A Gyermekrák Alapítványnak több mint kétezerrel többen ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát, mint tavaly – írja a Népszabadság.

A civil szervezetek az idén több támogatáshoz jutottak a személyi jövedelemadó egy százalékából, mint tavaly, de az így kapott 7,3 milliárd forint így is jóval elmarad a korábbi csúcsoktól, 2008-ban még 9 milliárd forinthoz jutottak ebből a forrásból – írta a Népszabadság.

Pénteki számában a lap kiemeli, hogy a legtöbb támogatáshoz a Gyermekrák Alapítvány jutott, annak ellenére a szervezetet számos kritika érte, és az ügyészség is hűtlen kezelés miatt vizsgálódik az alapítvány ügyeiben. A szervezetet az idén a tavalyinál kétezerrel többen, 64 590-en segítették adójuk egy százalékával, a támogatási összeg pedig meghaladta a 221 millió forintot, ami 18 millióval több a tavalyinál.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

esdi
Ezt az alapítványi témát, ha ezer évig élnék sem tudnák lenyomni a torkomon. Olyan feladatokat lát/ná/nak el, ami állami lenne. Nyilván így még kevesebb jut oda ahova kéne, mert beépül egy +szervezet, akik szintén ebből szeretnének megélni! Hozzáteszem, biztos itt is vannak kivételek, tisztességes, jószándékú emberek, nem őket ostorozom. Hol van az állami szerepvállalás? Véletlen lehet, hogy nincs?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
esdi
Ezt az alapítványi témát, ha ezer évig élnék sem tudnák lenyomni a torkomon. Olyan feladatokat lát/ná/nak el, ami állami lenne. Nyilván így még kevesebb jut oda ahova kéne, mert beépül egy +szervezet, akik szintén ebből szeretnének megélni! Hozzáteszem, biztos itt is vannak kivételek, tisztességes, jószándékú emberek, nem őket ostorozom. Hol van az állami szerepvállalás? Véletlen lehet, hogy nincs?
X-ray
Ezen nagyon csodálkozom. Azt hittem, hogy nincs olyan épelméjű adózó, aki ennek a balognak adja az 1 %-ot...
esdi
@X-ray: Nem véletlen a sok kommunikációs szak! Mindegy mit csinálnak, mi történik, jól kell kommunikálni. Mint a mesében a császár új ruháját. Hosszú idő telt el, mire egy leányka kimondta, hogy meztelen! Addig bizony a többiek elhitték...
pbalage
entero is szokta támogatni a beteg gyerekeket, mindig mondta.
volvós
@pbalage: Mondani mindent lehet, a mondott szó elszáll, az írás megmarad...:-))))
volvós
2000 vadonatúj agymosott birka, aki még nem hallottak
erröl a tolvaj, csaló bandáról...
szaboria1
Mikor veszitek észre ezt az alapítványt is be akarták kebelezni mert valakinek fájt rá a foga. Lásd Pető intézet. Én vettem a fáradságot és megnéztem kiknek is adott olyan gépi berendezést sok intézménynek mert azt az állam képtelen volt biztosítani.
eberti
Sokan csak a "köz"tv-ét nézik-ott nem nagyon emlegették a botrányos alapítványt...
Lehet,hogy csak ezért támogatták többen.
karma1
@pbalage: Megsertettelek volna? Tudhatod, hogy nem akartam!...:o))
coni
A teljes igazságot nem fogjuk megtudni, de a "főnöknek" a szirénázós-villamos sínes mentőautós nagyjelenete, nem emberi nagyságról árulkodott.
pbalage
@karma1: úgysem veszem komolyan, tudod. A filmet elvesztettem, csessze meg a kutya, de újra összeszedem, ha kell.
karma1
@szaboria1: En em volnek ebben olyan biztos... Ha igy lenna, akkor mar egy tollvonassal megszerezte volna az allam az alapitvany feletti rendelkezesi jogokat, de talan nem eri meg nekik a sok hercehurca... A Petho Intezetnel sem a penzre mentek, hanem a csokosnak megtetszett a villa, es ezert bealdoztak az Intezetet: hagytak anyagilag kiverezni, hogy ok maguktol dobjak be a torulkozot. A GYermekrak Alapitvanynak alig egy milliardja van, ezert (meg azert a vanyadt mentoautojukert) nem erdemes vihart kavarni a beteg gyermekek szuleinek a koreben...
Szvetlana
Az alapítványba befizetett adó 1%-át nem a hamar felejtős nyuggerek fizetik be, hanem az aktív-felnőtt dolgozó átlag magyar ember. Az átlag magyar birkák, akik elfelejteték, hogy ki is az a Balogh úr. Nem, nem a vak komondoros.Ez egy másik Balogh, de rosszabb.

magyarhajnal.com/nem-emlekszik-mennyiert-vette-villajat-
Strong
Szerintem a legtöbb "alapítvány" és adománygyűjtő "vállalkozás" vastagon belenyúl a pénzbe.
Több helyről igazolták, hogy a befizetett pénz töredéke (néhány! %) kerül csak oda -ahová a rendelkezője szánta.
Itt úgy tudom folytak a vizsgálatok, de "kisebb" könyvelési hibánál nagyobb gondot nem tártak fel. (Bár még több eljárás is zajlik.)
A hírekből az derül ki, hogy összefonódás van Amerikában bejegyzett alapítvánnyal, és megy a pénzezés összevissza.
...gyanús..
Vadlaci
@Szvetlana: Nem tudom, hogy jönnek ide a nyuggerek, akik egyébként nem felejtősek. Azt sem felejtik, hogy többkulcsos SZJA alapján adóztak, azt sem, hogy nyugdíjuk degressziv sávok szerint került megállapításra. / Minél nagyobb volt a kereset, relatíve annál kisebb lett a nyugdíj. Soroljam még? Az 1 % pedig nem növeli az adóterhet, mert a jövedelemből számított adó 1 %-át az állam engedi át azzal, hogy lehetővé teszi az adózó rendelkezését !
Desischado
Megint egy pénzmosás! Ezért nem adnék én egyik alapítványnak sem, hanem inkább személyesen intézném az adományozást, egyenesen az érintettek felé! Akkor legalább tudnám, hogy jó helyre ment a pénzem!
F_Viktor
@Vadlaci: Írod:
"Az 1 % pedig nem növeli az adóterhet..."

Bocsi, de ez nincs így.
Minden a költségvetésbe be nem folyt adót a Zemberek valamilyen formában be fogják fizetni.
Ezért folynak pl. nem kevés közpénzből a stadionépítések (Tao), de közpénzből folyik az egyházak finanszírozása is.
Cukkini
Egy botrányos alapítvány, nem biztos, hogy hátrányos helyzetbe kerül, ha kiderül népszerűsége. Ugye milyen hitvány világ ez... elvégre van rá ígény.
Bátran mondom ki én.
mariaberta
Mert az emberek szívből utálják, ha rámásznak valakire, és ki akarják csinálni. Erre adnak ilyen választ!
Tekla
@mariaberta: Szerintem , ennyire fogyatékos agyúak között élünk! Életveszélyben!
szöszmösz
@pbalage: A Lázár is azt mondta vissza fizette a külföldön illegalitásban elb@szott közpénzeket. Ki látta? Milyen számlára fizette?
volvós
@szöszmösz: Az soha nem PUBLIKUS !!! Költené inkább életmentö
gyógyszerekre a családjával együtt !!!
mariaberta
@Desischado: Egyetértek. ha segíteni kell, sem alapítványnak, sem TV-s gyűjtésnek többé nem adok egy vasat sem.
Még mindig nem tudjuk, hogy az árvízkárosultak, a vörös iszap áldozatai megkapták-e az adományokat.
Vagy tud valaki elszámolásról?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.