai fiataloknak, úgy ahogy kellett a korábbiaknak is, és nem irigykedve mondani hanem oktatólag.
Nagy Attila
@menasagh: én értettelek félre :) Egyetértek veled, kell korlátozni a fiatalokat :), bár én inkább nevelésnek hívnám. A hírözön semmire sem jó, ha csak győzikékről, feketepákókról szól. Viszont nagyon sok olyan dolgot is megtudsz/megtudhatsz, ami világlátásodat bővíti/bővítheti. Ami nagyon lényeges van választásod (na jó nem mindenhol :) ), hogy mit nézel, hallgatsz, olvasol. Ugyanakkor vannak olyan mondatok, amelyek annyira el lettek koptatva, hogy érdemesebb újat kreálni helyettük, mint megpróbálni a valós jelentését visszaadni nekik.
Evikati
@nagyatis: ezt a szót, hogy "bezzeg", semmilyen formában, stílusban nem szeretem. Nem vagyok egyedül, sokan ugranak rá.:-)
Nagy Attila
@Evikati: Én is ugrottam rá? Igen, ennek a szónak van egy nem kicsi pejoratív jelentése.

@Horizont: erre mondtam, hogy hagyjuk el az elpuffogtatott béna mondatokat :) Abszolút egyetértek veled :) A tálaláson múlik minden.

menasagh
A másik valóság meg az, hogy akinek azt kell mondani, hogy "bezzeg..." az már úgy sem okul belőle.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.