Avagy mi történik, ha szkepticizmusunkat félretesszük egy pillanatra, és az idegenek látogatását nem a pszichológia, hanem a valószínűség-számítás szemszögéből közelítjük. Sci-fi tilitoli becsült számokkal – egy alapképlet pro és kontra.

Forrás: urbanlegends.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kamazuka
Nagyon nem igyekezhetnek,mert ha a természetet megfigyeljük,ami él az rejtőzködik álcázkodik.
Ha másért nem az utódok biztonságos felnevelése érdekében.
Ezzel szemben éjszakánként úgy kivilágítjuk nagyvárosainkat,hogy még a világűrből is látható.
Az ennyire hívalkodó megnyílvánulásokat óvatosan szoktuk mi is kezelni.
Ott van a Voyager űrszonda.
Reklámozzuk rajta a földet .
Kedves űrmanók!
Gyertek és igázzatok le minket!
De mi van akkor,ha már itt vannak,és csak várnak,vagy figyelnek minket.
mandiner
sok...nagyon sok az esélye..sokkal több, mint annak, hogy egyedül vagyunk ebben az óriási mindenségben..meddig jutottunk el? És miért is ne lehetnének nálunk fejlettebbek..??
csikknorisz
@mandiner: Olvastam anno interjukat a legnagyobb tudos sci-fi irokkal, Asimovval, Clarkkal, vagy a SETI program egykori fejevel, Sagannal. A kerdes egyszeru volt, hisznek-e az ufok foldonkivuli eredeteben, es a foldonkivuli ertelmes eletben. Utobbiban egyikuk sem ketelkedett, abban viszont egyetertettek, hogy az ufok nem lehetnek foldonkivuliek. Persze akkor meg a hiperter, fereglyukak, meg ilyenek nem voltak ismert fogalmak.
mandiner
hát minden amit ufonak kiáltanak ki, nos biztos hogy nem mind az..inkább azok voltak valóban földönkívüliek, amely eseményeket X évre titkosította a NASA)
kramermoni
Azért a teljesség igénye nélkül @csikknorisz által felsorolt sci-fi irok sorából ne felejtsük ki Eric Van Daniken -t , számos remek könyvét olvastam, Wiki-ben akit érdekel/esetlegesen/.. utánna érdemes nézni.
Kakastoll
Azért az ember által írott könyv még nem szentírás......
Amúgy ki állítja, hogy nem találtak ránk....ha egyáltalán léteznek ????
kramermoni
@kakastoll: persze,h nem az , csak mint sci-fi irót emlitettem meg. A valószinüségszámitáshoz, kombinatorikához még kell kis idő ,addig lehet rám is találnak./csak egy cuki kis IT-re vágyom/
bigyibogyo
@Kakastoll: _ha_ a vilagur vegtelen es tagul akkor vegtelen galaxis , naprendszer , bolygo van benne. megha pici is az esely egesz biztosan van ertelmes elet a foldon kivul is.

@kamazuka: miert akarnanak leigazni? nem mindenki agressziv
gcsabi
@Kakastoll: Lehet hogy érzékeny antennáikkal fogtak néhány földről származó jelet, de pechükre a maúnika show jött be, és sikítva menekültek hetedhét galakszison át..........
Kakastoll
@kramermoni: A valószínűség számítás is emberi fogalom.....a mi valószínűségünk.
Kakastoll
@bigyibogyo: Ha a világűr tágul, akkor egyre távolabb kerülünk egymáshoz, aminek következtében egyre "valószínűbb", hogy nem találnak ránk.
Kakastoll
@gcsabi: Miből gondolod, hogy a földről adott jeleket ők érzékelik ?
Mi hány földön kívüli jelt érzékeltünk ,
Mi csak emberi mértékben, észben, felfogásban, megjelenésben,stb. stb. tudunk gondolkodni....ők ugyanúgy az ők mértékeikben, eszükben, felfogásukban, megjelenésükben.....
Semmi nem bizonyítja, hogy meg kellene értsük egymást, vagy valaha meg is fogjuk.
bigyibogyo
@Kakastoll: remeljuk a tagulas mertekenel gyorsabban kozlekednek :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.