A kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy 9,6 milliárd forintot biztosít a szombathelyi Haladás-stadion és -sportcsarnok létesítésére - jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján a szombathelyi városházán Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség egyéni körzetben megválasztott fideszes országgyűlési képviselője.

Ismertetése szerint a kormányzat támogatja a szombathelyi városvezetés által megfogalmazott rekreációsövezet-fejlesztési stratégiát. A kormány a rendkívüli kormányzati bevételek terhére az összeget a beruházás lebonyolításához szükséges ütemezésben Szombathely rendelkezésére bocsátja. A teljes rekreációs fejlesztés becsült értéke eléri 12 milliárd forintot - közölte.

9,6 milliárd forint stadionra Szombathelyen

A sportcsarnok a kézilabda, a futsal, a birkózás, az ökölvívás, a súlyemelés, a torna és a sakk céljait is szolgálni fogja.

A miniszter szerint a stadion és a sportcsarnok 2014-ben készülhet el, a második ütemben 2014 után a városi uszoda, a parkerdő, a csónakázótó és környéke, a szabadidőközpont, a műjégpálya és a tófürdő újulhat meg, illetve az Illés Akadémia fejlesztését is segítik.

Valószínűleg még szeptember 30-ig a kormány megállapodást köt Szombathely önkormányzatával a beruházás első üteméhez szükséges pénzügyi források átadásáról - mondta.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Ha a honvédelmi miniszter football-stadionokért lobbyzik,
akkor a sportminiszter vesz harci repülöket ???
Vagy csak most ez a trendi ???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hallgatag
Ha a honvédelmi miniszter football-stadionokért lobbyzik,
akkor a sportminiszter vesz harci repülöket ???
Vagy csak most ez a trendi ???
human
Ne szerénykedjünk már. Mire elég az a 9,6 milliárd? Legyen 20 milliárd, úgyis lesznek "nem betervezett" plusz költségek. Pénz is lesz rá. Ott kell adót emelni ahol biztos a bevétel. Temetés, öröklés, élelmiszer, gyógyszerek. Meg a jó édes a..átokat, azt is adóztassátok meg a sarki ácsingózásért.
Manhattan
Már meg is van a Pethő intézettől megvont pénz helye.
űrbán
A kurva anyjába! De kibaszott gazdag ország ez!
9,6 milliárd forint stadionra ... hány néző szokott lenni Szombathelyen egy meccsen? 150?
"A teljes rekreációs fejlesztés becsült értéke eléri 12 milliárd forintot" Szóval ahogy közeledik a választás turbó fokozatba kapcsolnak a közgép pénzszivattyúi.
entero
A pedagógusokat meg egybesorolták, azaz az f és a g kategória nem különbözik bér szempontjából, vagyis hiába tanult valaki többet, csak egy szimpla béremelés lett a jutalma. Ugyanez igaz az egyetemet végzettekre is. Ehhez most én is gratulálok, Fidesz.
leszúrt rittberger
@entero: Magyarországon nem pedagógusnak, értelmiséginek, műszaki szakembernek kell tanulni már régóta... Focista - lehetőleg alacsony osztályban - az a kifizetődő karrier!
gazdag dezső
Teljességgel érthetetlen!!Miért kell pénzt áldozni stadionokra amikor ilyen sok máshova jobban kellene a pénz!
entero
@leszúrt rittberger: A sport is kell, nem azt mondom, látva a tizenéves elhízott gyerekeket, csak a sorrend nem mindegy. A Pethő intézet megmentését szorgalmazni fogom, mert nem kevés támogatást nyújtottam eddig is a gyerekek gyógyítására.
nyanya001
Cáfolja meg valaki, hogy ez nem az elmebetegség jele !
Ezért kell újabb és újabb adót emelni a végtelenségig kifosztani
a lakosságot !
A GDP nem nőtt, sőt, csökkent, az ipari termelést már nem is jegyzik
az államkassza üres, a tartalékot fosztogatják !
Felélik az unokáink jövőjét is !
human
@entero: Nem a focistadionoktól fog lefogyni a gyerek. Vagy szerinted minden szülő focizni vinné a gyerekét? Judo, karate, bírkózás, úszás, vízilabda ... Vannak más népszerű ráadásul sikeres sportágak is.
A gyerek sportoltatásához pénz kell és ez az ami a szülők TÖBBSÉGÉNEK nincs (ne csak a saját szűk rétegedben gondolkozz). Így ott gubbasztanak a gép előtt vagy neteznek és közben híznak.
qxy
A hajléktalanokat meg ki akarják tíltani a fővárosból
van itt ész kérem csak nem nekik. Na meg gondolom akkor lesz munkahely is Vagy az le van szarva? és ők az ország leg okosabb emberei. Beszarok.
Endy
Szemétség az egész, Kim Orb Vic hobbijára szánt pénz a vörösiszap károsultjainak kellene át utalni,de ha a felét kajakosok és vízilabdázok kapnák még az is etikusabb volna
adrenalink
Ha így haladunk, finn testvéreink mintájára mi az ezer "kongó stadion" országa leszünk...
Brother Louie
Most fizette ki az Állam (= állampolgárok) Szombathely 20 milliárdos hiteleinek a felét.

Igy kell ezt csinálni. Szarni bele mindenbe, majd az Állam kifizeti.
Endy
Kim Orb Vic soha többet .Ne szavazzatok rá, habár a többi sem külömb ,a multik döntenek úgyis, szar az egész úgy ahogy van
sentinel216
Ha már sport, akkor inkább úszó és fürdő medencéket építenének minden településen! De nem méregdrága wellnes komplexumokat, hanem ahol a rettenetes nyári melegben elérhető áron, biztonságosan frissülhetnének föl az emberek. Nem lenne annyi vízbe fúlt ember a bányatavakban, egyéb tiltott helyeken való fürdés során. Nem beszélve arról, hogy nem futball, hanem úszó és evezős nagyhatalom vagyunk a világban.
entero
@human: Igaz, de ahhoz, hogy valaki mozogjon, nem kell pénz, elég egy jó cipő, és már lehet is menni futni, focizni, stb.
Hellcat
@Endy: Kim Orb Vic...bakker szakadok a röhögéstől :D
vakvillám
Szeretném én azokat a lóvékat a számlámon látni, amiket nem építenek bele a stadionokba:)))
Szvetlana
@entero: 17.46 Látod Enteró, így van ez, ha téged is hátrányosan érint egy rendelkezés akkor rögtön felháborodsz érte.
De egyébként gyalázatos intézkedés ez, mert akinek simán főiskolája van, az most ugyanannyi bérrel fog dolgozni, mint az, aki a főiskola után elvégzett még egy vagy kettő főiskolát plusszban.:(((
tűzróka0919
Mi lett ebből a gyengeelméjűből ? Stadionépítésért felelős miniszter !! Na aROGÁNS TÓNYÓ ez a bohózat nem az mszp vircsaft .
entero
@Szvetlana: Nem is az anyagiak miatt mondom ezt, hiszen ahol a feleség ennyit keres a férje mellett, az végülis rendben van, hanem úgy gondolom, nem fair azokkal szemben, akik többet tanultak, magasabb képesítéssel rendelkeznek.
miazavalami
@entero: Nini! Van ami neked se tetszik! Gondoltad volna , hogy ez lesz a pedagógusok béremeléséből? :-)
JAJMÁR
@entero: Nem fair? Hát azokkal szemben sem, ahol a beosztás egyetemi végzettséghez kötött, de nem pedagógus munkakör, és segítőnek sem minősül, ők nem kapnak semmit.
kkalman
Lassan minden faluban lesz egy stadion. De kinek, minek? Nálunk a foci az egyik legeredménytelenebb sport, ha nem a legeredménytelenebb.
Agyament foci őrült hobbijára megy el rengeteg pénz, más, értelmesebb, fontosabb célok helyett.
dömdödöm
Egy kis összehasonlítás ! A Szombathelyi Haladás egy szombathelyi labdarúgóklub, amely 1919-ben alakult meg. 2008-tól újra az első osztály tagja. Legnagyobb sikere egy magyar bajnoki bronzérem (2008–09), valamint három magyar kupa ezüstérem. A csapat hivatalos színei a zöld és a fehér, otthonuk a Rohonci úti stadion, amely 9500 néző befogadására alkalmas.
A Vasas SC vagy röviden Vasas nagy múltú magyar élvonalbeli labdarúgócsapat Budapest XIII. kerületéből. Története során hat alkalommal nyert magyar bajnoki címet, négy alkalommal pedig kupagyőztes volt. A magyar labdarúgó csapatok élvonalbeli mérkőzései alapján számított eredményességi listán az 5. helyet tudhatja magáénak.[1] Jelenleg a másodosztályban szerepel.
Ha már stadion miért pont szombathelyre ,miért nem a Vasasnak ? Nagy kérdőjel !
:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
gabrella
Olyan mint a 16 %-os adókulcs. Nagyon helyes! EGy kicsit érezd már te is a bőrödön az áldásos tevékenységet. Bár neked ez csak elvi kérdés.@entero:
Boszi27
@Manhattan: Nem tűrik a betegeket, sokba kerülnek. www.hirhatar.hu/hir/kiszall-az-allam-a-rokkantak-ellatasabol
A focira semmi sem drága. mert a vezérnek ez a hobbija. Amerre jár, kell hogy legyen stadion. Gusztustalan élhetetlen ország.
adrenalink
@entero: tegnap 23:26-ra Már megint magadból indulsz ki! Mi van, ha a férj/élettárs is pedagógus?
bakegya
Semmi gond,az anyakönyvek mellé egy beutaló is jár majd,ha fiú az újszülött!-alcsut felcsuti fociakadémia,vagy csajága röcsögei műfüves sóder...stb.stb...
percsi
Nekem az az érzésem, hogy a pénzek szétosztása van a stadionok mögött. A szolnoki stadion megépítése kijönne 2-3 milliárdból, a többi szétosztásra kerül.
De legalább kórházakra költenék, nem lenne ekkora felháborodás.
A tanárok fizetésén maszatolnak, a devizahitelesek lényúlásának megfékezésén nem dolgoznak, érthető, hiszen abból nem tudnának egymásközt osztogatni.
Vajon lesz-e per hűtlen kezelésért?
A Tündik bündije
De a Pethő-intézetnek nem jut támogatás? Hogy rohadnátok meg... adakoztam már nekik elég sokat, de egyedül nem tudom fenntartani, azt viszont nem érem fel ésszel, hogyhogy nincs egy minimális intelligenciával rendelkező valaki, aki felállítana egy telibevert fontossági sorrendet, hogy mire is van szükség?
A Tündik bündije
@entero: Igen, kell a sport, de nem a stadiontól lesz fitt az ember, sportolni anélkül is lehet. Én személy szerint az uszodán kívül (oda talán hetente egyszer ha megyek, de akkor is inkább a lányommal lubickolok, mellette sok úszásra nem jut idő) még egy sportlétesítményben sem voltam edzeni, mégis fitten tartom magam. Nem milliárdos stadiont húztam magamra, hanem egy pár ezer forintos melegítőt meg futócipőt, mégsem panaszkodhatok, hogy nincs lehetőség mozogni, csak akarat kérdése.
Dr. Felipe
Hende vitéz is kimutyizott magának egy stadiont.
ré69
Meddig tépi a balsors ezt a népet ilyen Orbán , Rogán , félékkel!!!
lajospapa
Bözse hazamegy Pestről és bevallja, hogy terhes. Azt mondja erre az apja. No jányom már csak ez hiányzott!
entero
@A Tündik bündije: Én is ezt írtam, elég egy jó futócipő is...
entero
@adrenalink: Akkor ketten is kereshetnek közel 200 ezret szeptembertől két gyerekkel. 400 ezerből azért valahogy meg lehet élni, vagy tévednék?
JAJMÁR
Ha már sport, én az uszodákat fontosabbnak tartom.
Talán még több a gerincferdülés, a hanyag tartás a gyerekek és fiatalok között, mint valaha, mert az iskolai órák után is számítógép előtti ücsörög a többség. Az úszás erősíti legjobban a gerincet tartó izmokat, és simán lehet párhuzamosan focizni, kézizni, ki mit szeret, akár a szabadban is. Úszni csak vízben lehet :)
entero
@JAJMÁR: Az úszás az egyetlen olyan sport, ami nem rongálja az ízületeket, sőt, még segíti is a működésüket. Jövőre én is beíratom Peti fiamat, akit mint biztosan tudod, csípőficammal műtöttek Pécsen, és hozták vissza bravúrosan a normális életet élő gyerekek közé. Most lesz 5 éves, és nincs jobb mozgás számára, mint az úszás.
adrenalink
@entero: Ó, hát egyes fidesznyikek szerint 47000 Ft-ból is meg lehet élni, főleg ha még kecskéje is van a zembernek! Igaz, hogy Tokaji Aszúra már nem fussa, főleg ha a szerencsétlennek még hitele is van, de mivel ekölcsösen kell élni, ne igyon, ne dohányozzon,a Hírtv híradója után bujjon ágyba, elalvás előtt még olvasgassa egy kicsit a gránit szilárd Alaptörvényt... Jól van ez így?!
sheriff
@adrenalink: Csak a pontosítás kedvéért! Finnországban tóból van "ezer"!! És azokat nem közpénzből mutyizták ott össze! /még mielőtt a fideSSnyaloncok örülni kezdenének!!/ Bocs!!
sheriff
@miazavalami: Hiába na! Kezd prüszkölős lenni a nyalonc helyzete.Ahogy Szvetlana már azt korábban /17:46/ jelezte.
JAJMÁR
@entero: Ez így van, az úszás sokat fog Neki segíteni, biztos kap személyre szabott edzési tervet, és gyógyúszással kezd. Az erősödésen túl, ami segít megelőzni mozgásszervi problémákat, szép, harmonikus mozgása lesz, és még a tanulás is könnyebben megy.
Ezért nem is értem, miért nem erre költenek inkább, mert sokfelé még a közelben sincs uszoda, még úszni sem tanulnak meg a gyerekek. Ahol meg van uszoda, nem lehet megfizetni.
A kisfiadnak remélem sok öröme lesz benne, és az egészsége teljesen helyreáll :)
A sakk is fontos :)
entero
@JAJMÁR: Köszönöm Peti nevében is, és valóban igazad van, az úszás éppen olyan, mint az egészségügy: Ha van pénzed, megtanulsz úszni, ha nincs, még talán kimentenek fulladás előtt...Igen, a sakk tényleg jó, az agyat tornáztatja:-))
entero
@adrenalink: Most eltértél a témától, és teljesen mást vázoltam fel, egészen pontosan a hozzászólásodra reagáltam, te pedig hoztad a néhai buboska szintjét...
szablyafűrész
Nofene ! Mégsem akkora a 2014-es győzelembe vetett hit fideszéknél, mint amennyire propagálják ? Már egy Handa-Bandi-Hende is stadiont ígér ? Ezek a nagyon maflák azt hiszik, hogy a választók csak focirajongókból állnak ?

A "rezsicsökkentés" helyett "itt az idő" a rizsacsökkentésre is !
valakiaki
Épül a jobboldali kommunizmus. Kommunista recept ez a nagy "fociba legyünk nagyok, majd akkor a nép kenyér helyett legalább cirkuszt kap". Kár hogy mára egyetlen épkézláb magyar focista sincsen, a világ pedig nagyon megtanulta ezt a játékot, tehát lehet itt ezer stadion is, siker soha nem lesz. Viszont legalább jó sok pénzt kidobnak az ablakon.
adrenalink
@entero: Mert ugye Te mindig szorosan az adott témához szólsz hozzá?:)
Már csak 200ezer Ft fizetésről írsz. Hova lett a július 2-i hsz-edben "biztos forrásból tudom, hogy akinek pedagógusi szakvizsgája van és eddig 153ezer bruttót kapott, 278ezret kell kapnia bruttóban"?
A biztos forrással hencegésed helyett javaslom a "csak tiszta forrásból" származó információk közzétételét!
entero
@adrenalink: A teljes emelés után lesz az annyi, még több is, bár az igaz, hogy 2015 - végén lesz csak. Most januártól 247 ezer lesz a bruttó bér. A 200 ezret meg nettóban értettem, persze ez változhat a gyerekek számától függően.
adrenalink
@entero: A tanárok béremelése 2017-ben fejeződik be Balog miniszter szerint! A gyerekek számának meg semmi köze a tanári pálya elismeréséhez!!!
Szvetlana
@entero: 23.00Van egy rossz hírem számodra. Az iskolai úszás órákról eltörölték a gyógyúszást, és az egyéni foglalkozást, ami eddig a geincbántalmakban szenvedő gyerekeknek szólt rehabilitációs céllal. Bosszankodunk, mert van nálunk is mozgássérült gyersek, sőt van már tolószékes is . Velük nincs mód az egyéni foglalkozásra.:((
Bedomborítottak rendesen az illetékesek
crow0131
Nagyon helyes döntés.
Ebből a pénzből 1920 EMBERNEK tudnék MUNKÁT ADNI egy évig.
Ez pedig felesleges dolog. Van munkahely bőven. Arra költsünk, ami nem fog megtérülni.
Ha a Centrum párt hatalomra kerül, akkor leállítjuk ezt a munkát.
entero
@Szvetlana: Ezért is írtam azt, hogy ha pénzed van, akár meg is gyógyulhatsz. Sajnos, ez évek óta így van.
entero
@adrenalink: Igen, köszi a helyesbítést, 2017 - et akartam én is írni. A gyerekek számát meg nem az elismerésnek szántam.
gabrella
Értékesebb lett volna pld. vidéki iskolák,óvodák önfenntartású étkeztetésére fordítani ezt a pénzt!
varrólány
@JAJMÁR: 2013. augusztus 29., 23:48
Tényleg némelyik testtartása a lajháréhoz hasonlít. Mindig mondtam a gyereknek húzd ki magad, ne görbüljön a hátad.
crow0131
@2astalavista: igen, igazad van. Így lett volna korrekt írnom. Köszönöm.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.