Az RTL Klub nem hagyja magát, a híradójában rendre hozzá a közérdeklődésre számot tartó témákat és német sajtóban sem lankad a "nacionalista" magyar kormány vs. RTL csata elemzése.

Az Átlátszó egyik blogere vezeti napról napra az RTL híradójának az elemzését, ami szerint a kereskedelmi-szórakoztató csatorna tegnap is beszámolt a kormány kérdéseket felvető ügyeiről: földpályázatok után kutattak, Mészáros Lőrincet az újbóli polgármesteri címért való indulásról akarták kérdezni, de ő nem válaszolt, így bemutatták elképesztő vagyonát helyette. Az MNB alapítványok körüli pénzosztást követően citálták a 20 milliárdba kerülő új bankjegyeket, amiket már nyomnak is. Ezek a hírek mind kritikusak a kormány politikájával szemben. Ezt az egyetlen megmaradt kiritkai hangot emeli ki a tegnap megjelent német gazdasági lap cikke is.

Handelsblatt Bertelsmann Magyarország ellen címmel közölte Hans-Peter Siebenhaar cikkét. "Az RTL Magyarországon az utolsó tévéadó, amely nem hagyja, hogy a nacionalista kormány beleszóljon a műsorba. A kormány büntetőadóval áll bosszút. Ám a médiakonszern védekezik – és segíti a sajtószabadságot" – vezeti be cikkét a tudósító és könyvszerzőm aki miden hétfőn megírja, hogyan látja a kommunikáció világát.

Álláspontja szerint Európa legnagyobb médiakonszernje védekezni akar a diszkriminatív reklámadó ellen, amelyet Orbán Viktor jobboldali populista kormánya rendelt el az RTL ellen. Rabe szerint ez "egy szabadelvű Európa alapvető értékeivel nem egyeztethető össze", és vállalat minden erejével – az Európai Bíróság segítségét is beleértve – védekezni akar a Lex RTL ellen.

"A reklámadóval Orbán megpróbál gazdasági sebet ejteni a kormánytól független szórakoztató adón. A kelet-európai uniós tagállamban az RTL az egyetlen magán televízió, amely nem hagyja, hogy a kormány beleszóljon a műsorába. Ezért a magatartásért kapta most meg a nyugtát a Bertelsmann-leányvállalat. Magyarországon napirenden vannak a külföldi cégek és ágazatok elleni rendkívüli törvények. Az energiaszolgáltatóknak, a kereskedelmi láncoknak vagy a bankoknak is érezniük kellett már Orbán kemény kezét. Miközben az olyan konszernek, mint a Deutsche Telekom, az RWE vagy az E.On inkább megadják magukat vagy a nyilvánosság előtt hallgatnak, a Bertelsmann első nehézsúlyú német szereplőként védekezik a budapesti törvényhozási önkény ellen" – írja a kommunikációs elemző a német gazdasági lapban.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A csuti géniusz ezt benézte rendesen. Azt hitte ha nekiugrik az RTL nek, az majd szűkölve vonul vissza a kotorékba vagy ki a zországból.
Hát nem így történt.
Vicctor az összes médiát megvette vagy eltaposta, kivéve az RTL t. Sok kitartást kívánok az RTL Clubnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
A csuti géniusz ezt benézte rendesen. Azt hitte ha nekiugrik az RTL nek, az majd szűkölve vonul vissza a kotorékba vagy ki a zországból.
Hát nem így történt.
Vicctor az összes médiát megvette vagy eltaposta, kivéve az RTL t. Sok kitartást kívánok az RTL Clubnak.
Yoda69
@Dr. Felipe: Azert nem az osszeset. Meg ott van az ATV es a Klubradio is.
En is orulok hogy a skala immar kibovult az RTL-lel. Ujra nezheto csatornava vakik.
A statisztikai adatok szerint min. 50.000 uj nezot hozott nekik az uj stilus
surdillo
@Yoda69: Sajnos az ATV tulajdonosa-HIT gyülekezet és Németh Sándor fő lelkész-fejrekoppintást kaphattak viktátortól,mert nem mernek rendesen kérdezni,látszik-érződik,hogy valami történt a háttérben!!!
human
@Dr. Felipe: A polgárokkal is valahogy így van, de ugyanúgy pórul fog járni azzal, hogy elbecsüli az adófizetőket.
human
@Yoda69: De ezek közül az RTL az egyetlen ami még ingyen mindenhol fogható és azokhoz is eljut akiknek nincs számítógépük. Ha nincs előfizetésed, akkor nincs ATV csak az interneten. Ha nem vagy pesti, akkor nincs klub rádió csak az interneten. Ezért fontos, hogy az RTL még független.
Yoda69
@human: Ez latod igaz. En is csak online tudom hallgatnia klubradiot, vagy nezni az ATV-t.
@surdillo: Lehet benne valami, mert kivettek egyik kedvenc musoromat az Ujsagiroklubbot. Ok negyen rendesen kiveseztek a viktator mindel lepeset, bar Kalman Olga is eleg jo, de mintha kicsit felszinesen kerdezne mostanaban.
esdi
Ez nem jött be. El akartak venni, megpróbálták, nem működik. Hamarosan új stratégia következik: a profitot a politika nem érdekli. Kapnak egy visszautasíthatatlanul brilliáns ajánlatot - el fogják fogadni. Jelenleg az ár felsrófolása zajlik.
magyarbakancs
Az RTL híradója közszolgálati médiát helyettesíti.Mert a Magyar Kírányi tv-ben csak siker propaganda van.
mate03
@magyarbakancs: Minden szavaddal egyetértek!
Hellcat
Azért szégyellje magát az RTL, hogy csak akkor kezdi el szidni a kormányt mikor megszorongatják a tökeiket. Ha becsületesen közöltek volna híreket végig, lehet nem szerez a fütyisz kétharmadot aztán akkor nincs különadó. Viszont ha már egyszer elkezdték akkor abba ne hagyják!!!
m.macskosz
@Hellcat:
Egy kereskedelmi tévének, pláne, ha német a tulajdonosa, miért kellene Magyarország gondjait megoldania? Ez kábé olyan, mintha a Suzuki gyár kritizálná a kormány döntését a munkanélküliségről, a minimálbérről, a munkavállalóktól levont járulékokról...
Hellcat
@m.macskosz: Senki nem kéri őket arra, hogy oldják meg az ország gondjait...a tisztességes híradó olyan nagy kérés?
m.macskosz
@Hellcat: Igen. Lásd "közszolgálati" médiák! :)
Az, hogy az RTL Klub most világosodott meg, nyilván
annak köszönhető, hogy a tv2-t már nem volt értelme majmolni,
hiszen megvették azt is kilóra.
Hellcat
@m.macskosz: Eléggé eső után köpönyeg dolognak tartom ezt az RTL től de legalább felvették azt a kurva köpönyeget...mondjuk a többi adót meg nem annyira érte az eső...a fidesz kezében van majdnem minden, örülök neki, hogy az RTL a sarkára állt, csak azon mérgelődöm, hogy kezdhették volna hamarabb is...mondjuk 4-5 évvel.
m.macskosz
@Hellcat: Jogos, hiszen látniuk kellett, hogy a "királyi" televízió folyamatosan köp a sajtó feladatára: a tisztességes tájékoztatásra.
Hellcat
@m.macskosz: Amikor a fidesz meghozta a médiatörvényt beszartak az adók...vagy seggnyalás vagy semmi..."vélemény helyreigazítás" azért az durva dolog na. Így a fütyisz szinte ellenszél nélkül tette magáévá a semleges sajtót, és el is tűnt a semleges rész. szinte mindenhol fideszes propaganda megy. Örülök, hogy azért nem mindenhol. :)
m.macskosz
@Hellcat: Még van egy kis gond ezzel a híradóval: este 6-kor van híradó a Dunán és a TV2-n is...
Hellcat
@m.macskosz: Nem véletlenül gondolom :)
KERKA
@Hellcat: 10.15 Osztom a nézetedet. Azért nem kell az egekig magasztalni a régen retek klubnak csúfolt adót! Előbb is lehullhatott volna a szürkehályog a szemükről:))
Cicamama55
@surdillo: Igen, nagyon sokan jelzik is az ATV nézők közül, de tiltakoznak, váltig állítják semmi változás nem történt náluk. Engem Kálmán Olga stílusa kimondottan irritál. Egy ideje nem szoktam követni az egyenes beszédet, csak ha az előzetesben valaki érdekes vendéget jeleznek előre. Az újságíró klubbot én is hiányolom!
Knapp75
@Hellcat: Bizony, bizony. Amíg azt hitték, hogy "megtűri" őket az orbáni-gépezet, addig nem érdekelték őket a közügyek főműsoridőben.
nemkati
@Knapp75: Ja, de nem is volt a dolguk. Kereskedelmo csatorna, fő profilja a szórakoztatás. Most olyan feladatot vállalt be, igaz, nem meggyőződésből, hanem talán bosszúból, megtorlásként, ami a hazai kereskedelmi médiának lenne a dolga. Ezzel együtt részemlől örülök ennek a fejleménynek, és köszönttel tartozunk az RTL-nek. Az ATV-t nem nézik annyian, így legalább azRTL jóvoltából még több eddig csukottszemű is rácsodálkozhat, hogy mi megy ebben az országban. Hajrá, RTL!
Knapp75
@Cicamama55: Kicsit megfáradt az Újságíró Klub, valahogy csak gittrágásnak tűnt. (pl. Avar János töretlenül állította éveken keresztül, hogy az "Unió ezt nem fogja engedni Orbánnak", bármi is volt a téma, aztán csak felidegesítette magát vele szegény...)

Szerintem új nézőket ezzel nem nagyon lehet megfogni, bár a régieknek biztos jó volt, hogy hetente egy estén azt érezhették, nem egyedül bosszankodnak az éppen aktuális orbáni ámokfutáson.

Ha már az RTL Klub a téma, az is egy "gesztus" volt a kormányzat felé, hogy az RTL2-r száműzték anno a Heti Hetest.
JAJMÁR
Ma is megkapta a magáét rendesen a mészi az RTL-től :)
Az a durva, hogy igazuk van és ez ma, nem veri ki a "biztosítékot". A hírek valódiságán és milyenségén kellene ledöbbenni, nem az RTL "taktikáján", amelyik nyilván védi a saját érdekeit. (Ő legalább védi.)
Cicamama55
@Knapp75:Igaz amit ír. Remélem ezek után átgondolják az RTL-nél is...Hofit régen Az MTV 1 szilveszterkor, közvetlenül éjfél előtti "csemegeként" sugározta, amikor a legtöbb ember ült le a TV elé!
mariaberta
Nagyon helyesen teszi, a TV-2 híradója ugyanis nem áll másból, mint "megölte, kifosztotta, elütötte, kirabolta, megerőszakolta stb." Adhatna a csatorna új nevet a híradójának, "Kékfény" ahogy régen Szabó vezette.
Knapp75
@nemkati: Szerintem nem csak a szórakoztatás volt korábban sem az RTL feladata, vannak közszolgálati funkciói is, Ezért is vannak a kötelező hírműsorok, csak ugye ezeket sokféle tartalommal meg lehet tölteni.
Azért az az igazán perverz, aki a híradón tud szórakozni, bár van rá törekvés, hogy elvigyék a bulvár és a szenzációhajhászás felé az egészet, mert még ezeknél a műsoroknál is a nézettségre mennek rá.

És ugye egy erőszakos bűncselekményről "izgalmasabb" beszámolni, mint a magánnyugdíj-pénztárak szétveréséről.
keresztapa
Az RTL bosszú, ne legyen a hazugság igazságként feltüntetve, ha ezidáig behunyt szemmel szolgálta a kereskedelmi adó profitéhségét.
qxy
csak így tovább! ! nyomjátok ! ! Igazatok van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.