A "demokratikus ellenzék" már cigányozik is, csak valaki végre szavazzon rájuk – Schiffer berágott. Az LMP társelnöke azon húzta fel magát, hogy Eörsi Mátyás egy interjúban romabűnözésről beszélt, miközben a DK őt korábban náciszimpátiával vádolta azért, mert szóba állt a jobbikosokkal.

A DK politikusa, az SZDSZ volt tagja annak apropóján beszélt erről, hogy a DK és az MSZP polgármesterjelöltje lett Miskolcon Pásztor Albert, a cigánybűnözős nyilatkozatáról elhíresült volt rendőrkapitány – írja a hvg.hu.

Schiffer András a Facebookon azt írta: 2010 óta minden cigánybűnözős kirohanás után lankadatlanul igyekezte elmagyarázni a jobbikos képviselőtársaknak, hogy ha egy közszereplő összekapcsolja egy népcsoport elnevezését a bűnözés kifejezéssel, a beszélő szándékától függetlenül megbélyegzi valamennyi honfitársunkat.

"Erre tegnap kiáll Eörsi Mátyás DK-s (ex-szadeszos) politikus és a romabűnözésről delirál valamit. Így, sunyin, romabűnözés... na, nem cigánybűnözés, hiszen az a csúnya nácikok sajtátja, ők pedig mégiscsak demokraták, vagy mik. Na most van az kedves 'demokraták', hogy elmentek a büdös ***-ba, mindahányan!"

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
Érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy mindig csak a cigányok esetében merül fel a népcsoport bűnözőnek titulálása...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Meine Ehre heisst Treue
Érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy mindig csak a cigányok esetében merül fel a népcsoport bűnözőnek titulálása...
pictor
Nem értem miért sértődik meg a cigány, ha cigánynak hívják, -én nem sértődöm meg ha magyarnak hívnak!:)
kukac50
Mióta Pintér megígérte,hogy két hét alatt rend lesz, azóta nem lehet cigány bűnözésről beszélni.Nem általánosítani kell de meg kell mondani,hogy cigány követte el a bűnt vagy nem cigány. 80%-ban cigányok lopnak !
Ahol összeszedik a szegény nyugdíjas terményét vagy tyúkját annak elkövetője között csak 1% lehet nem cigány.
A cigány vezetőknek kellene hatni beszélni a cigányokkal.
Nem vagyok cigány gyűlölő csak látom mi történik a környezetemben ahol sok a cigány
pedig Ők kapnak segélyt is,és mégis járnak lopni.
bencemacska
Szerintem ez csak álhumánum. Egyetlen népcsoportnak sem szabadna vissza élni a helyzetével, se pro, se kontra.
Schiffert is az avasi ltp-re kellene költöztetni egy évre.
human
OK. Ne legyen cigánybűnözés, mint fogalom. De akkor hogy fogalmazzuk meg azt, hogy a cigány kisebbség nagy százaléka bűnöző életmódot folytat? Osztolykán Ágnes és hasonlók ha ezt tagadják, akkor ugyanúgy konzerválják a cigányság helyzetét.
Nem vagyok rasszista, aki szerint genetikai bűnözők a cigányok. Azért bűnöznek, mert nincs munkahely a magyaroknak sem. Az előítéletek miatt pedig nem szívesen alkalmaznak cigányokat és mikor már a sokadik elbeszélgetésen közlik, hogy éppen most telt be az állás, hát akkor mindenki komolyan elgondolkozna valami illegális dolgon, mert enni a családnak is kell.
coyote3
A decens "entellerktüel" schiffer szavai...:)))))
human
@kukac50: Pont ezt hiányolom, hogy hol vannak a roma vezetők, akik tényleg ismerik a cigányságot? Egy magyar soha nem fogja megérteni, hogyan gondolkodnak és hogy lehet őket irányítani. A a fő probléma továbbra is a munkanélküliség.
Több hosszútávon működő programra lenne szükség, mint a például a "köcsögmentesítő program":
www.youtube.com/watch?v=Ztg3aGzFEQE
aloe
hoppá schiffer elővette a büdöspicsát...na most aztán lehet rettegni a DK-ban...már a zakkant eleve álmatlanul forgolódik ágyikójában, hiába öregecske feleség csak irritálja . Jó is ez igy elvtársak. további boxmeccseket kérünk szépen az összefosás jegyében.
aloe
hiába van az a madzag ami jólfésült schifferkénél is lefogy..és onnantól kócos szavak hagyják el "ajakát"----büdöspicsázik...hiába ő is egyfajta politikus...van választék polgártársak...rajta-rajta.
Sede
Ez az úgynevezett "ellenzék"?
Röhögni kell. :-))))))))))
sekele
Magyar sajátosság, hogy nem a probléma megoldásáról vitatkozunk, hanem hergeljük józan gondolkodásra képtelen embertársainkat és amikor törvényszerűen bekövetkezik az önkényes megtorlás mossuk kezeinket.
A cigány és az egyre növekvő NEM cigány bűnözés megoldása nem az uszítás, mivel a világon mindenhol nő a bűnözés a társadalom perifériájára szorult tömegek körében.
Mert nincs vesztenivalójuk...
kata53
@pictor: Én már szégyenlem, hogy magyar vagyok Ebben a Magyarországban! Hangsúlyozom: EBBEN!!!
kata53
@Sede: Nem. Ez csak egy Schiffer! Ez csak egy éppen becsúszott parlamenti léhűtő!!!Ő aztán valóban elmehet a büdös...ba!
sokanvagyunk
Ez a szöveg valami szakzsargon lehet ügyvédpolitikusok között - csak a cigány szó ne legyen benne! :)
Igazi Trebics
Ez az elftásak! Ameddig arról folyik a habverés, hogy cigánybűnözés vagy romabűnözés van-e, rasszizmus-e vagy sem, meghogy genetika vagy valami más, addig nem kell még gondolkodni sem arról, hogy mit kéne csinálni a helyzettel. Jelentem, ezek az ügyek velünk maradnak az idők végeztéig is, ha mi magunk nem akarjuk vagy nem tudjuk megoldani, mert helyettünk ezt a córeszt senki nem is akarja és nem is fogja megoldani!
Sziszifusz
Kik követnek el nagyobb bűnt ? A cigány származású tyúk tolvajok, vagy azok akik ellopják a magyar emberek jövőjét.
Az első kategóriába tartozókat lebukás esetén elítélik, a második kategóriába tartozókat nyilvánvaló bűneik ellenére, nem éri bántódás, sőt az agymosott plebs isteníti őket.
varirmag
Nem értem ezt a hisztit. Most van cigány (roma) bűnözés vagy nincs ?
Ha van ( jellemzően cigányok által elkövetett bűncselekmény pl. ároktői sorozatgyilkosok,idősek kárára elkövetett rablások,csoportosan elkövetett kegyetlenkedéssel tarkított rablások ) akkor ne hisztizzen senki. Ha nincs (az könnyen bizonyítható ! tessék nyilvánosságra hozni a bűnőzök származását ! ) akkor meg ne használják a kifejezést.
De az baromi furcsa hogy ha támogatásról van szó akkor lehet tudni hogy ki esik pozitív diszkrimináció hatálya alá , ki cigány és ki nem, máskor meg náciznak,hisztiznek ha a cigány ( roma ) megnevezést használják.
nefelejcs10
Schiffer nem változott semmit.Ha a televízió valamelyik stúdiójába kell bemenni,akkor mindig készséges,mert ott beszélhet,azt pedig nagyon szeret.Az LMP minden akciójából kimaradt,,ahol a hatóságokkal kellett szembenézni ,de az ATV műsorában már ő beszélt mindig az akciókról.Ez volt már a KISZ korszakban is.Emlékezzünk arra is,milyen bátran feljelentette Gyurcsány Ferencet Sukoró ügyben-ami nem lenne baj,ha törvénytelenséget észlel,s van bizonyossága.2010 után azonban soha nem mert feljelentést tenni Orbán Viktor és strómanjai ellen mert egy beszari ,aki úgy gondolja nem jó ujjat húzni a vezírrel,s így leesik neki is egy-egy zsírosabb falatka.S ez az embernek nevezett giliszta gerincű ember beszél demokráciáról,s ítél meg másokat ?
Hányingere lesz tőle az embernek !
lenalena
@bencemacska: bele is halna,de azért egy próbát megér! ott aztán beszélhetne, a szofisztikált körmondatait nem nagyon értenék meg.(megjegyzem máshol se nagyon!) és lehet, hogy szerezne egy kis élettapasztalatot is, rájönne, hogy az ő elképzelt kis világán túl is van élet, mégpedig a nagybetűs élet! Akkor talán rájönne, hogy neki nem a baloldallal kell állandóan vitába szállnia, hanem egy még nagyobb, létező ellenféllel!
Jó utat Shiffer úr!
pityuka
A cigányokkal már 1552-ben is probléma volt.
lenalena
@coyote3: A decens "entellerktüel" schiffer szavai...:))))) ő a magyar don Kihot...DDDDD
postamester
@Horizont: ma 17:46

Jut eszembe, gyözike 60 millás adótartozása, az adó elcsalása
esetleg nem cigánybünözés??? Vagy csak roma-celeb ???
fere
A bűnözés az bűnözés.
Ha cigány követi el, ha nem.
Azt gondolom, hogy cigány bűnözés az mostanra a társadalmunk többsége szerint a bűnözés minősített esetét jelenti.
Jogilag ilyen nincs.
Azok a bűnözési formák amit a cigány bűnözés meghatározás alatt érteni vél a társadalmunk többsége, azok az olyan társadalmakban ahol a roma lakosok száma kicsi, ott is ismertek. Sőt régebb otta ismerik mint nálunk.
Ott ezek a drogosokra, alkoholistákra, az iratokkal nem rendelkező ezért elhelyezkedni nem tudó bevándorlókra, az utcán élőkre, a társadalom perifériájára szorultakra jellemző.
Mint ahogy itt is. Vagyis a mi hazánkban is.
Elsősorban az előbb felsoroltak közül kerülnek ki azok akik az ilyen és ehhez hasonló bűncselekményeket elkövetik.
Tehát a mai magyar többségi felfogás szerint a drogosok, alkoholisták, nincstelenek a társadalom perifériájára szorultak azok cigányok, a cigányság az bűnözői életforma, vagyis a ha valaki drogos, alkoholista, nincstelen vagy ha a társadalom perifériára szorult az egyben bűnöző is.
Vagyis ha alkoholista, drogos vagy ha nincs semmid akkor bűnöző vagy.
De tudjuk, Lázár szerint mindenki annyit ér amennyi-e van.
Tehát ha valakinek nincs semmije akkor nem ér semmit és most már bűnöző is.
lajospapa
A kisebbségeknek (a világban mindenütt) pozitív diszkrimináció járna az életük könnyebbé tételéhez. Hogy ezt megkapják nekik is tenni kell érte,mert kisebbségként jobban szem előtt vannak. Általában elítélő szem előtt. És tudomásul kell venni, hogy az ítélet a közösséget ítéli meg, nem az egyént. Szlovákiában, Romániában stb a magyart nálunk a cigányt, szlovákot. Hogy ez így van, sokat tettek érte politikusaink, politikusaik. És még tesznek is.
Viszont a kisebbség is sokat tehetne saját közösségén belül azért, hogy a többség ítélete más legyen, azzal, ha az együttélés ellen vétőket kivetné magából.
m.macskosz
@Horizont: Schiffer, ha jól tudom, zsidó. Jól felfogott érdekében védi a cigányokat, hisz tudja jól, ha őket büntetlenül lehet ..., akkor onnan már csak egy lépés...
Ami a roma/cigány bűnözést illeti: nyugodtan lehet sunnyogni, de bizony nevezzük nevén a gyereket!
nefelejcs10
@Horizont: Az1552-es példád kicsit sántít,mert Eger vár ostrománál Sárközi-a cigány/ és nem roma! / a vár megvédésében- az áruló /Fügedy /leleplezésében segített a vár védőinek!
Tehát van pozitív példa is-akár napjainkban is-,csakbelőlük van kevesebb!
No,de kiről vegyenek jó példát,amikor vezetőik jelentős része priuszos,másik része becsapja a szegény cigányt.A tehetős cigányok-tisztelet a nagyon pici kivételnek-még soha nem adományoztak az igazán csóró cigányok megsegítésére pénzt,mindig csak másoktól várnák /Horváth Aladár,Farkas Flórián,Kolompár-aki most úgy tudom nagyon jó helyen van;csak nem elég hosszú ideig,vagy Daróczi Ágnes,Osztolykán Ágnes/?/ de lehetne sorolni még tovább a művész világból is,szóval a saját fajtáját mással segítené úgy,hogy neki ne kelljen adni,de az elosztást szívesen felügyelné,mert akkor neki abból is...Messzire vezet,nem is folytatom,sajnos sokat tudok róluk !
Törölt felhasználó
@m.macskosz: "cigány bűnözés" Csak ezzel az a baj, hogy egy behatárolható csoport olyan tagjaihoz is előítéletet társít, akik nem tehetnek semmiről... Ehhez nem kell szociálpszichológusnak lenni, hogy ezt valaki felismerje.. Miért nem lehet erről szakmai vitákat folytatni, hogy egy bizonyosan szocializálódott és kulturális és anyagi körülmények között felnőtt személy bizonyosan beilleszkedési problémákkal fog küzdeni és ezt hogyan lehet megoldani..? Mondjuk véleményem szerint ez közös hibája az elmúlt 25 összes kormányának, hogy idáig fajult a helyzet. Mert nem a ez a hozzáállás segítene itt, az előítélet és megfélemlítésbe fulladt jobbik, hanem az ok kezelése(persze ehhez szakemberek kellenek és nem villásparasztok egy kocsmában). Amúgy ha már cigány bűnözés, akkor olyan miért nincs, hogy "békási lakótelepi bűnözés" vagy "prolibűnözés" ott miért mondják azt, hogy jaj szegény körülmények között nőtt fel.. stb stb...?:) Elmondom miért mert az ember biológiailag szereti csoportokba sorolni magát és megkülönböztetni, félni.stb. Talán a civilizáció részben arról is szól, hogy ezeket felismerjük és túllépünk ezeken az ösztönökön...
m.macskosz
@ziziplanet: Nem, olyan nincs, hogy prolibűnözés.
Ami a többi felvetésedet illeti: tényleg más a cigányok
mentalitása, de nem csak a rendszerváltás óta babusgatjuk őket!
miazavalami
@Horizont: A bedagonyázáshoz azért kellettek a cigányok is.
miazavalami
@Horizont: Azért mert a szocializmusban kényszerítették őket hogy dolgozzanak. Kaptak akkor is segélyt, de nem volt akkora, hogy a családi pótlékból és a segélyekből megélhettek volna.
m.macskosz
@miazavalami: Nem tudom, mert szerencsére soha nem szorultunk rá, de miért lett volna segély a szocializmusban? Mindenki meg tudott élni a fizetéséből.
m.macskosz
@fere: "Tehát a mai magyar többségi felfogás szerint a drogosok, alkoholisták, nincstelenek a társadalom perifériájára szorultak azok cigányok, a cigányság az bűnözői életforma, vagyis a ha valaki drogos, alkoholista, nincstelen vagy ha a társadalom perifériára szorult az egyben bűnöző is. "
Elég régóta itt császkálok a Propelleren ahhoz, hogy tudjam: az itt kommentelők nem ilyen előítéletesek. De általában józanul látják a dolgokat.
m.macskosz
@pityuka: Sőt, azt hittem, rosszul hallok, az indonéz szigetvilágban sem képesek integrálódni.
Logogrif
Valamikor régebben is igaz volt,hogy a kis törvényszegéseket megbüntetik,-a nagyokat diadalmenetben hordozzák...-ha csak a "politika" ,vagy a hit határozza meg az igazságot, akkor bután szembefordulunk egymással.Akkor a mindenkori politikus osztja az észt...-ma is!-A hiba az hiba,de ezt nyiltan ki is kellene mondani.
Sziszifusz
Szerintem az lenne a megoldás,hogy nem csak cigány bűnözést mondanának hanem más bűnözök származását is nevesítenék. Például lennének: sváb, tót, palóc, sokác,...stb. bűnözők. Így ebből a szempontból nem lenne negatív megkülönböztetést.
lenalena
@Sziszifusz: nagyon vicces vagy, de mondanál példát pl. egy sváb bűnözésre?
csikknorisz
propeller.hu/itthon/337921-a-ciganyvajda-kiall-pasztor-albert-mellett
propeller.hu/tag/pásztor+albert
Egy rakás cikk 2009-ből, de mintha csak a minap mondta volna a mondatot, annyit rugózik rajta a sajtó, meg az idióta pártok. Bolhacirkusz uborkaszezon idejére. De ez az esős idő nem csak az uborkákat növeli, hanem a bolhacirkuszból is elefántshow-t csinál.
mate03
@m.macskosz: Sajnos a nincstelenség a pia a drog.A bűnözés melegágya!
aloe
@Sziszifusz: zsidót kifelejtetted , ők nagyságrendekkel nagyobb bűnözők a pénz világban tisztelet a kivételnek itt is.
nefelejcs10
Horizont!
Bocsánat a tévedésemért, elnézést kérek.Ugyanis pityuka írta 1552-t,egyébként pedig nincs köztünk véleménykülönbség abban,hogy legtöbbet a díszcigányok ártanak nekik.Győzikét -látod - nem is említettem,mert soha nem néztem a műsorát,így eszembe se jutott.
Persze érdemes lenne az ATV beszélgetős műsorában is sorra kérdezni a cigány vezetőket,hogy ők,személyesen mit adtak a-nem azt,hogy felemelik szavukat az érdekükben-,cigány szegénység enyhítése érdekében, anyagiakat.
Manhattan
Schiffertől ez egy tahó hozzászólás, mondanivaló nélkül, azzal az öncéllal, hogy mindenkibe belerúgjon, és közben saját magát fényezze. Büszke arra, hogy neonácikkal kokettál, de Pásztorról ítéletet mond, egy rossz mondat alapján. Mint képződmény mondom, Schiffer menjen a pcsába...
Tekla
@varirmag: Na már cigány sincs. Még megütöd a bokád , ha ilyet állítasz! Holnap kezdik kifehéríteni , nem csak a munka világát :) H átfestik, akkor már olyan lesz mint mi, persze előbb még nekünk is rabolni , gyilkolni kell, hogy ne lógjunk ki a kisebb(?) ség közül.
Katalina62
Valahogy nem érzem hitelesnek Schiffer András felháborodást! Ha igaz mit mond a fáma, és ha jól emlékszem egy-két megnyilatkozására akkor nem volt, vagy nincs ellenére a Jobbikkal való együttműködés? Akkor most, hogy is áll ez az úr hitelességgel? Milyen jogon oktat ki ilyen hangon bárkit aki kokettált, vagy talán még mindig kokettál a Jobbikkal?
bencemacska
@fere: Egy dolog ellened szól. Ezek a honfitársaink soha nem járnak egyedül. Ha véletlenül egyedül (még a kettő is) van valamelyikük a HÉV-en, semmi probléma sincs. Még a csomagod is segítenek le-, feltenni, barátságosan lehet velük beszélgetni. ( A gyerekeket én mindig meg szoktam gyümölccsel, vagy csokival kínálni.)
Ha kettőnél többen vannak, olyan hangulatot, légkört teremtenek, hogy kénytelen mindenki menekülni, állni az ajtóban, míg a fiatal emberek elterülnek az ülésen, ahonnan kiüldözött.
bencemacska
@Horizont: De a Rózsadombot védi a TEK és egyéb "magánhadseregek".
Bennünket meg lehet fosztogatni!
Minden folyamat a kisebb ellenállás irányába megy!!!
bencemacska
@m.macskosz: Én egyetemista koromban kaptam szociális segélyt, ebéd- és vacsora jegy formájában!
miazavalami
@m.macskosz: Én már akkor is itt éltem, és hidd el nekem kaptak a romák segélyeket. Igaz nem ekkora mértékben. Abból nem tudtak volna megélni.
miazavalami
@Horizont: Nem is voltak a romák ennyire lerongyolódva. Akkor azt látták a szülő dolgozik, a gyerekeknek iskola. Ezt tanulták. Ma meg?
Mobil123
@m.macskosz: Bizony volt segély (szoc.segély /rendszeres ill. rendkívüli/, gyermekvéd. segély. , és emlékeim szerint 800- 1200,-Ft közt volt akkor ) és igaz hogy az apa dolgozott de a legtöbb anya nem .HTB volt és bizony hanem kaptak segély akkor futottak a megyére bemószerolni a tanácselnököt. Majd onnan kivonultak a "nagyok" és leb@szták az tanácselnököt.
JAJMÁR
"Az összes jegyzőkönyv azzal kezdődik, hogy roma vagyok."
Az összes jegyzőkönyv nem kezdődhet így, ilyen formában az állítás hamis. Értsük már meg a különbséget: egy bűnszövetkezetnek lehet az összes tagja roma, de az összes roma nem egy bűnszövetkezet tagja!
JAJMÁR
@nefelejcs10: Más a mentalitása, más a kultúrája a roma embereknek, mint a mienk, de még ez sem jó így, hiszen ez az átfogó (roma, vagy cigány) elnevezés is sokféle kultúrájú emberre van ráhúzva.
Innen kellene kiindulni, előbb megismerni az ő gondolkodásukat, kultúrájukat, és ahhoz igazítva a mai társadalomba integrálni, - nem jó szó - , de segíteni nekik, hogy megtalálják a helyüket. Sajnos, nem hogy ők nem találják, de egyre több a gyökértelen ember a világban.
A török időkben nagyon sok cigány származású ember állt hadsorba, s ha kellett, életét adta a hazáért. Rendkívül jó kémek voltak, - muzsikusként, cirkuszosként, - a törökök között könnyen elvegyültek.
bencemacska
@JAJMÁR: Igazad van, nagyon nagy a különbség az egyes csoportok között. Nem lehet és nem is szabad egyben kezelni őket.

Valahol már írtam tegnap, nekem eszembe nem jutott volna a faluban élő, lakó bármelyik cigánytól félni.
De - miután tudták, hogy egyedül vagyok egész nap otthon - jöttek szólni, hogy zárjam be a kaput, és engedjem el a kutyát, mert megjöttek a vándor cigányok és letáboroztak az erdő szélen!!!
bencemacska
Visszatérve a cikk címéhez:

Értettük Schiffer Úr! Csak Ön után!
(Mert mi udvariasak vagyunk!)
Katalina62
Schiffer András, joggal vádolja szerintem ez ügyben politikai haszonleséssel a baloldalt, csakhogy az ő kirohanásának is erősen politikai haszonlesés szaga van! Különben is nagyon szereti politikailag fedhetetlenek, tisztalelkűnek feltüntetni magát!
alte trottel
@lenalena: ...Pútakesz, Pútakesz ott lakok én,
ott csináljuk tejet Riska meg én...
...
Nálunk a tisztaság a fő erény,
a tejet a kútnál megmosom én!
/svábcsúfoló nóta - részlet/
lenalena
@alte trottel: és ez már bűnözés? miről beszélsz?
Dr. Felipe
Na, schiffer elvtárs kijafaszez tompikánál járt kiképzésen.
TASzSz
András! Mehetnek az öreg SzaDeSzo-sok oda, ahová te is gondolod!
alte trottel
@lenalena: Élelmiszerhamisítás! Az szerinted El Camino járás, aggok és kisdedek istápolása vagy egyéb idvezítő cselekedet?
alte trottel
@TASzSz: Biza menjenek hosszú tömött sorban, láncos lobogóval és csicseri pacsirtával, de siffer vezesse őket!
alte trottel
@Meine Ehre heisst Treue: Ne hülyéskedj! Hát a tuszik? Nem eléggé bűnözők, amikor a zistennek se akartak integrálódni, így szegény hutukat rákényszerítették egy radikális megoldásra! Vagy az ibók? Jorubák? Xosák? A pápuákok Irian Jaya területén, akik embert esznek és nem hajlandók felismerni az iszlám fényét? Az ausztrál abók, akik folyton lopták a birkákat és teheneket azzal a nevetséges ürüggyel, hogy azok az ő földjükön legelnek és elijesztik a kazuárokat és kengurukat? És azok az iszonyú bozgorok, akik amai napig nem hajlandók eléggé hálásnak lenni, amiért azok civilizált dákok befogadták őket és megtanították kezet mosni? Nem beszélve a tudjukkikről, akik annyira genetikusan rögzült bűnözök, hogy ott is utálják őket, ahol még vagy már egy darab sincs belőlük!
jancsik68
@Katalina62: Schiffernek nincs erkölcsi alapja birálni senkit!Ő egy büdös nagy seggnyaló,aki azt hiszi ezért a benyalásért viki bácsi vállon veregeti.Ő egy büdös nagy senki,aki az un igaz ember pózában tetszeleg,egy Fidesz kreáció.Vikike munkatársa volt,ergo,nem akar odaszarni,ahol eddig reggelizett!!
mariaberta
Schiffer? Őseid most bizonyára büszkék rád?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.