Győztünk, nagyon győztünk, sőt mi győztünk a legjobban! – értékelte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap este a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási győzelmét a kormánypártok eredményváró rendezvényén, a budai Millenáris Parkban. Mint mondta, a most megválasztott EP-képviselőink jelentik a magyarok előretolt helyőrségét, "ők lesznek azok, akik külföldön is a hazát védik".

A kormányfő azután tartott beszédet – a mandátumot szerzett kormánypárti EP-képviselőjelöltek gyűrűjében –, hogy kiderült: a Fidesz-KDNP a szavazatok 51,49 százalékával megnyerte a vasárnapi EP-választást, az előzetes adatok szerint 12 mandátumot szerzett az EP-ben.

Orbán: győztünk, nagyon győztünk!

A szimpatizánsok előtt szónokolva a miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Néppárt tagjai közül a Fidesz-KDNP érte el a legjobb eredményt, vagyis arányaiban ez a pártszövetség járult hozzá a legjobban a néppárt győzelméhez.

Három a magyar igazság, megvan a második – fogalmazott Orbán Viktor, utalva az áprilisi országgyűlési és a mostani EP-választási győzelmükre. "Büszkék lehetünk arra is" – folytatta –, hogy a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) is bejutott az EP-be, így minden eddiginél erőteljesebben lesz képviselhető Brüsszelben a magyar nemzet.

A miniszterelnök azt is kiemelte, hogy hat közép-európai országból Magyarországon volt a legmagasabb a részvételi arány.

Előretolt helyőrség

EP-képviselőinknek – mint a magyarok előretolt helyőrségének – az lesz a dolga, hogy kivívják a tiszteletet a magyaroknak, kiálljanak az érdekeikért, és hogy Brüsszelben is hallassák a magyarok hangját, mondják el: a magyarok egységesek, és az egység erejével újra elutasították a szélsőségeket, legyen azok akár jobb-, akár baloldaliak – fejtette ki Orbán Viktor.

Az is a dolguk lesz – mondta –, hogy "figyelmeztessék az uniós intézményeket: nem szabad olyan útra tévedni, amely ellentétes a mi közös kultúránkkal és az európai keresztény civilizáció közös értékeivel".



Az EP-képviselők teendői közé sorolta továbbá a rezsicsökkentés, a magyar föld, a méltányos közteherviselés, és általában véve Magyarország, a magyarok érdekeinek megvédését.

"Köszöntöm a harcba indulókat! Gratulálok minden megválasztott képviselőnek, tekintet nélkül arra, melyik párt színeiben indult!" – mondta a kormányfő, aki egyúttal azt kérte a megválasztott politikusoktól, Brüsszelben is becsülettel szolgálják a hazájukat.

"Európa a mi otthonunk, de Magyarország a mi hazánk. Soha ne feledjék: Magyarország az első. (...) Mi, magyarok csak együtt, egységben lehetünk sikeresek. Ha ezt megszívleljük, újra naggyá tehetjük Magyarországot. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok!" – zárta szavait Orbán Viktor.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kamcsatka
Valőban nagyon győztek.Még szerencse, hogy az európai matematika szerint az 51% nem kétharmad.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
perfekt
Pyrrhos."Még egy ilyen győzelem,s elvesztünk"!
Grafix69
Na ezért döntöttem én úgy , hogy elegem lett ebből a csürhéből.
Kamcsatka
Valőban nagyon győztek.Még szerencse, hogy az európai matematika szerint az 51% nem kétharmad.
tavaszi
...tudomásom szerint , senki nem is várhatott mást . Ami viszont hab a tortán,az az a tény hogy az európai szocialisták is csúfos vereséget szenvedtek...hiába úgy tűnik, európában is soka birka.
Még októberben egy hasonló, nem is kell 2/3-ados önkörmányzati győzelem, és onnantól következhet egy nyugalmas évtized. onna ntól fogja az embereket meggyőzni,hogy bizony jó hogy ennyi "birka" van kis hazánkban ...mert a baloldali gondolkozású emberek is érezni fogják,hogy még is csak jól mennek a dolgok.
JAJMÁR
Mit is üzent Merkel az előző győzelem alkalmával? "pártja választási sikeréből az a különleges felelősség fakad, hogy ismételt nagy többségét józansággal és érzékenységgel használja." - jó üzenet ez :)
lópicigáspár
Bődületes győzelem! Hány százaléka is szavazott a voksolásra jogosultaknak? Na ez a szégyen, hogy az emberek ennyire beleuntak a csalásba és inkább tettek az egészre egy nagyot. Szánalmas az egész és a sok birka meg tapsol!
JAJMÁR
@tavaszi: 08:19 naivitásod már-már megható !
coyote3
Gratulálok a FideSS-nek! Mindent-szó szerint mindent-elkövettek, hogy hatalomra kerüljenek, majd a hatalomban maradjanak. Nem volt olyan aljas , gerinctelen dolog, amit meg ne tettek volna ezért.
Grafix69
@tavaszi: Hello. Itt aztán...remekül mennek a dolgok...tisztán meglopják a melósokat...annyi a szociális érzékenysége a Fidesznek(pártodnak) mint amikor a lufi árus nyilzáporban árul...Bár nem vagyok sem kommunista( Isten ments)...sem elvakult Orbán Viktor rajongó...azt elmondhatom semmitérő rabszolga tartó vezetőid ...megoldják Magyarország helyzetét...remélem csak Te maradsz otthon és élvezed amit nagy Vezired hátso fertájából demokratikus csomagolásban megkapsz...A ...kat azért irom állandóan a sorok közé mert a Pravdából olvasom amit ide irok:)))))
Manhattan
Az összefogás pozitív hozadéka, hogy a DK tiszta maradt, és erősebben szállt ki belőle. Morálisan mindenképpen.
Jankó123
"Lopni! Megyünk lopni! A Pityinger, meg a..."
troppauerhumer
@JAJMÁR: És nem Orbán válassza az EP elnökét mint sunyin tróger Ádert.
Az Európát meghatározó vezetők, akinek Merkel javasol...és dönt.

Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke felszólította az uniós tagországok állam- és kormányfőit, hogy az európai parlamenti (EP-) választás eredményének megfelelően a néppárt vagy az európai szocialisták csúcsjelöltjét, Jean-Claude Junckert vagy Martin Schulzot jelöljék az Európai Bizottság élére.

Joseph Daul a Die Welt című német lap online kiadásában vasárnap idézett nyilatkozatában kiemelte, hogy azt a politikust kell az EU-bizottság élére jelölni, aki „elöl végez” a választáson, „mindegy, hogy az Jean-Claude Juncker vagy Martin Schulz”.

„Nem lehet megtenni, hogy bemutatunk a választóknak két csúcsjelöltet, választás után pedig egy harmadikat varázsolunk elő a kalapból bizottsági elnöknek. Ez a választók becsapása lenne” - mondta az Európai Néppárt elnöke."
törökbasa
Sajnos ez a győzelem a Magyar Nép veresége is,mivel az egyre romló és egyre több szegény ember gyarapodását hozza magával.Fidesznek egy a fontos,stadionok,magukra való költekezés,hivatalosan tudjanak lopni,csalni hazudni.Sajnos nem csak Én érzem a saját bőrömön,sok honfitársam is és egyre többen halnak meg mert nem tudják már még a gyógyszereiket sem kiváltani.Sajnálatos hogy amikor a saját kezünkbe van vagy lenne a sorsunk akkor sokan inkább otthon maradnak minthogy szavaznának.Sajnos ami a hozzászólásomat illeti az egyre kevesebb lesz mivel értelmetlen fölösleges írás.Elcsigázott és meggyötört a Magyar Nép,amit a Fidesz éppen úgy nem vesz figyelembe mint az MSZP tette annak idején.
Yoda69
@tavaszi: Te hol elsz joember?
Mondj mar valamit kezzel foghatot, milyen dolgok mennek jol? Olyat mondj lehetoleg, ami az embereknek jo, nem pedig a fidesznyikeknek.
Nagyon agymosott vagy, vagy pedig bertolnok.
verőce21
"Három a magyar igazság, megvan a második..." - hála a népakaratnak, megvan minden esély a harmadikra. :)
Manhattan
A tegnapi magyar EP választási eredmények egy dolgot bizonyosan nagyon jól megmutatott. A fidesz-kdnp nevű fasiszta állampárt úgy játszik a társadalommal, különféle pártokkal, sajtóval, mint macska az egérrel. Valódi ellenfele egy van, a DK!!! Minden, kivétel nélkül minden más párt így vagy úgy, mára a vazallusává lett. S ez vonatkozik a sajtóra is.
Yoda69
@verőce21: Nepakarat? Ennyire alacsony resztvetel meg sosem volt. A fideSS megutaltatta az emberekkel a politikat, mig a birkai viszont katonasan jarulnak a vajuhoz.
libelle
@JAJMÁR: Merkel még mást is mondott neki., ellenére ennek teljesen elszállt az agya. Miután a polgárok nagyrészei nem járnak szavazni, igy ez érthetö is. Ellenben az EP-ben ténylegesen, óvatosan fejezem ki magam, nem sok vizet zavarnak
tenger49
...lehet,hogy itt nagyon győztek,de az Eu-ban a szocik a nyomukban vannak és a liberálisok nem gondolom,hogy Junckernek adják a szavazataikat.Még valami,a nyugati és demokratikus országokból a kommunisták is szereztek képviseletet,és hát a keresztény szövetség az Ő támogatásukra sem számíthat.A szélső- eu ellenes - pártok támogatását még Juncker sem
fogadhata el,mert Ő demokrata,ellentétben Orbánnal.Egy vélemény,mely hamarosan kiderül,hogy igaz e.
Hellcat
Az árpilisi választásoknál is elég nagy volt a közömbösség és gondolom aki ott csalódott annak még úgy elment a kedve a szavazósditól...nem is csodálom...végignézni ahogy a fidesz szana szét csalja az ilyen dolgokat...hát...magasról lehet nagyot esni...
Manhattan
@tavaszi: Hitlernek is 30 000 000 ember tapsolt!
troppauerhumer
Reggel szóltam,nem Orbán nevezi ki az EP elnökét!
"Orbán Viktor a HírTv műsorában azt mondta, a luxemburgiak részéről delegált európai uniós biztos Magyarországnak csak ártott az elmúlt időszakban. – Miért is kellene nekünk egy Luxemburgból érkező európai biztost támogatnunk ezek után? – kérdezte Orbán."

Juncker visszaszólt Orbánnak: “Ez nem volt elegáns!”
Jean-Claude Juncker hétfő délelőtt a Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóját követően nyilatkozott az ügyről az Euronewsnak, mondván, az ügy az Európai Néppárt és a Fidesz problémája. A magyar kormány érvelését, amely szerint egy korábbi luxemburgi miniszterrel folytatott vita miatt egy másik honfitársuk nem kerülhet a Bizottság élére, nem fogadja el. “Ez nem elegáns érvelés” – tette hozzá a korábbi luxemburgi miniszterelnök.
Juncker a sajtótájékoztatóján egyébként arról beszélt, senki előtt nem fog térdre borulni, hogy megszerezze az elnökséghez szükséges támogatást.
Szerinte ugyanakkor az Európai Parlamenti választás eredménye olyan jelzés, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni a döntésnél."
Közölte, több európai politikussal, köztük Angela Merkellel is beszélt a konzervatívok vasárnapi győzelme óta.
Jean-Claude Juncker elmondta, a következő napokban és hetekben elsősorban az Európai Szocialistákkal szeretne tárgyalni, mert a két nagy európai párt nagykoalíciója az egyetlen esély a parlamenti többség elérésére."

A diplomácia nyelvén elhangzott " nem volt elegáns", köznapi megfogalmazásban azt jelenti, hogy" nagy bunkó voltál"l!
Azt hiszem, hogy Orbán beszéde igazából tiszta és célirányos beszéd. A tömegnek azt mondja, amit az hallani akar, tehát itt még őszintének se érdemes lenni. A másik beszéd a mögötte álló gazdasági hatalomnak szól. Ebben nincsen svindli, de persze a tömegeknek nem feltétlenül tetszik. A politikusokat legalább annyira lenézi, mint a népet, tehát nem fárad semmiféle kompromisszum kötésével.
Egy szotyolázó cinikus akarnok hogy lehetne elegáns?
JAJMÁR
@troppauerhumer: 17:44 Egyetértek :)
lajospapa
Annak idején a Hazafias Népfront is győzött. Mindig győzött. Nagyon győzött. Kilencvennyolc százalék fölött győzött. És hol van most? Akkor az egy jelöltre olvasatlanul dobta urnába a szavazó a papírt, legtöbbje fásultan, mert tudta, hogy nem lehet másképpen. Most el sem ment, annyira fásult, mert nem volt jelöltje. Mert aki volt, nem az ő jelöltje volt. Gyakorlatilag senki. És ne döngesse nagyon a mellét se az aki a választók 29 százalékának (!) felét, se az aki az öt százalékát úgymond, maga mögött tudja! Mert az a ló helyett szamár is jó alapesete.Amihez gratulálok magunknak!
postamester
A videót nézve nem találtam ki, hogy ki a Viktor mellett a vörös haju Nö...
Annyit viszont észrevettem, hogy a vezér szavait itta, szerintem folyamatos
orgazmusa volt... érdekes reakció egy vezér mellett álló " ..."-töl...:-)))
sentinel216
Már nem durcás Viktorka. Idén már csak egyszer kell maga köré gyűjteni az óvódás szintű rajongókat, hogy kakálják körbe a homokozóját. Aztán kenjék sárgára az ország térképét. Akkor aztán a kulimász alatt nem fog látszani, hogy minden rohad, hullik a nép a nagy szegénységtől,de az sem látszik. hogy a pöffeszkedő méltóságok egymás zsebébe tömködik a mazsolás kalácsot, amit EU óvónénitől lejmolnak. Győztünk, de belepusztulunk!
Dr ATEISTA
@postamester: Neked még orgazmusod sincs, mert a férjed más nők után kajtat...
magyarbakancs
@tavaszi: Jól mennek a dolgok.?
Járkálsz az országban?
Vagy négykézláb nyalod Orbán seggét és ezért nem lától semmit?
lalek
IGEN Örűl az Orbán Miniszterelnök úr! Viszont az,hogy ez az öröm kinek köszönhető,Nos BÍZOM BENNE, HOGY a SZAVAZÓ ÁLLAMPOLGÁROKNAK!!!,Bár a FIDESZ módszereiT ismerve ,nos???Viszont a Valós szavazók azok , Akik tovább dusitják ezáltal a már így is többszáz milliárdos vagyonát!!!Bár mint földi,hiszen azért van aki tudja,hogy a gyökerei Mezőturon fakadnak/bocsi,de tagadja/ azért ezeket az embereket is megkellene néha HALLGATNI!!!/Finom a lehetne a Perec!!!
lalek
Bocsi,de nem tudtam végig nézni olyan gusztustalan!!!
nezelodo
Már csak egy lépés van hátra, és 99,98%-os szavazataránnyal nyer a választáson, mint a hazafias Népfront jelöltje. A népfrontos szakemberek a kezdettől rendelkezésére álltak és állnak az irányítása alatt álló pártban, és töretlen lendülettel dolgoznak.
evacica
Itt legalább nem volt bunda, ezt a választási törvényt nem tudta átírni, hogy mind a 21 mandátum az övén legyen! Igaz a választásra jogosultak 3o egy néhány százaléka ment el szavazni! Sajnos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.