Az RTL Klub nem hagyja magát, a híradójában rendre hozzá a közérdeklődésre számot tartó témákat és német sajtóban sem lankad a "nacionalista" magyar kormány vs. RTL csata elemzése.

Az Átlátszó egyik blogere vezeti napról napra az RTL híradójának az elemzését, ami szerint a kereskedelmi-szórakoztató csatorna tegnap is beszámolt a kormány kérdéseket felvető ügyeiről: földpályázatok után kutattak, Mészáros Lőrincet az újbóli polgármesteri címért való indulásról akarták kérdezni, de ő nem válaszolt, így bemutatták elképesztő vagyonát helyette. Az MNB alapítványok körüli pénzosztást követően citálták a 20 milliárdba kerülő új bankjegyeket, amiket már nyomnak is. Ezek a hírek mind kritikusak a kormány politikájával szemben. Ezt az egyetlen megmaradt kiritkai hangot emeli ki a tegnap megjelent német gazdasági lap cikke is.

Handelsblatt Bertelsmann Magyarország ellen címmel közölte Hans-Peter Siebenhaar cikkét. "Az RTL Magyarországon az utolsó tévéadó, amely nem hagyja, hogy a nacionalista kormány beleszóljon a műsorba. A kormány büntetőadóval áll bosszút. Ám a médiakonszern védekezik – és segíti a sajtószabadságot" – vezeti be cikkét a tudósító és könyvszerzőm aki miden hétfőn megírja, hogyan látja a kommunikáció világát.

Álláspontja szerint Európa legnagyobb médiakonszernje védekezni akar a diszkriminatív reklámadó ellen, amelyet Orbán Viktor jobboldali populista kormánya rendelt el az RTL ellen. Rabe szerint ez "egy szabadelvű Európa alapvető értékeivel nem egyeztethető össze", és vállalat minden erejével – az Európai Bíróság segítségét is beleértve – védekezni akar a Lex RTL ellen.

"A reklámadóval Orbán megpróbál gazdasági sebet ejteni a kormánytól független szórakoztató adón. A kelet-európai uniós tagállamban az RTL az egyetlen magán televízió, amely nem hagyja, hogy a kormány beleszóljon a műsorába. Ezért a magatartásért kapta most meg a nyugtát a Bertelsmann-leányvállalat. Magyarországon napirenden vannak a külföldi cégek és ágazatok elleni rendkívüli törvények. Az energiaszolgáltatóknak, a kereskedelmi láncoknak vagy a bankoknak is érezniük kellett már Orbán kemény kezét. Miközben az olyan konszernek, mint a Deutsche Telekom, az RWE vagy az E.On inkább megadják magukat vagy a nyilvánosság előtt hallgatnak, a Bertelsmann első nehézsúlyú német szereplőként védekezik a budapesti törvényhozási önkény ellen" – írja a kommunikációs elemző a német gazdasági lapban.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
A csuti géniusz ezt benézte rendesen. Azt hitte ha nekiugrik az RTL nek, az majd szűkölve vonul vissza a kotorékba vagy ki a zországból.
Hát nem így történt.
Vicctor az összes médiát megvette vagy eltaposta, kivéve az RTL t. Sok kitartást kívánok az RTL Clubnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
Ma is megkapta a magáét rendesen a mészi az RTL-től :)
Az a durva, hogy igazuk van és ez ma, nem veri ki a "biztosítékot". A hírek valódiságán és milyenségén kellene ledöbbenni, nem az RTL "taktikáján", amelyik nyilván védi a saját érdekeit. (Ő legalább védi.)
Cicamama55
@Knapp75:Igaz amit ír. Remélem ezek után átgondolják az RTL-nél is...Hofit régen Az MTV 1 szilveszterkor, közvetlenül éjfél előtti "csemegeként" sugározta, amikor a legtöbb ember ült le a TV elé!
mariaberta
Nagyon helyesen teszi, a TV-2 híradója ugyanis nem áll másból, mint "megölte, kifosztotta, elütötte, kirabolta, megerőszakolta stb." Adhatna a csatorna új nevet a híradójának, "Kékfény" ahogy régen Szabó vezette.
Knapp75
@nemkati: Szerintem nem csak a szórakoztatás volt korábban sem az RTL feladata, vannak közszolgálati funkciói is, Ezért is vannak a kötelező hírműsorok, csak ugye ezeket sokféle tartalommal meg lehet tölteni.
Azért az az igazán perverz, aki a híradón tud szórakozni, bár van rá törekvés, hogy elvigyék a bulvár és a szenzációhajhászás felé az egészet, mert még ezeknél a műsoroknál is a nézettségre mennek rá.

És ugye egy erőszakos bűncselekményről "izgalmasabb" beszámolni, mint a magánnyugdíj-pénztárak szétveréséről.
keresztapa
Az RTL bosszú, ne legyen a hazugság igazságként feltüntetve, ha ezidáig behunyt szemmel szolgálta a kereskedelmi adó profitéhségét.
qxy
csak így tovább! ! nyomjátok ! ! Igazatok van

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.