Súlyos szegénységben több mint 3,2 millió magyar él. Az összes szegénységi mutatónk szerint az EU legszegényebb negyedébe tartozunk. Az 1,7 millió magyar gyerek közel fele kirekesztésben, nélkülözve, szegénységben él – írja egy új szociológiai felmérésre hivatkozva a hvg.hu.

A gyermekszegénység területén egyenesen katasztrofális a kép: az EU statisztikai hivatalának átfogó adatai szerint míg 2008-ban a magyar gyermekek 24,4 százalékának kellett szembenéznie komoly anyagi nélkülözéssel, 2014-ben már 35 százalékuk járt így. Ez már Romániánál is rosszabb (ott 34,4 százalék), és csak Bulgáriát előzzük meg. 

A tízmillió alá becsúszott magyar lakosságból nagyjából 4-4,2 millió ember (1,4 millió háztartás) él a KSH által számított létminimum alatt, ami egy főre 2013-ban havi 87 510 forint, a két felnőtt, két gyermekes álló háztartások létminimuma pedig 253 779 forint volt – olvasható a hvg.hu cikkében.

A súlyos anyagi nélkülözésben élők közé azokat sorolja az uniós statisztika, akik a következő 9 tétel közül legalább négyet nem engedhetnek meg maguknak: lakáshatási költségek fizetése, megfelelő fűtés, váratlan kiadások fedezése, hús/hal fogyasztása minden második nap, évente legalább egy hét fizetett üdülés, színes televízió, mosógép, autó, telefon. Ebbe a csoportba közel 2,6 millió magyar tartozik, és a 25. helyen állunk az EU 27 tagállama között.

137 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equilibrium
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equilibrium
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nyanya001
Ezt a kormányt ez egy percig sem érdekli, Orbán milliárdokért fényezi
saját magukat, milliárdokat osztogat szét a határon túliaknak,
stadionokat épít, közel 2 milliárdért felköltözik a várba...
Több száz milliárdért vettek maguknak luxus panziót...
X-ray
Az a baj, hogy ezek tényleg nem hiszik el, micsoda mélyszegénység létezik néhány magyarországi faluban. Mert nem járnak arra, ahova csak a madár jár...
human
@X-ray: Úgy vannak vele, amit nem látnak az nincs. De fordítva is igaz. Ami nincs azt létezőnek kommunikálják, mert a külföldi munka és a közmunka is szemükben valódi, teljes értékű magyar munkahely.
coyote3
Ebben is jobban teljesít az ország...
Meine Ehre heisst Treue
@X-ray: Ráadásul azok, akik idejuttatták az országot, nem osztoznak a nép nyomorában!
magyarbakancs
A NEMZETI FAROK csak erre képes?
Ferenc Jóska mondta MINDEN SZÉP,MINDEN JÓ MINDENNEL MEGVAGYOK ELÉGEDVE.
bundi
De ha az embereknek ez kell...nem lehet erővel meggyőzni egy mazochistát hogy hülyeség amit csinál...mert élvezi is ha szivatják...
Hellcat
Na hol van ilyenkor az a rohadt nagy jól teljesítés...meg hogy követendő példa lettünk az Eu ban...mondjuk az sokkal rémisztőbb ennél a szegénységi adatnál, hogy a sok idióta barom fidesznyik ennek ellenére ELHITTE, hogy idehaza rohadt jól teljesítünk, hála a fidesznek...HÁT NEM! Tessék felébredni.
Strong
A jelenlegi kormány, de az UNIO is hibás.

A kormány képviseli azt, hogy meg lehet élni 47.000 Ft-ból, noha az alsó határ (létminimum) 87.510 ft.
Magyarul, csaknem a feléből él a rengeteg közmunkás is...(már aki kap közmunkát)

Az Unio pedig megkapta azt amire mindig is vágyott: ..egy (persze több) rabszolga népet, akik dolgoznak reggeltől-estig -bagóért..

Sok embernek 20-30-40 év munkája után nincs semmije...és már motivációja sincs...ennyi.

Úgy gondolom, hogy ez nem fogható a komcsi rendszerre: hanem a mindenkori kormányra, akik csak a saját zsebeiket tömögették.
bakegya
@X-ray:azért, csakkk én-és néhány madár még akad akik velem tartanak-
DE MÁR SZÓLT A FARKAS FLÓRINAK-csakkk győzzük kivárni-mert vállalja-megígérte...FOLYTATJÁK A MACSKA EGÉR JÁTÉKOT amíg tart az EU-PÉNZESZSÁKBÓL PENGET A FŐNÖK-HA RÁ SZAVAZNAK A TESVÉREK.
volvós
@bakegya: 9:42
Én is hallottam a rádióban, hogy O.V. valami nagyon zsiros
miniszteri biztosi állást igért az országos fövajdának (F.F.)
ha a purdékat elküldi szavazni a fideszre. Már hetek óta
gyakorolják az X-et leirni az analfabéta romák
lópicigáspár
Nem csak szegényei, de lassan szégyenei is lettünk! :-(
bundi
@Hellcat: van más választásuk? Ha a fideszre szavaznak támogatják őket abban a hitükben hogy nem őkba hibásokba sorsukért...sőt ellenségképet is kapnak amit lehetgyűlölni...a felelősség terhét is leveszik a vállukról és döntenek helyettük mindenben...nekik csak bégetniük kell hozzá...és ha később kiderül orbán átvágta őket...na akkor meg az orbán lesz a hibás sohasem ők...kényelmes nép ez a magyar
bundi
@Strong: az előbbi erre is vonatkozik...az emberek szavazták a nyakukba az igát ...innentőlnlegalább fele részben ők is hibásak...
Hellcat
@bundi: Sajnos igazad van. Nagyon sok ember van idehaza aki a saját tohonyaságából adódó nyomorúságát másra fogja. Ezért népszerű a qrbán mondjuk...felelősséget nem vállal csak másra mutogatnak és a sok agyhalottnak már van is bűnbakja akit lehet szidni.
Senara
A közrádió rákérdezhetne és akkor tuti nem vágna ilyen önelégült képet a magyar" kim jong il ".A képet nem másolom be , tessék itt van a h. sz. ablak alatt .-((
koszpeko
Már csak



2



nap van az önkormányzati választásokig.



Tudnod kell, hogy ez a választás már nem csak arról szól, hogy kik vezetik majd az önkormányzatokat, hanem arról is, hogy akarunk-e egy olyan párt képviselőinek hatalmat adni, amelyik leépítette a rendszerváltáskor létrehozott jogállamot, amelyik készenléti rendőrökkel félemlíti meg a civil társadalmat, amelyik bárkitől bármit elvehet, hiszen csak egy törvénymódosításába kerül. Ezért szól ez a választás most sokkal többről, ezért kell most mindannyiunknak megálljt parancsolnunk az önkény gőgös képviselőinek. Arra kérlek, segíts minél több rokonodat, barátodat, szomszédodat meggyőzni, hogy mindnyájunk jövője ezen a döntésen múlik. Vasárnap menj el Te is, és szavazz a demokratikus összefogás jelöltjére, listájára!
tivoli
Európa szegényei lennénk? Hát nem azok voltunk eddig is? A magyar azért szavazott az eu csatlakozásra, mert ígértek neki fűt-fát, aranybilit. Cserébe adta az iparát, mezőgazdaságát, piacát,
Ezzel szemben mi történt? Mi lettünk európa felmosórongya, akikkel bármit meg lehet tenni, ráadásul szegényebbek vagyunk mint valaha. S ezt van pofájuk még az orrunk alá is dörgölni.
bundi
@tivoli: egy...szegény volt az irszág dw nem ennyire...a cikk isbarról szól hogy szakad lefele...
Kettő...az ipart a mezőgazdaságot nem az unió építette le rabolta el hanem azok akik itt épp helyzetben voltak...na azoknadtáknel mogyoróért...
tivoli
@bundi: ma, 11:45
A rendszerváltáskor valóban azok, akik helyzetben voltak, főleg az MDF és a későbbiekben is regnáló politikai elit. Mit gondolsz, az akkori "népvagyon" hová került? Később az unió a szigorú kvótáival úgy kiszorította a piacról a magyar gazdaságot, mint Navracsicsot a biztosi székből.
Meine Ehre heisst Treue
@koszpeko: Ez a választás is annyit ér, mint halottnak a szenteltvíz.
Amúgy már adtunk hatalmat a rablóbandának; a 2/3-os többséggel eddig is és ezután is (az eredménytől függetlenül) azt tesznek amit akarnak.
bakegya
@lópicigáspár: nem lassan...ez itt a problem!@volvós: igen hatalmas X-el foglalják a parkolóhelyeket a dohánnyal megpakolt mercieikkel nem csakkk a dohány utcában.A székházat hetente festik,félnek a májgyulladásos-kosztól kellő higéniával.Vicctorunk meg fölse vette a kesztyűt,máris átpasszolta a felelősséget oda ahonnan gyütt-XX FACCKTOR-FUCK THE POOR-A NÉPPÁRTOS FITYISS KUTYAGUMIVAL!
karma1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
tivoli
@karma1: ma, 13:49
Nem mondtam semmi ilyesmit, de te sem a témához szóltál. Hol voltak a felsoroltak az ország kiárusításakor?
Strong
@bundi: Szia,

Azért azt jó tisztán látni, hogy ezt nem az értelmiség tette, mert Ők mindig is ellenezték a kormány "unortodox" manővereit...lásd: Matolcsy + a többi..

A nép elbutítása zajlik évek óta. Mónika Show-k, Győzike, Való világ...sorolhatnám.
Ez mindkét tábornak jól jön, ezért nem áll ellene egyikük sem. Maximum lépéselőnyre tudnak szert tenni a Viktorék azzal, hogy a "köz tv" meg a többi orgánum csak azt nyomja, hogy itt minden ível felfelé...(persze ahhoz lenyúlták a legnézettebb csatornákat, beültetve saját embereiket a vezérigazgatói székekbe)

..és továbbra is azt mondom, hogy erről a mindenkori kormány tehet, Ő az előidéző.

..az emberek pedig illúziókat kergetnek..mégpedig azt, hogy bárki is jobb életet akar nekik..
karma1
@tivoli: Nyuszika, ezt Te irtad:" A magyar azért szavazott az eu csatlakozásra, mert ígértek neki fűt-fát, aranybilit. Cserébe adta az iparát, mezőgazdaságát, piacát, "

En csak erre reagaltam, ugyhogy akkor egyikunk sem a cikkhez szolt hozza, de Te kezdted, hihi!...:o)))

A hsz-em elso reszeben viszont igenis a temahoz szoltam, amikor (es azota is) azon csodalkozom, hogy hogy a turoba nem szur szemet sem az Unionak, sem egy normalis atlagmagyarnak az, hogy a KSH egyik adata (duborgo gazdasag novekvo GDP-vel) hogy van aranyban a 35 %-os melyszegenysegi adattal, amivel az Unios 27 allam kozul sikerult a 25. helyre lekuzdeni magunkat?
tivoli
@karma1: ma, 14:27
Pedig dübörög, kiscicám. Akármerre mész, szembetűnik az iparosodás, a vállalkozások szaporodása, a fényűzés, a csicsa, a látszatra való törekedés. Akik ezeket prezentálják, bizony emelik a látszatszínvonalat, s ha erre jár valaki, láthatja is az erőfeszítés gyümölcsét.
Aztán letérsz az útról, s ott a többi, a putrilakók.
Bizony a statisztika kétélű. Ha a gazdasági színvonalról van szó, akkor a szebbik oldalról gyűjtenek anyagot, ha a szegénységről, akkor a másikról..
Holott valójában egyik se igaz, szó szerint.
szandokan
@Equilibrium: Látom, valamiben legalább első tudtál lenni. Komoly dicsőség...Mondjuk volt 10 "értelmiségi", akiknek még tetszett is. Már megérte.
szandokan
@Horizont: De csak mert nem ismered az előzményeket...
tivoli
@Horizont: ma, 16:27
Ti szoktatok jajgatni, hogy ez egy következmények nélküli ország. Akkor most hogy is van ez?
bundi
@tivoli: speciel épp nem iparosodikbaz ország a ksh szerint sem és a vákkalkozások száma is csökken...
miazavalami
@szandokan: jujj én voltam a 11.:-)
Semmi humorérzéked sincs.
miazavalami
@szandokan: Ja! És olvasd már el a cikket lécci..., a kedvemért.
JAJMÁR
@miazavalami: 16:44 Hisztizik egy picit ... pedig a Gyevi bíróval egy szinten lenni... szerintem valójában tetszik neki :)
(Amíg a Mátyás király le nem veti az álruháját :) )
nyanya001
@Horizont: És elissza meg elcigarettázza a havi 22 ezer Ft. segélyt
ha kap annyit, de lehet, hogy csak havi 3-4 ezret !
Vagy még annyit sem !
miazavalami
@nyanya001: Tényleg mindig a piát és a cigit emlegeti, hogy azért nincs nekik mert elisszák, elfüstölik. Van ilyen, de nem jellemző. Beleesik abba a hibába , mint a legtöbb önbizalomhiányban túltengő , hogy egy esetből von le messzemenő következtetéseket.
@Horizont: @JAJMÁR: Hú! Szted ő álruhás király? :-)
gödörben
@tivoli: Fal "ellenzékben", vagy együtt tapsikoltak az akkori vezetőkkel. Egyik kutya másik eb. Hol a söprűm és a jóra való pártom???
JAJMÁR
@miazavalami: Nem hinném :-D Az volt az álruhás király, akit a Gyevi bíró szivatott. :)
tivoli
@miazavalami: ma, 17:08
Csak utána kell számolni, mennyibe kerül a cigi meg a pia naponta, és mennyibe kerülne a napi betevő. Általában az utóbbira nem jut már a segélyből.
miazavalami
@tivoli: Persze hogy sokba kerül, és igen vannak olyanok akiknek ez az első, és nem a gyerekek. De ez nem jellemző. Havi 48-ból nem lehet mindennap berúgni és elszívni egy doboz cigit.
nyanya001
Ők legfeljebb csak éhesek voltak de soha nem éheztek
hiszen a kettő közötti különbséget ha megtapasztalnák,
talán lenne bennük némi emberség és empátia
a szegények iránt !
miazavalami
@JAJMÁR: Aha. De volt ám itt is egy gyevi bíró. :-)
nyanya001
@tivoli: 22 ezerből mi kerül mennyibe ???
Vagy a havi 3-4 ezerből ?
Még jóllakni sem lehet belőle !
JAJMÁR
@miazavalami: Itt? A Propin?
Mert amúgy az ország tele van velük. (fidesss) Ránk is férne egy Mátyás király :)
miazavalami
@nyanya001: A szomszédaim a három gyereküket szinte segélyből és közmunkásbérből nevelték fel. Bizony előfordult nem egyszer hogy vasárnap hagymás zsíros kenyeret ebédeltek. Pedig nem iszik , dohányzik egyik sem.
nyanya001
@miazavalami: Hajaj erre is lesz válasz... mért kellett 3 gyermeket szülni a szegénységre... tudod, van sapka azé' nincs sapka azé'
miazavalami
@nyanya001: Mikor a harmadik megszületett még mindketten dolgoztak.
Hoppá!
tivoli
@miazavalami: Ugye, hogy megoldották? Felelős szülő bármit, de előkerít a gyerekeinek, hogy ne éhezzenek. Mert jóllakni nem csak a tévé főzőműsoraiban bemutatott luxus ételekkel lehet.
Emlékszem, hogy gyerekkoromban kaptam egy fél görögdinnyét, meg 2 karéj kenyeret egész napra. Mégis felnőttem, éhezés nélkül.
nyanya001
@tivoli: Csak azt ne mondd, hogy jóllaktál vele !
miazavalami
@tivoli: Jó. Akkor ha ennyire elégedett vagy etesd te a gyerekeidet vele!
tivoli
@nyanya001: Ha hiszed, ha nem, elég volt. Sokszor még annyi sem jutott.
tivoli
@miazavalami: Az éhgyomor a legjobb szakács, nem tudtad?
A mai napig kenyérrel eszem a görögdinnyét, és egyszerre elég is.
miazavalami
@tivoli: Asszem most legjobb ha befejezzük.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Mi lettünk európa felmosórongya, akikkel bármit meg lehet tenni, ráadásul szegényebbek vagyunk mint valaha."

Na, akkor te, mint aki csak saját kútfőből írogat, aki soha nem mantrázza a jobber tábort, akkor a fenti kijelentésedet meg is tudod magyarázni.
Az érdekelne, hogy (szerintetek , jobberek szerint) miért csak Magyarország Európa felmosórongya, miért csak velünk lehet bármit megtenni?
Bulgária, Ciprus, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Málta, Románia, Szlováki, Szlovénia miért nem felmosórongyok? Most csak azokat az országokat soroltam akik az EU csatlakozáskor velünk azonos, vagy sokkal hátrányosabb helyzetben voltak, mint Magyarország.
Ezek az országok miért nem szegényebbek, mint a magyarok? Az a csúnya EU miért csak bennünket zsákmányolnak ki? Felsoroltam 12 hozzánk nagyon hasonló országot, miért csak a 13.-at ütik-verik az EU-ban?
tivoli
@miazavalami: ma, 18:07
Szerintem is. Csak ne beszélj éhezésről, legfeljebb arról, hogy nem jut mindennap kacsacomb, meg libamáj.
miazavalami
@tivoli: Láttál te már szegénysort,? Nem cigánysorra gondolok.
tivoli
@F_Viktor: ma, 18:11
Gondolkozz rajta egy kicsit, hátha beugrik.
F_Viktor
@miazavalami: Hadd mondja, hadd lássa mindenki mi várható egy jobbertől, mily emberi érzések szorultak beléjük.
Én ma küldök neki valamit, remélem többen követnek. :-)
miazavalami
@tivoli: És azt hiszed hogy ez feljogosít arra, hogy azt aki most ebben a sorban él elégedjen meg vele szerinted?
F_Viktor
@tivoli: Nagyon rossz helyen van ez a tetszik gomb...

Én tudom a választ, de te megint csak a betanult mantrát fújod, s csodálkozol és nyivákolsz mikor értelmi képességedet fél tucat lepkével egyenértékűnek tartom.
Ez van libuska, ennyit tudsz, erre vagy képes.
miazavalami
@F_Viktor: Titok??? Na akkor ma nem fogok aludni.:-)
Sztem ő nem liba hanem gúnár.
tivoli
@miazavalami: ma, 18:17
Nem ezt mondtam. Csak azt szerettem volna mondani, hogy a szegénység nem újkeletű magyarországon.
Én annak idején eldöntöttem, hogy az én gyerekeim nem fognak éhezni, ha fene fenét eszik, akkor se. És nem is éheztek. És most felnőtt létükre sem éheznek, sőt a segítségemre sincsenek rászorulva, megállnak a saját lábukon.
JAJMÁR
Az első életévek meghatározók, ha itt nem kapja meg a gyerek a megfelelő tápanyagokat, ezt az alultápláltságot soha nem lehet behozni. Az idegrendszer nem fejlődik megfelelően. Fölösleges ezen vitatkozni, ez nem laikus nézőponti kérdés.

Az, hogy vannak olyan igénytelen emberek, akiknek nem számít, az szomorú :(
miazavalami
@tivoli: Örülj neki.
Attól hogy volt szegénység, ma már nem kellene lennie. Nem gondolod? Vannak olyan pénzek amiket ha rájuk költenének jobb helyre kerülnének mint most.
F_Viktor
@miazavalami: Liba, vagy gúnár, nehéz megállapítani, olyan sötét, hogy a ráeső fény sem reflektál, nem látni a nemét :-)
Nil
Aki vasárnap a fideszre szavaz az elintézi hogy a huszonhetedikek legyünk
tivoli
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Szimba
További infó a cikkhez:"El akarok menni pulóvert venni. Az se baj, ha egész télen meg egész évben ezt a nadrágot kell hordjam, meg ezt a harisnyát, csak pulóver legyen, mert ugye ez a kabátom van, ez a dzseki, és ennek direkt ilyen lyukas az ujja, mert ez tavaszi kabát, és ha fúj a szél, most is kettő pulóver van rajtam, és ez hajnalban jó. Csak hát tegnap is, meg tegnapelőtt is a suliba pont ugyanígy voltam öltözve, és semmi nem változott.
Hol veszed a ruháidat?
Tavaly volt pénzünk, akkor szinte bárhol, lementünk a Hádába. A Háda az azért jó, mert tényleg elfogadható árak vannak, és mindenféle stílusba és mindenféle méretbe...
Háda, tehát használt ruha. És idén?
Idén még nem voltam ruhát venni. A tesóm, amit csencsel, azt hordom, mert jár egy cigányasszony, az hozza a ruhákat, és a tesóm, hogyha van valami, ami tényleg jó, akkor azt megveszi. Például ezt a harisnyát is tőle vette.
Ez a beszélgetés egy Budapestre középiskolásba járó 16 éves és a tanára között zajlott, és azt a nélkülözést érzékelteti, amellyel egyre több magyar gyerek kénytelen együttélni. Bár a példa önkényes, és az interjút készítő tanár is elismeri, az általánosításhoz szükséges mintáról nincs szó, csak a saját osztályába járó 21 gyereket kérdezte ki, mégis, amit hallott, sokkoló. "
Szimba
Van még tovább."Hárman vagytok a családi házban? Hogy tudjátok fenntartani?
Most úgy vagyunk, hogy nincs gáz. Aztán, hát rezsón főzünk, hát, így ennyi.
Fűtés?
Nincs. Mert hát a víz is gázról ment, mert olyan régi típusú bojler van.
Semmilyen fűtés nincs?
Vett anyu most ilyen sziesztát, ami gázpalackkal működik, de az csak a nappalit fűti be, de jobb, mint a semmi.
Ez egy másik 10. osztályos középiskolás beszámolója. A gyerek iskola mellett dolgozik. Nem csak ő van így ezzel – sőt, ő a többséghez tartozik. Egy másik társa így vall:
Azért vagyok néha ilyen bágyadt, fáradt, mert hétvégén se alszok. Hatkor kell kelnem mindig, hétvégén is. Amikor suliba jövök, akkor meg hat ötvenkor kelek. Szóval, jobban járok, ha iskolába jövök, mint ha oda megyek.
Harmadik társuk:
Dolgoztam nyáron, és amikor elkezdődött a suli, szeptemberben–októberben még jártam. De novembertől nem. Diákszövetkezet által dolgoztam a Tescónál árufeltöltőként, és hát természetesen a pénz miatt. Hogy tudjak segíteni a barátomnak meg a nagyszüleimnek. Nem sokat lehet vele keresni. Napi nyolc órában kellett dolgozni, és 565 forintos órabérünk volt. Benn voltam 11 napot augusztusban, és arra kaptam 24 ezer forintot. Szeptemberben már kevesebbet voltam benn a suli miatt, hat napot voltam bent, és kaptam 12 ezret.
"
F_Viktor
@tivoli: Mondjad, milyen véleményem legyen rólad?? Rólad, aki megint leírt egy mantrát, s még egy fél mondatban sem tudta megvédeni? Normális hangnemben feltett egyszerűbb már nem is lehetséges kérdésemre ennyit tudsz válaszolni? "Gondolkozz rajta egy kicsit, hátha beugrik."

Komolyan kérdezem, erre mit válaszoljak? Én gondolkozzak a te agyatlanságaidon? De ha tényleg a saját gondolataidat hintenéd szét, akkor csendben maradnék. De mikor jobber hazugságokkal írod tele a topicokat és közben megsértődsz ha trollnak nevezlek, s kikéred magadnak, mert te csak saját gondolataidat osztod meg, akkor, ekkora hazugságok után képzeletben kinyílik a nemlétező bicska a zsebemben.
nyanya001
Ilyen nyomor a háború után volt Magyarországon,
akkor éheztek, fáztak, rongyoskodtak az emberek !
Szégyellje magát ez a kormány és mindazok, aki nem képesek átérezni
a szegények sorsát és tenni sem tesz érte akinek lenne rá lehetősége !
F_Viktor
@nyanya001: Úgy tudom a háború után majd mindenki az általad felvázolt szegénységben élt, nagyon szűk réteg nem nélkülözött, Mészáros Lőrincek pedig nem léteztek.
S ami még felháborító az orbáni Magyarországban, hogy itt nem szűk réteg él nagyon jól csak a POLITIKÁBÓL, mindennemű tehetség nélkül. Naggyá nőt a fityesz holdudvara.
nyanya001
@F_Viktor: Különösen a városokban volt rettenetes szegénység,
a lebombázott lakásokat helyre kellett hozni, élelmiszer jegyre volt,
falun kicsit könnyebb volt az élet, mert megtudták termelni azt kis krumplit
jószágot tartottak ! De nekik sem volt könnyű.
EcsiAntal
@nyanya001: én csak gazdag szocikkal találkozok mindenhol --itt pesten sehol egy koldus akkor hol vannak ..itt tele a piac vásárlokkal tele a meki --éttermek --és tele az árkád vásárlókkal --hol itt a szegénység ???
F_Viktor
@Szimba: Nagyon szomorú, az egész cikket még nem olvastam el, ebből a két részletből nem derül ki mi van a szülőkkel. Az tuti nem fityesz párttagok, nem részesülnek egyik mutyiból sem.

Pár napja Szandokannak linkeltem egy RTL-es riportot, ahol a lányát egyedül nevelő apa képtelen megoldani lakásgondjukat. Annak ellenére, hogy az apa raktárosként dolgozik, s a lányának is van munkája.
Tehát két dolgozó ember képtelen egy lakást fenntartani!
nyanya001
@EcsiAntal: Menj el Somogyba, Zalába, a Nyírségbe, Szabolcsba...
de nem sorolom !
F_Viktor
@EcsiAntal: Szocik 5 éve nincsenek hatalmon, nem kellene kapásból rajtuk számon kérned a mai szegénységet.
A 3,2 millió súlyosan szegénységben élőt nem az Árkádban, nem az éttermekben kell keresni.

Apropó, éttermek. Az éttermek forgalma nagyon jól mutatja a középréteg anyagi helyzetét.
"Tömeget" csak a nagyon olcsó és a luxuskategóriás éttermekben látni. Ha elmész Csehországba, Lengyelországba, ott viszont ezek majdnem konganak, s a középkategóriás árakat használó éttermek vannak tele esténként. S ezekből is van a legtöbb egy-egy városban.
KERKA
Az dühít fel a legjobban, hogy a Balog úr és a Rózsika néni(már nem hálaistennek) csak úgy ismerik a gyerekeket mint akik az ő kedvükért tornáznak szívvel-lélekkel az esőben, mert a gyerekek lelkesek. MIndenféle marhaságot tanítanak az iskolában agymosott pedagógusokkal (mert a többség ilyen).
Csak a lényeget nem látja senki. Pedig a lényeg a gyerek. Azt kellene észrevenni, hogy mennyi éhes gyerek megy iskolába hétfő reggel, és nem a testzsír mérést kellene bevezetni. Nem vadhússal kell etetni a menzán akkor, amikor otthon még zsíros kenyérre is alig jut.
tivoli
@F_Viktor: ma, 19:04
Figyú. Ha első olvasatra nem érted az írott szöveget , hiába magyaráznám reggelig, úgyse értenéd. Mint ahogy nem is érted, mert nem vagy hajlandó gondolkodni se rajta, egyszerűbb neked különböző jelzőket előkapni agyad egyetlen nyitott fiókjából.
Szimba
@EcsiAntal: "én csak gazdag szocikkal találkozok mindenhol"- kitűző van rajtuk? "pesten sehol egy koldus akkor hol vannak " -ezek szerint házhoz szállíttatsz, mert minden bevásárlóközpontban hemzsegnek, hogy visszatolhassák a kocsidat azért a 100 ft-ért. És kérnek még takarót is, ha nálad éppen van egy felesleges. "itt tele a piac vásárlokkal tele a meki --éttermek --és tele az árkád vásárlókkal --hol itt a szegénység ???" Annál a több milliónál van, akit nem látsz a mekiben, stb. Pl.:"El akarok menni pulóvert venni. Az se baj, ha egész télen meg egész évben ezt a nadrágot kell hordjam, meg ezt a harisnyát, csak pulóver legyen, mert ugye ez a kabátom van, ez a dzseki, és ennek direkt ilyen lyukas az ujja, mert ez tavaszi kabát, és ha fúj a szél, most is kettő pulóver van rajtam, és ez hajnalban jó. Csak hát tegnap is, meg tegnapelőtt is a suliba pont ugyanígy voltam öltözve, és semmi nem változott.
Hol veszed a ruháidat?
Tavaly volt pénzünk, akkor szinte bárhol, lementünk a Hádába. A Háda az azért jó, mert tényleg elfogadható árak vannak, és mindenféle stílusba és mindenféle méretbe...stb. Olvasd:hvg.hu/gazdasag/20141010_Szegenyorszag__MagyarorszagEuropa_szegeny#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_10_10
F_Viktor
@tivoli: "Mi lettünk európa felmosórongya, akikkel bármit meg lehet tenni, ráadásul szegényebbek vagyunk mint valaha."
Erre a kijelentésedre tettem fel egy kérdést, hogy a hozzánk hasonló, vagy sokkal rosszabb feltételekkel induló EU-tagországok közül (itt felsoroltam 12 országot) miért csak mi, miért éppen mi vagyunk azok, akit az EU felmosórongynak használ, miért csak velünk tehet meg bármit, miért mi vagyunk csak szegényebbek, mint valaha?

Akkor megkérdezem, mi a problémád a kérdésemmel, mit nem "értettem az írott szövegedben"??
"Mi lettünk európa felmosórongya, akikkel bármit meg lehet tenni, ráadásul szegényebbek vagyunk mint valaha."

DE! Ezután valami fordulat történt nálad, mert tudni véled, hogy mit kérdeztem, vagyis az is feltételezhető, hogy mégis "értem írott szövegedet", mert kijelented "hiába magyaráznám reggelig, úgyse értenéd".
Hoppá! Úgy érzem (azonos) sínen vagyunk, ütköznünk kéne, hátha nem kell "reggelig magyaráz"-nod.
tivoli
@F_Viktor: ma, 20:11
:-DD
Sokat feltételezel rólam :-))
pityuka
Úgy olvastam a címet: Európa szégyene vagyunk. Mondjuk ez sem jár messze a valóságtól.
F_Viktor
@tivoli: Róóólad??? Dehogyis...!! :-D
nyanya001
@Szimba: ( 19,51 ) Csak egy fizetett troll lehet !
EcsiAntal
@Szimba: szia ! megmondanád merre élsz !! mert amit irsz elég szomorú ---sajnos --egyébként kifőzdébe járok ( haza viszem ) minden nap ahol 6-700 ft ért lehet nagyon jót enni --pedig nincs is rossz nyugdíjam az igaz hogy 45évet és 339 napot igazoltak vissza .de ahol lehet megfogom a pénzt --nem tudom hogy mit csinálsz --van e munkád vagy tanulsz még ???--ahol lakom itt is van spar és két ember aki 100 ft ért viszi vissza a kocsit --az egyik 40 éves és nem hajlandó dolgozni neki nem engedem --de ott van Sándor aki elmult 70 éves és hajléktalan --nem férne el itt oldalakon hogy mennyi mindent adok ..veszek neki és sokszor elviszem magammal a kifőzdébe és amit akar azt eszik --egy dolgot soha nem veszek az pedig a pia --de nem is kér --ha gondolod mond el a gondjaidat --további szép estét --és holnap este hajrá magyarok szia
F_Viktor
@EcsiAntal: Igen, ne pénzzel adakozzatok az utcán lévőknek, hanem élelmiszerrel. S azzal sem ész nélkül.
lajospapa
@EcsiAntal: Jó neked! Vannak helyek ahová már nem mennek a szegények. Ezek szerint Te ott jársz, próbálkozz másfele, de velem ne akarj találkozni!
szandokan
@Horizont: @nyanya001: @miazavalami: Köszönöm az élményt, nagyon jót szórakoztam azon, ahogy rajtam szórakoztatok:-))
karma1
@tivoli: Ha nem a sajat szememmel lattam volna 2012-ben, hogy nagyon klassz, regen Ma.o.-n letezo cegek zartak volna be, akkor meg el is hinnem, hogy duborog... :o((( Szerintem nem a gazdasag duborog, hanem a fehergalleros politikus csibeszek siboljak ki a nagy penzeket az offshore cegekbe, hogy aztan elfelejtsek beleirni a sajat ado- es vagyonbevallasukba, viszont kivulrol valoban ez fejlodesnek latszik...
Egyszoval: en nem a fejlodest lattam, hanem sok mindenben mar a fejetlenseget , a kaoszt, es nem hiszem, hogy ez jobb lesz jovore, amikor ismet hazamegyek...

A statisztika-keszitesnek pedig - a Te allitasoddal egy picit szembe menve - nagyon szigoru nemzetkozi szabvanyai vannak, tehat amikor a joletrol papolunk, vagy a fejlodest akarjuk bizonygatni, akkor nem lehet csak az I., II. es XII. keruletben csinalni a felmereseket, bizony el kell menni a VIII., IX., es mas szegenyebb keruletekbe is.
Mint ahogy a szegenyseget sem lehet csak az utobbi keruletek allapotaval bemutatni... Bizony szondazni kell lakohely, eletkor, nem, munka - vagy eppen munkanelkuliseg - valtozatossagaval ezeket az adatokat
karma1
@tivoli: Tudod, az ember igenis nagyon gyarlo, barmerre is el a vilagon...
Amikor itt egy TV riportban a jolmeno gazdasagokat emlitik, akkor szinte kizarolag teheneszetrol, a gepi fejesrol mutatnak be kepsorozatot, es amikor a szegenysegrol, a penztelensegrol, vagy eppen az esedekes megszoritasokrol, akkor viszont mindig a szupermarketek penztarjainal keszult videok kovetkeznek...
(Ami igaz ebben az esetben: itt VALOBAN a teheneszet, dairy farming meg a juhnyajak adjak a gazdasagi fejlodes elsoproen nagy reszet, viszont VALOBAN a penztaraknal derul ki, hogy miben is kell meghuzni a nadragszijat egy piciket).
Desischado
@Horizont: Ezt nagyon jól mondtad! Pontosan így van! Pedig sokan nem tehetnek erről, hogy ilyen helyzetbe kerültek, és esélyük sincs belőle kitörni, mint jómagamnak sem!

És azon nem csodálkozom, hogy mi vagyunk a szegények Európában. Olyan kormányunk van, aki ezt minden eszközzel elősegíti, ahelyett hogy igyekezne felszámolni!
szandokan
@Desischado: De miért nincs esélyed kitörni belőle? Mennyi idős vagy? Mi az, ami ennyire meggátol? Most ezt tényleg őszintén kérdezem, nem kötözködni akarok.
nyanya001
@szandokan: Csak, hogy érezd a törődést :)
nyanya001
És ez csak növekedni fog amíg ez a kormány ezt a politikát folytatja,
nem munkahelyeket, gazdaságélénkítő beruházásokat szorgalmazott,
hanem stadionra stadiont épített, saját gyönyörűségükre sok száz milliárdért
panziót vásároltak ... elherdáltak 3 ezer milliárd manyupot... propeller.hu/szorakozas/3000543-mar-730-ezer-gyerek-e( érdekes azért, hogy ez a szórakozás rovatban van )
JAJMÁR
@szandokan: Kitöröltetted Equilibrium hozzászólását? Miért ??!
mate03
@miazavalami: Az a fő gond hogy amit leírtál az nem egyedi eset! Valamikor jól kereső tisztes családapák,ma kukáznak,meg könyörögnek munkáért, hogy valahogy megéljenek!
tivoli
@karma1: tegnap 22.47
Ebben nagy igazságod vagyon. Első látásra.

Jó lett volna, ha pontos időt írsz, hogy melyik állításomra válaszolsz, hogy én is képben legyek. Nem emlékszem konkrétan, mit állítottam a statisztika készítésről, pláne Budapest esetében, mivel vidéki vagyok, így nem is tudhatom mi a helyzet konkrétan.
Na és ha nem tudom, hogy konkrétan mi a helyzet, akkor csak egyes emberek elmondásaira támaszkodhatok, nemde? Namármost. Egyik azt mondja, minden csodálatos. A másik, hogy minden szar. És mit mond a statisztika? Olyan átlagos!
tivoli
@karma1: tegnap, 23:08
A jól menő ágazat mintája a Csányi féle Bonafarm gazdaság. Világszínvonalú, természetes, hogy azt mutogatják. Ebben bőven van állami támogatás is.

A szupermarketek pénztárai nagyon jól mutatják a lakosság vásárló erejét. Mármint azt a részét, hogy mindenki fogyaszt. (majdnem)
Viszont az megint csak statisztikai átlag, hogy ki mennyit költ, és mire. Mert van aki kevesebbet vásárol, de minőségi árút, s van aki púposan rakja meg a kocsiját mindenféle szeméttel egyenértékű mindegymivel, csak azért mert olcsónak találja.
karma1
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
tivoli
@karma1: ma, 11:12
Bocsi, hogy közbeszólok. Szociális felmérések bizonyítják, hogy ezeknek a hajléktalanoknak legnagyobb része nem volna rászorulva, hogy az utcán éljen. Sokuknak van családja, lakhatása, esetleg vidékről felutazott semmirekellő, akinek otthagyott falujában, városában van otthona, háza, rokona, megélhetése is lenne, ha akarná. Ha a kormány (tételezzük fel) elérné, hogy akár hatalmi szóval is, mindenkit visszatoloncolna az illetőségi helyére, hidd el, hogy tisztábbak lennének Budapest legszebb helyei.
verőce21
Megint egy szociológus írása. Eltúlozott riadalomkeltés, választás előtt.
Én úgy értékelem, pontosan azt kapja mindenki a kapitalizmusban, amit megérdemel.
Ezt akarta a nép! Erre szavazott '89-90-ben! Volt aki tudta, hogy a szocializmus az élhetetlenek társadalma, mégis a változásra szavazott. Pedig tisztában lehetett vele, hogy az Ő tudása, képességei csak a szocialista társadalomban elégségesek! (Azt hiszem, a hozzászólók többsége is ebből a közegből való.)
Amerre én járkálok, csak a jólétet, a fogyasztást, a dőzsit látom. Az éttermek, kávéházak, cukrászdák telve vannak. Előrefoglalás. Az áruházakat, mintha ki akarná fosztani a tömeg, mindent megvesznek. Púposra rakott bevásárlókocsikkal jönnek ki az emberek. Egy-két koldust látni néha a bejáratoknál, de ennyi a hetvenes években is volt.
Ezekről ugyanúgy írhatna egyszer egy oldaltáskás szociológus, nemcsak a levesosztást kellene reflektorfénybe állítani.
verőce21
@karma1: (11:12) Egyik fiam a Hegedűs Gyula utcában, egy másik a Pozsonyi úton lakik. Én semmi olyat nem szoktam látni, amiket itt fentebb leírsz.
Kár ezt onnan Új-Zélandról provokálni.
nyanya001
@tivoli: Részint igazad van, de attól még szegény marad és nyomorog !
karma1
@tivoli: Dragam, ez csak a sz@rnak az o pofozasa lenne: ezek szerint mindenki ott hajlektalankodjon, ahonnan az utcara kerult? Vagyis ha Pesten rugtak ki a lakasabol, mert a munkanelkulisege miatt nem birta fizetni a rezsit, vagy csak a felesege unt ra a tutyimutyisagara, es azert kerult oda, hatrahagyva a nejet meg a gyerekeket a lakasban, a nyiregyhazi hajlektalankodjon Nyiregyhazan, a borsodi Borsodban, Ozdon, vagy akarhol...???

Es akkor megszunik a hajlektalan-kerdes?

Es kerlek, nekem ne gyere a karhatalommal, rendorseggel, mert azzal sem lesz megoldva semmi, ezt Te is nagyon jol tudod... Nem jodolgukban vannak az utcan, hanem azert, mert nincs munkalehetoseg, a kozmunkaber (meg akkor is, ha 3-4 honapig folyamatosan kapod) nem eleg meg egy ember kajajanak a fedezesere sem, nemhogy egy csalad megeljen belole, es meg szmlat, lakbert is tudjon fizetni,...?

Gondold at meg egyszer ezt a kommentedet, mert ez igy nem allja meg a helyet
A szocialis erzekenysegedet, az empatiadat szabira kuldted?...:o))
tivoli
@karma1: ma, 12:05
Nem küldtem szabira, az megvan továbbra is ott, ahol szükséges. De hülyére venni magam nem hagyom. Te is elgondolkodhatnál egy kicsit, hogy kikre pazarolod fölöslegesen "A szocialis erzekenysegedet, az empatiadat".
karma1
@verőce21: Nem provokallak, en az ex -lakasombol nezek le az utcara , es onnan latom ezt... A Pozsonyi utcaban valoban nem ilyen sulyos a helyzet, es nem is hoztam volna fel , ha nem a sajat ket szememmel latom, (fotom is van rola), tortent pedig ez 2012-ben, augusztusban.
A Hegedus Gyula utcaban mar nem volnek olyan biztos, hogy par keregeto alkalomadtan nem fordul meg ott, mert a Pannonia utcaban lako sogornomek lepcsohazaban mar kb. 10 ev ota telente 4-5 hajlektalan a kapun belul, a lepcsohazban alszik. (A lakok beleegyezesevel es tudtaval.)

A tenyek emlitese nem provokacio, egyebkent ez egy szabad oldal - me'g talan egy darabig - a szavaimat pedig nem photoshop-os kepekkel tudom alatamasztani.
( A sarki galeriatulajdonos rengeteg penzt beleolt a galeriaja megepitesebe, az ertekes mutargyak bemutatasara, sot, megvette a galeria feletti elso emeleti lakast is, es jo nagyot bukik rajta, mert a jopenzu turistak, mugyujtok nagyivben kerulik a boltjat az emberi fekalia es vizelet, meg a rosszul oltozott hajlektalanok miatt, akik viszont a legynek sem artanak. Neha keregetnek, de nem balheznak, mert innen mar nincs hova menniuk.)
tivoli
Ott ül a sarkon jó ideje már minden áldott nap egy munkaképesnek tűnő egyén és kéreget. Van aki ad neki némi aprót, van aki nem. Kaját nem annyira kér, majd a "bevételből" gondoskodik magának ételről-italról.
Egy közeli vállalkozás ügyvezetője felajánlott neki egy munkát, csakhogy segítsen rajta. Mit gondolsz, elvállalta?
Grafix69
Nagyon egyszerű kiszámolni és itt a központi süketelési hivatalra ( KSH) nem kéne hivatkozni a nagy átlag bérek miatt. Tehát legszegényebb ország na akkor nézzük kicsit reálisan mondjuk az átlag magyart vagy magyar családot. Apuka keres mondjuk ne legyünk szűkmarkúak 110000 ft ot persze vidéken élnek nem Pesten. Anyuka meg mondjuk 83000 ft ot meg kapja a családit az 10000 ft egy gyermekre. Ilyen feltételek mellett segélyre nem jogosultak. Az egész fizetésük 200000 ft egy hónapra . Na van telefonjuk tutira 2 db az alsó hangon is ha nagyon spórolnak akkor 9000 ft. Biztosan van tv meg mosógép ,meg vasaló, meg mikró szóval van villanyszámla is az is legyen 9000 ft valakinek tuti van bérlete az meg 6500 ft aztán ugye van fűtés vagy álltalánya de simán van lakótelepibe havi fix 18000 ft . A közös költség ha nagyon olcsó akkor 6000 ft. Aztán valami tv csatorna is van meg talán net is az barátian 5000 ft . Víz meg a gáz az legyen kevés kb 2500 havonta , az igazán nem sok. Az iskolában a gyereknek kell ebéd az ha jól tudom 10000 ft felett van. A rohadt felelőtlen szülők meg bele mentek 5 éve az utolsó deviza hitelbe mert nem akartak albérletben lakni és sajna havonta 47000 ft .Akkor van nekik fix költségük havi 107000 ft . igen megmarad 100000 ft kajára ,ruhára,mozira, meg a gyereknek néha füzetre meg talán valami játék is kell stb az naponta 3300 ft . Igen lehet dőzsölni . Arról nem is beszélve ,hogy a meló helyen nagyon gyakran 2 műszakban dolgoznak. Nagyon szerény költségeket és nagyon túlzott fizetéseket írtam mert sokszor még ennyi sem folyik be egy családnak egy hónapban. Aztán el lehet képzelni ha véletlenül az egyik nem dolgozik . Abban a pillanatban érezhetik a mély szegénység minden negatívumát . Ez a nagy büdös valóság.
tivoli
@karma1: ma, 12:15
Szóval a galériatulajdonos költözzön máshová, ahová akar, vigye magával az egész hóbelevancot, mert a hajléktalanok jogosan szarnak a kapualjba. Szegénykék.
tivoli
@Grafix69: ma, 12:33
Igen, ismerek egy nagyon hasonló esetet én is. Az apuka kiszált, hogy ő ezt nem csinálja tovább, elment pestre hajléktalannak. Maradt anyuka egyedül, egy kisiskolás gyerekkel. De ami két keresetből se nagyon ment, az egyből még kevésbé. Tehát tovább már nem fizeti a kölcsöntörlesztéseket, a rezsit, mert "nincs miből". Ehelyett egyre sűrűbben néz a pohár fenekére, és egyre többet dohányzik, mert ki van idegileg. A gyerek az egyik nagyszülőnél csak-csak kap némi ennivalót, bár ő is csak kisnyugdíjból él nem valami fényesen, s mivel az ő háza a fedezet a bankok felé, kérdés, hogy meddig maradhat, ha nincs fizetve a fiatalok kölcsön részlete?
Legújabb fejlemény, hogy az anyukát elbocsájtották a munkahelyéről, mert alkoholizmusa miatt megbízhatatlan.
JAJMÁR
@szandokan: 14:02 Remélem, hogy így van :) Mindenesetre kár, mert jó poén volt :)
Szimba
@EcsiAntal: Budapesten élek, a pesti oldalon. Szerencsére van munkám, dolgozom. Elismerésem, sokat dolgoztál, édesapám kb. ugyanennyit -plusz Arhangelsz hadifogolyként 3 év-. Tesco, aldi stb előtt kérik el sokan a kocsit, hogy visszatolhassák. Én nem ismerem őket, nem tudom akarnek-e dolgozni. Sokszor engedem, sokszor adok piros lámpánál kéregetőknek. Nem tudom milyen gondjaimra vagy kíváncsi, azt sem miért érdekel, de ez mindenkinek a magánügye. Hogy piár nem veszel neki, erre van egy jó hát nem éppen történet, de: Örs vezér, piros lámpa, és látom az embert az aluljárónál, kezében tábla: Piára kérek. Komolyan mondom, ha nem épp kocsiba ülök, adtam volna neki. Mert miért ne? Lehet, hogy szülinapja volt és ünnepelni akart. Vagy csak úgy, és mert őszinte. Mindannyian iszunk alkoholt - kivéve az absztinenseket persze , - ki többet, ki kevesebbet, ki alkalmakkor, ki gyakrabban. A hajlétalannak is lehet vágya egy jót inni. Nem ítélem el ezért.
miazavalami
@Szimba: Tegyük hozzá hogy a hajléktalan életformát józanon ki se lehet bírni.
kukac50
Azért nem hozták nyilvánosságra a szegénységi statisztikát,hogy a Fidesznek ne legyen amibe bele tudnak kötni más pártok.
Ezeknek az embereknek küldte Orbán a sárga csekket,hogy támogassák a Fideszt.
Equilibrium
MOST LÁTOM CSAK, HOGY MEG LETTEM FEGYELMEZVE...

NEM íRTAM SEMMI SÉRTŐT!

AKKOR MÉGISCSAK A SZANDÁLKÁN A MODERÁTOR?
Equilibrium
@szandokan: 17-nekk tetszett. te soha nem fogod elérni ezt a tetszési indexet, mert téged nem kedvelnek!
karma1
@tivoli: Miert forgatod ki a szavaimat, Nyuszika? Te is nagyon jol tudod, hogy NEM ez a megoldas, es en meg nagyon jol emlekszem azokra az idokre (speciel a kadari idokre) amikor egyaltalan nem volt ott sem hajlektalan, sem keregeto...

A melyszegenyseg felszamolasa, megoldasa kizarolag munkahelyek teremtesevel oldhato meg, es megfelelo szocialis halo UJRA kiepitesevel.

Mintha a peldakeped, orbanvitya valami 1 millio uj munkahelyrol pampogott volna, es kb. 2-3 hettel ezelott itt a Propin olvastam, hogy 5 millio munkahelyet ohajt kialakitani.

Tehat o is nagyon jol tudja, hogy nem az a megoldas, hogy a szegenyeket bunozokent letartoztatjak, hanem ugy, hogy adnak nekik elfogadhato munkat, elfogadhato fizetessel. Addig nincs mirol targyalni, csak a nagy kerdes marad: mi legyen a hajlektalanok sorsa...
karma1
@tivoli: O, csak nem Te voltal ez a "kozeli vallalkozas ugyvezetoje"? Mar csak azert kerdezem, mert ilyen jol tudhatod (gondolom igy elsokezbol), hogy az illeto nem fogadta el az ajanlatot?...:o))

Ha csak egy hajlektalan lenne arrafele,... De joparan vannak... Talan Te vagy a kurtos kalacsos a kapu elott? (Tudod, ahol az ujsagos volt regen... Ott van meg a Sziget Cukraszda, egy antikvarium, a hazban egy kiskozert, zoldseges,... A tuloldalon a Bonsai bolt,...Es persze a regisegkereskedok is vegig a Falk Miksaban,...Vagy a sarki CBA-ba?)
tivoli
@karma1: ma, 10:39
Nem volt szándékomban kiforgatni a szavaid, csak leírtam az érzést a másik oldalról. Mert tudod drágám, mindennek két oldala van, vagy több, nézőpont kérdése. Erre szerettem volna felhívni a figyelmet.
S ha a baloldal helyesli az utcán élést, végtermékek potyogtatását mások orra alá és orbanvitya ezt ellenezné, akkor igenis ebben ő a példaképem.
Mert jogai mindenkinek vannak a tiszta, nyugodt élethez, nem csak a munkanélküli hajléktalanoknak.
tivoli
@karma1: ma, 10:45
Pedig úgy volt, még azt is hozzátette, hogy csak nem képzelik, hogy ő elzárva tartsa napjai egy részét, mert ő szabad embernek született. A legfontosabb meg így is meg van.

Vidéki vagyok drágám, amikor pesti voltam egy kis ideig, ezek a helyek még nem léteztek.
Toby
Nem baj gyerekek ! Az a lényeg, hogy jobban teljesítünk, továbbá épülnek az üres stadionok, már 5. éve, hogy szarabbul élek, mint 6-7 évvel ezelőtt, bíztató, hogy van egy csomó vadi új, még garanciális milliomosunk és millliárdosunk, ami csak tervrajzon létezik, azt már átadtuk kétszer, jön az árvíz ? Ki a lóf@szt érekel, gátakra nincs pénz !
Munkaalapú társadalom !
Csak éppen munkahelyek nincsenek hozzá, ami van, az olyan is !
DogAdventures
"Koldusok nemzete vagyunk, kik magokat uraknak álmodják."
Jókai Mór

Szerintem,ahol jó dolgunk van ott a hazánk!
Gonoszgólya
És a tigrisbaszó újra nyafog. meg töröltet. De érzékeny a kicsi lelke.
bundi
@szandokan: hová tüntél...főnök...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.