Már attól a rosszindulatú feltételezéstől eltekintve, hogy valójában semmiért, hiszen körülbelül húsz négyzetméter japán gésák által szálanként trimmelt stadiongyep áráról beszélünk, tehát igazából a kormány csak így szeretné letarolni az utolsó szabadon maradt területet, ahonnan még visszaugatnak neki. Szóval ez nem, de akkor mégis mi? A törvénytervezet benyújtása óta gyakorlatilag két hasonló indoklást nem hallottunk még a kormánypárti megszólalóktól, lássuk ezeket sorban.

Kezdődött az egész Varga Mihály vagdalkozásával, aki szerint azért kell megadóztatni az internetet, mert távközlési adó ugyan már van, de az emberek rájöttek, hogy interneten keresztül olcsóbban is lehet távközölni, ez pedig mi más, mint az adóelkerülés maga. Puff neki. Varga egyébként eredetileg 150 forintot vert volna rá minden előfizetésre gigabyte-onként, és ebből évi 20 milliárdos bevételt remélt – ami viszont azt jelenti, hogy a nemzetgazdasági miniszter vagy a gigabyte-tal, vagy a hazai internet adatforgalmával, vagy egyikkel sincs tisztában, hiszen sehogy sem jönnek ki a számok.

Rogán Antal szerint azért kell az időközben legfeljebb 700 forintra módosult internetadó, mert a szolgáltatóknak túl nagy a profitjuk, az pedig hogy néz már ki. De azért is kell, mert az adóból befolyó összegből majd közösen fejleszthetne a kormány a szolgáltatókkal, amitől szélesedik a piac, tehát valójában az extrasarcolt internetnek hála fog még több háztartásba eljutni az internet.

Orbán Viktor – a hvg.hu miniszterelnökségi forrásból származó információi alapján – azért akar internetadót, mert abból remekül meg lehetne oldani a rendvédelmi szervek és a katonák béremelését. Összefüggést ne keressünk.

Kovács Zoltán szerint Brüsszel miatt kell a netadó. A nemzetközi szóvivő a német ZDF televíziónak úgy magyarázta, hogy a hiányplafon betartásához van szükség rá.

Németh Szilárd az ATV-ben azt mondta, a netadóból befolyó pénz önerő lesz egy 100 milliárd forintos uniós forrás lehívásához, ami a hazai szélessávú internet fejlesztését szolgálja majd.

Navracsics Tibor már annyira uniós, hogy nem foglalkozik belpolitikával, így az ő verzióját nem tudtuk meg.

Tállai András sem bonyolódott bele a miértbe, inkább csavart egyet a hogyanon, és azt mondta: nem előfizetésenként, hanem háztartásonként kell majd megfizetni az adót – bármit is jelentsen a háztartás például egy mobilinternet-előfizetés vagy egy wifi-jel esetében.

Itt tartunk tehát most, amint megszólal még valaki, feltétlenül jelentkezünk!

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
prielle
@micfild: Nagyon jó ötlet, de az a gyanúm, ezt nem lopja el a kormány!
herczeg0210
Mikor a diákok 2012-ben tiltakoztak, valahogyan megosztották Őket és befogták a szájukat. Aztán csend lett. Félek, hogy megint csend lesz, mert megosztják a tüntető Zembereket!!! Aztán az lesz amit akarnak.Persze így is...
Cicamama55
@annyitisér: Szerintem ők nagy ívben leszarnak minket! Az a lényeg, hogy az amerikai botrányról eltereljék az alattvalók figyelmét, ai internetadó pedig nagyszerű, mindenkit lekötő téma
annyitisér
@Cicamama55: Pedig jobban tennék, ha nem vezetnék be, a nép nem felejt...
vadsanca
Nekem van ötletem. Azért, hogy kifizessük a 160 milliós ingatlan rezsiét.
annyitisér
@vadsanca: Azt fizesse csak a Petike a saját pénzéből. Spóroljon, az úgyis könnyen ment neki eddig is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.