Orbán Viktor miniszterelnök szerint a magyarok éveken keresztül szemetet ettek, mert túl gyengék voltak a tiltakozáshoz. Ez ellen kívánnak tenni az élelmiszerlánc-felügyeleti díj emelésével. De mit mutatnak a tesztek? Tényleg a külföldi termék a szemét?

Az ATV összeállítása szerint sajnos sok esetben éppen fordítva van: a most üldözött étteremláncok termékei szubjektív teszteken ugyanolyan vagy jobb eredményeket érnek el, mint a CBA és a Coop saját termékei.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj emelését több párt is elítélte. Az Együtt társelnöke, Szigetvári Viktor az ATV Startban azt mondta, Orbán Viktor képtelen arra, hogy európai módon szabályozza a piacot. Ha rossz minőségű az élelmiszer, akkor a hatóságnak kell vizsgálódnia, nem pedig az államnak kell eljárnia az ügyben.

A magyarinfo.blog.hu arra szólította fel az olvasóit, hogy bojkottálják a Fideszhez több szállal köthető CBA-t, mert ha ott vásárolnak, akkor „a saját elnyomásukat támogatják”. Ehhez egy Facebook oldal is készült, melyet három nap alatt majdnem 7000-en lájkoltak.


57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
CBA bojkott kell ide...amúgy is egy igénytelen rabszolgatartó üzletlánc. Az ott dolgozókat sajnálnám egyedül.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
CBA bojkott kell ide...amúgy is egy igénytelen rabszolgatartó üzletlánc. Az ott dolgozókat sajnálnám egyedül.
Rumcájsz
Csak össze kellene hasonlítani az élelmiszer könyveket az illetékeseknek, máris képben lennének!
Azt csicseregték a verebek, hogy a Németeknél 5 évig lehet fagyasztani a húst, utána az Ő könyvük szerint kuka.
Létezhet olyan, hogy ami ott kuka, az itt még jó, mert nálunk a könyvben 7 év van meghatározva.
Ugye hamis ez az infóm? :)
bakegya
Orbán fingik egyet és mindenki véreset pisál-a helyett hogy...kibaxná már valaki a világpiacról-had döntsem már el én magam, mitől akarok nem egészségesen meghalni.
hetöndöe
A csúti gangesztündér már megint mindenkit hülyének néz.
Linna
Mit lázadtok? Még mindig nem tudjátok, hogy a mi Viktorunk mindenkinél mindent jobban tud? He? Na, csak úgy miheztartásképpen mondom.
:)))
:((((
Aztán meg igenis van, ami jobb a hazainál. Nem is egy termék. Itt sem szabad általánosítani. A paradicsomunkat tuti nem szárnyalják túl, de a darált húsban, kolbászban biztos, hogy nincs ín, mócsing miegyéb, mint a magyar készítményekben. Undorító, mikor többet köpök ki pl. a kolbászból, mint amennyit megeszem belőle!
szaboria1
A kérdésem mennyivel különb a CBA aki nem itthon adózik hanem Svájcban?
Dr plágium
Már évek óta nem vásárolunk a CBA-ban!
Az ott dolgozók figyelmeztettek, ne vegyek hidegkonyhai terméket mert lejárt, romlott alapanyagokból készítik!
A hentes pult pedig egyszerűen undorító, a sok zöldes barna húsáruval, felvágottal...a legyek meg ott sétálnak.
magyarbakancs
A Magyar élelmezési elellenőrzés hivatal nem volt vagy nem működött eddig.?
A Boltban kapható Francia sajt,borok ,Olasz tészták,olívaolajok akkor szemét?
brutus
Pontosabban: tul gyengek voltak idaig szembefordulni hatalmaval...ugy gondolta.
nemjoezigy
orbán úr azt hiszi megint kint van a gáton? ehhez is ért? talán csak nem jogász?
ha igaza lenne, amit kétlek, akkor az emút 4és1/2 évben miért nem tett ellene az apparátusa? holott a marha nagy pénzt felvették, mint aki jól végezte a dolgát!
bakegya
@Linna: kell a hazai piac a lőrincnek,a csányinak-akik orbán kolbászát nyomják le a torkunkon-ettől kezdve inkább vega leszek.Befoglalták a nagyüzemiállattartásuk miatt még a természetvédelmi területeket is.Fejér és pest megyét az orán -mészáros,a Bakony-alja termőföldjeit a Simlicska-talicska,az Alföldet a lézer-lezsák-és a hajfodrász-lópecérestül,A Csányi is hűséges kutyus mint tudjuk holkolbászol és hol fektet be...maradt még egyáltalán egy talp alattnyi FÖLD amit ez a posztkommunista maffiavezér ki ne húzott volna alólunk???
Linna
@bakegya: már elég régóta szégyellem, hogy Fejér megyei vagyok. Bp. után talán ez a leg...bb vidék politikailag, erkölcsileg.
almosd
Ezek szerint te is szemetet ettél ,a pénzünk szemét mert nem tudunk belőle minőséget venni.
nyanya001
A pultos lányok nem egyszer szóltak, ne vegyek a virsliből, vagy kolbászból,
mert mosott !
Rothadt magyar fehérrépát adtak el !
Ami húst nem tudtak eladni azt befűszerezik és itt a grillben
megsütik ...
Inkább kicsit messzebb megyek de nem járok oda !
Ja, és ugyanazt árulják ők is mint a nagyobb áruházláncok
legyen az parizer vagy más felvágott, vagy hús !
bakegya
@Linna: ezen semmi szégyelni valód nincs-AZ ORSZÁG ÉLÉSKAMRÁJÁNAK NEVEZTÜK ANNÓ EZT A MEGYÉT-de mára a bitng tolvajok martaléka az orbán mészáros párossal az élen.SAJNÁLATOS DE AZ EGÉSZ ORSZÁG HAGYTA,HOGY EZ MEGTÖRTÉNHETETT.
(Váradi András vére tapad a kezükhöz-remélhetőleg a jó Isten nem mossa le róluk ezt a bűnt se)
Ludas Matyi
@Hellcat: Sajnalhatod. Hogy miert is a CBA? Mert a tulaj roma. A romak pedig összetartanak es ott baznak gi a magyarral ahol dudnak;-((((
csa-csa
@Ludas Matyi: A CBA tulaja a lovas Lázár nem? a romák amúgy tényleg össze3tartanak, de mi is, mert a tanyasi magyar úgy eladja neked a büdös lejárt húsát, sajtját, tojását mint a pinty. osztazt dögölj bele ha kell.
Egyébként engem curvára nem érdekel ki a Tesco, Auchan, Spár, Aldi, CBA ... tulaja, oda megyek ahol olcsóbban vásárolhatok, a többi nem érdekel. Szart meg mindenütt kapni olcsón is meg drágán is.
Ludas Matyi
@csa-csa: az egyik. Aki Szegeden van. A masik a Halmschlager roma, shalom, minden keverek. Amugy valoban teljesen midegy hogy hol vasarolsz, mert ugy Amiban mint akar az EU-ban minden elelmiszer GEN manipulalt a kormanyok tudtaval. Amugy nektek magyaroknak teljesen mindegy ( tisztelet a kivetelnek), mert a legkorabbi elhalalozas az europai statistika szerint magyarorszagon van a ferfiaknal ami +/- 60 ev. Meg egy 40-50 evestöl sem hallottam volna ,hogy elmennek elögondozasi (vagy akarhogy is hivjak) vizsgalatra. Machok vagytok. Ha faj a has, leöntenek 1-10 kisüstit, majd elmulik alapon. Arra nem gondol egyik sem, hogy az a kurva sok mereg amit esztek isztok lerakodik a gyomorra, a ver erekre, szivre, majra. A bajt jobb megelözni, mint orvosolni. Ha nem kesö;-(
csa-csa
@Ludas Matyi: egyáltalán nem mindegy a magyaroknak, de igazán egészségesen csak az tud vásárolni, aki nem minimálból,vagy 50 ezer nyugiból él.
bencemacska
@csa-csa: Van igazságod, mert pl. a q ...drágán vásárolt sárga háztáji csirkét kiáztatom és fehér lesz! Az íze meg ugyanolyan, mint a szerencsétlen ketrecben nevelté.
coyote3
Dehogy! Van szemét magyar termék is. Úgy hívják fideSS
Toby
Több éve nem rágtam rágógumit, jól helyettesíti a mócsingos CBA-kolbász, továbbá imádom a félig érlelt és nezélrt fejfájást okozó magyar sörök némelyikét, valamint a 2 nap után gyönyörű zöldre színeződött, penészes fehérkenyeret, már csak egy piros pántlika kell és megvan a "nemzeti" kenyér ! A CBA-s párizsira meg úgy jönnek a ragadozóhalak, mint államtitkár a 30 milliós "gazdatámogatásra" !
Egyszer ettem egy nagyon ízletes, "magyaros" lecsókolbászos-konzervet, miután leázott róla a cetli, kiderült, hogy "nemzeti" teszkós !
Fradigege
Csányiék éveken át német import sertésből gyártották a Pick Téli szalámit. Ez akkor volt probléma, amikor hungarikum listára akarták tenni a téli szaláminkat. Akkor Csányi nem ütötte meg a bokáját. Semmi nem történt. Bepuccsított és irány az ML$Z elnöki trónja. Ő is szemetet etetett velünk! Akkor ez nem okozott problémát. Most már vajon változott, vagy ez is csak egy álnemzeti harapás-ugatás kifele, itthon meg csináljuk a politikai imázst.
Ludas Matyi
@csa-csa: ebben van igazsagod. De nem kell ahhoz magyarba menni. Nemetorszagban is vannak akik 200-300 Euro nyugdijbol elnek es a közös konyharol "Tafel" -böl elnek. Ne szarjal bele, 2015-ben nagy valtozasok lesznek ami el fug jutni remelhetöleg Pannoniaba is. Nagy balhek lesznek, mert itt is több ezres tüntetesek vannak nap mint nap.
ila51
@bencemacska: 15:52...mondta a hentes , a kurkumás vízben áztatott sárga , a rendes meg fehér
Szimba
"Több hírportál is végzett már szubjektív ételminőségi vizsgálatot. Szerkesztőségünk tavaly húsvétkor tesztelte a Budapest egyik legnagyobb piacán kapható sonkákat. Mindegyik magyar termék volt, de bebizonyosodott, hogy nem mindig a legdrágább étel a legjobb minőségű, és a minőségi különbségeket érezni lehet.
A hvg.hu nyáron a jégkrémeket elemezte. 12 különböző családi kiszerelésű jégkrémet kóstoltak meg, majd küllem, állag és íz alapján pontozták a termékeket. A Spar végzett az utolsó helyen, fél ponttal, míg az Aldi 8 ponttal abszolút győztes lett. A CBA és a Coop saját termékei az alsó mezőnyben végezték, mindkettő 3 pontot kapott.
Az Origo szintén tesztelte a jégkrémeket. Ebből kiderült, hogy a NÉBIH szabályozása lehetővé teszi, hogy olyan fagylaltokat forgalmazzanak, amelyben az alapvető összetevők közül (tejszín, tej, tojássárgája, az ízét adó természetes alapanyag, esetleg cukor) egy sincs meg. A kiugróan magas árú Haagen Dazs volt az egyetlen, amelynek összetevői között legnagyobb mennyiségben tejszín van.
Az Origo a löncshúsokat is megvizsgálta, és nem leltek „ehető magyar terméket” a boltok polcain.
Az tehát e tudományos igényűnek távolról sem nevezhető tesztekből is kiderült, hogy semmi garancia nincs arra, hogy a magyar termékek jobbak lennének a külföldieknél
"
www.atv.hu/belfold/20141127-evekig-szemetet-ettunk/hirkereso
bencemacska
@ila51: Kurkuma helyett a sárga répa is megteszi, és még olcsóbb is!!!
kkalman
A minimálbérből, közmunkabérből nem telik minőségi árúra. Most az új adóval a gyengébb minőségű áruknak az árát emelik fel. Ezzel még inkább minőség alatti étkezésre ítélve milliókat. A napi 3x1 zsíros kenyér nem minőségi étkezés.
bencemacska
Én nem járok CBA-ba mert nincs a környéken. De évek óta mindig náluk legolcsóbb a cukor. Befőzéskor szoktam CBA-t keresni!
petike
@bencemacska: De ők is a szlovák (áfacsalt) cukrot árulják. Még annyira sem magyarok, mint a madarasteszkó, ahol a kaposvári cukorgyár termékeit is árulják.
teuton
@Ludas Matyi: Mit ertsz "itt" alatt? Csak nem Nemetorszagot? hat en mar közel 32 eve itt elek, de ehsegtüntetest meg nem lattam, a hirekben sem! Annyit azert tudhatnal -ha itt elsz- hogy aki a TAFEL-ra jogosult, az segelyböl el, ami kb.120 ezer ft, PLUSZ a lakbert es rezsit az allam fizeti! A 200-300 euros nyugdijat pedig kiegesziti az allam a letminimumra -havi 850 euro- amit ugy neveznek "aufstocken", vagy pl. "Wohngeld" (lakberhozzajarulas). Mellette havonta 100 eurot lehet LEGALISAN hozzakeresni mindenfele levonas nelkül, ami azon felül van, annak 25%-at lehet megtartani! A minimalber jan. 1.-töl kb. 2600 ft/ora !!! Barkinek, minden szakkepzetlen dolgozonak is! Arrol pedig nem is beszelve, hogy az elelmiszer nagyresze olcsobb mint MO-on, reszben a 7%-os afa miatt! A nemet politika szerint a telehasu ember nem megy az utcara es ez jol müködik mar nehany evtizede...
teuton
@Ludas Matyi: Mit ertsz "itt" alatt? Csak nem Nemetorszagot? hat en mar közel 32 eve itt elek, de ehsegtüntetest meg nem lattam, a hirekben sem! Annyit azert tudhatnal -ha itt elsz- hogy aki a TAFEL-ra jogosult, az segelyböl el, ami kb.120 ezer ft, PLUSZ a lakbert es rezsit az allam fizeti! A 200-300 euros nyugdijat pedig kiegesziti az allam a letminimumra -havi 850 euro- amit ugy neveznek "aufstocken", vagy pl. "Wohngeld" (lakberhozzajarulas). Mellette havonta 100 eurot lehet LEGALISAN hozzakeresni mindenfele levonas nelkül, ami azon felül van, annak 25%-at lehet megtartani! A minimalber jan. 1.-töl kb. 2600 ft/ora !!! Barkinek, minden szakkepzetlen dolgozonak is! Arrol pedig nem is beszelve, hogy az elelmiszer nagyresze olcsobb mint MO-on, reszben a 7%-os afa miatt! A nemet politika szerint a telehasu ember nem megy az utcara es ez jol müködik mar nehany evtizede...
lajospapa
Itt ma semmi nem az ami rá van írva. Pávatánc és szójavirsli. Vagy azért, mert ez tetszik vagy azért, mert ezt tudjuk megfizetn
lópicigáspár
@Toby: A kenyeret sütöm, a sört Romániából hozom! Se fejfájás, se penész és a kenyér 5 nap után is friss! :-)
Desischado
A legnagyob szemét amit "etetnek" velünk, az a fidesz! És igaza van kkalman-nak, nekem sincs pénzem minőségi élelmiszerre. Jövő évtől, ha elveszik a segélyt, még ennyi sem lesz. !z az aljasság felsőfokú csimborasszója! Normálisan étkezni csak az tud, akinek tele a zsebe!
mate03
@kkalman: Zsíros kenyér!? Te ilyen drága kaját eszel? Te kis burzsuj.
dr. prédikátor
Na látjátok!!! Ti itt" eszitek" a CBA-s szar kajákat, én meg megtermelem magamnak!Tartok tyúkokat, libákat. A tyúkokat nem kell megfesteni , anélkül is szép sárga a zsirtól.A húst meg a szomszédtól veszem, tudom hogy mit etet velük.Most vettem tőle négy ujjnyi széles oldalast ,házi zsirba megsütöttem, tudjátok milyen finom?? ,Hozzá saját termésű káposztával töltött savanya paprikát. Reggelire meg az oldalas sült zsirjával megkent kenyeret!! Sose vásárolok a CBA-ban!!!
nyanya001
Magyar Trappista sajtot vettem !
Felhasználáskor penetráns a szaga, az íze , hát nem akarom hasonlítani
az emberi másodlagos termékére de körülbelül azzal megegyező !
Ja, és vettem magyar tejet, ami nem tej hanem egyenesen fosatóvíz !
Na ennyit a magyar termékekről most hirtelen !
petike
@lópicigáspár: A sörük nagyon jó. De ha már átmegyünk Váradra, akkor a piacon veszek házi túrót meg sajtot, kenyeret. Esetleg füstölt szalonnát.
lópicigáspár
@petike: Én a nagylaki piacra járok, fele a zöldség, mint itthon, meg közelebb is van! :-)
Ludas Matyi
@teuton: Nemetorszag! Es jo hogy itt elsz 32 eve. Nem sok, de több mint a semmi. 32 eve itt elsz es nem lattal ehseg miatt tüntetest. En sem magyarban. Ha itt nem latsz tünteteseket akkor valoszinü, hogy valahol Oschatz környeken elhetsz ahova nem jutnak el a hirek. A Sozialamtos, Sozialsegellyel kapcsolatos leirasaid is majdnem frankok, de megsem, mert amit irogatsz az papiron van es nem valos. Akkor meg nem volt elmenyed latni csaladokat, gyerekekkel kilakoltatott a lakasokbol. Ne azt hangoztasd amit a törvenyek elöirnak mert arra nagy ivben ßarnak ugy a hivatalnokok mint akar a kormany. Hangoztatod nagy szajjal a letminimumot ami inkl. a lakber 850 Euro. Oke 32 eve itt elö, akkor vond mar le belöle a lakbert a 650 Eurot. Marad 200 Euro elni. Az is egy nagy baromsag amit itt leadsz a magyaroknak hogy a minimalber 2.600 HUF lesz Januar 01-töl! Ha nem teszed hozza bazeg hogy brutto akkor minden Magyar felre van vezetve. 8,50 Brutto egyenlö 6,00 Euro nettoval! Függveny a Steuerklasse. 165 ora egy honapban = 990,00 Euro netto. Mar szarabbul hangzik, ha leveszem belöle a lakbert amit fizetned kell +/- 650 Euro, marad 340,00 Euro. Januar 01-töl a Regelsatz 399,00 Euro ami annyit jelent, hogy kerhetsz hozza 59,00 Euro kiegeszitest.
Az, hogy az elelmiszer sok esetben olcsobb ezt alairom, mert a Multik magyarban is inkabb az importot (China) forgalmazzak, mint a haztajit, plusz a Steuersatz.
Milyen nemet politikarol beszelsz?
Halvany fogalmad sincsen, hogy ki iranyitja a nemet politikat!!
Nemetorszag az egy amerikai Territorium, Kolonie es itt az törtenik amit az USA kormany diktal.
A masik hogy a nemet Politikus a te hasaddal egy nagy ßart foglalkozik.
Ez a Janosom Kadarom mondasa volt, hogy sem a kenyernek, tejnek sem az alkoholnak nem szabad az arat emelni. Ha ehes a Magyar bele vagdossa a tejbe a kenyeret megeszi mar jol lakott ,ha buval baszott jol berugik es elfelejti banatat!
kkalman
@mate03: Igen, csak hol zsír nincs hozzá, hol a kenyér hiányzik.
Ludas Matyi
@kkalman: erre Kalman batyam csak azt tudom mondani, hogy ez nem a kormany hibaja. Itt a kereskedö a hülye. Manapsag mar az nyit peküzletet vagy hentes üzletet akinek loveja van, de halvany fingja nincs a kereskedelemröl. Ö jol lakik, gyomra tele van a többibe beleßarik! Egoizmus, Arrogancia, Agressivitas jellemzi az emberiseget, csak mindenki elfelejti, hogy " az utolso ingnek nincsen zsebe."
csa-csa
@Ludas Matyi: .."2015-ben nagy valtozasok lesznek .."
remélem!,de közben legyen béke!!!
kkalman
@Ludas Matyi: Mi köze a kereskedőnek ahhoz, hogy nekem hol csak kenyérre, hol csak zsírra telik. Én ezt inkább látom a kormány hibájának, mint a kereskedőének.
Annál meg , hogy bárki nyithat pékséget, vagy hentesüzletet, sokkal nagyobb baj, hogy mindenféle jött-ment csavcargó, nulla munkatapasztalattal politikus lehet, mint kormányunk és pártunk díszes tagjai, akik semmihez nem értenek a saját zseb megtömésén kívül.
Ludas Matyi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ludas Matyi
@csa-csa: az lesz csa-csa! 2015-re van Franciaorszagra egy polgarhaboru megjosolva, mert akkora a szegenyseg a franciak között es akkora a bünözes a marokkoi es egyebb arab bevandorloknal, hogy mar tele van a tö...e a francianak vele. Nem veletlen, hogy most a kemeny jobboldalt valasztottak. Europaban egy nemzet sem olyan Patriot mint a francia. Ugyhogy ne szamolj bekevel. Es, ha Franciaorszagban elindul a balhe akkor az at fog terjedni, spanyolba, portugaliaba es nemetorszagra is.
bencemacska
@yazo64: De árulják az őstermelői piacon, ahol sem blokk, sem Áfa, mert őstermelő!
bencemacska
@dr. prédikátor: Irigyellek az energiádért!
csa-csa
@Ludas Matyi: felőlem úgy ölik egymást ahogy akarják, csak ne itt!
yazo64
@bencemacska: A narancsra most nem gyümölcsként gondoltam:)
Az itthonira, mint gyomorforgatóra...
bencemacska
@yazo64: Én meg szó szerint vettem. Tényleg árulják az őstermelőin!
( Nem is vettem volna észre, ha az egyik árus nem üvöltözi ki, hogy a narancsos kevesebb helypénzt fizet, mint ő, pedig ő saját termelésű árút termel!)
bencemacska
Javítás: ...saját termelésű árút árusít!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.