Az igazgatóváltás után 40 ezer néző hagyta ott a Nemzeti Színházat. Ez a teljes nézőszám harmada – írja a Hír24.

A lap kikérte a nézőszámra vonatkozó adatokat a Nemzeti Színháztól. Ezekből kiderül, Alföldi utolsó évada, tehát a 2012/2013-as évad összesen 129 ezer nézőt hozott, ehhez képest Vidnyánszky első évada 88 ezer nézőt tudott a színházba becsalogatni. Ez annyit jelent, hogy a színház egyik évről a másikra nézői harmadát elveszítette, összesen 40 ezer főt.

Nem sokkal jobb a helyzet akkor sem, ha Vidnyánszky első évét Alföldi első évével hasonlítjuk össze. A különbség ez esetben 26 ezer fő, ugyancsak Alföldi javára. A 2008/2009-es évadban ugyanis 115 ezer néző volt kíváncsi az előadásokra a 2013/2014-es 88 ezer fővel szemben – írja a Hír24.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
én úgy számolom, hogy a kétharmad megmaradt.
silber13
Az a maradék kétharmad roppantul csalóka .Nem tudtak vagy nem akartam választ adni az előadásonkénti bevételre. Na ez az, amit nem hiszek el. Mert az a hiányzó egyharmad könnyen lehet, hogy sokat jelent a bevétel alakulásában. De nem baj, majd állam bácsi megsegíti ezt a magyar szumózó színi direktort!
köhögő bolha
A narancsforradalmár harcolni jár Viktorral,és békemenetelni Bayerrel.A színházba csak akkor,ha kapnak ingyen jegyet!
volvós
Persze, hogy elvesztette a " tábort", mert a PRIDE kamionoknak
nincs ott egy megállója, aki azzal jönnek a Nemzetibe...
volvós
@silber13: Bocsika a tudatlanságomért, mi az a sutka ???
silber13
@volvós: Sutka oroszul tréfát jelent! De vo,t egy Sutka nevű DVSC edző is
silber13
@Csizmás Kond: Furcsa meglátásaid vannak!
silber13
@Csizmás Kond: Szerinted..! Nem tudom mit szóltak volna a régi színház rajongók, ha simán lebuzizod őket.
Csizmás Kond
@silber13: Egy színházrajongó nem csak Alföldiért jár előadáera.
silber13
Nem hát, de nem is a zsinórpadlás illatáért, és a forgószinpad forgási sebességének csodálatáért. De elmeditál, hogy a darabról alkotott saját elképzelése hogyan találkozik a rendező, vagy a színészek elképzelésével. Példul ez is egy rajongói nézőpont lehet. Kicsit mindenki rendező is,
Dr. Felipe
Akkor talán rendezni kellene benne kurultáj törzsi gyűlést, biztos tele lenne a színház.

Reggel nyolckor zenés megnyitó Lehel kürtjével majd reggeli a jurtában. Kumisz és nyereg alatt puhított rostélyos.
Tíz órakor délelőtti matiné lezsák sámán előadásában, Rege a Csodaszarvasról. Délben megemlékezés a Nándorfehérvári diadalról majd a bivaly tej elfogyasztása. Délután a nap fénypontja 14 órakor. Zsidó vezetők nyilvános akasztása, celebrálja orosz hóhér mihály. Majd a légierő gripen turul századának légi bemutatója ingyen. Álmos vezérgépen maga hende vezérőrnagy parádézik. Utána harci echós szekerek bemutatója tömjén atyával. Késő délután Felcsút - Fradi öregfiúk labdarúgó mérkőzés, kommentátor zseléfej peti bohóc. Kijazafasz a felcsúti jobbhátvéd?
Utána előadások a nemzet asztalánál, mogyorók bejövetele és rezsiharcai. Előadja kerényi atya.
Éjfélkor tábortűz és sámándob koncert, zászló parádé a kurultáj nemzeti törzsek előadásában. Majd kötetlen foglalkozás hajnalig, utána takarodó. Másnap kirajzás a négy égtáj felé.

Hát ez garantált teltház lenne.
lópicigáspár
Valamikor volt egy mondás, aki nincs ellenünk, az velünk van, sajnos visszatértünk az eredeti szófordulathoz: aki nincs velünk, az ellenség! Sikerült elég ellenséget szerezni, már csak az a kérdés mikor irtják ki az ellenséget és ki marad egyáltalán!? :-(
volvós
@Horizont: Ezek szerint nem lehet véleményem ???
alte trottel
@volvós: Ez vélemény? És éppen a tied?
No, akkor idézek egy másik a"magadfajták" közt trendi véleményt:
Persze, hogy lehet, de csak otthon, négy fal között, ahol a tisztességes, egészséges ösztönéletű emberek gyomrát nem fordítja ki!
coni
Míg a gazdaságpolitikában mérlegelhető a liberalizmus elfogadható szintje, addig az illiberalizmus a kultúra halála.
töky
@silber13: az Supka volt Supka Attila, akit utána úgy rúgtak ki Pécsről, mint a szaros macskát a tiszta szobából.
silber13
@töky Mi itt Sutkának neveztük a városban, mert tényleg vicc volt, amit csinált..
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 20:15 Nem vagy te ennyire "eccerű" ! vagy mégis? :(

Egy színház sikerességének mérőszáma a közönség. Pusztán attól, hogy van a színpad, meg a nézőtér, még nem színház a színház.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: De az vagyok és ez a titkom...
Amúgy a színház a szín szóból ered színes tarka változatos tehát nem ugyanazon rendező állandó egyhangú buzerás előadásaiból...
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 09:32 Nem érzed az ellentmondást a kommentedben? Te akarsz kizárni egy réteget ! (...de nincs is igazad. A te világod egyre szűkül, és szürkül nem érzed? A melegek már nem férnek bele. Gondolom, egy-két kisebbség se nagyon). Csak szólok, mert én ilyen jó vagyok :)))
Vigyázz, eccerüsödsz!
Csizmás Kond
@JAJMÁR: ...nézd, én csak egy vélemént vagyis nem is véleményt csak egy megjegyzést írtam, és te máris filozófiai dolgozatot gyártasz belőle.
silber13
Honnan is ered a színház szó?
www.legendarium.eoldal.hu/cikkek/a-szinhaz-intezmeny-szerepe-i_.html
A szín szóból, ami egy építmény, mint pld: fásszín, stb. Az volt az első előadások helye, de a cikk jobban elmondja, semmi esetre sem kapcsolható a színes világhoz. Ez egy épület, építmény megnevezése.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 09:54 ...lehet, az is lehet, hogy tévedtem, akkor bocs. A megjegyzésed viszont eléggé "beszédes" volt.
varrólány
@Csizmás Kond: 09:32 Nem "buzerás" előadásai vannak hanem olyan érdekes átdolgozásokban jeleníti meg a műveket. (szépen fogalmazva) Vannak akiknek tetszik, vannak akiknek már azért nem mert személy szerint Alföldi rendezte.
Csizmás Kond
@silber13: ...huba...fásszín...:)))
megölöd a medvét..:)))
A fásszín nem a szín szógyökből ered hanem csak a szín szóval gazdagítják, ugyanis a színe, vagyis falai híján az eleje is fából farakásból hasábfákból van...
...ezt még egy gugliból művelődő sem téveszti össze...:)))
Csizmás Kond
@silber13: Ja és még annyit a színészet nem a fásszínek vidéki világában alakult ki hanem a modernebb városias formában,de a megélhetés és az érdek miatt kiszorultak különböző falusi színek árnyéka alá.
hear
@Csizmás Kond: Az mi hogy megölöd a medvét? Amúgy érdekes ez az etimológia. Folytassátok.
Csizmás Kond
@hear: ...van aki akkora marhaságot mond kapásból, hogy akár egy medve is megdögölne a hallatán...:)
silber13
@Csizmás Kond: Akkor reklamálj a cikk szerzőjénél, te talpig okos!.
Csizmás Kond
@silber13: ...dehát nekem semmi bajom a cikkel...
silber13
@Csizmás Kond: Ezt a medvés dolgot, ha elmondanád, megköszönném. Hogyan is döglik meg a medve?
Csizmás Kond
@silber13: ...kileheli a lelkét a butaságaid hallatán...:)))
silber13
@Csizmás Kond: Ami a globális hülyeségeidet illeti, hát arról oldalakat lehetne beszélni, de nem teszem . Sőt leborulok szellemi nagyságod és polihisztorságod előtt,!:-))))
Strong
..hát/és amennyiben az Alföldiért jártak oda, akkor az elég gáz..
rugacs
Ezek szerint 40 ezer "más"ért járt oda ...mássága miatt...
Vadlaci
Gond egy szál se: a Nemzetiben s megvan a 2/3-ad, mint a Nemzeti Parlamentben. A Nemzeti Dohánybolt is megtartotta a korábbi vevők 2/3-át.
világlátó
Vidnyánszki úr vendég volt valamelyik Tv.stúdióban. Felfigyeltem a könnyed, laza beszédstílusára, akarva sem találtam semmi kivetnivalót a mondataiban. Jó színházat akar, van is hozzá terve, bátorsága, ahogy érzékeltem rutinja is. Szép és gazdag műsorprogramot ígér. A színészek nem hagyták ott, / talán néhányan /Alig várom a műsortervet. Alföldi is meg találja a helyét, közkedvelt színész, tud már mindent a színházműnvészetről. Én vidékről mindezt így látom.Talán túlságosan átpolitizálódott az életnek ez a területe is. Őszintén szólva ha feljutok, a legkevésbé sem azt figyelem melyik színész mit gondol a szocilibsikomcsi férgekről, vagy ellenpólusukról, miközben igyekszik megformálni a rá osztott szerep legjobb formáját.
volvós
@világlátó: "...azt figyelem melyik színész mit gondol a szocilibsikomcsi férgekről,-..."

Itt a Kövérlaci és kollégiumi szobatársaira gondoltál ???
silber13
@világlátó: És ugye azt is figyelted, hogy Vidnyánszki nem is oly rég egy tv műsorban hogyan kucorgott szó nélkül a parókás Kerényi mellett és pislogva hallgatta Kerényi kirohanását ,v, alpári stílusú beteges ötletrohamait a Színművészeti Egyetem ellen. ? Másfelől meg egy színész, ha felmegy a színpadra és felgördül a függöny, sosem az általad oly szépen megfogalmazott " szocilibsikomcsi férgekről és ellenpólusukról gondolkozik ", hanem a darabbal foglalkozik. Egyébként erről a Vidnyánszkiró, - ismerve a pécsi botrányát . meg is van a véleményem. Nem tartom jó rendezőnek inkább egy gátlástalan törtetőnek!
almosd
Maradjuk szigorúan a művészetnél ,sok meleg művész van és volt a világon aki sokat adott az emberiségnek .
világlátó
@volvós: Azt hiszem olyan területre tévedtem, amiről csak felszines benyomásaim vannak. Nem vagyok vitaképes ebben a témában, talán csak tompítani szerettem volna. Kedves volvo én valahasok színdarabot voltam szerencsésmegnézni a főváros sok színházában.Soha nem gondoltam arra, hogy az egyes szinész amúgy milyen világnézettel bír, milyen a hite, a vallása, miképpen ártja bele magát a politikába.
Persze volt véleményem akkor is, ma is van. .Az idézett félmondatom előtt is van egy szó, azt véletlenül lehagytad. Ez a szó a korántsem...Tehát korántsem azt figyelem melyik színész mit gondol a ... -ről
silber13 Mint írtam nem kellett volna megszólalnom, mert nem ismetrem az előzményeket. Megerősítem, soha nem gondoltam hogy a színész másra koncentrálna, mint a szerepe maximális értékű megformálására. Ha nem így olvasható a mondanivalóm, én vagyok a hibás, de remélem elfogadjátok.
volvós
@világlátó: Az egész ügy azért alakult igy, mert az Alföldi elismerte a másságát, igy a Nemzeti is azért vesztette el az 1/3-át, mert az Alföldi miatt mentek oda...
De hogy megnyugodjunk, a 2/3 még odajár...
karma1
@volvós: A sutka oroszul viccet jelent...:o))

Egyebkent most az eccer nem szeretem a hozzaszolasodat a pride-busszal kapcsolatban...
Alfoldi massaga a szinpadon nem azt jelenti, hogy Drag-Queen-ek vannak a szinpadon, es ferfiak olelik-pusziljak egymast...
A massaga a maganelete, a kivalo muveszete pedig a mindenre nyitott nezoie...

Ugy latszik, eddig sem azert mentek az emberek a szinhazba, hogy a massagat lassak, hanem a muveszetet...
Dr. Felipe
Pedig kerényi elvtárs aszonta hogy már nem a buzikról szól a színház hanem a pitypangról. Aztán mégsem tolonganak a jegyekért a nemzeti agymenés színháza előtt. Ki érti ezt.
karma1
@Csizmás Kond: Macsek, most "tevettel"! Bizony a magyarban a -szin szo az osszetetelekben EPULETET jelent, (Fasszin, kocsiszin, gepszin...) A szinekhez a vilagon semmi koze! Azert is hivtak eloszor "szini eloadasoknak" a szindarabokat, mert a "szin"-ben adtak elo...
JAJMÁR
23:09 @Csizmás Kond: Meg tudom erősíteni, a Karmának igaza van. A szín szóösszetétel ebben az esetben olyan épületet jelent, amelynek pl. nincs fala, csak teteje, Innen a kocsiszín, fásszín, de jelent olyan csarnokot is, amelynek csak teteje van, ez a játékszín.
A színészet pedig egy játék, egy színlelt valóság..A szín szónak a színleléshez több köze van ebben az esetben mint a színekhez.
Talán a nyelvújítás segített elterjeszteni, és kiváltani a teatrum (játékszín) szót.
(Egyébként biztos ismerős a "semmi szín alatt" kifejezés, ennek sem a színekhez van köze.)
Érdekes a mi nyelvünk ugye?
(Nem is tudom, ki ölte meg a medvét... :) )
silber13
@karma1: @JAJMÁR: Gondoljátok, hogy megérti és elfogadja, amit írtatok? Egy fenét! Tudja, hogy igazat mondtok, de nem enged a maga hülyeségéből jottányit sem!:-)))
volvós
@karma1: tegnap 22:59
Neked megengedem, hogy különbözzön a véleményünk !!!
Attól még a barátom lehetsz, nem ???
karma1
@volvós: Ettol vagyunk baratok: (remelem tovabbra is!), mert nem mindig kell egyezni a velemenyunknek...:o))
karma1
@Strong: Nezd, mindig is a nagy szinesz egyenisegekre megy be a nagyerdemu, ugy lehet csak szindarabot, filmet eladni, ha a foszereplo mar letett valamit az asztalra, ismert a neve...:o))) Mindenhol ez vonzza be a kozonseget, es miert eppen ne Alfoldiert mentek volna be?
silber13
@volvós: tegnap 12:28-ra : Kövér Lacika és a szobatársak szinházban? Na ne már! Csak rájuk kell nézni! Süt róluk a színház és kultúra imádat!:-)))
silber13
@világlátó: Részemről semmi probléma, leírtad a véleményedet, a tiéd, tiszteletben tartom.. Csak azt az ominózus kifejezést tartottam erősnek!
világlátó
@silber13: Kedves silbert 13 Hidd el, nekem is nehezemtre esik azt az összevont négytagú kifejezést leírni, már csak azért is, mert én is azok közé tartozónak tartom magam, bár a féreg mélységesen bánt, mint ahogy még bizonyára sokunkat. Vajon aki így lealáz minket, hol született, hol nevelkedett, hol járt iskolába, hol jutott hozzá a mai életkörülményei eszközeihez,fizetett e az egyetemi oklevele megszerzéséért, van e állása, miként jutott el odáig hogy így minősítsen embereket.
Még egyszer írom, ... korántsem gondolom hogy a színészeink az előadás közben másra gondolnának, mint a szerepük kifogástalan teljesítésére.Kerényi úrról ezt már nem merném állítani, de ő nem színész, a szó nemes értelmében. Tovább már nem erőéködnék a témában, ha elfogadod. Tisztelettel.
Csizmás Kond
@karma1: Kislány, tévedni emberi dolog, viszony a gondolkodás is az.
A szín szó a láthatóság azon tulajdonságából alakult amely képes érzékelni a fény különböző hullámhosszát és frekvenciáját.
A szín szóhoz kapcsolódó bármely ragok vagy szótoldalékok kapcsolatban állnak ezzel a ténnyel. A színész szókapcsolat nem a fejük fölé emelt tetőszerkezetről kapta a nevét, hanem arról, hogy régebb a komédiás kifestette, színezte az arcát legtöbbször azért hogy ne ismerjék fel a valódi kilétét és azért is hogy az előadását érzékelhetőbbé tegye.
A kocsiszín és egyéb építmények sokkal azután kapták a színes elnevezésüket ugyanis amikor színről vagy annak bármely érzékelhetőségéről beszéltek még a kocsi ki sem volt találva (amúgy ekkora butaságot nem is tudom hogy mertél leírni).
@JAJMÁR: Soha nem kértelek, hogy nekem adj igazat, tehát annak drukkolsz akinek akarsz viszont azt javaslom előbb gondold meg ha azt leírva. A színlelés szintén a színes szóból ered, ugyanis ha valamit színlelsz, teszed magad, megjátszod magad az mindig azt mutatja, hogy valakihez valamihez hasonlítasz tehát kívülről színben olyan akarsz lenni.
@silber13: A megértés és az elfogadás szintén nem ikertestvérek tehát ha valamit megértek azt még nem jelenti azt hogy el is fogadom viszont fordítva is igaz. Voltam annyira bátor, hogy le mertem írni a saját butaságaimat viszont ezt tőled egyre kevesebbszer látom és a lehurrogásnál egyebet nem igen produkálsz…de ez is egy színvallás.
keresztapa
@Csizmás Kond: Közelebb kerültél az igazhoz, mint az általad felsorolt személyek, akiknek csak az önfelfogás az igaz. a "szín- ész," nem saját magát jeleníti meg a színpadon, hanem más személy, történetét másolja hihető formában, a jelen közösségének, akiknek tetszését, avagy nemtetszését joguk van kimondani, egyénenként, vagy csoportosan.
alte trottel
@Csizmás Kond: Színarany? Szinterezés? Szinkópa? Szinvaparti esték? Szintező? Szinergista? Szinmentáli tehén?Szingapur?
(melyik a kakukkfióka?)
Csizmás Kond
@alte trottel: A felsoroltak közül valamelyest a színaranynak van köze a színhez a többi nem is a színnel kapcsolatos .
alte trottel
A színarany se a "szín" (bizonyos hullámhosszú fényt visszaverő) jelentéshez kötődik!
Csaxólok, hogy a tejszín se a tej fehérsége miatt kapta a nevét.
De törjétek csak a buksit! (_NE_ a kutyát!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.