Orbán Viktor szerint a szuverén országoké a jövő: csak azok az országok lehetnek sikeresek, amelyek világosan kifejezik és érvényesítik az érdekeiket – mondta Budapesten a magyar-azeri üzleti fórum megnyitóján, feltehetően az áhított azeri diktatúrára utalva.

Szerencsések azok az országok, amelyeknek olyan a politikai rendszerük – akár elnöki rendszer, akár parlamentáris –, amely egyértelmű politikai vezetést ad az adott közösségnek – mondta a kormányfő.

Orbánnak a diktatúráról a sikeres jövő jutott eszébe

A különbözőségek ellenére Azerbajdzsánban és Magyarországban közös, hogy mindkettő világos stratégia mentén irányított, vezetett, helyes irányba fordított ország – tette hozzá.

Ilham Aliyev azeri elnök megnyitó beszédében méltatta Magyarországot, amiért a nemzeti érdekeit védi, a függetlenség és a szuverenitás politikáját folytatja.

Azerbajdzsán egy valódi posztszovjet diktatúra, az olaja miatt azonban sokan keresik az ország kegyeit. Hasonlóan az Orbán-kormányhoz, az azeri vezetés sem tűri a kritikus hangokat, rendszeresen vegzálják az újságírókat, visszaszorították az ellenzéki sajtót és szeretnek rendőrökkel megszállni külföldi civil szervezeteket – ezekben tehát már elég gyümölcsöző a két ország kapcsolata.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Mit is mondott,már nem tudom idézni pontosan.."Soha nem a diktatúra (rendszerváltás előtti időszak )),,ellen volt kifogásom ,hanem a személyek ellen ,akik ezt fentartötták,uralták,,""" Kb így mondta.Csalódott valaki ebben a pávatáncos Senkiben ??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
Hú vazzze...azért ez már súlyos.Fülkések..nem kellene már leállitani Orbán apátokat ??
Pálinkafőző Rézüst
Meg asaját céges talán..:))) Aki már nem az, bár sosem volt, de ahogy a vikingek mondták: "csak az nem hazugság, amit nem mondasz ki."
Clavigo
Mit is mondott,már nem tudom idézni pontosan.."Soha nem a diktatúra (rendszerváltás előtti időszak )),,ellen volt kifogásom ,hanem a személyek ellen ,akik ezt fentartötták,uralták,,""" Kb így mondta.Csalódott valaki ebben a pávatáncos Senkiben ??
Clavigo
Orbán elvtárs,,akkor költözzél a pereputtyoddal el É-Koreába.Aztán ott valamelyik munkatáborban kezdd el építeni a fényes jövődet...Oszt jó napot.
joopapa
A "kedves" vezetőnél vállon felül a baj már nem kicsi, kezdi még jobban elveszteni az eszét!
Mobil123
Hú basszus!!! észak Koreában milyen f@sza lehet az élet!! (lassan nekünk is úgy látom!)
Boszi27
@joopapa: Azért nem tudom hogy nem gabalyodik már bele ebbe a káoszba amit össze-vissza beszél! Persze nem érdekli, hogy a múlthéten még a németeknek nyalizott, amit értek is, mert kellene a pénz, de ennek a hasonlóan nagy orrú azeri Pinokkiónak miért kell, azt nem értem!
Hellcat
Erre szavaztatok fanok...ezt akartátok.
joopapa
@Boszi27: Pont ezért írtam hogy baj van nála az emeleten! És azért nem gabalyodik bele beszédeinek kusza káoszába,mert a fejében is ilyen káosz van! Oda nyal ahonnan pénzt remél, nyal ez minden felé ruszki azeri mindegy ha lóvé szagot érez, beindul a nyelve!
Strong
Na igen..

Persze ebben az esetben jó azért ha akad némi földgáz, vagy olaj, vagy gyémánt, vagy aranybányánk, csakhogy ezt túléljük.
Ugyanis a nagy szuverénkedés egyik következménye az, (ami most is gőzerővel zajlik) hogy kivonul a tőke az országból.

Ugyanis az EU "alaptörvényét" nem a fidesz "kormány" írja...
Boszi27
Valaki arról világosítson fel, hogy mit akarunk azertől?? köszi előre is.
A Tündik bündije
Hiába, nagy jellemek ha találkoznak...

I think, this is the beginning of a beautiful BORATság...
pbalage
nincs közöttetek véletlenül egy azeri magyar tolmács? Szeretném tudni, mit mondott a Főnök?
coyote3
Szent meggyőződésem, hogy úgy jár mint Cézár...
m.macskosz
@Pálinkafőző Rézüst: "csak az nem hazugság, amit nem mondasz ki."
Az igazság elhallgatása is hazugság. Ezt Orbán Viktor szünet nélkül gyakorolja is.
silber13
Soha nem volt időszerűbb B. Brecht üzenete. " Állítsátok meg Arturo Uit! "
m.macskosz
@coyote3: Szerintem is, de nem hiszem, hogy azeri lesz Brutus.
KERKA
Madarat tolláról, embert barátjáról. Akinek a barátja egy keleti diktátor...
kata53
@Hellcat: Kikérem magamnak! Soha nem szavaztam rájuk!
Hellcat
@kata53: Drága Kata. Akinek nem inge. :) Itt nagyon sokan ing nélkül maradunk :)
kata53
A sikeres jövő! Hova is jutottt zorbánnak?Eszbe???Hát van neki?
coyote3
@m.macskosz: Teli a fideSS brutusokkal :)))))))))))
coni
A keletieknek Mo. csak addig egzotikus amíg EU tagok vagyunk. Tehát nem sokáig. Jó lesz ha Simicska igyekszik a hidakkal amíg ki nem raknak bennünket. Pontosabban lemondanak a felzárkóztatásunkról.
Meine Ehre heisst Treue
Amit ez a fickó és szúkebb-tágabb bandája művelt az elmúlt években, az gazdagon kimeríti a hazaárulás fogalmát!!!
Remélem ennek megfelelően, ,,érdemeik" elismerése mellett fognak felettük ítéletet mondani hamarosan!!!
JAJMÁR
Figyelmetekbe ajánlom az rtl híradóját !
Többek között bemutatták az azeri parlamentet :)
human
Akkor Viktor költözz ki egy évre az egész családoddal és mikor hazajössz szerintem a liberális demokráciának még lábat is fogsz csókolni.
libellle
viktorkának lessz majd egy jó stratégiája, amikor az EU elzárja a pénzcsapot!!!
dzurinda
Ha ez csak a kötelező udvariaskodás lenne, azt mondanám, OK, de nem így látszik...
libellle
@KERKA: Mertmár senki más nem akar vele szóba állni. Legalább a baltás és a hülye gyerek Èszak-Koreaból
human
@dzurinda: És tegyük hozzá, ha csak fele ennyire közeledett volna az azeriekhez hogy fel lettek volna háborodva fideszék.
micfild
@Clavigo: Én pl egyáltalán NEM!
25 éve is ugyanaz volt róla a véleményem ami ma is. és az elmúlt 25 évben mindig. Egy hazug, képmutató, akarnok minidiktátor, aki mindig pontosan tudja, hogyan kell alakoskodnia ahhoz, hogy minél nagyobb hatalmat szerezzen magának.

és folyton csodálkozom, hogy ezt az emberek túl jelentős része nem vette észre a mai napig sem.
Manhattan
Hát én "KURVÁRA ÖRÜLÖK" hogy megérkezett az azeri elnök. Mit aggódtam, nehogy baltával agyonverjék!
szandokan
@Pálinkafőző Rézüst: Nem mondtál újat, ezt itt már többen is tudják, mivel én mondtam el, te csak hallhattad valakitől. Viszont nem szoktam reklámozni, mert senkire nem tartozik, hogy éppen mit csinálok, és mit nem. Rád meg főleg.
lajospapa
Ne háborogjon senki! Orbán rendszerét kipróbáltuk 1998-2002 és 2010-14 között. Tetszett. Biztosan, mert 2014- ben megválasztottuk ismét. (Ne mondja senki, hogy ő el sem ment!) Most büdös a virág, amit szakítottunk? Csak legalább lennének itt idegen csapatok akikre ráfoghatnánk a hülyeségünket! Akkor legalább nyugodhatna bennünk a lelki dúvad!
coni
@lajospapa: A kormányt le lehet váltani (legalábbis eddig), de a népet nehezebb.
Így amit leírtál az a szomorú valóság: a nép zárta ki magát az Unióból és a felzárkózás lehetőségéből.
Szimba
A gáz ügy csak alibi, igazándiból konzultáció volt, hogy is csináljátok ti ott, ezt a diktatúrát?
volvós
" ...Orbánnak a diktatúráról a sikeres jövő jutott eszébe..."

Ha ez a sikeres jövö, amit ez az ember eltervezett, nekünk annyi ...:-((
Jó példaképet válsztott...
mekkelek
Ez kell ennek a sok birkának aki a fideszre szavazott?
annyitisér
@mekkelek: Szerintem ez már nekik sem kell. Beszélgetek sokszor olyan emberekkel, barátokkal, akik még 2014 - ben is a Fideszt látták a legmegfelelőbb pártnak, és nagyon értelmes emberekről, vállalkozókról, igazgatókról van szó. Lassan mindnek az a véleménye, hogy el kell takarítani őket az országból is, mert itt bizony már nem a nyugat, hanem a keleti kapcsolatok lesznek a dominánsak, a nyugat pedig, amelyet eddig meg utánoztunk, vagy szerettünk volna legalábbis hasonló színvonalon élni, lassan az ellenségeink lesznek. Ez nem kell sem szegénynek, sem gazdagnak, sem a Fidesz szavazóknak, sem másnak. Ki kell venni Orbán kezéből a hatalmat, amíg nem késő.
kkalman
Már csak az van vissza, hogy az EU megunja ennek a mini Ducenek a baromkodásait, és Magyarországot az ajtón kívülre rakja.
annyitisér
@dzurinda: Nem értem, miért kell ennyire elszakadni lassan a nyugattól. Orbán annak idején azzal kedveltette meg magát, hogy elege lett a szovjet hatalomból, a Kádári diktatúrából, és egy teljesen új és járható irányt jelölt ki célul. Immáron mindennek ellene fordult, ami jó, és szent volt számára, és úgy tűnik, eljött az az idő, amikor eszét veszítette a hatalomvágytól. Mindennek hátat fordít lassan, ami konzervatív és jobboldali, és ismét az államosításban gondolkozik. Üzenem neki innen, hogy az én vállalkozásom nem eladó, aki el akarná venni, azt átküldöm a másvilágra, legfeljebb megyek a börtönbe. Tényleg ezt akarjuk a rendszerváltás után több mint 24 évvel?
yazo64
Még jó hogy nem a balta...

Mi fut át a sportkocsis fickó agyán, mikor 170-el fának hajt?
- A műszerfal!
mekkelek
@annyitisér: Az én ismeretségi körömben is vannak (ex) fidesz szimpatizánsok, de nekik elsô négy év mutyijai elégnek bizonyultak a kiábránduláshoz. Szerintük ez nem jobboldali, hanem egy populista neokommunista párt.
annyitisér
@mekkelek: A konzervatív jobboldalt az különbözteti meg a baloldaltól, hogy nem államosítanak, hagyják a szabad piaci versenyt, és nem akarnak vállalkozásokba beleszólni, azaz győzzön a legjobb. Itt lassan örülhet, aki egyáltalán talpon tud maradni az egyenlőtlen versenyben.
annyitisér
@mekkelek: Igaz, néha azon is elgondolkozom, hogy a Fidesz tulajdonképpen egy szélsőjobboldali párt.
Desischado
Kotródjon Észak Koreába, ha neki ez kell! Én kikérem ezt magamnak! Tényleg egyre hülyébb, nem csak hazug és embertelen, hanem totál elmeroggyant a csuti zsírmore! És mi a büdös túrót keres itt az azeri elnök?! Ezek után még az hiányzik, hogy kim dzson unt is meghívja! De akkor előveszem a baltát, ásót, meg ami a kezem ügyébe kerül! Diktátorok takarodjanak kifelé a hazámból!
Törölt felhasználó
Viktor az biztos, hogy már valami nagyot értél el az életben. Neved már biztosan bekerül a modern kori politika történelem könyveibe!:) Persze itthon nem az állami kiadású könyvekbe:)
micfild
@annyitisér: Szerintem.. meg orbánt sosem érdekelte semmi más, mint a Hatalom,
És ennek érdekében mindig pontosan azt tette és mondta, hogy megszerezze és meg is tartsa a hatalmat. Nagyon nagyon pontosan tudta, hogy mit kell mondania a népnek a hatalom megszerzése és megtartása érdekében.
2014ben pedig már azért tudott nyerni, mert olyan választási törvényt talált ki, hogy nyerjen.
Körülvette magát semmirekellő és semmihez sem értő tehetségtelen emberekkel akik akár tűzbe is mennének érte, csak azért, hogy jó közel legyenek a húsosfazékhoz - hogy minél több pénzt tömhessenek a zsebükbe vagy a svájci bankszámlákra - offshore cégeikbe.

Aki elég öreg hozzá, mert már felnött volt a rendzserváltás idején és odafigyelt a napi politikára- valamint nem amnéziás.. az emlékezhet pontosan. A -Ruszkik Haza-
liberalizmusa után jött a konzervativ középkorúak egyesülete... úgy 1998 tájékán... most meg éppen az öreg komcsik szervezteténél tartunk.
De bármikor bárhova állt ki beszélni, mindig tudta mit mondjon a népnek és azt hogyan mondja.
A fideSS egy maffiapárt. A Keresztapa áll a piramis csúcsán, mindent ő irányit. Alatta vannak a miniszterei-- államtitkárai... az állami cégek vezetői- ill cégek tulajai akik állami megbizásokból hiznak--- aztán a polgármesterek az önkormányzati képviselők- az önkormányzati cégek vezetői és a cégek akik meg önkormis megbizásból hiznak... legalul meg az idióta aktivisták- ökörkörösök- és a szavazótábor.
Néhol hiányzik már egy- egy tégla abból a piramisból... de nincs különösebb jelentősége.
Ha valaki átgondolja hogy a fideSS- megszerezte a totalitárius hatalmat mind a politika- mind a gazdaság területén, az kénytelen lesz ráébredni, hogy orbán alkotása gyakorlatilag zseniális és megdönthetetlen.
Ha most újra kiirnák a választásokat- megint csak ők nyernének és lehet még nagyobb aránnyal is mint legutobb.
Én úgy látom, hogy orbánt és a bandáját már csak komoly áldozatok árán lehet eltakaritani. De mivel az...
micfild
@micfild: lemaradt a vége... --- De mivel az embereknek még van vesztenivalója... nem mostanában fog bekövetkezni.
Tartok tőle, hogy a következő miniszterelnök vagy inkább elnök neve Gazsi lesz.
annyitisér
@micfild: Ezért mondom azt, hogy Orbán nagyon is tudja, mit csinál, a kérdés, hogy ezt az emberek valóban megunják e majd, mert ez a tízezres tüntetés még semmire nem elég. Akkor válhat ez majd komolyabbá, amikor százezrek, milliók lesznek olyan helyzetben, hogy innen már nekik mindegy, mert vagy éhen halnak, vagy börtönbe teszik őket, ami még a jobbik eset a kettő közül. Nekem az a véleményem, hogy nincs itt még meg a kellő szegénység ahhoz, hogy több százezres, vagy akár milliós tömeg induljon el, mert ha lenne, már elindultak volna.
KERKA
@libellle: 19.11 Talált, süllyedt:)) Elolvastam az azeri kurafi eddigi pályafutását, hát vannak közös vonásaik, nekik kettőjüknek. Közös vonásuk a választási csalások, na van mit tanuljanak egymástól:))
micfild
@annyitisér: - szerintem- már csak az a kérdés.. megvárja -e a kúrmány azt a millios tömeget.
coyote3
Másoknak meg orbánról a diktatúra...
annyitisér
@coyote3: Igen, de csak a II. kormányzásuk óta, az első azért még nem volt ennyire vészes. Én azt látom, hogy teljesen mindegy, ki van kormányon, a lényeg úgysem fog változni.
Kamcsatka
@mekkelek: Igen, ez. Véletlenül sem kell csodálkozni.
mate03
@ziziplanet: Például a baltás gyilkos ,kiadatása! Ennek lesz a hozadéka,a soha el nem múló,Magyar-Azeri,barátság, minden hozadékával együtt!Viktornak megint van kitől,tanulni!
mekkelek
@micfild: szépen összefoglaltad és sajnos teljesen igazad van...
coyote3
@annyitisér: Tudod cimbora már az elsőnél is világosan látható volt , hogy ez a lény betegesen akarja a hatalmat és semmitől nem riad vissza.
Traianus
Mit kell ezen csodálkozni ?
Diktátor kollégák egymás közt, szavak nélkül megértik egymást .
Ez van !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.