Amerika minden lehetséges eszközzel segíteni fog azokban az országokban, ahol a hatalom elnyomó eszközökkel korlátozza a civil szférát – ez a fő üzenete Barack Obama 2014. szeptember 23-án megtartott beszédének. Egy európai ország van a listán.

A szöveg magyar nyelvű kivonata a Budapest Beacon lapon olvasható. A beszédben az amerikai elnök utal a magyar folyamatokra is.

Az Egyesült Államok hadat üzent a civileket támadó rezsimeknek

Obama hosszasan sorolja, milyen konkrét intézkedéseket tesznek a civil társadalmak védelme érdekében:

"Először is a civil társadalmi csoportokkal történő együttműködés és azok védelme az Egyesült Államok egész kormányának a küldetése lett. Az új elnöki jegyzék szerint, amit ma fogok közzétenni, a szövetségi hivatalok és ügynökségek gyakrabban, rendszeresebben fognak konzultálni és lépnek partneri kapcsolatba a civil társadalmi csoportokkal. Szembe fognak helyezkedni a külföldi kormányok kísérleteivel, hogy megszabják az általunk nyújtott támogatás jellegét a civil társadalom részére. Szembe fognak helyezkedni a külföldi kormányok azon kísérleteivel is, hogy korlátozzák a békés megmozdulások, a gyülekezés és a szólás szabadságát. Tehát ez nem csak a külügyminisztérium, vagy az USAID ügye. Ez a teljes kormányzat ügye – az amerikai vezetőség része" – idézi a Budapest Beacon.

A szégyenlista

Az Egyesült Államok elnöke szerint az alábbi országokban érik támadások a civil szférát. (Ezek azok az országok, amelyek civil társadalmának felkarolását és védelmét mostantól Washington a küldetésének tekinti.) A felsoroltak között egy európai, egyben NATO- és EU-tag ország található:

Kuba
Oroszország
Szenegál
Palesztina
Burma
Kína
Venezuela
Azerbajdzsán
Magyarország
Egyiptom
Kamerun
Líbia
Kambodzsa
Burundi
Vietnam
Honduras
Tunézia

119 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
A püffedt pávatáncos meg jól hadat üzen Amerikának. osztjónapot
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DR Eric CARTMEN
A püffedt pávatáncos meg jól hadat üzen Amerikának. osztjónapot
pbalage
a fidesz szerint mellékattintott a google lesz a hibás, a keresőmotort kell módosítani, jobban figyeljen oda oMaBa (Kósa Lajos).

Az emerikai elnök is jobban tenné, ha az észak-koreai televízió magyar adásából tájékozódna, abból megtudná az igazságokat rólunk:

www.youtube.com/watch?v=03DfxKeKczE

:)
perfekt
Amíg az USA--a szabadság jelszavával--a világ összes országában, ahol éppen jónak látja,,halomra gyilkol-gyermekektől,aggastyánig,válogatás nélkül embereket,saját zsoldosait is beleértve---kuss legyen más országok,belügyeibe való beavatkozásától.Mi megint rossz lóra tettünk.Van baj nálunk---de kegyes segítsége ,még jobban generálja a hatalmon lévő pártot az ellenállásra--és ki szívja meg---kettőt lehet találni:(( Hiába na embert barátjáról--ismerszik meg---és Amerika nagyon messze van.
pbalage
@perfekt: hallod inkább az oroszokra akarsz tenni? (csak emlékeztetlek: korea, vietnam, afganisztán, kuba, csecsenföld, oszétia, ukrajna, azért az se volt semmi)
amaramaistanna
Még szerencsénk is van a szerencsétlenségben,mert legalább különbséget tesznek a pofátlan fideszesek és közöttünk civilek között. Amerikai támogatással,hirdetések nélkül működik egy újság a facebookon,gondolom,majd online is elérhető,vagy elérhető lesz. Az Abcug.hu-t ajánlom figyelmetekbe,volt Origós munkatársak csinálják,azok akik a főszerkesztő kirúgásakor szintén elhagyták az online újságot.
szepwilly
@DR Eric CARTMEN: keszen lesznek a stadionok,majd tengeralatt jarokat epitet,biztos ami biztos,!
perfekt
@pbalage: szia.Látod ilyen gondolatok ,generálják a parttalan vitákat.15:45 ös kommentedben kérded "...hallod,inkább,az Oroszokra akarsz tenni"?Nem szándékozom--nem is írtam ilyeneket.De nagyon utálom,Amerikát úgy ahogy vannak,s nem az embereket--hanem az ottani politikusok közül azokat, kiknek világuralmi törekvéseik vannak.
Kamcsatka
Legalább akkor most remélhetem, hogy Orbánisztán élcsapatai, csaholó kutyái háborúba mennek, és hűséges alattvalóként hősi halált halnak a csúti maffiózóért.
dömdödöm
mi ebbe már nem szólunk bele ,amit föztek meg kell enni .aszitték a bab is hús :-(
tivoli
@perfekt: ma, 15:48
Tudjuk, terjeszti Amerika a demokráciát mindenfelé, nyomában háború, vér, pusztítás, káosz. Nagyon nem kérünk belőle!
tivoli
@Kamcsatka: ma, 17:04
Ne ragadtasd el magad mert ha úgy lesz, te sem úszod meg szárazon.
bundi
Mert ebben is jobban teljesítenek...több száz irszágból benne vannak az első tízben...
Kamcsatka
@tivoli: Én a túloldalon az csúti cigány emberei ellen nyomnám.
tivoli
@Kamcsatka: Ah, jönnek a bombák, s amikor meglátnak irányt változtatnak. Elhiszed?
JAJMÁR
@perfekt: Én minden világuralomra törő politikussal így vagyok !
Gondolom azért nem bánod, ha az USA erőteljesen fellép az IÁ ellen? Pedig, az is beleavatkozás. Sajnos a mi ügyünkben pedig - szégyellem, hogy így van - de igaza van.
Toby
Ez a felsorolás eléggé cikis, ebből is látszik, mennyire gyenge az unió ! Azért nagy szégyen azonos szinten szerepelni egy Azerbajdzsánnal, Oroszországgal, Kínával !
Toby
@tivoli: "Az Egyesült Államok elnöke szerint..." - és elég sok magyar szerint is ! A fidesznyik demokrácia egy papírdemokrácia !
tivoli
@Toby: Ugyan-ugyan. Az USA szóvivője felsorolja a nekik nem tetszőket, oszt annyi. Teljesen el vannak adósodva Kínának, talán csak nem azért?
tivoli
Nem tartjátok furcsának, hogy Clinton meg Obama dörgedelmeire csak Szijjártó meg Kósa reagál?
Toby
@tivoli: és az esetleges eladósódásuknak Kína felé, vajon mi köze lenne ahhoz, hogy Magyaroszág a 9. a listán ?
m.macskosz
@tivoli: Miért, kinek kellene? Másutt már írtam, hogy Orbán Viktor méltóságán alulinak tartja,
hogy az USA elnökének szavaira reagáljon.
- Obama?
- Az ki?
-Jogot végzett? Hol?
- Az ELTE-ről csak a Kövér Lacit, az Ádert, meg a Szájert ismerem.
tivoli
@Toby: ma, 18:44
Mert nem árt kicsit megostorozni őket, csak úgy. Úgyhogy engem ez a lista nem is nagyon zavar.
szandokan
Obama, te inkább az iszlámmal foglalkozzál, ne hülyeségekkel.
hetöndöe
@perfekt: Oszt írd már ide legyél szíves,melyik országot foglalta el Amerika az utóbbi száz évben úgy konktétan.
tivoli
@m.macskosz: ma, 18:50
Figyú drágám. Ha ez a dörgedelem hivatalos volna, mint ahogy nem lehet az, mert ez már beleavatkozás más állam belügyeibe és nem demokratikus, akkor valszeg Orbán személyesen megválaszolná. Most nem Orbán-pártolásból mondom, csak azért, hogy szerintem ez egy jó nagy humbug. Valakik megint nagyon szeretnék felkavarni az állóvizet.
m.macskosz
@tivoli: Lehet, hogy igazad van, de épp most beszélgetnek erről az ATV-n, és közel sem olyan piti a téma, mint azt eddig sejtettem. Azt sem árt komolyan venni, hogy Obama megszólalt, de
Kósa/RogánSzijjártó reagálása sem piskóta!
tivoli
@m.macskosz: ma, 19:38
Ha az ATV, akkor az ATV. Lehet, hogy ők állnak a háttérben?
m.macskosz
@tivoli:Úgy gondolod, hogy Bombera Krisztina audienciát kért a volt és a jelenlegi amerikai elnöktől és beszámolt a kormány viselt dolgairól? :)
tivoli
@m.macskosz: ma, 19:51
Nem gondolok semmit, de Bombera volt nyújorki tudósító, ha jól tudom.
m.macskosz
@tivoli: Jól tudod, most is az. Csak tudod, az internet világában millió helyről tájékozódhat bárki, nem kell ahhoz személyes találkozás. A Fehér ház erre szakosodott emberei nem csak melegedni járnak a munkahelyükre.
hetöndöe
@tivoli: Most komolyan ennyire hülyének kell nézni a fél világot és mindenkinél okosabbanak látszani demokrácia ügyben?Állítólag nálunk 25 éve van demokrácia,az államokban már több minbt száz éve,nem is beszélve számos európai országról,akiknél már akkor az volt,mikor még nálunk a fél ország a párttitkárok seggét nyalta.
tivoli
@m.macskosz: @hetöndöe: Nehogy már a fél világ azzal foglalkozzon, hogy mi van magyarországon, amikor sokkal súlyosabb gondok vannak máshol. Ez már paranóia.
Te @hetöndöe: meg nagyon ragaszkodsz a seggnyalásos módszerek felemlegetéséhez, talán érdekelt vagy?
m.macskosz
@tivoli: Nem Bulgáriában, Szlovákiában vagy Romániában vegzálják a norvég alap által szponzorált civil szervezeteket. Ha ott lenne ilyesmi, akkor nyilván azzal foglalkozna az USA.
tivoli
@m.macskosz: ma, 20:22
Jaj Istenem! Most már a világ is összedől, mert néhány kisgyerek nem kap támogatást a táncikáláshoz? Vagy simán csak pártpénzek csapja lett elzárva?
m.macskosz
@tivoli: Hogy a norvég alap a pénzét jó célra szánta, az nem kérdés,
de itt nem csak arról van szó, hanem elsősorban a demokrácia megcsúfolásáról,
amennyiben a politika el akarja taposni a civil szféra jogait. EZT KIFOGÁSOLJÁK.
tivoli
@m.macskosz: ma, 20:39
Megértettem.
De kik azok a civil szféra?
m.macskosz
@tivoli: Mindazok, akik nem az államtól kapják a támogatást.
tivoli
@m.macskosz: ma, 20:59
Na ne mondd, hogy az ország 90%-át a norvégok tartják el. :-))
spu00
Valamit érdemes tisztázni. A norvég pénz az EU által biztosított kereskedelmi engedmények fejében a volt szocialista országok részére fizetett támogatás, benne M.o-nak. Jelenleg az Ökotárs még nem EU állam, tudtommal.Ennek a társulat részére a mai napig nem tudni, hogy milyen alapon utalták a kb. 1,5 milliárd Ft-t, s az ezzel kapcsolatos elosztások közérdekű adatnak minősülő tevékenység, mely elszámolási kötelezettséggel jár, melyet megkerülni, jogi nyelven , törvénysértést jelent, s ez demokráciákban magával von különböző cselekményeket. Na most ezek után ki sértet , mit? Erre jön még a jogosulatlan pénzügyi tevékenység, ami a nyugati demokráciákban, főleg USÁ-ban nagyon büntetendő cselekmény.Látták már Önök ennek a civilnek mondott társaságnak valamilyen engedélyét, megbízását? Talán ezeket kellene megnézniük, s utána véleményezni. Úgy járnak, mint Obama, véleményt nyílvánit, csak nem tudta, hogy miről.Az Ő presztizs bukása nagyobb, mint az Önöké, de ki bánja, ha O.V vágni lehet egyet, itt még az ország sem számit.
perfekt
@hetöndöe: 19:30 ra---oszt mommámeg--hol írtam ,én olyat,hogy országokat,foglalt el Amerika.Ne csak nézz ki a fejedből, hanem lássál is.Mindössze annyi--a véleményem--hogy nevezett állam a világ,minden szegletében fegyverrel erőszakot követ el,a szabadság nevében--és most ,én kérdezlek..mondj egy háborújukat amit megnyertek--a 2. világégés után.A világ csendőrei ők, semmi másak!
perfekt
@JAJMÁR: 18:11 re.Olvasom gondolataidat más témákban is---jól látod a világot.Ezen kommented azon részével--,ahol azt írod egyetértek az IM-ok elleni hadjáratával.Nos nem értek vele egyet--ez a nép azon része--akik háborúznak,soha le nem győzhetők.A világ minden táján alvó ügynökökkel rendelkeznek---fanatikusokkal méghozzá (nehogy bajunk legyen belőle)--temérdek pénzzel fegyverrel,,és most már, idegen állam zsoldosaival is ,és,futnak előlük a reguláris erők.Nem győzhet Amerika..Amit a hazai viszonyokról írtál egyetértek--de Obamának ehhez kussa van--ez belügy.
dzurinda
@szandokan: Egy kis empátia néha nem ártana neked, már ne is haragudj. Teljesen ártatlanul letámadták a civileket, de ez szerinted rendben van. Bele kellene gondolni azoknak az embereknek a helyzetébe, akiket ezzel ellehetetlenítettek, és utána egy reálisabb véleményed lenne.
levi
DE legalább híresek vagyunk!!!

Mellesleg nem bírom amerika politikáját, sem a világban betöltött helyét, de amerika akkor is egy vezetőhatalom-sajnos-akármit mondunk is. Hiába szidjuk jogosan, akkor is sokat nyom a latban az amcsi elnök szava-főleg, hogy egy volt elnök is hasonlóan vélekedett.
gyuszka
Obama az egyik ország lemaradt, de én önzetlenül segítek.

Ez egy korábbi verzió:

„ Netanjahu kabinet Izraelben 2011-ben
olyan törvényt fogadott el, amely súlyosan korlátozza az országban működő civil
szervezeteket azáltal, hogy rendkívüli mértékben megnehezíti külföldi
finanszírozásukat.
Az új szabályozásnak egyik fele megtiltja, hogy
idegen országok 20000 sékelnél nagyobb összeggel támogassák az angolszász
terminológia szerint „ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett
entitásokat.
A tilalom vonatkozik nemzetközi szervezetekre
is, például az ENSZ-re. A törvény másik fele pedig gyilkos, 45 %-os adóval sújt
minden izraeli NGO-nak nyújtott külföldi pénzügyi támogatást."

Ez pedig a mai:

Izrael Állam jelenlegi kormánya pedig hírhedt arról, mennyire rühelli a területén működő, tőle független, és persze nekik állandóan kellemetlenséget okozó NGO-kat, az ő insznuációjukra, és lejáratásukra találta ki az NGO Monitort ami a 972 magazin elnevezésével élve, egy GONGO (Government-Operated Non-Governmental Organization - Kormány által működtetett nem-kormányzati szerv).
mandiner.hu/cikk/20140924_toth_csaba_tibor_a_heti_valasz_es_az_izraeli_jobboldal_soros_ellen
dömdödöm
a lótúrót üzent hadat , megemlítette hogy van ilyen tudnak róla oszt ennyi ,hátha visszavesznek a lendületből az érintett kormányok .
F_Viktor
@dömdödöm: "Az új elnöki jegyzék szerint, amit ma fogok közzétenni, a szövetségi hivatalok és ügynökségek gyakrabban, rendszeresebben fognak konzultálni és lépnek partneri kapcsolatba a civil társadalmi csoportokkal. Szembe fognak helyezkedni a külföldi kormányok kísérleteivel, hogy megszabják az általunk nyújtott támogatás jellegét a civil társadalom részére. Szembe fognak helyezkedni a külföldi kormányok azon kísérleteivel is, hogy korlátozzák a békés megmozdulások, a gyülekezés és a szólás szabadságát."
F_Viktor
@perfekt: Írod:
"De nagyon utálom,Amerikát úgy ahogy vannak,s nem az embereket--hanem az ottani politikusok közül azokat, kiknek világuralmi törekvéseik vannak."

Azt gondolod, hogy a mindenkori amerikai elnök gondol egyet, hogy bi'za nekem most világuralmi törekvésem támadt, o'szt kebelezzük má' be azt a csúnya Kuvaitot! De hopppppáá, ott meg vannak valami iraki kemény sereg... Ki kéne zavarni?
Avagy miért vóót nagy sírás-rívás volt Jugoszlávia szerte, hogy hol maradnak oly sokáig Amerika serege?

Esetleg hallottál már olyan világszervezetről, hogy ENSZ?
F_Viktor
@tivoli: Fél Európától már megkapta az Orbán rezsim a bírálatot, nem volt meglepetés, hogy a USA is elmarasztalta Magyarországot. Ami furcsa volt, a bírálók személye. Ilyen piti kis országot nem szokott maga az elnök ledorongolni. Ez betudható a NATO-csúcsnak, ott már megtörtént Orbán seggbe billentése, Obama az EU-nak üzent.
kkalman
A hadüzenet következménye?
A Szijjártó, Kósa, Rogán trió visszaszól, és marad minden ahogy volt. Illetve nem egészen, mert még jobban rászállnak a civil mozgalmakra, teljesen ellehetetlenítve a működésüket.
szandokan
@dzurinda: Obama ne szóljon bele Magyarország szuverenitásába. Mi sem szólunk bele az övékébe.
F_Viktor
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Desischado
@tivoli: Elnézést, véletlenül nyomtam gombot!
@szandokan: Mivel a Norvégok és mások adnak pénzt az országnak, talán érthető, hogy nem nézik jó szemmel, hogy vegzálnak ezért civil szervezeteket, akik furcsa módon nem akarják hagyni, hogy orbán kormánya kezelje a pénzeket, mert orbánékról köztudott, hogy milyen enyves kézzel rendelkeznek. És engem is érdekelne, kiket kellene szerinted kordában tartani? Amúgy meg F Viktornak igaza van, az Elnök úr intése elsősorban az EU-nak szólt, amivel én teljesen egyetértek! Amúgy meg a megszorításokhoz mit szólsz? Remélem, nektek is lesz részetek benne, talán akkor felébrednétek egypáran az orbán imádásból!
Yoda69
@szandokan: Te szerencsetlen. Az USA a vilag vezeto gazdasagi hatalma es demokraciaja. Egyben A NATO elsodleges hadereje. Annak a katonai szovetsegnek aminek mi is tagja vagyunk...meg. Joga van beleszolni, es igenis en el is varom tole hogy kontrolalja ezeket az orszagokjat, koztuk Magyarorszagot is.
En kemeny gazdasagi es politikai lepesekre szamitok, amir eszreteritik a csuti tahot.
perfekt
@F_Viktor: jó reggelt:A nappal bölcsebb az éjszakánál--ezért ajánlom írj nappal--ámbátor nálad a hülyeség folyamatosan jelen van.A másik dolog: szófűzéseid ,némi alkohol mámorról tudósítanak.Gyöngyszemeid:"hoppá ott meg vannak valami kemény iraki sereg-------hogy hol maradnak oly sokáig Amerika serege.:-))De ez nem baj, mert,könnyedén megfejtettem,mit is gagyogsz.Sokkal inkább az--hogy sűrű erdőn át, keresztben tartott,létrával akarsz a tisztásra kijutni.Az ENSZ--ről egy mondatot.Korosabb emberek szóvicceként hallottam." Tudod mi a legnemesebb szervünk? A fenekünk,mert gömbölyű mint a Szputnyik,kétfelé van osztva,mint Németország(anno) gyakorta ülésezik mint az ENSZ,és mindég sz@r a vége"!
perfekt
@Yoda69: Szia. Méltatod az USA-t Valós,,amit írsz--de ezekkel a tulajdonságokkal,erényekkel,ők visszaélnek.Vindikálják maguknak a jogot arra,hogy bárhol a világban,bármely országgal szemben,ha úri kedvük úgy tartja,fegyverekkel adjanak nyomatékot okkal,s ok nélkül is, ahogyan ők akarják. .Most pedig arra vetemedett ez a barack,hogy nyíltan a világ előtt,belügyekbe avatkozik belé,mintha joga lenne hozzá!!! Egyszerűen nincs--mint a földesuraknak annak idején az " Első éjszakához való jog " volt.Te kemény szankciókat kérsz--mondd-kérlek,és ki fizeti majd a "révészt"? Te --és én, azok az emberek, akik tisztességesen élnek, és.dolgoznak--mert ebben az országban nem csak csalók élnek--ugye??Akikre vonatkozhatna tesznek rá--és ez sem az öröm hangja!
Yoda69
@perfekt: Amikor civil szervezeteket vekzalnak allami karhatalmak, az nem belugy tovabba.
orban meg kell ertenie demokraciaban ilyen nincs, ha meg nem demokraciat akar, akkor mi a fenet keres az orszag elen, ugyanis ilyesmirol szo sem volt mielott megvalasztottak volna. Becsapta a valasztokat 2010-ben, 2014-ben pedig elcsalta a valasztast, igy tudott ujra 2/3-ot szerezni.
Termeszetesen az adofizetok fizetik a reveszt, addig amig az orban rezsimet el nem zavarjuk. Utana johet az elszamoltatas es 5 ev buneit szamoken kerni rajtuk. Szerinted milyen pnzbol lett tobbszoros millardos a csuti gazszerelo? Vagy emlithetnek rogan es szargyarto szazmillios ingatlanjait is. Lehet hogy neked ezek elfogadhatok, azonban nekem nem. Es mivel Magyarorszagon megszunt a demokracia, mar csak az USA-ban es az EU-ban bizhatunk hogy tesznek valamit a rend helyreallitasaert.
m.macskosz
@spu00: tegnap, 21:27 A norvég alap adja a pénzt, norvég emberek norvég adójának felhasználásával. A norvégoknak van joguk hozzá, hogy megnézzék, mire adják, és az ő joguk eldönteni, hogy az érintettek arra használják és úgy-e, ahogy azt ők előírták nekik!
Ha én Pistikének kiflire adok pénzt és ő csokit vesz rajta, az én jogom ezt ellenőrizni,
(esetleg a jövőben ezt az akciót leállítani), de a tanító néninek is jogában áll ezt észrevenni
és a dolgot a tudomásomra hozni!
m.macskosz
@perfekt: ma, 06:05
Ndem kééééééééééééééééééééne!
F.Viktor nagyon is normális hozzászóló szerintem,
ne rontsd el az eddigi pozitív véleményemet magadról!
Kamcsatka
@levi: Milyen jó lenne egy kevésbé híres országban élni, mint mondjuk Svájc. Még focizni is megtanultak.
Toby
Ne színezzük !

Amit a főgengszter nem tud az ellenőrzése alatt tartani, befolyásolni, attól tart, attól fél, mert veszélyt jelenthet a hatalmára, arra megfelelő válasz a NAV !
Mi a helyzet a cukorbárókkal és az ismert számlagyárakkal ? Csak nem ebolások, hogy elkerüli őket minden hatóság ?
human
Orbán megmondta, hogy az orosz és a kínai példát követendőnek tartja. Ehhez le kell építeni a demokráciát. Így eltávolodunk a nyugati civilizációtól és ha ezt a nyugat hagyja, akkor az oroszok karjaiban találjuk magunkat. Vonatkoztassunk el az EU-tól, USA-tól. Ha nincs aki anyagilag is támogassa (a kormány nyilván ezt nem teszi) a demokratikus értékek, a személyiségi jogok védelmét, akkor csak viszlát Európa üdvözöllek Ázsia.
Amire Orbán nem gondol, hogy a nagy nehezen kiépített fideszes maffia az orosz maffiához képes kispiskóta és egy év alatt átveszik a gazdasági hatalmat, miután Orbán elengedi az EU-t és lefekszik Putyinnak.
perfekt
@Yoda69: 6:36 ra.Kinyitott kaput döngetünk:)--mert itt élek ,én is--és érzékelem ezt a hatalmi vákuumot amit beszív a politika,jelesül a regnáló hatalom.Az állam--s nem az én találmányom," Erőszak szervezet,a győző kisebbség uralma, a legyőzött többség felett"Ez látható most is.De ez belügy!A nemzet polgárainak van ,csak kompetenciája ezt megváltoztatni,a módjait ismered Te is.A megszűnt--demokráciáról pedig,csak annyit,mint sok másról,mikor volt nálunk--tudsz rá mondani példát rá??
JAJMÁR
@perfekt: 21:48 Akkor talán már látod, ki akar világuralomra törni. (IÁ) Nagyon szomorú lenne, ha nem lehetne megállítani őket, de én azért bízom benne, hogy igen. Az a sajnos, hogy csak rendkívül drasztikus eszközökkel, mert nem hagynak más választást, de egyértelműen szükség van az USA, Obama közreműködésére.

A mi ügyünk, a civil ügy pedig belügy? Nekünk ugyan milyen választásunk marad, ha így megy tovább itt belül?
Mondj egy civil szervezetet, amelyik talpon maradt, és képes az éppen hatalmon lévő kormánytól függetlenül, a - ami itt azt jelenti, hogy nem a kormány adja neki a működésre a pénzt, hiszen ezzel ki is fogja a szelet a vitorlából - az esetleges kritizálható intézkedéseket megkérdezni, szóvá tenni?
Ott tartunk, hogy ebben az országban bármit meg lehet tenni egyeseknek, pénz nem számít. Az a "bűnös", aki kérdez.
Nem látom, hogy belügyileg ezt értenék. Obama érti. Nem örülök, hogy így van, de csak azért, mert magyar vagyok, még h@lye nem!
perfekt
@m.macskosz: szia.Nem szívesen veszíteném el,senkitől sem az irántam érzett szimpátiáját,de vannak esetek,mikor ez nem képezheti megalkuvás tárgyát.Engem megszólított--és nem írt semmi érdemlegeset,azt is minek.Az írásait nézve--én nem osztom nézetedet--,de azért ugye nincs harag közöttünk.))
perfekt
@JAJMÁR: Sajnos--ezek az erők--amik ellen az USA kereszteshadjáratot visel---akarva akaratlanul is jelentős emberanyaggal rendelkeznek--és mellé minden eszközzel,amikkel,hatásosan háborúzhatnak.Obama is tudja ezt! A cél,szentesíti az eszközt,,le kell időnként cserélni az elavult haditechnikáját--amely a fegyverlobbisták--igénye,és nemzetgazdaságuk stabilitásának is jót tesz.Tegnapi hír:Obama bevetette az új(9) évig tesztelt repülőit,de igy is ,évekig elhúzódó háborút prognosztizál.???A mi belső helyzetünk,pontosan olyan ahogy írod--megváltoztatása belügy.
levi
@gyuszka: Na ja én is furcsáltam, hogy Izrael nincs rajta, de nincs ezen semmi meglepő. Mikor izrael palesztin iskolát bombázott, amerika szépen félrenézett.
JAJMÁR
@perfekt: 09:34 Kedves Perfekt, éppen az a baj, hogy a megváltoztatásához minden feltételt elvettek itthon, a civil szféra volt az uccsó !
Ez a "belügy" "szlogen" felülről jön, és nem is véletlen. Látom kioltja ezt a "fényt" is, ezt mantrázzák sokan, még Te is. No meg hatott a 40 rendőr - mintha valami "keresztapát" fogtak volna, de ugye tudjuk, hogy nem .
Nyilván senki nem fog idejönni, hiszen nálunk béke van, és a mi problémánk össze nem mérhető - még a felsorolt országokéval sem - mégis, a világ nagyhatalmainak véleménye meghatározó. Ez akár tetszik egyeseknek, akár nem.
Ráadásul mi egy csoport tagjai vagyunk az Eu-val, és egy csoport tagjai vagyunk az USA-val. Így nézve egyáltalán nem beleavatkozás, hiszen az alap, amiért mi ezekkel egy csoportban vagyunk, a demokrácia ! Nem gondolod?

Nevetséges, hogy mindig másokat vádolunk, másokat kritizálunk, de még arra sem vagyunk képesek, hogy a saját sorsunkat reálisan lássuk!
Toby
@spu00: " Úgy járnak, mint Obama, véleményt nyílvánit, csak nem tudta, hogy miről."

A nagy fidesznyik elfogult hályog ezért engedtesse láttatni a tényeket is ! A jenki elnök a nap minden órájában pontos ismeretekkel rendelkezik a magyar helyzetről, nagykövetségén keresztül, egy olyan ország elnöke, amely ismeri és gyakorolja a valódi demokráciát, megéli azt minden előnyével és hátrányával együtt ! Amennyiben kizárólag csak a jenki elnök kritizálná a magyar kormányt, akkor akár legyinteni is lehetne, azonban azok az országok is kirikákat fogalmaznak meg az orbánizmussal szemben, amelyekkel együtt egy karámban vagyunk és láss csodát: - ezek az országok ugyancsak ismerik és megélik a demokrácia minden elemét ! Nem furcsa ?

Az a tény, hogy a Cöf kézzel foghatóan hazudott támogatottságát illetően, továbbá hogy a mai napig nem átlátható a pénzügyi helyezete, mert "magánszemélyek támogatására épül" elégg aggályt jelent létezésével és megmozdulásaival kapcsolatban !
Ugyancsak ellenőrizhetetlen azoknak a szervezeteknek a pénzügyi helyezete is, amelyek támogatására hivatkozk a Cöf, számos esetben egyetlen egy sem található a neten, holott ez a "szokás" többnyire a nemzetbiztonsági szolgálatoknál bevett gyakorlat !
Tessék tanulmányozni az atlatszo.hu Cöffel összefüggő kimutatásait ! Vagy végleg megoperáltatni az elfogultságot okozó fidesznyik-hályogot !
tivoli
@levi: tegnap, 23:20
Főleg sokat nyom a latba a véleménye, ha hátulról lökdösik, hogy szólalj már meg és ezt és ezt mondd! Nem furcsa, hogy mindjárt két "nagy ember" is egyszerre csippentette fel a témát?
tivoli
@F_Viktor: ma, 00:57
Oszt mi köze az eu-hoz?
Talán csak nem mondták neki az amerikai européerek, hogy ezt már szóvá kell tenni, ez már tűrhetetlen ami ott megy? Szólalj meg végre Obama öcsém, hátha rád hallgatnak! Majd még rávesszük Clintont is, hátha ettől összeszarják magukat az illiberálisok.
F_Viktor
@perfekt: Írod:
"A másik dolog: szófűzéseid ,némi alkohol mámorról tudósítanak.Gyöngyszemeid:"hoppá ott meg vannak valami kemény iraki sereg-------hogy hol maradnak oly sokáig Amerika serege.:-))De ez nem baj, mert,könnyedén megfejtettem,mit is gagyogsz."

1) Megnyugtatlak, a leendő nemzeti italboltok tulajdonosait, azaz a fityeszes haverjaid tőlem nem sok bevételhez jutnak, ez többek között a te reszortod lesz. Egy dolog vigasztaljon, agysejtjeid száma nem lehet negatív, még akkor sem, ha jelenleg is erősen konvergál a zéróhoz.

2) Most sem sikerült semmit "megfejtened", fogalmad sincs mire utaltam!
A tények:
- Az iraki hadsereg 1990 augusztus 2-án, hajnalban rohanta le a szomszédos Kuvaitot.
- A 16 000 fős kuvaiti hadsereg ellenállást alig tanúsított, egy nap alatt gyakorlatilag iraki ellenőrzés alatt állt Kuvait.
- Az ENSZ Biztonsági Tanácsa már az első nap elítélte a támadást, s Irak elleni gazdasági és katonai szankciók bevezetéséről hozott határozatot.
- A USA 1991. január 16-án légi offenzívát indít.
- 1991 február 24-én a szárazföldi hadművelet is megindult.
- 1991 február 27-én George Bush bejelentette Kuvait felszabadítását!

Ha valamit is megértettél volna, akkor azt magyaráznád, hogy a "világuralomra törő" USA miért halogatta a támadást 5,5 hónapon keresztül? Mert a legtöbb kritikát éppen ezért kapta, hogy miért tűrte majd fél évig Kuvait kifosztását, a kuvaiti nép nyomorgatását?

Hasonló példát lehetne hozni a Balkán háborúval kapcsolatban is, de neked egyszerűbb a jobber mantrát nyomni, mint gondolkodni! De az is lehet, hogy képességeidből ennyire telik...
perfekt
@JAJMÁR: 9:56 ra:Nincs mantra kedves,hidd el--én nem a politika mocskában szocializálódtam--soha nem voltam,hűséges csatlósa,senkinek sem,de véleményem volt--mindenkor-mindenről--amik közel álltak érdeklődésemhez,és értettem is azt.Le merem írni--mert--vállalhatónak érzem.mert nem pártparancsok mozgatják mondanivalómat.Neked is leírtam--egyetértek érzékelt panaszaiddal,de mégis,mintha,nem értetted volna mit--válaszoltam.Ez a csoport terápia sem úgy működik ahogyan írod!Attól hogy azonos az egyenruha,attól mások akik viselik--és nemzetközi egyesült Európa sem létezik még..nem is lesz,úgy egyesült demokrácia sem létezik. Elvont Pl.A gyermeked,nem úgy készíti már a töltött káposztát--mint Te?Nem ízlik neked--mit csinálsz--kiönteted vele--megszidod--netán felháborodással elmondod barátnőidnek--barátaidnak.Úgy gondolom elmondod észrevételedet ,és még tanácsot is adsz neki:Mint minden példa kicsit ez is sántít--de hasonlatként még értelmezhető.Segíthet Amerika--de saját életterünket csak mi változtathatjuk meg,nem várhatjuk-el szövetségeseinktől--hogy netalán tán erőszakkal,kormányt döntsenek.Saját sorsunkat látjuk--a külső nyomás gyakorlásával egyetértek--módszerével hangvételével nem.
F_Viktor
@perfekt: Írod:
"Most pedig arra vetemedett ez a barack,hogy nyíltan a világ előtt,belügyekbe avatkozik belé,mintha joga lenne hozzá!!!"

Lefordítom, hogy neked is érthető legyen:
Tehát, ha te átmész a szomszédodhoz, elveszed bankkártyáját, kivered belőle PIN kódját, mert úgy érzed, hogy megdolgozott fizetéséből számodra bosszantó eszközöket vásárol, mint pl. hangos fűnyírót, akkor te a törvények szerint jársz el? Ez a kettőtök ügye, ebbe senki nem szólhat bele, s jogodban van elzavarni a kiérkező rendőröket?
perfekt
@F_Viktor: Nálad koma nem érvényes a mondás--hogy a nappal bölcsebb az éjszakánál--neked most is sötét van.---a víztoronyban!Én szót sem ejtettem Kuwaitról Irakról ,Bush-ról a Balkánról.Javaslom menj ki a Vérmezőre,állj egy hordóra és ott aztán mindent bele.Nekem pedig.ne küld a fideszes-és jobber mantrádat--mert kevésbé vagyok,emberük mint te a ballibnek.Az értelemről annyit,olyan vagy Ferkó mint a rosszul tanuló diák ki nem tud semmit,és abból kérdezik.@m.macskosz: remélem elolvassa a 10:32 es rémdrámádat:-))
perfekt
@F_Viktor: Ma 10:50 re:-))) Számodra nincs alternatíva--csak az erőszak--mutatja példád,hangulatos előadása--jobb mint a Sas kabaré.:)
JAJMÁR
@perfekt: Olvass újra, hol írtam én olyat, hogy elvárom, hogy mások idejöjjenek és erőszakkal kormányt döntsenek? Miket olvasol? Nem értettél meg !!! Nem hogy nem várom el, de remélem, hogy soha nem fog megtörténni ! NEM VAGYOK HÍVE AZ ERŐSZAKNAK!
Itt, országon belül sem. Sem az önkénynek.
Éppen azt írtam, hogy NEM FOGNAK IDEJÖNNI ! Miért jönnének? Ettől félsz talán? Ettől nem kell tartanod. Attól már inkább, hogy a befektetők messzire kerülik az országot.

A Világ töltött káposztáját nem Te készíted! Obama beszédének minden szavára figyelnek és komolyan veszik.
A Szijjártó meg a Kósa mondandójára, akárhány házat vesznek is, kevesen figyelnek.
Csak itt, nekünk, a mi ételeinket sózzák el.

Azt hiszem, kibeszéltük a témát !
levi
@tivoli: Te nem tudom kik "azok" akik hátulról lökdösték-talán te többetsz tudsz. De a lényeg, hogy nem mondott hülyeséget.
m.macskosz
@perfekt: ma, 10:51 olvastam, és semmi kivetnivalót nem találtam benne, mivel kvázi
lealkoholistáztad, csak megvédte magát. Az eszmefuttatásával pedig, -ami az USA közel-keleti
beavatkozását illeti-, egyet kell, hogy értsek.
perfekt
@JAJMÁR: Nem kell ,újra olvasnom fejből tom mit írtam.Nem adtam nevedet azokhoz, mit kifogásolsz---még áttételesen sem tettelek szerzőjévé.Csak szóltam hozzád---hogy az lehetetlen--, én hogy látom ---nem azt,hogy Te ezt akarnád:))Nekem nincs félni valóm,soha olyat nem tettem --mit nagyon bánnom--esetleg szégyellnem kellene--talán annyit-- jobban kellett volna szeretnem Édesanyámat,de erre méltatlanul korai eltávozása után ébredtem rá.Kicsit elmentem a témától-de ennyit még lehet.Abban a hitemben sem szerettem volna megerősítésedet elnyernem--hogy én főzöm,a világ töltött káposztáját--pedig néha azt hiszem.Az is igaz--viszont ,hogy nemcsak sós már a szánk íze-hanem keserű is.Egyetértek az uccsó mondatoddal.
perfekt
@m.macskosz: 01:44 es kommentjét is olvasd,bár azt nem nekem írta.Az ominózus re-kommentje pegig abszolute nem passzolt az én ,kommentemhez--tegező viszonyban nincs a kettő egymással.Hogy aztán amit írt-Kuwaitról--az teljesen irreleváns az én hozzászólásom tartalmát nézve!Erre hívtam fel becses figyelmét.nevezettnek,nem elvéve írásainak tetszési indexét bárkitől is.
Yoda69
@perfekt: ma, 09:02
@JAJMÁR megvalaszolta helyettem reszben, ezert kiegeszitem.
Ami itt folyik ez mar NEM belugy. orban a keleti nyitas politikajaval nem csak Magyarorszag demokraciajat tette tonkre, de veszelyezteti az EU egyszeget, es a NATO kontroljat a demokracia felett. A taho azzal hogy leszopta putyint utat nyitott a a demokratikus orszagok egyesegenek meggyengitisere, es az az amit nem fog tetlenul nezni az USA. Ez meg rosszabb mint mondjuk Egyiptom esete, mert ok "koron kivul vannak". Magyarorszag egyenlore meg tagja a NATO-nak es az Unionak. Azonban ezzel hogy civileket tamad orosz modra orban kivul helyezte magat a koron. El kell donteni hova akarunk tartozni, mint tettek ezt a skotok is. Ez a magyar nep tortenelmi felelossege.
orbannal az EU-n es a NATO-n kivul - a nyugati vilag ellensegekent,
vagy
orban nelkul az EU-ban es NATO-ban
Ez most itt a tet, ezt kellene vegre belatni, mert sokaig mar nem lehet ezt a pavatancot jarni, amit a zsirdiszno folytat.
tivoli
@levi: 11:13
Talán azok akik misis Clintont is:
"Clinton 2011-3 : Aszad napjai meg vannak számlálva
Clinton 2011-7 : Itt az ideje, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-1 : Eljött Aszad távozásának napja
Clinton 2012-6 : Az egész világ összefogott, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-10 : Az Egyesült Államok türelmetlen, itt az ideje, hogy Aszad távozzon
Clinton 2012-11-10 : Clinton átadja a miniszteri tálcáját annak a személynek akit Obama választ ki... Aszad elnök pedig büszke lehet, akár a Qasioon nevű hegy."
perfekt
@Yoda69: Első komment--amiben,érthetővé válhat Obama haragja.Igen eredményes,megközelítése a valóságnak.Ez veszélyes játék--és benne--buktatók is vannak.Nem lesz itt Orosz világ többé--ám ez a keleti nyitás--érdekeket,és biztonsági kockázatokat is tartogathat--de hidd el Obamát--az ,hogy itt emberek többsége milyen katyvaszban van az őt nem érdekli. Véleményem--Orbán--nem tölti ki a négy évét--nem vagyok jós,akkor lesz itt kutya világ,ha az így lesz--mert ez a gyors ütemű pénzszerzés,erre a jelenségre fókuszál.
Yoda69
@perfekt: Legyen igazad mindkettoben:
1/ "Nem lesz itt Orosz világ többé"
2/ "Orbán--nem tölti ki a négy évét"
Bar en nem vagyok ennyire optimista.
1/ Orosz vilag mar van, kezukben van a vilag masodik atomarzenalja. Ha csak magumat semmisitik meg vele, mar az is nagy csapas a vilagnak, hatha meg masokat. Amig putyin a diktator addig nincs megallas. O mar korabban nyilatkozta, hogy a regi Szovjetunio visszaallitasa a nagy alma.
2/ orban egy esetben nem tolteni ki a 4 evet, es az azt koveto evtizedeket, ha gazdasagilag osszeomlana az orszag. Minden mas esetben ellavirozgat, mert a populizmusra sok vevo van, es sokan meggazdagszanak orban hatan. Az hogy az orszag lakossaganak 9/10 veszit az pedig oket nem erdekli.
JAJMÁR
@Yoda69: 11:32 Köszönöm Yoda :) először leírtam én is, - de Te sokkal szemléletesebben :) - viszont így túl hosszú volt a komment, és kitöröltem ezt a részt, naivan arra gondolva, hogy ezt mindenki tudja. Hát, tévedtem :)
szandokan
@Yoda69: Te szerencsétlen! Obama ne szóljon bele abba, hogy az itteni pénzeket hogyan osztják el. Te se szólj bele, mert nem itt élsz. Érted?
szandokan
@F_Viktor: Kell neked itt parasztkodnod folyton? Azért jöttél vissza ennyi idő után, mert rád unt az asszony? Arról nem én tehetek.
szandokan
@Desischado: Teszek a megszorításokra, ahogy tettem rá Bokros idején is. Ha szükség van rá, akkor szükség van rá. Egyébként az állami apparátus csökkentése a cél, kisebb államot akarnak csinálni, ami nem feltétlenül jó, mert attól nem fog jobban pörögni a gazdaság. Megnyugodhatsz, nem a nyugdíjakat fogják csökkenteni, meg a bankbetéteket államosítani (habár ez nem érintene mindenkit...).
szandokan
@perfekt: Pedig a Sas kabaré is megérne egy misét...:-)
szandokan
@m.macskosz: Persze, F.Viktor nagyon értelmes hozzászóló a maga kis okoskodásaival. Olyan ő, mint egy Pilóta...:-))
Yoda69
@szandokan: Nezd joember. Az hogy te egy idiotat tamogatsz a szavazatoddal a te dolgod, a te felelosseged.
Az pedig hogy en mibe szolok bele az pedig az enyem. Erted? Az hogy nem otthon dolgozom, az nem jelenti azt hogy nem kotodok Magyarorszag. Talan jobban is mint, aki szinten az USA-ban meg nyugat Euban uzletelsz. Talan te meg adot sem fizetsz odahaza, ugyhogy akkor jobb ha egy szot sem szolsz.
Ha az orban-kurmany beleszol hogy a civilek hogyan koltik el a norvegok penzet, akkor egyertelmu hogy Obama is beleszol hogy orban cseszteti a civileket, ami csak diktaturaban szokas.
Szoval fogd vissza hangerot, es higgadj le mielott infartust kapsz. Aztan hianyolahatunk innen a propirol :)
m.macskosz
@szandokan: Az, hogy kinek ki rokonszenves, szubjektív. De ha valamelyik
hozzászólása nem tetszik, nem lájkolom, oszt'jónapot!
Van, aki nem szimpatikus, de valamelyik hsz.-a tetszik, az kap egy lájkot.
Nálam ez általában így működik.
szandokan
@Yoda69: Mi itthon fizetjük az adót, emiatt ne aggódj. Mondjuk igazad van, szóljon csak bele Obama, hiszen ha nem teszi, még a végén kevesebb pénz jut a Norvég alapból felesleges dolgok támogatására. Mindig azon gondolkozom, hogy mi is az a civil alap? Mennyiben jó ez az országnak, az embereknek? Obama előbb tegyen rendet iszlám vonalon, és utána jöhet a többi.
szandokan
@m.macskosz: Persze, értem én. Aki szidja Orbánt, az rokonszenves, aki nem szidja, az nem rokonszenves. Magyar honban így működik ez...
m.macskosz
@szandokan: Bizony, emberi tulajdonság, hogy ritkán rokonszenves az, aki isteníti az általa utált rendszert és annak szekértolóit! Én azonban igyekszem nem elvtelenül kezelni ezt.
Ha kihoznak a béketűrésből, akkor persze nem tudok tárgyilagos lenni. El nem tudom egyelőre képzelni, hogy Orbán, Lázár, Kósa, Rogán...olyasmit tudna mondani, amit így virtuálisan lájkolni tudnék. Persze, ha látnám a jószándékot, azért igyekeznék... :)
Yoda69
@szandokan: Gondolom tudod mit takar a fogalom: multi tasking. Nos Obamanak nem kell sorban rendezni a problemakat ha tudja egyszerre is. Az iszlam allam eltorlese folyamatban van. Nem ecceru mert egy olyan terrorszerveztrol van szo, amely szervesen beszotte magat egy orszagba. De sikerulni fog, e miatt ne aggodj.
Am a mi szamunkra fontosabb, hogy mint mond Obama Mo.rol. En nagyon pozitivnak tartom a meglatasat, teljesen tisztan es jol atlatja mi folyik az orszagban. Igaz mi demokratak, mar 5 eve mondjuk ezt, sot en mar az elso orban kurmany amokfutasa utan is mondtam orban a legrosszabb amit Magyarhon kaphat. De jobb keson, mint soha.
En azt varom el az USA-tol es az EU-tol hogy szankcionaljak ezt a balfeket, meg akkor is ha fajdalmas lesz az orszag szamara. Itt az ido megbuktatni qrbant, mielott nagyobb karokat okoz az EU es a NATO biztonsaganak.
szandokan
@m.macskosz: Majd most lesz kisebb állam (ami nem feltétlenül jó), a devizások pénzt kapnak vissza (megint nem igazán jó), a vállalkozások kapják a 60 % - át az EU - s pénzeknek (nagyon jó), megint nő a pedagógusok bére (szuper!!), lesz ismét rezsicsökkentés (kétséges), és szombaton lesz ingyenes egészségügyi szűrőprogram Orosházán, a gyerekeknek játszóházzal...:-)) (Hawaiiii!!)
m.macskosz
@szandokan: Ironizálsz, helyes.
Attól még a tény tény marad: a kormány egyre kevésbé viseli a kritikát.
szandokan
@m.macskosz: Ez kétségtelen, én sem viselem könnyen, és sosem hagyom magam, bárhol is vagyok, és bármiről is van szó, de a legjobban az bosszant, amikor a saját szakmámban próbál valaki okosabb lenni. Mondjuk nem is szokott sikerülni végül...:-))
szandokan
@Yoda69: Akkor buktassátok meg, de utána ne csodálkozzatok, ha szarabb világ jön rátok. Utána senki ne mondja majd azt egy új kormány létrejöttén, hogy de én nem erre szavaztam!!
m.macskosz
@szandokan: Nos, ugyanezt a jelenlegi kormány nem mondhatja el magáról..:(
JAJMÁR
@szandokan: 12:23 Obama nem abba szól bele, hogy az itteni pénzeket hogyan osztják el! (Hol mondott ilyet, minden zagyvaságot, összehordasz.) Éppen ellenkezőleg:
Egy "Civil" szektor, amelyik külföldi pénzből működik, de pályáztatási rendszere megfelel a törvényi előírásoknak, pénzelosztásába, éppen hogy még a helyi hatalom sem szólhat bele, hát ez itten a fő probléma !Érti?
Civil = nem gyakorolhat rá hatást a kormány, nem befolyásolhatja a döntéseit!
Persze, a törvényeket mindenkinek, értsd: MINDENKINEK ! be kell tartania.
(Ennek betartása érdekében pedig ott vannak a bűnüldöző szervek, amelyekre demokráciában szintén nem gyakorol hatást a kormány)
perfekt
@Yoda69: 12:12 re.Az Oroszok,igyekeznek az USA,fegyverkezését követni--és még az is lehet,hogy védekező pozícióban.Talán vannak józanul gondolkodók--minden atom nagyhatalomnál,akik tisztában vannak azzal,hogy egy ilyen háborúnak,nem lehet győztese.második gondolat:Külső erők által pénzelt gazdasági embargót nyíltan nem mer Obama sem felvállalni---A belső ellenzéke pedig oly gyenge mint csőtésztában a huzat.Tehát marad a két erő egyesítése--és sikere esetén létrejön,-létre jöhet. egy ki tudja milyen világ országunkban--de hogy az sem lesz demokratikus,azt most borítékolom Neked.
Vizual
Bizony olvasgatva benneteket, az jut eszembe, hogy semmi nem jó nektek. Most már amerika sem. Tudjátok 1919-ben megúsztuk, hogy a Versailesben több országrészt elvegyenek tőlünk. De ugye tudjuk, hogy a románok a II. vh. alatt Erdélyt megtartották és Versaillesben Budapestet követelték. lesz harmadik megoldás is számunkra ? Gondolkozzatok már, hová vezethet ez az egész. Ujból osztják a világot. Neked meg utlevél fog kelleni, hogy elmenjél saját országodban kirándulni. "saját ?"
szandokan
@JAJMÁR: Köszi a felvilágosítást. Felőlem nyugodtan civilkedhet bárki, biztosan sok hasznom lesz belőle...:-)
szandokan
@Yoda69: Ha viccelnék, azt mondanám: Mi a különbség egy fa és egy bicikli között?
F_Viktor
@perfekt: Nagy problémáid vannak, a gondolkodás nem a te műfajod, mert:

Nem érted, mire írtam az iraki/kuvaiti példát!
Tessék, újra, másodszor idézek tőled:
"De nagyon utálom,Amerikát úgy ahogy vannak,s nem az embereket--hanem az ottani politikusok közül azokat, kiknek világuralmi törekvéseik vannak."

Tehát ez sem igaz (idézet újra tőled):
"könnyedén megfejtettem,mit is gagyogsz"

F@szt sem értettél meg, mert ahhoz gondolkodnod is kellene! Idézet tőlem:
"Ha valamit is megértettél volna, akkor azt magyaráznád, hogy a "világuralomra törő" USA miért halogatta a támadást 5,5 hónapon keresztül? Mert a legtöbb kritikát éppen ezért kapta, hogy miért tűrte majd fél évig Kuvait kifosztását, a kuvaiti nép nyomorgatását?"
A válaszok valamilyen oknál fogva elmaradnak tőled! Csak a mellébeszélés megy?

A civilszervezeteket ért atrocitásos példámból már valamit kapisgáltál, ezt írod:
"Számodra nincs alternatíva--csak az erőszak--mutatja példád"
Jól érzékeled az Orbán rezsim magatartását, s azt is, hogy jogosan bírálja fél Európa, s az USA elnöke a magyar kormányt.
perfekt
@F_Viktor: "A könyv elégetése nem válasz a könyvre" Én nem minősítem elmeállapotodat,de annyi világosan látható,hogy sem a nemzetek társadalmi berendezkedéséről,viselkedési formáiról--sem pedig a nemzetközi katonapolitikai megnyilvánulásokról fogalmad nincs.És mint laikus kevered is őket.A gondolkodás,nem műfaj--te az élet dolgairól oly keveset tudhatsz, amennyit ,én felejtettem-eddig.Nem sok az, de ha jól beosztod nem írsz,majd idétlenségeket.Ezért ,e témában sem kívánom tőled olvasni azokat a továbbiakban.
F_Viktor
@perfekt: A francia klasszikus idézete sem ment meg, hogy állításaidat ne kelljen megindokolnod.
Halkan megjegyzem, hogy a toll onnan ismerhető fel első körben, hogy mantráz, miközben fogalma nincs miről beszél.

Te nem, hogy nem tudod második napja megmagyarázni "De nagyon utálom,Amerikát úgy ahogy vannak,s nem az embereket--hanem az ottani politikusok közül azokat, kiknek világuralmi törekvéseik vannak." mondatodat, de a rá kapott választ sem érted meg.

Sőt, dobálod fel a magas labdákat, mert ezek után az illendőség kedvéért ezt a mondatodat is el kellene látnod holmi magyarázattal, mert így csak egy böffenésnek hat:
"... világosan látható,hogy sem a nemzetek társadalmi berendezkedéséről,viselkedési formáiról--sem pedig a nemzetközi katonapolitikai megnyilvánulásokról fogalmad nincs."
dzurinda
@szandokan: "Obama ne szóljon bele Magyarország szuverenitásába. Mi sem szólunk bele az övékébe."

Korábban azt írtad, hogy az iszlámmal foglalkozzon. Az nem beleszólás egy másik ország ügyeibe? Szerintem mind a kettő jogtiprás, csak a mértéke nagyon különböző, és Obama jól teszi, ha mindkettő ellen legalább a szavát felemeli.
dzurinda
@szandokan: "Mondjuk igazad van, szóljon csak bele Obama, hiszen ha nem teszi, még a végén kevesebb pénz jut a Norvég alapból felesleges dolgok támogatására."

A Norvég Alap pénze az bizony a norvégok pénze, arra költik, amire csak szeretnék, és a kormány ne telepedjen rá erre, mert nem az övé. Egyébként te szoktad mondani mindig, hogy senki ne irigykedjen, ne gyűlölködjön, de amit most csinálsz, az pont ugyanez. Szerinted nem jó dolog, ha ingyen pénzt kapnak emberek itthon?
Desischado
@szandokan: Te tehetsz rá, mert neked van pénzed. Aqmúgy meg kissebb állam? Hátha a sok herét csókost elzavarnák, mindjárt kissebb lenne az állam apparátus. Vagy kissebb állam, és kicsinálni a szegényt, segélyest, munkanélkülit, kisnyugdíjast, rokkantat? Mert orbán viktátorovics ezen ügyködik, ahogy tapasztalom.
szandokan
@dzurinda: Félreértettél, én soha nem szoktam irigykedni. Én csak azt mondom, meg kell vizsgálni, hogy értelmes célokra jön e az a pénz. Ha igen, akkor oké.
dzurinda
@szandokan: De ha nem a mi pénzünk, akkor mégis miért vizsgáljuk? Örüljünk neki, hogy a norvégok hozzánk vágnak pénzt, azt a pénzt elköltik, így az bekerül a gazdaságba.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Én csak azt mondom, meg kell vizsgálni, hogy értelmes célokra jön e az a pénz"

Szégyellheted magad, mert ebből a mondatodból kiderül, hogy halvány fogalmad nincs a Norvég-, illetve Svájci Alap mibenlétéről! Közben a kormányt (lézer Jankót) mantrázva próbálod az észt osztani!

Megnyugtatlak, ellenőrzik, hogy mire költik el a pénzt, minden egyes nyertes pályázatot megvizsgál az arra jogosult szervezet! Teszi ezt azért, mert ők határozzák meg, hogy mire, mennyi pénz költhető!

Pár példa az idei évből:
Női jogok és esélyegyenlőség: 396 520 + 113 470 Euro
Ifjúsági és gyermek ügyek: 410 999 + 253 694 Euro
Demokrácia és emberi jogok: 674 235 + 135 612 Euro
Társadalmilag sérülékeny csoportok megerősítése: 454 940 + 191 225 Euro
Jóléti szolgáltatások nyújtása: 354 392 + 236 675 Euro.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.