Az RTL Klubra szabott reklámadó, egyelőre úgy tűnik, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: nem takarodnak el az országból. Feltehetően emiatt a kormány új frontot nyitott, és a közszolgálati adók ürügyén túrnák ki őket. Egy, a napokban benyújtott törvényjavaslat értelmében ugyanis kikerülhetnek a digitális tévészolgáltatók legalacsonyabb díjú csomagjaiból a kereskedelmi tévék, így például az RTL Klub is.

A VS.hu szerint az is megvan, hogy kinek, vagy minek kell a hely: a közszolgálati adóknak. A szolgáltatók az új javaslat értelmében kötelesek lesznek az újonnan induló Petőfi TV-t és a közszolgálati sportcsatornát berakni az alapcsomagba. Az Index szerint a törvényjavaslat akár végzetes változásokat is hozhat január elsejétől a kereskedelmi tévék számára, a három nagy szolgáltató kínálatában ugyanis így az RTL és a TV2 ki fog kerülni az első 10 adóból.

Az Indexnek a UPC-nél elmondták, még értelmezik a törvényjavaslat szövegét, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága pedig azt válaszolta, jelenleg vizsgálják a módosító javaslatot, és igyekeznek a jogalkalmazókkal együttműködve megtalálni az optimális megoldást az ügyfeleik számára.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója is reagált, szerinte

"a javaslat, ami igazi hungarikumnak is tekinthető, újabb kísérlet a médiaszabadság és a szabad verseny korlátozására, hiszen nem engedi, hogy a csatornákat a szolgáltatók saját szempontjaik, nézettségük alapján sorolják be".

Az Index idézett is a paragrafus első bekezdéséből egy részletet, hogy hogyan képzeli a törvényjavaslat az "egyenlő elbánást", így: "Az egyenlő elbánás elvét nem érintve (…) közszolgálati műsorok számára a hozzáférés tekintetében elsőbbséget köteles biztosítani".

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Aztán következnek a többiek ?
Csak azt nézhetik majd az előfizetők, amit a nagy hatalmú maffiabanda engedélyez,
ahol a pávatáncost és tolvaj bandáját fényezik ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
petike
Nem lenne egyszerűbb, ha kiállnának a parlament erkélyére, és kidobolnák, hogy holnaptól nem sugározhat a két nagy kereskedelmi tévé?
Minek ez a b@szakodás, mindenféle eldugott törvényjavaslatokkal, meg szavazással?
petike
Azért ez qrvára jellemző rájuk: "Az egyenlő elbánás elvét nem érintve...elsőbbséget köteles biztosítani"
Ha ezt bevezetik, én az RTL helyében egy qrva fillért nem fizetnék adót. A dolgozóknak fagyszabadság, meg nullás mérleg.
Oszt mikor borul a szuper költségvetés, akkor pisloghat a fideSS körbe-körbe.
nyanya001
Aztán következnek a többiek ?
Csak azt nézhetik majd az előfizetők, amit a nagy hatalmú maffiabanda engedélyez,
ahol a pávatáncost és tolvaj bandáját fényezik ?
karma1
A kereskedelmi TV-k azok nem kozszolgalatiak?

Meg egy tokonlovest ad le magara a vitya:addig b@szogatja az RTL-t es a masik nagy mediaszolgaltatokat, amig azok besokallnak, es otthagyjak a francba Magyarorszagot a dolyfos torpevel az elen, aki egyenlore el sem tudja kepzelni, hogy mekkora adobeveteltol esik el igy az orszag...

Ugyanez tortent, mikor a haverok kozott osztotta szet a trafikokat, mutyiban, de megideologizalva, hogy a fiatalokat akarja leszoktatni, es az egeszsegugynek is jo sok penzt akar adni ebbol a befolyo adobol.

A tokonloves eredmenyekepp a feketekereskedelem es a csempeszet aranykorat eli ma Magyarorszagon, a csokosok b@sznak adot fizetni, ezert aztan 43 milliarddal kevesebb adobevetel van ebbol az agazatbol a vartnal...

Mar varom a szamokat, amit a szarnyalo mezogazdasagrol hallhatunk majd, hiszen az ujonnan foldesurakka es urnokke avanzsalt s@ggnyalok annyit ertenek a foldhoz, hogy azon kell jarni, es ha esik az eso, csuszos lesz.
Stancika
Az egyenlő elbánás elvét úgy nem lehetne sérteni, hogy soshúzással döntenék el a sorrendet. Természetesen hiteles közjegyző ellenörzésével.
Rumcájsz
A két nagyobb kereskedelmi tv-nek össze kellene fogni, nem sugározni. Megvárni azt az állapotot, amikor az emberek követelnék vissza ezt a két csatornát. Ennek hiányában tényleg ki lesznek túrva! A TV2 párt közeli csatorna, bezárása esetén kompenzálni fogják a tulajdonost a költségvetés terhére, oszt jó napot!
Nem lesz országos kereskedelmi tv csatorna, csak egyre több királyi tv, ahonnan a fényesre nyalt, ( valójában droidok ) szépen felolvassák az aznapi előre gondosan megírt népbutítást!
Sokáig kell még várni a hétfői adásmentes napokra?
adrenalink
Na, kedves Barátok közt fanok, eljött az időtök! Mutassátok meg, hogy ti is vagytok olyan tökösök, mint az internet adó ellen tiltakozók...
Toby
Az RTL változtasson nevet, mondjuk, hogy bonyolult is legyen, LRT, mint a CBA, amely valaha ABC volt !
gulyasgyula
Nem értem mitől ez a nagy RTL szeretet ..A töménytelen reklámjával élvezhetetlenné teszi a müsort ..Elég sok csatornára rá tette a kezét ezeket majmoják a többiek ..Szinte " kartelezi " a müsort mindenüt egyszere megy reklám.
A néző véleménye nemszámit csak a reklám bevétel amit a --VÁSÁRLÓ FIZET MEG--reklám költség benne van az árba ..A reklámkor ugy bömböl a tv hogy szomszéd is halja. És ez ellen már fordultunk a média hatósághoz az eredmény semmi ..Itt azt csinának amit akarnak .Az hogy most megirják a politikusok visszaéléseit az nem erény eddig is ezt kellet volna , ez a dolguk .Szórják a 100 milliókat az ócska müsorokra ez nem iritál senkit ,azokért a 100 millákért magyar adófizetők dolgoznak ..Mielőtt valaki megvádolna nem vagyok fideszes csak iritál amit az RTL meg ahozzá tartozó csatornák csinálnak , aTV -ét a lakosság szórakoztatására találták ki ..Ami most van az minden csak nem szórakoztatás , a catornákat nem te választod meg hanem csomagba kapod ..EZ A DEMOKRÁCIA ..A többi se jobb csak kevésbé boszantó ..Valhol egyszer meg kell álitani ezt a rabló bandát .Minde országból ki vitt forintot a magyar munkás termelt meg ..Lehet lehurogni de van aba valami amit irtam ..
mikigyerek
@petike: Az még egyszerűbb lenne, ha mi és nem ők, kidobálnánk és nem kidobolnánk, őket és az eszement törvényeiket!!!
bencemacska
"Az egyenlő elbánás elvét nem érintve (…) közszolgálati műsorok számára a hozzáférés tekintetében elsőbbséget köteles biztosítani".

Na, ezt tessék megvalósítani: ez a fából vaskarika!
Ha sikerül még hozzá feltalálni a perpetuum mobile-t is (mi az egy vérbeli fidesz fannak!!!), mi leszünk a világ urai!

(Saját istenünk már van!)
Manhattan
A cenzúra egy újabb, aljas formája. Nem tiltja, csak éppen sokak számára elérhetetlenné teszi. De az igazságot sokáig nem lehet rejtegetni, az már önmagáért kiált. Hiába a porhintés, hiába a hazug álhírek, hiába a manipulált statisztikák, hiába az ígéretek. Akik a bőrükön érzik a nyomor töviseit, azoknak már a szép szavakat nem lehet eladni. A tüntetések először havonta voltak, most már hetente vannak. És az idő előrehaladtával a rossz idő beköszöntével, mindennaposak lesznek. Egyelőre még megálltak a tüntetők a Parlament lépcsőjénél, de hamarosan nem lesz az a tek, nem lesz az a parlamenti őrsereg, sem a kubatov-zsoldosok, akik megakadályozzák az elégedetlen tömegeket, hogy elzavarják a picsába az őket megnyomorítókat. Nem szeretnék januárban, februárban, kormánypárti képviselő lenni...
flatron4687
@gulyasgyula: ...van aba valami amit irtam ...

Ha "aba" helyett "abban"-t irt volna, akkor sem lenne benne semmi !
köhögő bolha
Az Echo és a Hír Tv helyére kell a kötelezőt berakni,azok meg menjenek a legdrágább csomagba! :)
nyanya001
Nem is rossz ! :))
Orbán az elmúlt négy évben azt tanulta meg, hogy bárkivel bármit megtehet. Lebontotta a fékeket és ellensúlyokat, a kritikák leperegnek róla, egészen addig, amíg nem csapódik betonfalnak. Sajnos a magyar társadalom elmulasztott betonfalat építeni saját nyugdíja, civil szférája, oktatási rendszere és médiája köré. Most Orbánék a vállalkozás megmaradt szabadságát, a versenyt, a piacgazdaságot támadják. A különadókat fizető vállalatok, a korrupt versenytársak mögött lemaradó tendervesztesek, az államilag újra leosztott szektorok kárvallottjai jól felfogott érdekükben segíthetnek az olyan falak felhúzásában, amelyekről nem csak az internetadó pattan le. Így talán kialakulhat a társadalomban az ellenállás kultúrája.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141128_Ellenallas_vedjuk_magunkat_betonfalakkal#ch56t2
Meine Ehre heisst Treue
A neten eddig is és ezután is nyomom lehetett valamint lehet követni a narancsos rablóhorda nemzetromboló ámokfutását, tehát gond egy szál se.
szepwilly
@gulyasgyula: na Gyula batyam en akkor megmondom neked a tutit,nem a fos müsorok miatt basszak az RTL-t,hanem a hirek miatt,nezd az RTL hireket,ne a hir fost!
mekkelek
@gulyasgyula: Kereskedelmi TV, a reklámokból él meg, a reklámozott termékeket pedig vagy megveszi a kedves vevô vagy nem. Persze a TV2-be tolják az állami hirdetéseket, amit mi fizetük az adóinkból úgyhogy ott nincs választás.

Ezzel szemben a közTV-t az adófizetôk direktben tartják el (27% ÁFA stb.) de gondolom annak a színvonala önnek tökéletesen megfelel.
gulyasgyula
@flatron4687: Kösz a helyre igazitás ..Egyébként se vagyok Lörince Lajos
gulyasgyula
@flatron4687: Egyébként pénz van "abban ""nagyon sok .Gondoljátok hogy érdekli az RTL a magyarlakoság sorsa. Ha Orbán nem adóztatja őket akkor tőlük az egész magyar lakoság koldusbotram juthat ..Próbáljátok félre tenni az O.V.elleni utálatokat //nem lessz könyü ami érthető// és talán mást is látok . A PÉNT ami ezt az egészet mozgatja .A többi csak körités ..Minden véleményt tisztelettel elfogadok ..
gulyasgyula
@szepwilly: A médiának ez lenne a dolga mindig , Eddig miért nem voltak ilyen aktivak ..
gulyasgyula
@mekkelek: Sajnos sok az olyan reklámozott termék amit muszály megvenni // pl:gyógyszer , élelmiszerek stb.// szerintem elképzelni se tudjuk mennyit költenek országosan reklámra a cégek..
m.macskosz
@gulyasgyula: "Lehet lehurogni de van aba valami amit irtam .."ma, 13:53
Van. Egy rakás marhaság. Az van abban, és ez nem lehurrogás, csak tény közlés.
*Senki nem kényszerít rá, hogy nézd az RTL Klubot.
**A kereskedelmi tévék a reklámból élnek.
***A "közszolgálati" tévéket meg a mi adónkból tartják el, sok száz millió forintból.
**** Nem kötelezhet rá a kormány, hogy a szolgáltatómnak fizetett díj + 27%-os ÁFA fejében 7 szart kapjak, miközben csökkenteniük kell a választékot, vagy
***** Megemeli a szolgáltató a szolgáltatás árát, ha én ragaszkodom az 50 csatornához
Tehát, itt háromszorosan is a fogyasztót, --azaz az adófizető magyar állampolgárt--
zsarolja Orbán és bandája!
radios45
@nyanya001: el bizony, meg minket is mam.. ha sokat írogatunk pofázunk, úgy bizon, mint azt a tüntetésszervezőt hát bizony, hogy rohadnának meg, a hatalmon lévők..
vadsanca
Mondja valaki, hogy M.-on nincs cenzúra! Ezzel az erővel a többi csatornát is meg lehetne szüntetni az egy Királyi Tv nélkül. Lenne egy csatorna mint a szoci-ban -éveken keresztül-, és mindenki eldöntheti, hogy nézi, vagy nem. Amúgy, röhög a nyugat rajtunk az ingyenes csatorna számok miatt. A műholdas vétel amúgy is előnyösebb lenne. Kevesebb adó,-és átjátszóállomást kéne fenntartani, és mindenki tökéletesen élvezhetné az adást. A földivel az a baj, hogy gyakran szétesik, ill. nincs jel. Az én környezetemben nem sokat ér. Talán tömörítési ( MPEG4 )probléma, vagy direkt bosszantják a nézőt? Már erre is gondoltam. Lehet nem is alaptalan. Az RTL-nek és a TV-2-nek üzenem, amig lehet álljon a sarkára! Az Astra-n, Eutelsat-on van hely.
gulyasgyula
@m.macskosz: Miért én mást irtam ?? Mondtam én hogy egyetértek O. V -ral vagy elégedet vagyok a többi csatornával ? Az RTL diktálja tempót a többi ha nem követi lemorzsolódik .Az ártalmas reklámok nemcsak müsorok szinvonalát rontják hanem a hiszékeny embereket eladósitják // deviza alapuhitel 2000 körüli bevezetése minden csatorna ezt fujta ,most fizetjük az árát az eszkökezelőn keresztül adóból // sok ilyen van csak nézz a reklám mögé és érteni fogod miért utálom areklámot ..Ha kereskedelmi csatorna ,ha köztévé mindig mi fizetünk ..
Toby
@gulyasgyula: Nem kötelező RTL-t nézni, én sem nézem, de az a patkány eljárás, amit orbán tetű és bandája művel az élet minden területén - vért kíván ! Az RTL ezért lesz népszerűbb, mert ezek a nagyon marhák gyerekes baromságokkal akarják megszorítani !
mekkelek
@gulyasgyula: Még mindig nem értem hogy az RTL kicsinálásának szándéka mit fog segíteni a reklámok visszaszorulásában, illetve a termékek olcsóbbá tételében?
Dr. Felipe
Vicctor pávatáncos még a múlt héten belengette hogy ki kell békülni az RTL el, erre tessék már itt is a következő támadás.
Ez egy velejéig romlott, rohadék, rabló maffiakurmány.
Szimba
paragrafus : Az egyenlő elbánás elvét nem érintve (…) közszolgálati műsorok számára a hozzáférés tekintetében elsőbbséget köteles biztosítani"- ergó, akármelyik csatornára kapcsolsz, m1, m2, m3, dunax, hírtv, echo jön majd csak be. És hétfőn szünnap.
Szimba
@Szimba: És hétfőn szünnap, hogy gyereket csinálj.
gulyasgyula
@mekkelek: Semmit : se olcsób nem lessz se megnem szünik . A kormány se akarja a reklámot megszüntetni az adózatása is csak egy eszköz hogy belerughason az RTL-be. Nem is tudná megszüntetni ,vannak dolgok amik menetközben elkezdenek önálló életet élni ,vagyis irányithatatlanok ,amibe sok pénz van van mind ilyen ...
gulyasgyula
@Toby: Az RTL népszerüsége most a politikusok visszaéléseinak kideritései matt nő amit most már nem hagyhat abban még akor se ha kibékül O.V-ral . A nézesége ugy nő ahogy Orbán népszerüsége csökken ..Ha holnaptól elhalgatna, a következményeket nehéz lenne megjósolni..
Desischado
Remélem, nem hagyja magát az RTL, és nem mennek el! A bóvli sz@r Tv-jüket meg nézze a halál!
m.macskosz
@gulyasgyula: Aki azért vesz szivárvány színű lépegető exkavátort,
--ráadásul uzsorakamatos hitelből--, mert azt látja a reklámokban,
az meg is érdemli! tegnap, 20:24
gulyasgyula
@m.macskosz: Amint a körülmények mutatják mindig lessz ilyen . Az adóságot meg adófizetőkkel fizetteti meg a kormány ..
m.macskosz
@gulyasgyula: Úgy érted, hogy rohadt sokba került az adófizetőknek ez az akció?!
www.blikk.hu/blikk_aktualis/tizmilliokat-nyertek-a-honatyak-2223051
A kisemberek által felvett hitelek miatt ne fájjon a fejed,
nem te fizeted!
gulyasgyula
@m.macskosz: Az"" eszközkezelő "" miből vásárol ..csak a közvetlen környezetembe 2-ről tudok akik szabadfelhasználásu hitelt vettek fel a házuk volt a fedezet ..Mikor nem tudtak fizetni az eszközkezelő kifizette az adóságot ..Most 15000 ft/hó ért laknak a saját házukba ..EZT KI FIZETI ???
m.macskosz
@gulyasgyula: Sajnálom, kedves Gulyás Gyula ,ezt én nem tudhatom:
egy dolog biztos: az ország prominsei :
Áder
Orbán
Kövér
nem fognak éhen halni.
gulyasgyula
@m.macskosz: Én se és ,remélem Te se fogsz éhen halni de azért boszantó mikor egyik oldalon a sok megszoritás másik oldalon meg a pénz szórás látom ..
kkalman
Nagyon csípi Orbán szemét, hogy nem tudja elhallgattatni az RTL Klubot. Ezen belül is a Híradót, és a Házon kívült. A törpe azt nem fogja fel, ha elüldözi a ker.tévéket, jelentős adóbevételtől esik el. Igaz, ez miért is zavarná? Legfeljebb bevezet tíz újabb adót, amit az emberek fizethetnek.
Törölt felhasználó
Jó lesz majd Viktor a saját szabadságharcos kadodba dőlni. Ugyanis a nép ezt nem fgogja hagyni és ha tényleg a szabadságról van szó akkor lépni fog...
Csibész
Mindenszentekkor 3 helyen voltam temetőben.A legegyszerűbb síron is halomban állt a mécses.Kérdezem: hol itt a szegénység,az éhezés?Láttam tőbb zsidó sírt,ami szörnyen el volt hanyagolva,talán köztük van a szegénység?A keresztapám zsidó származásu.Az ő szülei sírját én takaritottam ki a gaz alól.Egyébként a tüntetők miért nem a minimál bér emelése mellett tüntetnek!Ha 200000Ft-re emelnék akkor mindenki fizetését ehhez a szinthez kellene emelni emelni! A cégtulajdonosok, vállalatvezetők és Bankárok nem tudnának olyan gyorsan meggazdagodni.
kukac50
Mocskos amit a Fidesz művel! Miért nem a korrupcióból szedik be a pénzt?
Sok Fideszes lenne érintett ha vizsgálnák?
Szimba
@kukac50: a korrupcióból - is -szedik be a pénzt, saját zsebbe.
mariaberta
Hát majd előfizetünk, úgy is sok megtakarításunk van a rezsicsökkentésből, hála a kormánynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.