Orbán Viktor figyelmét bizonyára elkerülhette – és ezúttal tényleg nem szemrehányóan, hiszen éppen a Svájcban, 15 milliós tandíjon tanuló lányát látogatta, amikor itthon látszólag 700 forinton ment a hiszti –, hogy volt már nemzeti konzultáció az internetről: vasárnap és kedden.

Itt elég sokan és elég jól hallhatóan elmondták, hogy mit gondolnak arról, amiről a kormány azt, hogy csak egy falból kilógó vékony fehér cső, amire mérőórát szerelve újabb ponton lehet megsarcolni a háztartásokat. Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben.

Szóval volt ez, egy viszonylag kevés közpénzből és világos eredménnyel lefolytatott konzultáció...

..és a miniszterelnök ígérete szerint januárban lesz még egy, amikor feltehetően Orbán Viktor-fejléces levelezőlapon kell majd nyilatkozni olyan kérdésekről, hogy egyet-e-ért-e-ön-e és, hogy ön-szerint-is-ugye-hogy.

Januárig van még idő, addig mondjuk elég sokszor el lehet ismételni, hogy az internet tényleg csak egy fehér cső, a hatalmas extraprofit meg tényleg olyan hatalmas, hogy lassan már a gáz és a farhát árát is veszélyezteti.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bugajakab
Ép ésszel nem tudom felfogni ezeket a Nemzeti Konzultációs leveleket. Aki kiküldi, az nem normális, szvsz. bűncselekményt követ el, talán hűtlen kezelést. A hivatali apparátus, aki benne van, és bólogat, pedig bűnpártoló.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
@Propeller: :)
"...volt már nemzeti konzultáció az internetről: vasárnap és kedden."
F_Viktor
Orbán azt gondolja, a konzultációs levelét csak a 1,5 millió troll fogja visszaküldeni, számára pozitív visszajelzéssel, ahogyan eddig is tették.
Bugajakab
Ép ésszel nem tudom felfogni ezeket a Nemzeti Konzultációs leveleket. Aki kiküldi, az nem normális, szvsz. bűncselekményt követ el, talán hűtlen kezelést. A hivatali apparátus, aki benne van, és bólogat, pedig bűnpártoló.
Senara
@F_Viktor: Pár ezret kiküldenek és utána azt mondanak amit akarnak ... talán így ... megint nyertünk és felhatalmazást kaptunk a bevezetésére . A Jóisten sem tudja le ellenőrizni a visszaküldött választ . Hétfőn ki szórják szerdán már eredményt hirdetnek -.
Mikipapa
@F_Viktor: Most az egyszer mindenkit arra biztatok, mindenki küldje vissza...
coni
Ma újabb tüntetés lesz 18 órakor a József Nádor téren! mert a fiatalok ismét konzultálni szeretnének.
F_Viktor
@Mikipapa: Azt gondolod, ha visszaküldi 8 millió ember, akkor Orbán és a fityesz nem 8 milliós támogatottságot fog majd kommunikálni itthon és az EU-ban?
soljanka
De hát szerencsétlen nem volt itthon. Nem tudhatott a konzultációról :)
Mikipapa
@F_Viktor: Nagyon remélem nem lesz meg a nyolcmillió igen, bár leellenőrizni nem tudjuk, csak bízni a maradék becsületükben.
F_Viktor
@Mikipapa: Biztosan nem lesz 8 millió Orbán szája íze szerinti visszajelzés, de ahogyan @Senara: (ma, 12:43) írta, nem bízok a "maradék becsületükben", mert az nincs a gátlástalan férgeknek.
m.macskosz
@Mikipapa: A becsületüket már réges-régen eljátszották,
ne reménykedj, ha volt is, már egy szikrája se maradt! :(
verőce21
Ha a társadalom elfogadja a telefonálás adóztatását, el kellene fogadni az adatforgalom adóját is.
A bitadó bevezetésével egyúttal olyan technikák fejlesztését ösztönöznék, amelyek felgyorsítják a decentralizált, hálózat alapú kommunikáció fejlődését.
Strong
...szerintem amúgy nem a havi 700 ft-ért volt a hiszti, hanem azért, mert ebből elég!!!

- Elrabolt magánnyugdíjak
- Lenyúlt dohányboltok, és földek
- Paks 2

Mellette a fideszes politikusok -és káderek soha nemlátott módon tollasodnak...

NA EBBŐL VAN ELEGÜNK!
bencemacska
Most tényleg Tompika fog konzultálni a "büdösbogarakkal"? Nem lesz egy kicsit részrehajló? Az képviseli az államot, aki a partnereit eleve "büdösbogárként" kezeli?

Rendben , már meg van az ítélet, mikor lesz vádirat? És miből készül a vádirat?
coni
A magyar cégek most is hatalmas versenyhátránnyal indulnak. Az internetadó versenyképtelenné tenné a gazdaságunkat mivel a többi országban nincs megadóztatva ez a megkerülhetetlen munkaeszköz. Rengeteg cég elhagyná az országot és átmenne a szomszédba.
DogAdventures
Nyugi! Minden szép folyamatosan csúszik ki a keze­itek közül.
mekkelek
@verőce21: Igen, a társadalomnak a telefon (világrekod áfán felüli) adóztatását meg a többi extrasarcot (pl. szintén egyedülálló tranzakciós adót amit nem a "zemberek" fizetnek) sem kellene elfogadni. Ennyibôl mindenre vethetnének ki különadót a kenyértôl kezdve, sôt egy testsúly alapján számolt oxigénfogyasztási különadó is lehetne.
petike
@verőce21: Sőt a zemberek kérték, mit kérték, követelték hogy legyen telefonadó, meg csipszadó, meg minden szar a 27% áfával, amit már a NAV vezérnek is megéri elcsalni.
Idióta.
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Ha a társadalom elfogadja a telefonálás adóztatását, el kellene fogadni az adatforgalom adóját is."

@mekkelek: jól írja, én csak kiegészíteném, hogy
logikád alapján ha az üzemanyagokat 75 százalékos adó terheli, s ezt elfogadja a birka magyar, akkor kötelesek vagyunk elfogadni ha Orbán 75 százalékra emeli az ÁFA-t?

Írod:
"A bitadó bevezetésével egyúttal olyan technikák fejlesztését ösztönöznék, amelyek felgyorsítják a decentralizált, hálózat alapú kommunikáció fejlődését."

Heeee??? Miiii?
Az egy dolog, hogy semmilyen hálózatépítés nem fog történni költségvetési pénzből, mert ad1 ez a szolgáltatók feleadat, ad2, erre az EU biztosít anyagi forrást!

De amit írsz, ez a "decentralizált, hálózat alapú kommunikáció" nagyon érdekes dolog lehet, megtudhatunk erről valamivel többet is, vagy olyan titkos, mint a Széles-féle hungarikumnak számító 8 milliárd évre titkosított, UFÓ módra gravitációt kapcsolgató Magyar energia cella?

Ja, még egy kérdés, mire lesz jó ez a "decentralizált, hálózat alapú kommunikáció"?
Nekem is jut majd belőle ha becsülettel fizetem az sokX700 forintot?
m.macskosz
@F_Viktor: "decentralizált, hálózat alapú kommunikáció"?
Ha megengeded, én úgy értelmezem, hogy ez nem más, mint a távközlési szolgáltató extraprofitjából elvett suska, amelyből 30%-os béremelést kapnak a rendvédelmi szervek,
majd miután ez megtörtént Széles Gábor módszerével az összeg visszacsorog a büdzsébe, miáltal a felére csökken az államadósság és az elkövetkezendő ötven évre megoldódik a nyugdíjasok finanszírozása. (A maradékot meg szétosztjuk a Balog páternek, hogy Karácsonykor ismét ehessen negyven gyerek a Hiltonban csirkemellfilét calvadossal* ízesített gombamártással.
F_Viktor
@m.macskosz: Húúú, bakker, ezt megérteni szélesi és @verőce21: -i magasságok szükségesek :-)))

Ja, mi lesz a Calvadossal, új törvény lesz, hogy a gyerekek is piálhatnak, vagy a "decentralizált, hálózat alapú kommunikáció" hipp-hopp kivonja a Calvadosból az oxigént... pardon, alkoholt? :-)
m.macskosz
@F_Viktor: Hivatalosan a piával készült ételből az alkohol eltűnik, mire a tányérra kerül,
de kétlem, hogy egy szegény gyereket különösebben meghatná, hogy ilyen úri kaját kapott.
Lefogadom, hogy negyvenből negyven a rántott csirkét rizibizivel vagy krumplipürével
jobban díjazta volna. Pláne uborkasalátával!
F_Viktor
@m.macskosz: Mi ezt tudjuk, de Balog Zoli bácsi, az illetékes, a hozzáértőnek megválasztott miniszter(!) ezt miért nem érti meg? Totalisan kitömött zsebbel együtt elveszik mindenféle értékrend?
m.macskosz
@F_Viktor: Én azt hiszem, az igazán emberből való emberek
nem sokáig maradnak meg a kormány közeli pozíciókban,
bár tudjuk jól, hogy van az a pénz, amitől nem csak a haj korpásodik,
de a gerinc is eltorzul.
verőce21
@petike: (20:37) "...amit már a NAV vezérnek is megéri elcsalni." - Idióta vagy te a "minden szaroddal" petike!
verőce21
@F_Viktor: (20:49) Alközpontokra és szerverbővítésekre kell. Az önerő biztosítása elképzelhető, csak állami garanciával tud megvalósulni, hiába ad pénzt az EU.
lajospapa
@verőce21: Hüle! A vizitdíj meg csak háromszáz volt bazd meg!
verőce21
@lajospapa: (21:48) És "nemzeti konzultációval" eltörölték. Emlékszel "hüle"?
F_Viktor
@m.macskosz: Írod:
"Én azt hiszem, az igazán emberből való emberek
nem sokáig maradnak meg a kormány közeli pozíciókban..."

A logika ezt diktálná, de Ángyánon és Jeszenszky (őt nem is nevezhetjük kormányközeli embernek) kívül más most nem jut eszembe aki önként távozott volna Orbán közeléből.
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Idióta vagy te a "minden szaroddal" petike!"

Nem @petike: -t kellene fikáznod, @petike: a Zemberek véleményét írta le. S amíg a NAV és vezetői nem tisztázták magukat immár több ügyben is, addig a Zemberek így fognak vélekedni róla!
Mert a Vida volt aki megszüntette a kiemelt ügyek osztályát, ezzel teret adott az ezermilliárdos ÁFA csalásokra. S Vidai van kakiban az amerikai kitiltással kapcsolatban is. Nem @petike: !
verőce21
@F_Viktor: (22:06) Ez a beírásod olyan, mintha azt írnám ehhez a témához:
Az IMF felminősítési ajánlásával, megdőlt az a teória, hogy csak rögtönzésekre épül az "unortodox” gazdaságpolitikai rendszer.
F_Viktor
@verőce21: Írod:
"Alközpontokra és szerverbővítésekre kell. Az önerő biztosítása elképzelhető, csak állami garanciával tud megvalósulni, hiába ad pénzt az EU."

Itt hol van pl. a "decentralizált" dolog? S mi az a nem hálózatalapú kommunikáció?
Úgy képzeled, hogy a kormány gyűjtögeti a "bitadót", s az lesz az "állami garancia" az EU-s pénzekre + a szolgáltatók fejlesztési befektetéseire? :-)
De minek "állami fedezet", ha mindenki csengeti a saját részét?
F_Viktor
@verőce21: Nem én hoztam szóba ebben a topicban a NAV-ot, csak reagáltam rád!
verőce21
@F_Viktor: (22:14) Honnan veszed, hogy csengeti a saját részét? És ha nem, akkor bukjuk az EU támogatást?
verőce21
@F_Viktor: Rádiót hallgattál már? Ha igen, akkor tudhatnád mi az a "nem hálózatalapú kommunikáció".
verőce21
Azt gondoltam, hogy írást végigolvasva, még a hülyék is tisztábban látnak, de belátom, tévedtem.
F_Viktor
@verőce21: Onnan, hogy szolgáltatók már tavasszal megkötötték a magyar kormánnyal a megállapodást, hogy EU erőforrások bevonásával minden háztartást ellátnak szélessávú Internettel!
Tehát nincs szükség állami forrásra, sem állami garanciára. Nem véletlen, hogy az elmúlt napokban több forrást is megjelöltek a kormány tagjai az adóbevétel elköltésére.
F_Viktor
@verőce21: Tehát azt mondod, hogy a WiFi technológia nem hálózatalapú? :-)) Ezt hol tanultad?

Újra végig olvastam, de nem találtam semmit a ""decentralizált, hálózat alapú kommunikáció"-ról.
Tehát mit kellett volna olvasnom amiről "még a hülyék is tisztábban látnak"?
verőce21
@F_Viktor: (22:31) A megállapodás még nem a pénz. Egyébként is 2020-ig kötelezne teljes internetellátásra, (amit előbbre vállalt a kormány).
De már előbb kellene béremelés néhány ágazatban.
F_Viktor
@verőce21: Igen, megállapodtak, hogy 2018-ig a SZOLGÁLTATÓK minden háztartásba elviszik a szélessávú Internetet. Elhiheted, a megállapodás mögött ott van a saját tőkéjük is, nem a homokháti TV, mint Internet szolgáltató adja a tőkét, hanem pl. a Telekom, a UPC, a DIGI és a TvNetWork.
Ezt a határidőt nem a kormány vállalta, hanem a szolgáltatók. Ez akkor is úgy van, ha neked ezt maga a Vezír mondta.

Béremelés hogyan kerül ide? Ebből kapják jövőre a NAV-osok a 24 milliárdos JUTALMUKAT? A fennmaradó 1 milliárdon mely ágazatok küzdenek majd meg?
verőce21
@F_Viktor: (22:51) 44 milliárd bevételt vártak belőle jövő évre, még ha 25 is van a kv-ben, és a rendvédelmi és más fegyveres testületek béremelése hangzott el.
F_Viktor
@verőce21: Én 44 milliárdról nem hallottam, csak 20 milliárdról, azt pedig az elvileg illetékestől, magától a beterjesztőtől, a nemzetgazdasági minisztertől, Varga Mihálytól.
Az csak ma derült ki, hogy a hozzáértő miniszterünk nem tudta eddig, hogy mi szerepel a költségvetés tervezetében, mit kalkulált ez a szakbarbár.

Azt, hogy az Internetadó bevételét a rendvédelmi szervek és a katonák béremelését fedezné a kormány, azt valami éppen Orbán hiányától elanyátlanodott miniszterelnökségi csicska hozta nyilvánosságra akkor, mikor a kormány tagjai mérgezett egérként rohangáltak. Azóta már más verziók is napvilágot láttak...
Nem tudod honnan veszed, hogy ez a bevétel fedezné a 150 milliárdos béremelést?
Törölt felhasználó
Mi is az a "nemzeti konzultáció"?:) Kit érdekel, hogy ott mit hoznak ki százmilliókból. Arrogáns királyunk utálja, ha ellentmondanak neki és igaza érvényesítése érdekében bármikor átírja a szabályokat akár visszamenőleg is..
nezelodo
A fidesz kurmány politikája egy "termék", amit, elad a fogyasztóknak, (állampolgárnak).
Ha egy cég valótlanságot állít a termékéről, pl az adó az nem adó, hanem a zembereknek adott jutalom, vagy örök életet ígér a bogyó megvásárlása esetén, akkor megbírságolja az illetékes hivatal, súlyos esetben, ha a közt veszélyeztetik, szabadságvesztésre ítéli. Vajon a "Nemzeti Konzultációs" levelek tartalmára és megalkotóikra nem vonatkozik saját törvényük?
m.macskosz
@F_Viktor: Mellár Tamás,
a szekszárdi állatorvos,sajnos most nem jut eszembe a neve. (Aki a trafikmutyit felnyomta.)

Sajnos,ezek az emberek rettenetesen kevesen vannak...:(
tegnap, 22:02
F_Viktor
@m.macskosz: Hadházy, vagy Hadházi a szekszárdi pasi neve, csalódott a fityeszben, de azért megmaradt a narancsos ködlátása.

Kevesen vannak, s nem voltak olyan pozícióba, hogy kipakolásukkal megrendítsék Orbánt.
Desischado
A zsírmore nem akarja tudomásul venni, hogy nem kell milliárdokért levelezni, elég világosan ki lett jelentve Hétfőn, és kedden, hogy NEM KÉRÜNK a net adójából, de úgy látszik, agy lágyulása van, mert a világos üzenetből sem akar érteni!
F_Viktor
@Desischado: Mert nem érdekli a büdösbogarak véleménye, még akkor sem ha valamilyen mértékben, de fél tőlük.
Desischado
@F_Viktor: Sajnos, ezt én már régen tudom, Viktor. De azért remélem, lesz oka még jobban is félni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.