Az M1 hírcsatornává alakítása, és szórakoztató műsorok Duna TV-re terelése összeomlást hozhat a nézettségben – írja a Népszabadság.

Nézettségi szempontból az MTVA nagyot kockáztat. Az eddig legnépszerűbb, főműsoridőben átlagosan 200-400 ezer főt vonzó M1 hírcsatornává történő átalakítása „nézettségi öngyilkosságot" eredményezhet, ugyanis egy kizárólag híreket, hírháttér-magazinokat sugárzó tévé normál hétköznapokon maximum 1-2 százalékos (100-150 ezer fő) nézettséget tud produkálni. Ennél többen csak akkor nézik, ha rendkívüli esemény – kormányválság, terrorcselekmény, szélsőséges időjárási körülmények – történik – derül ki a Népszabadság cikkéből.

A mostani M1 nézettségének a felét produkáló Duna TV-re pedig szinte lehetetlen lesz „átterelni" mindazokat a százezreket, akik eddig az M1-re főként a szórakoztató műsorok miatt kapcsoltak. Szakemberek szerint a nézők egyvalamit biztosan nem szeretnek, ha változtatniuk kell a tévénézési szokásaikon. Ezért a világ tévécsatornáinak többsége ha változtat is a megszokott műsorstruktúráján, azt nagyon lassan, óvatosan, körültekintően teszi, nehogy elpártoljanak a nézői.

Miközben 177 embert kirúgnak a közmédia átalakításával, 30 millióért bízták meg a BBC és az Al Jazeera sztárdizájnerét, és Kálomist Gábor 244 millió forintért folytathatja az alacsony nézettséget produkáló Munkaügyek című sorozatát külső gyártásban.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Nézettség? Van olyan szerencsétlen, aki nézi egyáltalán!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Nézettség? Van olyan szerencsétlen, aki nézi egyáltalán!?
eszegfu
Azonnal elrendelem a magyar nemzeti gyásznapot! A Kossuth téren pedig a gyász jelképeként huzzák le félárbocra a zászlókat!
silber13
Ez történik, ha egy magát mindenható polihisztornak képzelő falusi semmihezsemértő lény, akinek sok féleszű miniszterelnökséget adott vindikálja magának a mindenbe belepofázás jogát, egyfajta omnipotentnek gondolván önnön magát!
egyeneskifli
@eszegfu: Én pedig elrendelem,hogy csak és kizárólag az m1 sugározhat politikai műsorokat és híreket.
eszegfu
@egyeneskifli: Remegek a vágytól, hogy láthassam!
73
Az mtv-t a fityeszesek teljesen tönkre vágták!A régi nagy múltja a sárba taposva.Mindig is kormány közeli volt az adó.De mióta ez a mocskos fityesz van hatalmon,párt adóvá vált,az adó fizetők pénzéből.Tudom,hogy a múltból már nem lehet megélni.De én most a szépre emlékezem.Meg annyi híres,a televíziózáshoz értő embereket"termelt"ki.Ugyan úgy tönkre vágták,mint a malévot.Már ideje lenne,hogy magatokat is kinyírnátok,mocskos fityesz banda!
vonotok
@egyeneskifli: De aktor nem kell majd karika, hiszen ez egy utal a mese csatorna is lesz. Szegény gyerekek, csak tanítsuk meg nekik a távkapcsoló használatát.
Bercifiu
Lesz egy újabb idióta műsorszolgáltató, de lehet, hogy elő kell fizetni a csatornára. Remélem így lesz, s a nézettségi szint lesüllyed a fityire.
Senara
Bevallom nézem ... kéthetente mikor a forma 1 kerül adásban . Káosz szerintem túlzás :-)
simmering73
Bevallom, én minden este bűnözök. 20:15-kor m1, időjárásjelentés. Slussz. Valamikor még reggel is megnéztem, de mióta az a két elmebeteg (vogyerák és barna) idétlenkedik, az már felháborító. Reggel 6-kor indulnék munkába, erre azt mondják a meteorológusnak (akivel minden hülyeségről pofáztak előtte), azt, hogy milyen idő lesz ma, azt meg elmondod majd egy óra múlva. Megveszekedett elmebetegek.
Január
Tudjuk, hogy mennyire "objektív" a hír tájékoztatás. Meg kell nézni ahhoz néhány csatornát, hogy nagyjából képben legyen az ember, de a valóság ismeretéhez ez is kevés, mert minden csatorna valaki/valakik ízlése szerint szelektál a hírekben.
mariaberta
Nagy változás ? miért lenne? Hol van itt a nézettség?
Nil
a fidesz fanokon kívül szerintem már senki nem nézi ezt a csatornát
egyeneskifli
@vonotok: Mese csatorna lesz???
Már teljesen az.
Elég megnézni egy híradót vagy bármelyik politikai műsort.
egyeneskifli
@eszegfu: Ízlések és pofonok különbözőek. :)
Én maradok a propellernél.
eszegfu
@egyeneskifli: Ja, ja. De azért kiváncsi vagyok, mi lesz a nagy durranás! Lehet, hogy a fogát mosó, köpködő maci?
egyeneskifli
@eszegfu: Lehet hogy L. Simon lesz a maci? :)
A meséje pedig egyik verse lesz? :)
human
Nem értem minek rugózni a nézettségen, ha a kormány úgyis annyi pénzt töm bele, amennyi kell a propaganda gépezetnek.
Fradigege
80 milliárdok repkednek majd kifelé az ablakon. Nem baj, dőljön be az egész. Jót szórakozok amikor lapátólják a szart és megy majd az egymásnak esés. Ez arra lesz jó, hogy házon belül egymás torkának esnek a csókos pereputtyok, mert a béka segge alatt lesz az egész M1. Lesz itt szappanopera.
m.macskosz
@Horizont: A Gasztroangyal az, amelyikben a Borbás Marcsi játssza az ..önmagát?
Na, akkor vagyok ám villámgyors a távirányító kezelésében, amikor meglátom.
Nem tudom megmagyarázni, miért, nem ártott nekem, de a szőr feláll a hátamon tőle.
m.macskosz
@egyeneskifli: ma, 17:59 18-as karikával.
human
@Fradigege: De miért is dőlne be az egész? Van pénz dögivel. Rossz, bárgyú a műsor? Kit érdekel? A közmédián keresztül sok bedolgozó fideszes vállalkozást tudnak táplálni.
csetere
@egyeneskifli: Úgy sem sokan nézik, mindegy mi megy benne, csak mi fizetjük a s...nyalást!
human
@csetere: Itt már nem azért hoznak valamit létre, hogy az egy funkciót lásson el, hanem ezért hogy azon keresztül állami pénzek kerüljenek a haverokhoz. Stadionépítés? Mi értelme volt? Hát az építkezés, a kivitelezési munkák milliárdjai csak így vándorolhattak lepapírozva a haverokhoz. De ott van az ócsai adóspark az aranyáron mért nézetméterárakkal. És miért is van az MNB-nek alapítványa? Hát, a devizanyereségek kiszervezésére. Miért van beiktatva a gázszállításba egy offshore svájci cég? Ők tüntetik el a hasznot az olcsón vásárolt és a polgároknak drágán továbbadott gáz esetén. És még hány ilyen van, amiről nem tudunk.
kkalman
Eddig is csak a Forma1-re kapcsoltam oda, ezután is így lesz, ha nem teszik át másik csatornára.
agnes200
Nem lesz jó? Hát aztán? Majd hívnak egy másik szakértőt és az is jól "megszakérti" a témát. És benyújtja a számlát. Úgyis közpénzbőlmegy, nem?
szaboria1
A kormánynak ma már semmi semmi sem számít csak, hogy a haveri kör is jól lakjon,
Juhász István
Tévedés... A köztévé lesz minden TV csomag első helyén, igy azok is nézhetik, akik az úgyn. szociális csomagot tudják előfizetni, pár 100. ft.-ért. Falvakban, vidéki városokban mindenki tudja majd fogni, ellenben pl. az ATV. csak kevés helyen fogható. Igy marad a szegényebbeknek a csodálatos TV '. csatorna, eszi, nem eszi, neki ez jutott, nézze majd ezt...
bretagne
Nem is értem, miért nem lázad a másik két kormánypárti csatorna!
eszegfu
@egyeneskifli: A fantáziám ugy látszik nem elég fejlett! De az is lehet, hogy nem merek "nagyot álmodni", legalább akkorát, mint L. Simon!
papa.49
@kkalman: A Forma 1. a Duna tv. lesz, de lehet átpártolok a német RTL. re...
mate03
@human: Tisztel Propeller függők! Kérek egy népszavazást! Önök szerint szükség van az állami tv-csatornákra?Kéretik szavazni!
karaj
@mate03: Kell természetesen - Orbánnak és sleppjének , hogy a rossebb ...
eszegfu
@mate03: Most nincs szükségem rá! De lehet, hogy mondjuk 100 év mulva megnézném.
herczeg0210
A hithű alattvalók nézni fogják folyamatosan!
human
@mate03:Nincs rá szükség. Ilyen kis országnak egy köztévé bőven elég, amit műholdról is fogni lehessen, hogy a külhoniak is nézhessék.
egyeneskifli
@mate03: Kell a kutyának az állami tévé csatorna.
kkalman
@papa.49: Azzal, hogy önhatalmúlag másik csatornára helyezik az F1-t, lesz némi gondjuk. Ha jól tudom, a szerződés, amit az öreg Bernievel kötöttek, tartalmaz egy olyan pontot, hogy amíg él a szerződés, nem tehetik másik csatornára. Ha megteszik, Bernie papa sok-sok millió $-t fog követelni tőlük, amit be is vasal rajtuk.
m.macskosz
@mate03: Az összes kormányhű médiát be kell zárni!
Ennyi "közszolgálati" csatorna az USA-ban sincs, pedig ők többen laknak arrafelé, mint itt ezen a tejjel-mézzel folyó 93 000nkm-es Kánaánban.
Csak tévéből van vagy hat és még terveznek kettőtt, plusz a rádiók...
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6zszolg%C3%A1lati_m%C3%A9diaszolg%C3%A1ltat%C3%A1s
Tibor43
Csak egy kérdés : hová zuhanhat a nézettség?
Boszi27
@Juhász István: legalább innen megtudják, hogy egyre jobban élnek!
karma1
@eszegfu: 11.56-ra: Utana meg a rohogestol fogsz...:o)))
karma1
@human: 10.32-re: Dragam, miert kivansz nekem rosszat? MUHOLDROL? Hogy BARHOL lehessen fogni??? En botor, vettem egy specialis antennat, hogyha vegkepp kiehezem a magyar szora, akkor legalabb zummogjon az a DUNA Tv a szobaban, na, mit mondjak, eletem legfeleslegesebb kiadasa volt!!! Magyar szo alig van benne, de lathatok mindenfele nemzetisegi tancot, nepdalt, nepmuveszetet, es johet a fideSS politikusok (on)dicserete is dogivel, ha az elobbiek kifogynak.

Sajnalom a kidobott kb. osszesen 400 dolcsit...:o(((((
eszegfu
@karma1: Bizonyára ez lesz a vicc-csatorna, vagy talán a szennycsatorna?
m.macskosz
@eszegfu: Se ez, se az.
Előbbi azért nem, mert a humorérzék is intelligenciafüggő:
nem azonos a fehérvári huszárok és a szállj el kismadár interpretálásával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.