A Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint járvány is kitörhet Budapesten a VIII. kerület tűcsereprogram leállítása miatt.

Bodnár Zoltán hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy álláspontja szerint eddig a Kék Pont Alapítvány akadályozta meg a járványt, s szerinte Székely László alapjogi biztos is e mellett foglalt állást, amikor megállapította, hogy a tűcsereprogram megszüntetése az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő. 

Az ellenzéki politikus külföldi példákra hivatkozva azt írta: ahol beszüntették a tűcsere-programokat az intravénás szerhasználattal összefüggésbe hozható HIV-fertőzések száma járványszerű méreteket öltött. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje közölte: elvárják Kocsis Mátétól (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármesterétől, hogy  azonnal álljon elő olyan drogstratégiával, amely egyrészt prevenciós célokat szolgál, másrészt kezeli a közegészségügyi kérdéskört a droghasználók körében és megvédi a lakosságot a járványoktól.

A VIII. kerületi önkormányzat tavaly arra hivatkozva szüntette meg a Kék Pont Alapítvánnyal az együttműködést, hogy a szervezet nem teljesítette vállalását, csak tűosztást folytatott, a drogszemét begyűjtéséből azonban nem vette ki a részét. Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint új, hozzáértő szakmai partnerekkel folytatják a munkát.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Én nem értek ehhez a tűprogramhoz, kissé felfújtnak tartom ezt a témát, viszont a drogprevencióval sokkal hatékonyabban kellene foglalkozni, az egész társadalmat bevonva.
Egészségügy, iskola, gyámügy, rendőrség, mittudomén.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
"... az egészséghez és az egészséges környezethez való jog sérelmének közvetlen veszélyét idézte elő. " - És még valami?? A rokkantaknak például nincs ilyen joguk? vagy azoknak a betegeknek akik nem jutnak hozzá a megfelelő kezeléshez? stb.
szandokan
Amíg köztünk élnek, lesz is járványveszély...:-)))
m.macskosz
Az azért túlzás, hogy egy drogos miatt én HIV fertőzött leszek vagy hepatitist kapok. @szandokan: Az, hogy a drogosok egymást fertőzik, sajnálatos, de bár
ez lenne az ország legsúlyosabb egészségügyi gondja!
szandokan
@m.macskosz: Én a liberálisokra gondoltam...:-))))))
KERKA
Én nem értek ehhez a tűprogramhoz, kissé felfújtnak tartom ezt a témát, viszont a drogprevencióval sokkal hatékonyabban kellene foglalkozni, az egész társadalmat bevonva.
Egészségügy, iskola, gyámügy, rendőrség, mittudomén.
m.macskosz
@szandokan: Azok sem fertőznek,
de jó lenne, ha néhányan tanulmányoznák a liberalizmust,
mielőtt kígyót-békát kiabálnak a liberálisokra!
hu.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus
szandokan
@m.macskosz: Maga a liberalizmus nem is olyan nagy probléma, csak akik ezt nálunk képviselik, na azok a problémások.
m.macskosz
@szandokan: Igaz, igaz, ványadt Ványatovics! Mintha magam mondtam volna!

Orbán Viktor is másként indult...:(
szandokan
@Bástya Elvtárs: Aki melegfelvonulnak...:-)
sokanvagyunk
A sörösüvegemet is kicserélhetnék folyamatosan ingyé... - telire!
dzurinda
@szandokan: Hát ez az, az SZDSZ "áldásos" tevékenysége miatt Magyarországon a liberalizmussal ezt társítják az emberek, közben ennél jóval többet adhatna ez az eszmerendszer az országnak.
JAJMÁR
@szandokan: 16:17 Brrr .. nem a felvonulók miatt, hanem a hozzászólásod tanúskodik a széles látókörödről.
JAJMÁR
@szandokan: 14:17 "Amíg köztünk élnek, lesz is járványveszély...:-))) " - Vajon hogy képzeled a megoldást?
Szimba
Azért halkan megjegyzem, a tűprogram csere valahol elfogadása és legalizálása a drogozásnak. Ilyen alapon lehetne ingyen osztani niquitin lapkákat a dohányzoknak.
JAJMÁR
Sajnos a járványveszély nagyon is komoly, ugyanis a nem steril tű az egyéb módon is fertőző betegségek terjedését szintén gyorsítja, és ezek az emberek használják a tömegközlekedési járműveket, járnak boltokba... a fertőzött tűket pedig eldobálják. Csak a fantázia szab határt, mi minden történhet..
m.macskosz
@JAJMÁR: Ebben igazad van, de a kötelező TBC-szűrést is megszüntették, holott a hajléktalanok potenciális terjesztői lehetnek, és ők is használják a tömegközlekedési
eszközöket...:(
JAJMÁR
@m.macskosz: 06:49 Pontosan, sőt, a drogosok is. A legyengült szervezet előbb betegszik meg. Igen, félő, hogy a már legyűrt betegségek is újra megjelennek.
KERKA
@JAJMÁR: Már meg is jelent ismét Szabolcsban ahol a legnagyobb a szegénység( nem titok a cigányság körében). Sőt nálunk is volt rá példa, 1 lakásban több család élt együtt, persze dohányzás a lakásban, nyírkos, dohos szobák, fűtetlen lakás, egyoldalu táplálkozás) ez mind előhozza.
Bástya Elvtárs
@szandokan: Csak -20 C fokban engedélyezem, úgy sem fáznak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.