"Nyilvánvalóan titkosszolgálati eszközökkel jutottak az információkhoz" - mondta Horváth Csaba MSZP-s politikus annak kapcsán, hogy Giró-Szász András egy szerdai kormányzati sajtótájékoztatón egyetemi diákvezetők személyes adataiból szemlézett, majd Parragh László az ATV Egyenes Beszéd című műsorában név szerint is utalt velük kapcsolatos tanulmányi információkra.

A kormányszóvivő szerint olyan diákok tiltakoznak most a felsőoktatási keretszámok ellen, akiket már nem is érint a változás. Jegyzeteibe tekintve ezt követően sorolni kezdte, hogy vannak olyan hallgatói önkormányzati vezetők, akik már kilenc, tizenkettő vagy tizenegy éve léptek be az egyetem falai közé. "...ne forduljon az elő, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki kilenc, tizenkettő vagy tizenegy éve lépett be az egyetem falai közé és azóta nem hagyta el azt. Van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki már 2010 márciusában kijelentkezett az egyeteméről" - olvasta a papírból.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is beszélt arról reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hogy "a mostani megmozdulásokon is látható, hogy a diákok vezetői a 10-12 éve egyetemi hallgatókból kerülnek ki". Parragh este az ATV műsorának vendége volt, ahol kitért a riporter azon kérdése elől, hogy hogyan tartozhat rá, hogy konkrét egyetemi vezetők hány évvel ezelőtt kezdték a tanulmányaikat?

A műsorban őt követően nyilatkozó Horváth Csaba úgy fogalmazott: "nyilvánvalóan titkosszolgálati eszközökkel jutottak az információkhoz" és amiről Parragh László beszélt, törvénytelenség.

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
@Pilóta: Az általános iskolát sem végezheti valaki nyugdíjas koráig, ugyebár. Aki képtelen 12 év alatt elvégezni a 8 osztályt, viszlát! Aki bekerült egy felsőoktatási intézménybe, feltehetően nem gyengeelméjű, ergo tessék határt szabni, hogy korlátozott időn belül el kell végeznie, oszt'jónapot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Jó kis fidesz módi turkálás...bár az ilyen 10-12 éves hökösöket se kedvelem annyira.
szaboria1
@Hellcat: Ez is csak a mi félre vezetésünkre találták ki, mert akik nyilatkoztak az egyetemisták nevében azokon látszik , hogy nincsenek túl a 30-on. Parragh is meg Giró is megtanulhatna számolni. 18-19 éves korban kerülnek be a felsőoktatásba általában.
sport50
igazi múlt rendszeri eszköz amit és ahogy csinálnak!!mindenütt nyilatkoznak,de sehol ahol kéne!!!
jozsiami
Ez nonszensz ha ennyire félnek miért hoznak hülye szabályokat csak azért,hogy elüssék az időt és ne mondhassák ,hogy nem csinálnak semmit .De én amondó vagyok inkább olvassanak mint nyomorgassák az amúgy is meggyötört népet sanyargassák .
bakegya
Ennek a Parragnak és a hasonszőrű haveroknak fogalmuk sincs arról milyen koncepcionális orientáltsággal,operatív együttműködési készséggel és még sorolhatnám reggelig, érheti el és még tatrthatja is meg egy nem csak magyar viszonylatban igényes jó teljesítményorientált szellemi tevékanységet folytató az egzisztenciáját szaknai és magánéleti körben is-pártpolitika mentesen!!!
excep
erre képes ez a szemét fidesz reszketnek a hatalomért
GeoCravker
@szaboria1: Azért ott is emberek vannak. Biztos lehet olyat atlálni, mint anno a KISZ-ben, aki a mozgalmi hátteret, illetve mondvacsinált üldözését hozzz fel, ha buktatni akarják.
De ettől még az, amit Hoffmann tesz, disznóság
coyote3
Lehet igaza is van. tegnap elnéztem a hájfejű Parragh -gal készült riportot és mikor a szerkesztő rákérdezett, arra, honnan is tud személyes adatokat a diák vezetőkről nagyon elpirult és habogott-
csiga0771
Ez várható volt, nincs min meglepődni. Rólam és az ide, vagy bárhová kommentelőkről is tudnak mindent, vagy amikor csak akarnak kideríthetnek. Nyomok egy LIKE-ot az egyik ismerősöm bejegyzéséhez, - mindegy milyen párthoz tartozik - és már kigyullad a "piros" lámpa. Ez nem üldözési mánia, a "mai világban" ez bármikor megtörténhet, és meg is történik.
Ez így volt régen és így lesz ezután is.
Kész van már az a bizonyos lista. Mindig így volt, és így is marad, csak az eszközök változnak.

Felkiáltó jelek nélkül írtam le, mert én ebbe már akkor "belenyugszom" amikor bekapcsolom a számítógépet, küldök egy sms-t, felhívok valakit telefonon stb...
Pilóta
"...ne forduljon az elő, mint ahogy itt nézem, hogy van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki kilenc, tizenkettő vagy tizenegy éve lépett be az egyetem falai közé és azóta nem hagyta el azt. Van olyan hallgatói önkormányzati vezető, aki már 2010 márciusában kijelentkezett az egyeteméről"
--- És melyik a sz@rabb ügy, az, hogy tudják, vagy az, hogy így van?!:-)
csiga0771
"belenyugszom" már akkor amikor kiállítják az anyakönyvi kivonatomat.
human
Ki hány éve egyetemista, OK. Akkor beszéljünk arról, a FIDESZ-ből ki hány évig dolgozott az MSZMP-ben, volt annak tagja, tevékenykedett szorgosan a KISZ-ben.
Így már visszanyal a fagyi fiúk, igaz?
QQCSI
@coyote3: Biztos, hogy elpirult?! Tud még pirulni?!

„…külföldi cégek akkor fognak beruházni Magyarországon, ha leértékelődik a munkaerő.”

„A szakember hozzátette: nem akar cinikus lenni, nem szeretne cserélni azzal, aki gombaszedésből él, de valahogy el kell kezdeni a növekedés beindítását.”
Nem akar cinikus lenni, de ennél undorítóbb, cinikusabb megjegyzést…!
„Az MKIK elnöke elmondta: ő is szokott gombát szedni egy-egy vasárnapi ebédhez.”

atv.hu/belfold/20120308_parragh_laszlo
QQCSI
@Pilóta: Az általános iskolát sem végezheti valaki nyugdíjas koráig, ugyebár. Aki képtelen 12 év alatt elvégezni a 8 osztályt, viszlát! Aki bekerült egy felsőoktatási intézménybe, feltehetően nem gyengeelméjű, ergo tessék határt szabni, hogy korlátozott időn belül el kell végeznie, oszt'jónapot!
P-Márta
A 2/3-ot saját fantáziája szerint alkalmazó Orbán, bakot lött...
Elfelejtett empátiával állni a kérdéshez. Elfelejtette, hogy korábban ő díjmentes felsőoktatást vízionált! A hatalom elvette az egész, egyeduralkodóvá vált, istennek tartja magát, aki föld és ember felett a saját dogmája szerint akar uralkodni, ennek a folyamata zajlik.
ÁLLÍTSÁTOK MEG ORBÁNT! - ezek az eszközökben sem válogatnak a céljuk megvalósítása érdekében, a saját céljukért! - nem az emberek sokaságáért!

Most majd a súlyos rákbetegeket, akiknek nem adnak drága, de jó gyógyszereket, azok is ÉLETKÉPES, AKTÍV MUNKAERŐVÉ LESZNEK, ÁLTALUK ÁTMINŐSÍTVE ...
coyote3
@QQCSI: Lehet, hogy csak a tv-m romlott el...:)
QQCSI
@coyote3: Először én is azt akartam kérdezni, hogy nem fekete-fehér-e a készüléked...:-)
vukkocska
@GeoCravker: mármint hol találni? Az egyetemisták között? :) 1989 óta nincs KISZ. Nem láttam mankóval egyetemista tüntetőt. :)
@Horizont: A Gyurcsány kormány a havi 2000 forintos tandíj-tervét a Fidesz népszavazással megdöntötte. Az megreformálta volna az egész egyetemet, nem sikerült. Most meg teljesen kitaszítja magából a jó eszű, tanulni vágyó fiatalokat. Tegnap perverz módon megnéztem az ECHO tévé beszélgetését. Éppen - talán az LMP-s - riportalanyt azzal győzködte, hogy ő 31 évesen most tanul, diákhitelt vett fel, és tudja fizetni. Ettől dobhat hat hátast. Elég szégyen, hogy munka mellett felveszi az alacsony kamatozású hitelt, és még dicsekszik is vele. Ezeknek a gyerekeknek nincs jövedelme, csak óriási adóssága lesz. Még a munkahely sem biztosított.

Titkosszolgálat? Ez a demokrácia, nem???
vukkocska
@Pilóta: Politikai intézményrendszeren belül? Azt hittem, a bűnözés felderítését szolgálja alapvetően. Tévedtem? Azt hiszem, nagyon.
sokanvagyunk
Örülnék, ha ez a "politikai elit" - több tízéves regnálás helyett - még mindig az egyetemeken belül "faragná" a padot, és nem sok millió ember életét nehezítené évről évre világmegváltó agyament szikrázásaival, bakugrásaival, pártváltogatásaival, botrányos harácsolásával!
kukac50
A Fidesz politikusok ellen is nyomozhatna a titkosszolgálat.
Úgy nyilatkozott az egyik,nem tudja,hogy etetik meg a Néppel a jövő évi megszorításokat.
Ulmus
Parraghnak egy valamiben igaza van: a hallgatói önkormányzati vezetőknek semmi közük a valós hallgatói léthez, ők többnyire nem tanulni járnak egyetemre, hanem politikai pályát építeni. Ezt valahogy szabályozni kellene, hogy ne erről szóljon az állítólagos hallgatói érdekképviselet. Ezért nekem a HaHa-sok hitelesebbnek tűnnek, mint a HÖOK.

VISZONT. Ennek SEMMI KÖZE ahhoz, amiről most szó van. Felesleges félrebeszélni, nem a HÖK vezetőkről szól a történet, hanem arról, hogy a magyar felsőoktatást a kormány szét akarja verni. Arról, hogy megakadályozza azoknak a fiataloknak a továbbtanulását, akik évek óta az egyetemre készülnek. Arról, hogy teljesen le akarják építeni a társadalom szellemi potenciálját, hogy jobban lehessen uralkodni az embereken, és Orbán lehessen az új Türkménbasi.
Dr. Felipe
Ez a rohadék girnyó arról nyilatkozzon hogy hány évet töltött el munkával és majd csak utána pofázzon.
varirmag
"a mostani megmozdulásokon is látható, hogy a diákok vezetői a 10-12 éve egyetemi hallgatókból kerülnek ki".

Ez azt jelenti hogy 10-12 éve a mi adónkból lébecolnak az egyetemen ???
Azzonnal fizessék vissza a rájuk költözz pénzt !!!
Lenne annak jobb helye is !!!
varirmag
költözz= költött

Ezeket az adatokat le lehet kérni az egyetemtől, nem kell hozzá titkosszolgálat !!
leszúrt rittberger
@varirmag: Le lehet kérni, annak aki jogosult hozzá. És pláne nem lehet nyilvánosság előtt kiteregetni meg célozgatni rá.

Próbálják szítani az ellentétet a diákok és a társadalom között, látom a te agyadat már sikerrel kimosták.

Nem arról kell beszélni, hogy miért jár valaki 10 éve egyetemre (meg se forduljon a borsó agyadban, hogy esetleg doktoranduszok, kihagytak valamiért pár évet, vagy egyéb más...), arról kéne inkább beszélni, hogy hova lopják ki a pénzt az oktatásból?
marlin
Meg tudná valaki mondani, hogy Deutsch(ex)Fűr hány évig volt egyetemista??
És nem akarok preudikálni, de mintha neki is "jobboldali" diplomája lenne!!
Csizmás Kond
@marlin: ...és mond mit jelent a preudikálni ??,
lajospapa
1. Titkosszolgálat volt, van, lesz és ha van dolgozik. (ha jó ügyért, az helyes)
2. A társadalomnak kellenek a képzett emberek, ezért kötelessége és ÉRDEKE kiképezni, ez persze pénzbe kerül. Szedje össze az állam azoktól akiket " HELYZETBE HOZOTT" azért hogy felemeljék az országot. Hát itt az alkalom.
3. Ebből viszont az jusson támogatáshoz aki eredményesen tanul. Ez pedig mérhető!
marlin
@Csizmás Kond: Kell azt neked tudni?? :))
(egyébként "előítéletet", "előzetes véleményalkotást" jelent!!
Csizmás Kond
@marlin: azt ha van benn j betű..így nem...és csak azért mert te annyira korrekt nyelvismeretekkel rendelkezel...
marlin
@Csizmás Kond: A "prejudikációban" valóban van egy "j" betű, de ha én (vagy más) "preudikálok" az "J" betű nélkül is "jól" van!!
Még egyszer megkérdezem: Kell ezt neked tudni??
Mert akkor az alapoknál kellene kezdened!!
Csizmás Kond
@marlin: ...jól van...neked kivételesen jól van...
..ha nagyzolni akarsz akkor legalább másol helyesen.
rbela
"Titkosszolgálati eszközök" hm , mint a Kádár rendszerben.Visszatérünk? A történelem ismétli önmagát??
GeoCravker
@vukkocska: Nem KISZ-tagokra, hanem a megúszos viselkedésre gondoltam. A KISZ-vezetést példaként hoztam fel.
Amúgy meg hiba, ha nem kláttál, mert én még tólókocsival jötteket és vidám hatavanosakt is láttam a tüntetésen...
adsl70
ez már csak a káka + csomó új verzióban.. félnek vagy csak kiváncsiak kik állhatnak egy ekkora tömegeket mozditó erők árnyékában. Választásoknál egy ilyen tömeg mozgatása eldönthet egy választást..
human
@adsl70: A kormány számára az ideális egy irányítható társadalom, aki nem képes önállóan reagálni az őt érintő kérdésekben. Ezért is vannak meglepődve, hogy a diákok így össze tudnak fogni és hangot adni véleményüknek. Nem értik, hogy történhet ez, hisz a diákok elvileg képtelenek önálló gondolkodásra szerintük. Szerintük ebben az országban csak a politikusnak lehet véleménye.
Röviden. A diák (és mindenki) fogja be, tegye amit mondanak neki oszt jónapot.
human
Parragh László arra hivatkozott, hogy egy büfés panasza során mellékinformációként jutott hozzá személyes adathoz. Nos, itt szerintem jogorvoslatért ordít, hogy a büfés hogy jutott és adhatott tovább másról személyes adatot és ezt a személyes adatott Parragh László hogy hozhatta nyilvánosságra.
Egyébként az egész csak terelés. Szurkolok a diákoknak, hogy elérjék céljukat. Bízom benne,hogy a vége nem székházgyújtogatás, hanem fenntartható mindenki számára nyitott oktatási rendszer lesz.
silber13
@varirmag: Szerinted a lekérdezhető egyetemi lébecolók között szerepelne a Fityisz egyik üdvöskéje is? Deutsch Tompikáról lenne szó, meg az előkelő 13 egyetemi évével. Hogy csak egy szorgalmast említsek!
adsl70
@human: Orvi nem ismeri a saját multját egész narancs vitéz brigád egy egyetemista összefogásból emelkedett ki. Ismétli a mult magát, fiatalok, diákok vannak kint a rendszer urai ellen... nem lennek meglepve, ha soknál a gatyesz tele lenne..
vakegér
Parraghon csak az lepődik meg aki nem ismeri eddigi megszólalásait.Nem érdekes milyen szaros a segg csak nyelvével elérhető legyen.
P-Márta
Egyébként Parragh is nagy zavarában beszélt össze-vissza, s ez szégyen, az országunk szégyene, a fideszesek szégyene!

A 8 évben benne van a másoddiploma - saját pénzen! - és a doktoranduszi is ! Ez pedig bőven 8-10 év, ha valaki közben kihagy 1-1 évet, amikor semmiféle juttatást a felsőoktatástól NEM kap!

Az, hogy itt tart az ország, hogy külföldre vándorolnak hatalmas összegben nyugdíjak, amerikai alapítványok támogatása, megtehetik azt, hogy a felsőoktatásba évek óta készülőket hozzák KEMÉNYEN HÁTRÁNYOS helyzetbe. A legtisztességtelenebb dolog amit a világon meg lehet tenni a fiatalok ellenében. Orbánék ezt is megtették!
Le velük!
silber13
@marlin:15:23-ra :Fentebb már írtam: 1986-ban kezdte és1999-ben végezte.( a "végezte" felettébb gyanús ) Ekkor kebelbarátja a csúti atamán csinált belőle valamilyen ifjusági, meg sportminisztert. Ugye a már legendává és kiváltképp köddé vált beléptető rendszer is megérne egy titkosszolgálati szimatolást. Lehet, ezért húzta el a csíkot Brüsszelbe!
marlin
@silber13: Vagyis 14 és fél évig volt a tompika "egyetemiste" vagy mi!!
A "végzése körül" valóban egy "bartelüzlet" volt !!
A Detsch(ex)Fűr diplomájának az "ára" a Mádl köztársasági elnöksége volt!!
A beléptető rendszerrel kapcsolatos gyanud is "megáll" a brüsszeli bujkálással együtt!!
jancsik68
Kérdés,hogy Schmidt és SEMJÉN UTÁN HOGY Szerzett doktorátust Deutsche Tomika.a titkárnője irta két dugás közt.Reméljük ezt is meg tudjuk egyszer.A TITKOS SZOLGÁLATNAK EZT kellene felderiteni.
silber13
@jancsik68: Nem is olyan régen egy esti "Egyenes beszéd" c. műsorban ,ahol Kolláth Gy. nem éppen hízelgően nyilatkozott Tompika "primitív dolgozatáról". De ne is csodálkozzunk rajta, csak rá kell nézni arra a hibbantra.
Dr.luigilongo60
Dzsugasvili ettárs ha élne, zokogva borulna Qrbán nyakába az örömtől.
bosszants
Juszt sem árulom el, hogy kitől kapom a drogot és hol tárolom a kistöltetű kétfázisú atombombámat!
Ezt keresse ki a tek.
marlin
@bosszants: És milyen detonátort használsz?? :))
bosszants
@marlin: Szigorúan titkos ám, merugye az újfajta szegeden kikisérletezendő lasert :)
kukac50
Titkos szolgálat nélkül is tudjuk,hogy Kövér a 4 éves egyetemet 8 év alatt végezte el.
akkor ezek miről pofáznak ? Kövér nem érti miért tüntetnek,lehet,hogy más írta meg a disszertációját?
silber13
@kukac50: Mondd már meg kukacka, ha az a szerencsétlen 4 év helyett 8 alatt végezte el az egyetemet, akkor mit csodálkozol, hogy nem érti a tüntetőket?
Dr.luigilongo60
@varirmag: 2008-ban nem lébecoltak hosszú évekig az egyetemisták az adónkon?
Akkoriban meg krokodilkönnyeket ejtett értük a fütyesz nemde?
Hiába változnak az idők, hát még a vélemények.
marlin
A nagyobb baj az, hogy (már) nem csak a tüntető diákok után nyomoznak, hanem az, hogy "beköszöntött" az 1984!! A "gondolatrendőrség" működik, már csak a 101-es szoba van hátra!!
"Amíg nem ébrednek öntudatra, nem fognak fellázadni, s amíg fel nem lázadtak, nem ébredhetnek öntudatra." ( 1984. 81. oldal )
human
@marlin: Az 1984 című filmet (persze a könyvet is) én is ajánlom mindenkinek. Garantálom , hogy jobban fognak utána aggódni a demokráciáért azok akik most csak legyintenek.
kukac50
@silber13: Giró Szász András meg 7 évig volt egyetemista.
A mostani diákok ha évet halasztanak mert pénzt kell keresni a tanulásuk finanszírozására az bűn, akik a parlamentbe pöffeszkednek bezzeg azoknak lehetett több évig koptatni a padot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.