A szombat délelõtt lezajlott választási összesítés, szavazatszámlálás alapján úgy tûnik, hogy megvan a Fidesz-KDNP kétharmados többsége a parlamentben – írja a Portfolio.hu.

A korábban közölttel (546-508 szavazat) szemben 36 helyett végül 60 szavazattal nyert a budapesti 15. választókerületben Kucsák László, a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje a baloldali összefogás jelöltje, Kunhalmi Ágnes előtt.

László Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Budapest 12. választókerületében (XV. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett, itt riválisa, a baloldali Móricz Eszter nem tudta "behozni" a 253 szavazatnyi hátrányát, sőt lemaradása 277 szavazatra nőtt.

Dr. Szabó Szabolcs, a MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP képviselőjelöltje nyert Budapest 17. választókerületében (XXI. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett.

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
@Horizont: Bizony, ezt a fidesz győzelmet az ellenzék saját magának köszönhette. Na, persze a választási törvény korrekciója is meghozta a várt eredményt. Én is szomorú vagyok, mert a 2/3 most aztán végképp vérszemet kapott. :(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
@Horizont: Bizony, ezt a fidesz győzelmet az ellenzék saját magának köszönhette. Na, persze a választási törvény korrekciója is meghozta a várt eredményt. Én is szomorú vagyok, mert a 2/3 most aztán végképp vérszemet kapott. :(
nemkati
Hogy lehet az, hogy a Portfolio.hu, az mno.hu is ismeri a végeredményt, mikor a valasztas.hu-n még csak 2 100 %-os feldolgozottságú szavazókerület van fenn.
geo
@Horizont: Az a pár száz szavazat nem hiszem hogy tragédia lenne :) Erre kellett várni ennyi időt?
Zsuga
Egyetértek. Azt pedig már rögtön a választás utáni napokban kijelentették, hogy a rezsicsökkentés most már megáll - amit egyébként úgyis kompenzálnak a szolgáltatók egyéb módon - és a nagy közmunka program is elpihen bizonytalan ideig. Ez kellett a közmunkából dőzsölő kisebbségnek, akiket frankón meg tudtak etetni még a választások előtt.
Yoda69
Nem meglepo az eredmeny azokutan hogy elcsalta a fidesz az egesz valasztast. Lehet hogy hibazott a bal oldal is, de ekkora ellenszelben amit a fideszt fujt nem lehet vitorlazni.
4 ev mulva meg kisebb esely lesz hogy a demokratikus partuk keruljenek hatalomra. Szerintem inkabb a jobbik fog tovabb menetelni, ami meg nagyobb tragedia lesz mint a fidesz.
Leginkabb azokat nem ertem akik otthon maradtak, es ezzel a fideszt jutattak ujra 2/3-ba.
Kis Kutyauto
Nem sokáig, csak amíg a népharag el nem söpri... csak türelem... nem kell sokat kibírni már... ;)
Senara
Várni kell két hetet a végleges eredményért :-((( reméljük meglesz a 2/3, megjött Vietnamból vagy húsz szavazat . Parasztvakítás volt az egész furcsa lett volna 7-8 án eredményt hirdetni !
dömdödöm
Na akkor most várjuk a végleges eredményeket amit remélem az Áder végre előkerül rejtekhelyéről és megszólal a választások eredményét és tisztaságát és legitimitását illetően mert elég sok kritika érkezett csalás gyanújáról lapok másolásokról és
egyéb a végeredményt befolyásoló cselekedetekről .

Azután pedig várom azokat a meghatárotó politikusokat , volt miniszterelnökök ,
köztársasági elnökök akik kiállnak a nyilvánosság elé és kijelentik hogy a választás
végeredménye alaposan megkérdőjelezhető és követelik egy új választás kiírását ami egyenlő feltételekkel és előzetes manipuláció nélkül megy majd végbe :-(
m.macskosz
@nemkati: ma, 13:45 Tudat alatt te is érezted, hogy ez egy költői kérdés, hiszen magad se tetted ki a kérdőjelet. :)Illetve: :(
palika
Valaki kételkedett benne, hogy nem lesz meg?! Fidesz maffia mindent elintéz!
m.macskosz
@Horizont: ma, 13:49
Teljes mértékben egyetértek Veled. Ilyen megosztott ország, nemzet amivé váltunk...:( Ebből az erkölcsi gödörből és anyagi káoszból elképzelésem sincs, ki lehet-e
jönni. Félek, hogy képtelenség.:(
m.macskosz
"Reális, hogy a határon túli magyar szavazók többsége a Fideszre voksolt?"
Tóth Zoltán, választási szakértő
"Ha egy pártra leadott szavazatok mennyiségéről azt hozzák nyilvánosságra, hogy az adott párt megszerezte a voksok 95 százalékát, az minden esetben a választási csalás megalapozott gyanúját kelti."
nepszava.hu/cikk/1017036-toth-zoltan-valasztasi-szakerto
kumming
Elegem van a töketlen baloldalból.Akkor legyen fidesz, vagy jobbik, aztán ha összeomlik az ország, akkor majd hazajövünk. és kezdjük a nulláról.
csip-csop
ès ha nemis lenne meg a 2/3 ugy is megadnàk,ugy hogy mindegy hogy hogy szamoljàk, kèzzel vagy làbbal. kib@tak velunk ès ez az igazi eredmèny.
csip-csop
@dömdödöm: ha azt vàrod, hogy Ader baràtunk megszolaljon a vàlasztàs ugyèben tèvedsz! sosefog belekopni a tànyèrba ahol eszik, ès ha mèg is az ellenkezoje lenne, akkor Ader repulni fog, mint a tobbi kènyelmetlen
miazavalami
@dömdödöm: szia dömi. álmodtál szépeket... sajnos.
www.youtube.com/watch?v=2oe_ndQ5uxo
csak neked...
csip-csop
@Horizont: hogy megszabaduljunk a vikitol az àllamcsodott is elfogadnàm.Mindenesetre, valaminek jonni-e kell, hogy megszabaduljunk AZ ISTENTOL!!!
csip-csop
@nemkati: màr tudtàk elore, hogy nyernifog a viki.
nemkati
@csip-csop: Ezt én is tudtam. Csak nem sejtettem! :)
Szvetlana
@csip-csop: 18.10.A választás napján 19 óra 10 perckor a bajor rádió bemondta, hogy Magyarországon elsöprő győzelmet aratott a Fidesz. Itthon pedig még javában számoltak:
csip-csop
@Szvetlana: ebben is egyettèrtek veled, ès igazat adok, mert biztos, hogy igy volt.
csip-csop
@csip-csop: persze, hogy tudtàk, csak hulyènek nèztèk minden szavazòt, hogy menjen szavazni, ès ez igy lesz a kovetkezo 4 èvben is, mivel, hogy viki megmondta, hogy 20 èvig akar maradni miniszter O màr megjosolta a magyarok kovetkezo 20 èvèt.
csip-csop
@Horizont: elolvastam a wikipèdàt, de szerintem ugy lesz nemsokàra ahogy a wikipèda irja, sokat koltekezne, nem lesz fizetès stb. ez igy igaz, elobb-utobb oda jutunk, nem akarok josolni de igy van, lesz.
csip-csop
@Horizont: ès kulonben is soknak màr nincs munkàjuk ès a fizetès se, tehàt egyenlo lehet a wikipèdàval.
miazavalami
Hú valamikor erre táncoltunk...:-) De rég volt.
miazavalami
@dömdödöm: Hm. A harmadikat nem ismertem. De jó:-) Jókor küldted, mert alias entero már kemény rockert akart belőlem nevelni... :-)
verőce21
@Horizont: (13:29) Mindenképpen meg tudták volna szavazni alkotmányozó többség nélkül is a kétharmados törvényeket, van az a pénz. Ez a végeredmény csak méginkább vasfegyelmet követel a Fidesz frakciótól, ami bábokká alacsonyítja a képviselőket, ami félő volt. Inkább kellemetlen ez a kétharmad a Fideszes képviselők számára, mint kényelmes. Mert hol érvényesül az egyéni képviselők választókörzetének képviselete?
tavaszi
@kumming: ...viszont látásra...menj nyugodtan...elmondanám,hogy a kintiek nagy része is a fideszre szavazott...mert ezek szzerint csak nincsenek elkeseredve...annyira ...hogy a komcsikra voksoljanak...
tavaszi
...akiknek ennyire savanyú a szőlő...és bedöltek a hazug mesterházinak...hogy 2/3-dal fogják az orbán rezsimet leváltani...nos azok igyanak minél tőbb sima vizet...az enyhíti a savanyú érzést. ----utoljára mondom: amikor az öszödi hazudozót bevették a libáásssal együtt a komcsik...akkor leirtam,hogy ...nyerni fog a fidesz...és sokáig azon drukkoltam...nehogy levegyék Fletót a napirendről...mert akkor szorosabb eredmény született volna...köszönjük Fletó..a sok káromkodó-ocsmány gondolatodat...kirekesztő megbéllyegző szavaidat...a 3-ik erő voltál Fletó...aki a fidesz szimpatizánsokat egységbe varázsoltad...pedig Kovács Lacibácsi megmondta...többet fogsz vinni----mint hozni...Lacibácsinak is kösz a jóslást.
tavaszi
-----ha valaki látja tündi-bündit ---adjátok át neki tavaszi szél üdvözletét...és azt is hogy nem haragszok a sok kioktató..és lesajnáló mondataiér...
Pisti271
Elveszett kb 200 000 szavazat, ami a kicsi, többségében kamupártra és azok jelöltjeire
lett leadva. Jött helyette 122 000 Fideszt támogató voks.
Átlagosan 44 600-an szavaztak egy körzetben a bejutott pártokra,
de a Fidesz által nyert körzetek átlaga 44 200, a baloldalé 48 600.
Itt látszik a körzethatárok finomhangolása.
A Fidesznek átlagosan 31 890 szavazat eredményezett egy mandátumot,
a baloldalnak 2,1x ennyi, 67 460, a Jobbiknak 2,7x ennyi, 86 270,
az LMP-nek pedig 3,1x ennyi, 99 260 kellett hozzá.
Fidesz 45%-os eredménnyel (listás és egyéni) 133 mandátum, 66,83%,
LMP 5%-os eredménnyel 5 mandátum, 2,51%.
Ezen a pályán óriásműlesiklást lehetne tartani.
Fidesz 45%, baloldal 27%, Jobbik 21%, LMP 5%.
Ez a választói akarat, nem a kétharmad.
JAJMÁR
@verőce21: Az "Ő" szemükben mind bábuk vagyunk, sakkfigurák. Te is!
Pisti271
@Horizont: Tegyük még hozzá, a semmiből teremtettek 760 000 szavazót maguknak.
Bevezették a győzteskompenzációt, ami eddig nem volt a törvényben.
Azt mondják, 45% szavazott rájuk, de a nyeréshez elég lett volna kevesebb is,
a különbséget adjuk hozzá a listás szavazatokhoz. Ez maga 6 mandátumot ért.
A kétharmad döntően ennek köszönhető!
És ennek alkotmányos mivoltát kérdőjelezi meg az ellenzék.
Senki sem vitatja a Fidesz győzelmét, de ezt a pofátlan transzfert,
hogy 50% alatti támogatottságból teljhatalmat kreáljonak nagyon is.
verőce21
@JAJMÁR: (11:42) Írtam egy szép hosszú választ, de egy áramkimaradás sajnos eltüntette mielőtt elküldtem volna, pedig nagyon érdekes volt.
JAJMÁR
@verőce21: 22:35 Értem. Remélem csak gépet érintette.. :)
(Nekem is vannak érdekes válaszaim)
verőce21
@JAJMÁR: (22:40) Sok háztartási gépet kapcsolt be a nejem egyszerre.
De azt hiszem, inkább a jó őrzőangyalom játszott szerepet benne, mert jó, hogy így történt! Túl sok őszinte mondatot tartalmazott. :)
JAJMÁR
@verőce21: 22:51 Hát, ami sok, az sok, ezt te tudod. Velem is előfordult már, hogy leírtam, vagy kimondtam valamit, amit lehet, hogy nem kellett volna. Csak én alapból őszinte vagyok, mert én megtehetem :)
verőce21
@JAJMÁR: (23:07) Hát azért az őszinteségből is megárt a sok! - csak erre céloztam. :)
JAJMÁR
Akkor ebben egyetértünk. Jó éjszakát, mert már nagyon vár rám a tollasbál :)
bakegya
Hárijános törvényesített választási csalása: 2014!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.