A Fidesz szerint programjuk a családok és a munkavállalók terheinek további csökkentése, a további munkahelyteremtés, a további rezsicsökkentés és a gazdaság további megerősítése – így reagált a kormánypárt a baloldali összefogás pártjainak vasárnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írják, hogy a rendszerváltozás óta már minden párt bebizonyíthatta, hogy valójában mi a programja. A "Gyurcsány-koalíció" programja a megszorítások, a munkanélküliség és adóemelés volt és ma is ugyanaz – jelentik ki. A baloldali összefogáshoz tartozó pártok "ma is rögeszmésen adóemelést akarnak", el akarják törölni a családi adórendszert, a gyed-extrát és a rezsicsökkentést, valamint vissza akarják hozni "ugyanazt a szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikát, amellyel egyszer már tönkretették az országot" – tették hozzá.

Vasárnap kora délután Demeter Márta, az MSZP elnökségi tagja, Kormos Kata, a szocialisták szóvivője, Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért színeiben politizáló független országgyűlési képviselő és Arató Gergely, a DK országos tanácsának elnöke egy fővárosi sajtótájékoztatón többek között arról beszéltek, hogy a Fidesznek még mindig nincsen valódi programja.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

joopapa
Elmondom nektek fidess maffiások, hogy a legrászorultabb családoknál a rizsa csökkentés ellenére nőttek a terhei! A 27% áfa ,adó jóváírás megszüntetése stb! Akinek meg van ugye jelzálog hitele most az erős frank és euró miatt amit ugye a ti "hiteles" gazdaságpolitikátoknak és koser lalosnak és szájtáto petikének köszönhető, fizet mint a katona tiszt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
joopapa
Elmondom nektek fidess maffiások, hogy a legrászorultabb családoknál a rizsa csökkentés ellenére nőttek a terhei! A 27% áfa ,adó jóváírás megszüntetése stb! Akinek meg van ugye jelzálog hitele most az erős frank és euró miatt amit ugye a ti "hiteles" gazdaságpolitikátoknak és koser lalosnak és szájtáto petikének köszönhető, fizet mint a katona tiszt!
taglo
A családok és a munkavállalók terheinek ,TOVÁBBI-csőkkenése !??? Miért ? Az elmult években csőkkent ???
miazavalami
officina.hu/gazdasag/44-a-minimalber-oesszege-2014-ben-101-500-forint-a-szakmunkas-berminimum-118-000-forint-l

A táblázat utolsó két sorát ajánlom mindenki figyelmébe. csak úgy az adóról:
Összesen havonta az államnak fizetendő: 63945 ft.
Munkaadó összes havi költsége: 130428 ft.
És ez csak a minimál bér.
Dr. Felipe
Már tudjuk mi lesz ha nyertek fideSSes elvtársak, loptok csaltok hazudtok.
joopapa
@taglo: Hát ez az mert nem csökkent hanem nőtt, és erre veri magát ez a debil banda! Az övéké nőtt az egykulcsosnak köszönhetően! Csak sok a narancs birka és kevés a foka :-)))
kukac50
Ha a Fidesz nyeri a választást akkor a rokkantak éhen fognak halni!
A Fidesz törvényeinek köszönhető,hogy 102 ezer forintos rokkant nyugdíjat vettek vissza 37 ezer forintra.
40 éves munkaviszony után rokkantként már csak 37 ezer jár.
Azért mert 40+10%-os ra vették vissza a rokkantat.,még nem töltötte be a 64 évet és csak ennyi jár, ami még a rezsire sem elég.
Ezért fagytak meg az országban saját otthonaikban 120-an.
Orbán így teljesít!
Egyik emberből milliárdost csinál a másikból koldust.
Pisti271
Az adócsökkentést már igérték, nem valósították meg, sőt ...
A rezsicsökkentés már kész van! Mit lehet még csökkenteni rajta?
Pisti271
A program elkészültét szokták sajtótájékoztatón ismertetni,
nem a program helyett tartani sajtótájékoztatót.
soper
Mi lesz, ha marad ez a velejéig romlott bűnbanda? Megszorítások, munkanélküliség és adóemelés négy éven keresztül, mint az elmúlt négy évben. Ha csak közbe nem jön az államcsőd vagy a nép fel nem koncolja majd a vezetőket.
Pisti271
Söralátét?
Nemhogy az adóbevallás, de a bevezetett új adók felsorolása sem fér rá.
bukfenc
@soper: ma, 19:23

A "felkoncolás" az tetszik!
Ha lesz, - ott leszek! :))
Pisti271
Söralátét?
A Fidesz jelenlegi programja még félkövéren nyomtatva is ráfér.
alterego56
Gondolom a 315 Ft-os EUR is a családtámogatás jegyében jött létre. Erről is kéne néhány szót ejteni tisztelt kormányozó párt. Meg arról hogy ez mennyi kárt okoz azoknak a polgároknak, akiknek a szavazataira pályáztok. Meg a 27%-os áfa is a családok terheinek csökkentését jelenti. Köszönjük nem kérünk a további "csökkentésből".
pacsni
igen! azlesz, ha megnyerik a vàlasztàst, hogy mègjobban àtvàgnak mint eddig! nehogy bedoljunk megint ezeknek a moslèkoknak, aprilis 6-àn, mert akkor tènyleg vège az egèsz orszàgnak, ès akkor megèrdemeljuk aminek jonni-e kell ès jonni fog.
Hellcat
Hát így nagy vonalakban beleböfögni dolgokat a nagyvilágba kurva könnyű...hol az 1 millió új munkahely?
amaramaistanna
@Dr. Felipe: Ne nyerhetnek,és ez csak rajtad,rajtam ,tehát rajtunk is múlik,hogy ne nyerhesenek.
QQCSI
@Hellcat: "...hol az 1 millió új munkahely? "

Itt, Magyarországon. Volt több is, de hála a fidesz kormányzásnak ennyire csökkent.
kkalman
Ha a fitymasz nyeri a választást, új bankjegyet nyomtatnak, 50.000 ft-os értékben, melynek egyik felén Cicciolina, a másikon Rózsa Sándor lesz látható, jelezve, hogy kurva betyár világ jön ránk.
moiszikf
Eddig még soha nem volt az, amit ígértek. Most miért lenne másként?
análisdrabális
Ha a maffia nyer április hatodikán, ez a pöcegödör visszasűlyed a feudalizmusba.
Rabszolgák és földesurak. Ez kell neked birka magyar??
dömdödöm
munkahelyek persze ! közmunka ! A 4 millió utcaseprő országa leszünk nemsokára ha így megy tovább ,már kiirták a tendert 8 millió darab láthatósági mellény 4 millió cirok seprű 5 millió lapát és 6 millió gereblye legyártására :-( :-(:-(
coyote3
Nem szeretnék újabb adócsökkentést!!! Legutóbb ez 32 új adó bevezetését hozta...
Yoda69
Ezt hazudtak 4 eve is.
A rezsit 30%-kal emeltek 2010-ben.
44 uj adonemet vezettek be 4 ev alatt.
Uj munkahelyet pedig nem teremtettek eltekintve a kozmunkatol, mely erteket nem allit elo.
nezelodo
Hát biz' a gaz szocik ugrásra készen lesik, hogy elorozzák a Selmeczi Gabikától a megvédett magánnyugdíj pénztárakat, a vállalkozók rimánkodva kérik őket emelnék úgy évi tízezerrel a járulékaikat, mert ezt nem kaphatták meg Orbántól. A zemberek elégedetlenek a jövedéki adók lecsökkentésével, keveslik az üzemanyagok árát. Szeretnének telefon és bankadót, amit nem hárít ám át a gaz multi, nem értik miért nincs sárga csekk adó, miért nem nőttek a bírságok, építési és szabálysértési illetékek. Hiányolják a pénztárgépsarcot, az ÁFA emelést, keveslik a műszaki vizsgadíjakat, tandíj emelésért tüntetnek, a parasztság meg szabadulna a földjeitől, de az Istennek se kell, sem a first ladynek, sem a kormányzónknak, a Simlicsaka meg bujkál előlük, nehogy rálőcsöljék a zsíros állami megrendelésekkel együtt. Nagyon unalmas lett az élet, olyan rend van az országban, hogy még az utcán sincs izgalom, sehol egy zsebes, vagy bicskáját mutogató barátunk, és nagypapát sem kötözik meg a keleti határ menti tanyáján a szokol rádiójáért valami eltévelyedett messziről jött magyarok. A sportbarátok is a szocikban bíznak, hogy építsen a pénzünkön egy csomó stadiont, és a szurkolók meg villamost szeretnének a kiadós szotyolaköpködés után borogatni.A végtelenségig lehetne folytatni, amiért szeretnének a nyakunkra ülni a komcsik, azt ugyan nem ígérték, hogy a Semjén helyett valaki bebújik a szerelmesek paplanja alá, és ellenőrzik, van-e papírjuk hogy kizárólag a szaporulat érdekében fekszenek-e együtt, amit az önmegtartóztató papság elvár tőlük. Ezek a hülék azt sem ígérték, hogy a Tőkést bízza meg az erkölcsös keresztény házassági államtitkári poszttal, helyettesének meg a DFT teszi meg egy vitézis titkárságvezetővel. Szocikáim, nincs esélyetek!
QQCSI
@dömdödöm: tegnap, 23:46 A tendert meg véletlenül Simicska cégei nyerték...
Zsuga
Nagyon naivan én azt hittem, hogy jelen korunkban nem lehet ilyen hazugságokkal teletömni - sokszor értelmesnek látszó - emberek fejét. Ezt a tévedésemet nagyon nehéz megemészteni. Hiába, néha az értelmes emberek vagy nem tudnak józanul gondolkodni, vagy önző érdekeik miatt nem is nagyon akarnak. Viktor ezt alaposan ki is használja.
human
@Zsuga: Az értelmiségiek bírkaságán én is meglepődtem. A vicces, hogy aki pénzért fideszes még csak-csak érthető, de a többi?
mate03
@análisdrabális: Ha a Fidesz nyer a választáson ez az ország meg érett a pusztulásra!
szaboria1
Megint az ígéret! Az 1 millió munkahelyből mára már 400000-el többnek kellene dolgozni. helyette 500000 külföldre menekült.
human
@mate03: Ha nemzetpusztulásra gondolsz akkor megvalósulhat. Például a magyar orvosok külföldre mennek munkát vállalni és helyükbe keletről importál a kormány majd újakat. Szép lassan lecserélődünk. Az ország nem pusztul el, mert mindig lesz valaki itt. Ha nem a magyarok akkor más.
szaboria1
@human: Milyen igazad van már itt délen Romániából jöttek orvosok.
human
@szaboria1: Valaki itt emlegette múltkor, hogy a közhivatalban dolgozók románul beszélnek. Így nem tudódik ki, hogy mit machinálnak a haveroknak.
QQríkú
Most olvastam a facebokon, hogy mi lesz ha Orbán nyer?
Saját sz@rába fog bele fulladni.
Neki kell eltörölni a rizsacsökkentést, neki kell szembe nézni azokkal a pénzügyi gyalázatokkal, mellyel az utódjának állított csapdát.
Tehát Orbán úgy fogja szopni a bránert mint egy olcsó ribi, és persze mi is szívni fogunk, mert államcsőd előtt állunk, hiába a sok hozsánna.
dömdödöm
@QQríkú: ez a politika csak rövid távon tartható és még úgy is necces ,
A megsarcolt vállalatok megelégelik ,veszik a kalapjukat ,zárják a pozíciót ,veszni foigják hagyni amit veszni kell mert úgy jobban járnak aztán kalap -kabát köd előtte
-köd utána -húss ! Úgy lelépnek mint ha sosem lettek volna a kárpát medence környékén sem . Na akkor lesztek k___va nagy xarban . Aztán lehet béke menetelés helyett éhség menetelni és ott fogtok tüntetni a bayerrel az élen hogy munkát-kenyeret ! :-(
QQCSI
@dömdödöm: "...a bayerrel az élen hogy munkát-kenyeret ! :-( "
Nem fognak munkáért és kenyérért éhség menetelni, mert nyugodj te abba bele,
hogy annyi vagyont kimentettek már NEM HAZAI BANKOKBA, hogy egyik sem fog éhen halni!
Szerinted, mennyi az esély, hogy valaki is képes felmérni az elsíbolt vagyonokat és azt vissza is tudja szerezni? :(
dömdödöm
@QQCSI: nem a síbolókra gondoltam hanem akik mögöttük menetelnek
azt ne felejtsd el ha tömegesen megszünnek munkahelyek rengeteg fideszes is be fog kerülni a közmunkás darálóba ha akarja ha nem
human
@dömdödöm: És? Majd jönnek a kínai cégek, akik gondolhatjátok mennyiért dolgoztatnak majd és mekkora teret adnak a szakszervezeteknek. Még a vállalkozók országos szervezete is elismerte, hogy nem éppen humánus az új munkatörvénykönyv a dolgozók szempontjából. Elő van készítve minden a "keleti nyitáshoz".
dömdödöm
nem hinném hogy a magyar el fogja viselni hogy a minipöcsű rizszabáló pofázzon neki mit csináljon . ez fikció ,lázálom akár ki találta is ki ,nem fog működni , ez nem délafrika :-(@human:
QQCSI
@dömdödöm: Na, azt azért szívesen megnézném, de történetesen a fidesz-kdnp tagjai közül sokan már bőven nyugdíjas korúak, a hülye törvények értelmében meg komoly nyugdíjat is kapnak majd részint azért, mert az alapjuk sem csekély, részint azért, mert továbbdolgozás esetén főleg nyertesek lesznek.
Nekik akkor sem kell majd aggódniuk, ha egyik pillanatról a másikra megszűnne a nyugdíj intézménye, mert volt miből félretenni.
QQCSI
@dömdödöm: Naiv vagy. Már most is így működik az átlagos melós. Hogy a főnöke vágott szemű-e --vagy Morvai Krisztina szavaival élve: metszett farkincájú--, az mindegy. Ha élni akar és ételt akar adni a gyerekeinek, befogja és húz, mint a barom.
nyanya001
Ezen garantáltan besírtok :! :))
Hargitai János országgyűlési képviselő, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője Mohácson emelkedett ünnepi szólásra, és igen kreatívan látta meg a párhuzamot a jelenlegi helyzet és 1848 között. Volt mire támaszkodnia, hiszen például Kövér László aprólékos elemzésben mutatta ki nemrég, hogy a mohácsi vereségről is a bankárok tehettek. Baranyai voltaképpen tiszteletre méltó önmérsékletet tanúsított, hiszen azt is mondhatta volna, hogy a bankárszármazású karvalytőke tépte ki Petőfi szegény magyar szívét. Ehelyett csak ezt állította:

"A Rothschildok pénzügyi érdekeit alapvetően sértette, ha Magyarország önállóvá válik és pénzügyileg önállóvá válik. Ezért a Rothschildok pénze kellett, hogy Jellasics elinduljon ellenünk, és főleg a Rothschildok pénze kellett, hogy az oroszok azzal a 200 ezres sereggel elinduljanak a magyar seregek ellen, aminek törvényszerű csatavesztés lett a vége. Ennek a bankvilágnak a szorításából kellett kitörnünk az elmúlt négy évben is, el kellett érnünk azt, hogy pénzügyileg önállóak legyünk, mert épp '48 példája bizonyítja azt, hogy ha egy ország pénzügyileg nem önálló, akkor hiú ábránd a nemzeti fejlődés, mert az, aki a pénzt adja, diktál nekünk. Diktált 1848-ban, és diktált négy éve. Akkor a Rothschildok, most az IMF."

magyarnarancs.hu/villamnarancs/na-kik-vertek-le-a-48-as-szabadsaghacot-na-kik-89203
QQCSI
@human:"Még a vállalkozók országos szervezete is elismerte, hogy nem éppen humánus az új munkatörvénykönyv a dolgozók szempontjából."

Három alaktól támad hányingerem, amikor a munkavállalók érdekeiről esik szó:
Parragh Lászlótól
Gaskó Istvántól
Dávid Ferenctől
QQCSI
@nyanya001: "Akkor a Rothschildok, most az IMF."

Az senki számára nem titok, hogy a bankvilág a zsidóké, a politika meg a bankoké.
Aki ezt tagadja, az vagy naiv vagy zsidó. :) De!
Miért rosszabb üzlet nekünk az IMF zsidó bankáraitól kölcsönt felvenni, mint Putyinéitól ?
Másképp kérdezem: kinek jó az, hogy egy rossz üzletet nem drága, hanem drágább hitelfeltételekkel valósítunk meg?
nyanya001
@QQCSI: A bankok ott is azok kezében van mint mindenütt a világon
de ott elképzelhetően összenőttek Putyinékkal már csak azért is
nehogy úgy járjanak, mint az itteni bankok !
QQCSI
@nyanya001: Na, ez az a pont, ahol én már nem szoktam továbbgondolni a dolgokat.
Soha nem buktam el a vagyonomat a tőzsdén, de nem is nyertem, mivel nincs mit befektetnem, befolyásolni nem tudom az árfolyamot, mert nem a bennfentesek körében mozgok...
A Matolcsy könyvajánló kapcsán azonban eszembe jutott, hogy anno Csányi felesége is adta-vette az OTP részvényeket...Fel is tettem a kérdést, hogy ez nem tisztességtelen-e,
de valahogy kuss volt...
nezelodo
"szaboria1
Megint az ígéret! Az 1 millió munkahelyből mára már 400000-el többnek kellene dolgozni. helyette 500000 külföldre menekült."

Csak az az egy kekec maradt itt akinek legalább Alaszkában kellene a jegesmedvékkel birkózni.
gomez
@nyanya001: Valóban össze-vissza beszélnek olyan sületlen baromságokat hogy tényleg az ember vagy sírva fakad vagy röhögő görcsöt kap! És még olyan pátosszal adják elő párhuzamot vonva az elmúlt négy év és 1848 között bármi hasonlóság is lenne! Vagy én vagyok lemaradva! Ezért lennék kíváncsi egy vitára, ahol nem előre betanult válaszokat kellene adni az "illetékes elvtársnak"! Elvégre minden hozzá tartozik!!!???
Manhattan
Azt látom, hogy a Fidesz programja: Orbán.
A minden színben játszó, pontokba szedett Orbán.
A tavaris Orbán.
A stadion Orbán.
A pálinkás Orbán.
A paksoló Orbán.
A fülkeforr Orbán.
A kolbászoló Orbán.
A monológ Orbán.
Az olcsó rezsi Orbán.
A nemgyarmat Orbán.
A nemdakotázó Orbán.
A nemvitázó Orbán.
A konyec Orbán.
nezelodo
gomez!
Hogyne lenne párhuzam 1848-49 és a jelen között! Akkor az osztrákok hívták segítségül a nemzet java ellen az oroszokat, most meg Orbán szövetkezett velük az ország és a következő nemzedékek tönkretételére, eladósítására, és az ország gyarmattá tételére.
Desischado
Akkor az országnak vége, valamint én elhúzok innen, és sokan így fognak tenni!
Zsuga
Hogy mi lesz, "ha mi nyerjük a választást"? Körülbelül ugyan az, ami az elmúlt 4 évben. Ígéretekben most sincs hiány. A jelenről meg csak annyit, hogy rengeteg ember kényszerül rá, hogy havi 22 ezer segélyből éljen családostól. Számomra elégtétel lenne, ha az elmúlt évek politikusait, akik csupán politikai pályafutásuk röpke ideje alatt lettek milliomossá, milliárdossá - na és persze az ő "vállalkozó" cimboráik, megfosztanák vagyonuktól, és azt hasznos munkahelyteremtésre fordítanák. A jelenben ugyanis harc folyik a közmunkáért is 50 ezerért. Aki viszonylag jó helyzetben, munkaviszonnyal vagy biztos nyugdíjjal él ebben az országban, és nem ismer a környezetében 22 ezerből sínylődő embereket, nem is értheti meg, hogy az mit jelent. Persze sokan nem is akarják megérteni, elintézik azzal, hogy aki akar, az dolgozhat, vagy éppen: miért nem tanult? Hogy ez nem ilyen egyszerű minden ember számára, és miért nem az, nem érdekli őket. A gazdaság megerősítése és ezzel együtt a munkahely teremtés lenne a legfontosabb program a következő időszakban, nem az a megoldás, hogy millió féle segély osztogatásával gyarapítsák az abból élők létszámát, mert nagyon sokan nem is arra vágynak, csak egy olyan munkahelyre, ahol megkereshetik a minimálbért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.