Újabb informátorok léptek a nyilvánosságra a Horváth András ex-adóellenőr által kirobbantott áfacsalások ügyével kapcsolatban. Az Átlátszó.hu szerint egyikük vezető beosztásban dolgozhatott a NAV egyik ellenőrzéssel foglalkozó szervezeti egységénél. Nevét nem vállalja, de ő is azt állítja hogy akadályozták, ellehetetlenítették a munkáját, azért hagyta ott a hivatalt.

Az oknyomozóportálnál jelentkező informátor megerősíti Horváth Andrásnak a NAV-val kapcsolatos állításait. Ezek közül a legfontosabb, hogy a NAV-on belüli szervezeti változások jelentősen gyengítették a hivatal ellenőrzési képességét, elsősorban a kiemelt adózók vonatkozásában – írják. Horváth András állításának egyik alapeleme, hogy a hálózatos áfacsalások legfőbb haszonélvezői a kiskereskedelmi láncok – márpedig ezek a cégek egytől-egyig kiemelt adózók.

Kormányrendelettel szüntették meg a NAV elitcsapatát – újabb ex-adóellenőr tálalt ki

A nagyobb jelentőségű ügyekben, így a hálózatos áfacsalási ügyekben is 2007-től kezdődően a Kiemelt Ügyek Adóigazgatósága (KÜIG) járt el. Ha a KÜIG valamelyik revizorának kiemelt adózóval kapcsolatos tennivalója volt, akkor hivatali eljárásrend szerint a NAV elnökétől kellett engedélyt kérnie, hogy az ellenőrzést kiterjeszthesse egy másik igazgatóság ügyfelére.

Az Átlátszó.hu informátora szerint az ilyen, a NAV elnökéhez címzett, korábban merőben formális kérelmek tucatjai akadtak el 2010 után a Főigazgatóságon. Szerint ezek a dokumentumok ma is fellelhetők a NAV irattárában – ezek nyilván nem publikus iratok, de egy ügyészségi vagy parlamenti vizsgálat során bizonyító erejűek lehetnek a leállított adóvizsgálatokról szóló állítások igazságtartalmával kapcsolatban.

A teljes írás az Átlátszó.hu oldalon olvasható >>>

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Mégis mi kellene ahhoz, hogy az ügyészség hivatalból nyomozzon az ügyben? Engedély? Az adócsalóktól?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gabrella
Gazdagoknál nem is szabad kutatni mert felső körökben jó ismerőseik vannak.
genyó kapitány
Egy igazi demokráciában már politikusok lógnának egy ilyen eset után a lámpavasakon karácsinyi dekoráció gyanánt.
jameska
@genyó kapitány: ha lenne... de hol itt a demokrácia? :-(
hallgatag
...beindult a korrupt gépezet felszámolása!!!
Kapaszkodjatok, adócsaló, rablóbanda...:)
magyarbakancs
@genyó kapitány: Egy igazi demokráciában már politikusok lógnának egy ilyen eset után a lámpavasakon karácsinyi dekoráció gyanánt.
Demokráciában tárgyalás útján ítélkezünk.
Nem akasztunk.
Forradalomkor akasztunk ami nincs csak fülke forradalom van.
magyarbakancs
Bízom benne ,hogy a jelenlegi és a volt kormány pártok bele buknak ebbe.
És végre egy politikai gané mentesített ország leszünk.
23 év alatt elég kaka került a felszínre.
coni
Mégis mi kellene ahhoz, hogy az ügyészség hivatalból nyomozzon az ügyben? Engedély? Az adócsalóktól?
YAK
Aki spiclinek megy, miért csodálkozik ha végülis nem az igazság bajnokaként kell tevékenykednie? Olyan ez mintha egy útszéli ribanc azon síránkozna, hogy túl kevés a golyó a faszon, ezért nehéz morzsolgatni rózsafűzérként. Elképesztő.
Sede
@coni: nyomozni ebben az országban - kiemelt ügyekben - kizárólag a politika engedélyével lehet.
ha nem így lenne, alig maradna képviselő a parlamentben.
dr. prédikátor
Orbánisztán mutyisztán miért is lenne másként???Kik is hozták létre a NAV- ot???
Tootsy
@dr. prédikátor: Mondjuk a NAV letezett, mint APEH, simicska keze alatt... Valoszinu az elso millioit onnan szerezhette...

@YAK: Az adoellenorok nem spiclik, hanem egy torvenyt vegrehajto intezmeny. Magyarorszagon csak azert utalt leny az adoellenor, mert adocsalok vagyunk, az irrealisan magasra kivetett rengeteg adofelet mindenfele kiskapukon kell megkerulni egy atlagos kisvallalkozonak, kulonben ehenhalna...

Itt, Ujzelandon csak egy atlagos tisztviselo, aki teszi a munkajat, es ennyi, nem tobb, mint egy atlagos konyvelo, irodista. De itt nem is talalnak ki mindennap otfele uj adot, es - micsoda veletlen! - mindig a kisemberek karara (lasd egykulcsos adorendszer), nem az ujgazdagok, adocsalok zsebere...
YAK
@Tootsy: Lószart. Senki sem azért megy adóellenőrnek mert benső meggyőződése az igazságért való küzdés. Csakis a hatalomvágy miatt, ami ha nem nyer kielégülést, mint ebben az esetben, elkeseredettséghez vezet.
Pisti271
Ezek nem hallottak róla, hogy hétvégén már kivizsgálták az ügyet.
Nincs semmi probléma oszt jónapot.
Hellcat
És ez még mindig nem elég az agyatlan birkáknak, hogy kinyíljon a szemük.
pacsni
ès mèg sokan fognak kitàlalni, olyat is amit nem lenne szabad, csak adjunk idott az idonek!
F_Viktor
Ez az N. úr egy baloslibsibajnaisgyurcsányista?
Ő 2010 utáni dolgokat emleget...

De közben naiv is: "Szerinte ezek a dokumentumok ma is fellelhetők a NAV irattárában..."
Szerintem pedig már kb. 2 hete az iratmegsemmisítőben fejezték be földi pályafutásukat és ma már boldogan kacsingatnak a revizorok örök vadászmezején a megkönnyebbült mutyizókra...
bundi
@F_Viktor: és most kiderül, kik is azok akik a mostani vezetés keze alá dolgoznak, és szállítanak szebbnél szebb híreket, amikkel el lehet fedni egy ilyen kaliberű botrányt (könyvégetés, egyenruhás vonulgatósdi természetesen cigánybűnözés miatt, egy kiadós, lengyel-magyar-román békemenet közmunkásokkal feldúzzazstva...stb)
mert ugye ezt "Az Átlátszó.hu informátora szerint az ilyen, a NAV elnökéhez címzett, korábban merőben formális kérelmek tucatjai akadtak el 2010 után a Főigazgatóságon."
elég nehéz bajnai nyakába tolni...
és ugye az "elsősorban a kiemelt adózók vonatkozásában – írják. Horváth András állításának egyik alapeleme, hogy a hálózatos áfacsalások legfőbb haszonélvezői a kiskereskedelmi láncok – márpedig ezek a cégek egytől-egyig kiemelt adózók." érintettek sem a gyurcsányt támogatók, (az alkalmazottakat békemenetre vezénylő cégek )
Dr. Felipe
Még szép hogy megszüntették a kiemelt ügyek osztályát. Ne ám már hogy holmi senkiházi adóellenőrök akadályozzák a nemzeti együtt (zorbánc, simlicska, nyerges, mészáros) lopva kurmányzás rendszerét.
F_Viktor
@bundi: Igen, ezért baloslibsibajnaisgyurcsányistáztam le N. urat, mert a cikk alapján 2010 utánra datálható a bűnszövetkezetben, nagy értékre elkövetett költségvetési csalás:
"...az ilyen, a NAV elnökéhez címzett, korábban merőben formális kérelmek tucatjai akadtak el 2010 után a Főigazgatóságon."

Vagyis 2010 előtt csak egy bürokratikus szabály volt, 2010 után már ezzel gátolták a további vizsgálatokat.
bundi
@F_Viktor: máshol kormányok buknak bele több százmilliós korrupcióba (pl cseheknél
"Az újságok szerint paradox dolog, hogy bár az ügyben szereplő százmilliós kétes üzletekben utazó vitatott vállalkozók és lobbisták továbbra is szabadon vannak, addig a miniszterelnök környezetében lejátszódó "szirupos filmsorozat" szereplői ellen már vádat is emeltek.")
index.hu/kulfold/2013/06/15/cseh_korrupcios_botrany_volt_miniszter_es_hirszerzofonok_is_racs_mogott/
míg itt ezermilliárdos botránynál is csak birkamenetelnek a vezér mellett...
habár ez az evolúció... akinek lehetősége lenne rá, hogy tegyen valamit, az a családja érdekeit szem előtt tartva inkább távozik abból a posványból, aki meg marad az olyan is, hogy menetelésbe lehet parancsolni...
és ha ez több generáció, óta így megy akkor csak tényleg azok maradnak, akikkel ezt meg lehet tenni...
kicsit a h.g. wells időgépére hajaz ez a sztori... kíváncsi leszek mi lesz a vége...
bundi
@F_Viktor: és indul a hírcunami...
"13:34Győri Enikő: Magyarország jól jár a közös uniós költségvetéssel
13:33Karácsony: a DK programja vállalható, de tandíjjal nem lehet kampányolni
13:28Parlament: közel ezer ponton módosítanák a költségvetést
13:26Újabb negyed születik újjá a Józsefvárosban
13:24Minden ötödik magyar nőt bántalmaz a párja
F_Viktor
@bundi: Példád alapján cseheknél kevesebb a birka, mint Magyarországon...

Mindenesetre kíváncsian várom, hogy az ellenzék leüti-e ezt a kormánybuktatásra alkalmas magas labdát, s a birkák végre felemelik-e a fejüket, vagy csak legelnek tovább?
bundi
@F_Viktor: miért eddig melyik magas labdát használta ki?...
kihasznált eddig egyáltalán bármiféle magas labdát?
kíváncsi lennék, hány almásy kornél ücsöröghet az ellenzéki oldalon? és mivel tarthatják sakkban az ellenzéket?
egyébként úgy látszik a gazdasági eredmények alapján is előrébb járnak a csehek... és nem csak ők...
coni
@Tootsy: " Az adoellenorok nem spiclik, hanem egy torvenyt vegrehajto intezmeny"

Sajnos nálunk még CBA árufeltöltőnek is megfelelő politikai filozófiával kell rendelkeznie, mert abban nagy hagyományunk van, hogy nem a munkára hanem a másikra kell figyelnünk. Az ellenőrök pedig anyagilag érdekeltek abban minél több pénzt gyűjtsenek be. Ezzel nem is lenne gond, ha a törvények egyértelműek és mindenkire érvényesek lennének. De a legtöbb sikert a bosszúálló családtagok, szomszédok miatt érik el.
F_Viktor
@bundi: Baloldalnak nem asztala az ilyen magas labdából vízfakasztás, de remélem bele jönnek, mint kiskutya az ugatásba, s elsajátítják a fityesz módszert.
bundi
@F_Viktor: és mikorra jönnek bele? mert már most is késő...
már nem lehet elhajtani a fideszt most sem, anélkül, hogy a magyar gazdaságot padlóra ne küldenék... (vagy ha maradnak a támogatóik pozícióban, akkor blokkolnak mindent, amit az újak lépnének...)
a cba, közgép, otp, mol, vízművek, hőszolgáltatók, önkormányzatok, bíróságok, ügyészség, közmédia, köztársasági elnök... és a sor hosszúúúúúú nagyon hosszú.
szablyafűrész
Az Mszp is elhúzhat ám a sunyiba ! Még hogy azért nem szavazták meg a vizsgálóbizottságosdit, mert a Jobbik is...ebből csak a Jobbik profitált most !
F_Viktor
@bundi: Jól beszélsz, fityesz mellett kormányozni nem lehet, ezért ezt a ziccert kell kihasználni. Most!
jancsipapa
Akkor az LMP megint mehet ablakot mosni ,feljelentés helyett...
Manhattan
. Ami itt folyik az nem más, mint kettős adóztatás... Azért cserében, hogy a multik megtűrjék Orbanisztánt és itt maradjanak, a NAV-on keresztül kaptak részleges adómentességet...
bencemacska
@YAK: ma, 10:44

Esetleg azért mert demokráciában a revizori munka az igazságosság betartatását jelenti!
YAK
@bencemacska: Esetleg igen, de az igen messze van innen, azt mondják.
Tootsy
@YAK: 11.06-ra: Meg egyszer: lassan irom, hogy odafigyelhess a reszletekre: Ahol en elek, Ujzelandon, ott EGYSZERI ado van, 15 %-os AFA, amit mindenki fizet, oszt jonapot! Aki itt elmegy adoellenornek, az egy sima mezei irodista, semmifele "hatalom" kozelebe nem kerul, hanem az adofizetokert dolgozik, igy pl. azon, hogy MINDENKINEK egy evben egyszer, juniusban, visszautalhassa az adotulfizeteset, es ellenorizzen, ha muszaj, es ha majd eleri a 65 eves korat, akkor ugyanugy, mint mindenki mas, heti 320 NZD-t kapjon, nyugdijkent. Itt nem hoznak irrealis merteku adokat, mert tudjak, hogy olyan cimeken, mint amiken a magyarokat hulyere adoztatjak otthon, ugysem lehet behajtani, MERT ERTELMETLENEK AZ ADONEMEK, plane visszamenolegesen, ahogy orbanvitya eloszeretettel csinalja az adobehajtast...

Jo, hogy vannak ilyen emberek, akik ramutatnak ezekre az egbekialto gazsagokra, bar ok eleg konnyen vegezhetik az eletuket veletlen balesetben, mint regen Olaszorszagban a maffia tette a belso titkok kipakoloival...

Mondd, te egyebkent kivel vagy? Ne valaszolj, rajottem,...:o((
F_Viktor
@Tootsy: Csak azért pontosítanék, hogy ne ruhanják le azonnal a magyarok Új-Zélandot :-)))

Nálatok ugyebár van a 15%-os ÁFA, s háromkulcsos SZJA (19,5%, 33%, 39%), amire még megy 1,3% ACC (mint nálunk az eü. járadék). Slussz, más nincs.

Valószínűleg nálatok a gazdaság magasabb régióban van, mint Magyarországon, nincs mutyi, nem a maffia irányítja a politikát, a kormányt, valamint a politikusok nem csak saját zsebük megtömésével foglalatoskodnak ciklusuk alatt, s törődnek a zemberekkel.
Tudjuk ám, mi nálunk a probléma ;-)
amaramaistanna
Pokolba a Fidesszel,remélem,hogy Al Capone sorsára jutnak!
bencemacska
@amaramaistanna: Legyen igazad! De megérjük?
Tootsy
@F_Viktor: Csillagom, (ne sertodj meg a megszolitasert, valoszinu anyukad lehetnek...:o))), szoval, aki nalunk egyszeru, mezei munkas, mint en, es egy helyen dolgozik csak, mint en, az osszesen 15 %-ot fizet, oszt jonapot. Aki tobb helyen dolgozik reszmunkaidoben, annak egy kicsit magasabb az adokulcsa (ne kerdezd, mennyi, de nem sokkal magasabb, kulonben nem erne meg igy dolgozni), tehat abba sem lehet belerokkanni, mindenesetre 27 % alatt van igy is, boven. Az en fizetesi lapomon csak a 15 % van feltuntetve, mert valahogy ebbol fedezik az ACC-t is. Az en munkaadom maganceg, egy nemzeti (!) uzlethalozat supermarketjet uzemelteti franchaise-ban, es o ugy dontott, hogy nem ad nyugdijat a dolgozoinak. En csatlakoztam a nemzeti (!) magannyugdijpenztarhoz, es hetente a fizetesemnek 3 %-at vonjak le erre, viszont ugyanennyivel a munkaadom is hozzajarul a heti megtakaritasomhoz, vagyis ha en 20 dolcsit felreteszek, akkor a masik 20 dolcsit a munkaltatom melleteszi, INGYEN! Ehhez a maganpenztarhoz viszont az allam is hozzatesz minden evben, eleinte evi 1000 dollart, de ket eve ezt visszavagtak evi 500 dolcsira. Tehat, amikor majd nyugdijba megyek 62 eves koromban, akkor lesz x penzem az allamtol + y penzem a sajat megtakaritasom utan es ugyanennyi y megtakaritasom a munkaltatomtol is. Ez pedig elegendo lesz arra, hogy vesz eseten hozzanyuljak , mert csak heti 320 dollart fogok kapni nyugdijaskent, akar sebesz, akar farmer, akar takaritono voltam, vagy akar csak foallasu anya, es soha nem dolgoztam egy percet sem allasban egesz eletemben. Szerintem ez igy igazsagos. Ha erdekel, hogy alakul pl. a fizum, szivesen elkuldok egy masolatot a privat e-mail-edre, abbol kiokosodhatsz...:o)))
Tootsy
@F_Viktor: Ja, es meg egy: Valoban, ahogy irod, itt "nem a zsebuk megtomesevel" faradoznak a politikusok, mert itt azokat valasztjak politikusnak, vezetonek akinek MAR VAN vagyona, tehat (mint pl. John Key, a miniszterelnok) sikeres milliardos uzletember, vagy mint pl. szemelyes baratom, Eric Roy parlamenti kepviselo, aki nagyon gazdag farmer volt, mielott elkezdte volna a politikai palyafutasat. Nem alakulnak naponta 50-100 fos partocskak csak azert, hogy felvegyek az ilyenkor szokasos tamogatast, aztan ne csinaljanak semmit, mert ha nincs igazi tamogatottsaguk, akkor egy kalap szamocat sem ernek...:o(((
F_Viktor
@Tootsy: Köszi, nem tudtam, hogy magánnyugdíjpénztár-szerűség fizetése esetén nem kell SZJA-t fizetned.
F_Viktor
@Tootsy: Nálunk a birkák irigykednek a milliomosból lett politikusokra, azt sem veszik észre, hogy munkájukért javadalmazást sem kérnek, viszont nem szúrja a szemüket, hogy a Parlamentbe érkezésekor 2 farmerrel rendelkező politikus, a politikus családtagjai, a politikus haverjai 10 év milliomossá, milliárdossá válik. De ezek a birkák azt sem veszik észre, vagy közömbösek(?), hogy miközben a szakadék szélén legelésznek éveken keresztül, Kedves Pásztoruk sorban taszítja mélybe a többi birkát. Tovább legelészle, lehajtott fejjel várják, hogy ők is sorra kerüljenek.
Ennyit jelent a Föld másik felén élni...
Tootsy
@F_Viktor: Nem csak akkor, maskor sem, amikor nem esel egy bizonyos magasabb adosavba. En a legalsoban vagyok, mert az oraberem $ 13.75 NZD, ez a nemzeti minimum, altalaban a kozalkalmazottaknak ennyit fizetnek. Sztem, akinek joval magasabb a jovedelme (evi 50 ezer felett), mar savosan adozik, tehat nem egykulcsos az adorendszer itt, de ezek azert nincsenek annyian). Mondom, szivesen elkuldom a fizetesi lapomat, mert abbol eleg sokat lehetne okulni, hiszen az emberek otthon legnagyobb tobbsegben az allamnak dolgoznak. (Csak nem a minimalberert, hanem ehberert...:o(((
Tootsy
@coni: 14.47-re: Hat eppen ez az: micsoda dolog, hogy "anyagilag erdekeltek" (Varj, ne magyarazd meg, tudom, hogy mit jelent), de hogy lehet egy allamilag fizetett dolgozot (NAV-ellenort) anyagilag erdekeltte tenni? Ez a legelso lepcsoje a korrupcionak, a meg nem foghato jovedelemnek, mert ezt akar borravalonak is felfoghatjuk. Akkor miert sajnaljuk a taxistol, fodrasztol, szulesztol, pincertol az extra jovedelmet extra jo szolgaltatasert? Tehat itt kellene elkezdeni (ahogy Zelandon is muxik) mindenki tegye a dolgat JOL egy tisztesseges fizetesert, ne kelljen borravalora szamitania, sot arra sem, hogyha valami hibat fedez fel az adofizetesben, akkor ezert kulon jutalmat elvarnia, mert az ilyen anomaliak felfedezese a munkakori leirasanak a resze, alapja... Ha ezt a mondatodat visszajarol nezem, akkor lehet, hogy Horvath Andras es masok most azert pakolnak ki a nyilvanossag elott, mert nem kaphattak meg az adocsalas felfedezese utan jaro kvotaikat, mert eleve hozza sem nyulhattak a zsiros adocsalasokhoz? Mert lehet, hogy EZ IS motivalta oket? Sok kerdes, de a lenyeg megis az, hogy VALAKI elkezdte ezt a folyamatot, es talan mar mindegy is, hogy mi volt ennek az oka,...:o)))
kkalman
"Kormányrendelettel szüntették meg a NAV elitcsapatát", és az ott keletkezett kompromittáló iratokat a megsemmisítés után 150 évre titkosították.
F_Viktor
@Tootsy: Írod:
"micsoda dolog, hogy "anyagilag erdekeltek""
@coni: így írta a mondatot, gondolom erre gondoltál:
"Az ellenőrök pedig anyagilag érdekeltek abban minél több pénzt gyűjtsenek be."
@coni arra gondolt, hogy a NAV ellenőrei anyagilag érdekeltek, hogy minél több elmaradt adót gyűjtsenek be, ezzel az államkasszába minél több elmaradt adóbevételt gyűjtsön. Ugyanis év végén ennek függvényében kapnak személyre szabottan (ez nem jelenti a munka mennyiségével arányos részt) jutalmat.
Horváth valószínűleg nem az elmaradt jutalom miatt csinálja most a balhét, hiszen már nem NAV alkalmazott. Sejthető, hogy mostanság nem is lesz .-)
soljanka
Nem olvastam el a hozzászólásokat -hosszú, nehéz nap volt-,így bocsi,ha valakit ismétlek.

Van valaki széles-e hazában, aki ezt eddig bármelyik kormány esetén ne tudta volna???
F_Viktor
@soljanka: Laikusként ekkora mértékben senki nem gondolkodott.
soljanka
@F_Viktor: Tudod,én laikus vagyok. De kb. 15 éve tisztában vagyok vele, hogy miként működnek APEH táján a dolgok.
hogy egy "klasszikust" (Oscar -t) idézzek: "tudtam, csak nem sejtettem"
F_Viktor
@soljanka: Ezermilliárdokról tudtál?
soljanka
@F_Viktor: Addig én el sem tudok számolni...csak reálisan körbenézve feltételeztem,hogy nem lehet becsületesen ilyen gyorsan, ekkora mértékben meggazdagodni.
dömdödöm
Csaló gazemberek ! Korrupt senkiháziak . és közben a magyar emberekkel fizettették ki azt a hiányt aminek szemet húnytak . Aljas gazfickók ! Vissza a pénzünket amit ezek elcsaltak és helyettük befizettük ! :-( :-( :-(
F_Viktor
@dömdödöm: Ezért lesz a választások után 29 százalék az ÁFA, ha...
Desischado
@Tootsy: Megyek Új Zálandra! Naggyonn teetszziikk, amii ott vaan!!!
Desischado
Igaza van Totsy-nek, az a lényeg, hogy végre egy másik volt Nav-os is kipakolt! De azt hiszem, tanulhatnánk Új Zélandtól, lenne mit!
bundi
@Desischado: mi csak 2000 km re vagyunk, de itt is kb annyit vonnak le...
valamint van working tax credit, ami majdnem ugyanannyi mint amit ni-re és tax-ra levonnak... tehát majdnem nullán vagyunk levonással... de ha a child benefitet, és child tax-ot is megkapod, akkor kezdhetsz mosolyogni.
és ez csak havi 3000 font után szigorodik
kukac50
Azért,hogy nyugodtan csalhassanak, a Fidesz is részesül a pénz egy részéből mert azért hoznak olyan törvényeket.
coni
Ez az egész sztori különösen annak fényében érdekes, hogy OV. szereti magát a legkisebb királyfiként feltüntetni, aki megvédi a kisembert a gaz multiktól.
Egy királyfihoz nem illik a háttér alku.
Ha igaz a hír, hogy ezer Milliárdokat vettek ki a zsebünkből, akkor jól meg mentettek minket is (mint a MNYP pénzt, meg a devizahiteleseket).
outsider
@coni: Az lenne a csoda, ha nem lenne igaz.
Miért szerinted a manyuposok, meg a devizások kik, ha nem mi, magyarok.
Ha csak ezeket nézzük, már háromszorosan csapták be a magyarokat...
pedig még bőven tengerszint fölött nézelődünk:)
coni
@outsider: A magyarok hibája ez a kishitűség. 3 Millióból 100 ezer ember maradt a MNYP-ban. Pedig ha mindenki marad, azaz összefognának az emberek, akkor senkinek nem lenne kára belőle.
Hány NAV-os tudja, hogy Horváth igazat mond? Hányan állnak mellé? Ángyán és a többiek???
outsider
@coni: "A magyarok hibája ez a kishitűség." Mintha orban is mondott volna hasonlót:)
Ne várd el a kukás autón dolgozó Józsitól, hogy megértse mi, miért, kinek... a politikában.
Egyébként én is kiléptem:( A vezetés, a politikusok bűne szerintem, és nem magam akarom mentegetni.
Három. Hány nav-os megélhetése függ attól, hogy van állása a nav-nál, vagy nincs.
Hány nav-os való a fideszek közül, tehát mennyi nav-osnak érdeke a csönd, ott fönt?!
Ángyán kiterített földügyben, a saját szektorában.
Többiek? lmp, jobbik, dk?

Végső soron igazad van. Az egész a magyarok hibája, de a pártok és a politikusok bűne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.