Orbán Viktor miniszterelnök és Suzuki Osamu, a japán autógyár tulajdonosa közösen indította el a Suzuki esztergomi gyárában az új Vitara sorozatgyártását. A modellt csak Esztergomban gyártják, innen exportálják a vállalat összes piacára.

"Ahol munka van, ott minden van, a jövőről ezt gondoljuk" – mondta köszöntőjében Orbán Viktor, majd emlékeztetett arra, hogy Magyarország célja a teljes foglalkoztatás, melyet "2018-ban el is fogunk éri" – fogalmazott.

Orbán: Ahol munka van, ott minden van

Japán 3,5 milliárd eurós összberuházásával Magyarország legnagyobb zöldmezős ázsiai befektetője, a 149 működő vállalat közvetlenül 25 ezer embernek ad munkát – ismertette Orbán Viktor. Hozzátette, hogy ezen a héten három japán vállalat jelentett be új beruházásokat, amelyekkel összesen több száz új munkahelyet hoznak létre.

A miniszterelnök köszöntötte a januárban 85 születésnapját ünneplő Szuzuki Oszamut és elmondta: ígéretéhez híven megépül Komáromnál az új, teherautók közlekedését is lehetővé tevő Duna-híd.

Az Esztergomot az M1-es autópályával összekötő gyorsforgalmi út 2018-ra tervezett átadásáról Orbán Viktor azt mondta "van rá esély". "Óriási harcokat folytatok a saját bürokráciánkkal, hogy a beruházás a tervek szerint elkészüljön" – tette hozzá.

A miniszterelnök bejelentette, hogy még az év első felében Esztergomban Romanek Etelka polgármesterrel aláírja a város és a kormány közötti megállapodást, amely biztosíthatja a város hosszabb távú fejlődését.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Mondja egy olyan ember akinek soha életében nem volt rendes munkahelye...megélhetési parazita volt egész életében.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Mondja egy olyan ember akinek soha életében nem volt rendes munkahelye...megélhetési parazita volt egész életében.
mariaberta
Ő aztán tudja, mert annyit dolgozott, hogy ráment az egészsége, karcsúsága, no meg a többi, de azokat nem részletezem.
nyanya001
Felfuvalkodott, pöffeszkedő és cinikus vagy !
Az a munka amiről beszélsz, annyit hoz konyhára, hogy a rabszolgamunkát végző
ne dögöljön éhen !
Arra meg külön kíváncsi leszek, hogy itt 2018-re teljes foglalkoztatás lesz !
36
Mára a fizetéseket is oda kellett volna a munkához igazítani. Mármint a termelő munkához.
Egyébként nagyon tisztelem az olyan embereket, mint Suzuki Osamu Úr. Japánban van tradíció és ösztönzés. Magyarországon...???
lampa laz
Ezek azok az átkozott multik, akiket állandóan lehet szidni, de nekik köszönhetjük, hogy egyáltalán vannak munkahelyek, mert ez a szerencsétlen hülye még egy sem teremtett meg csak a pofája jár. Rengeteg megszűnt munkahelyet viszont neki köszönhetünk
A Suzukihoz rengetegen járnak át dolgozni Szlovákiából is.
36
@lampa laz: Meglásd lesz itt megint közveszélyes munkakerülésért, fogda. Végül is. Nevezhetnénk megalomán képzelgésnek, a teljes foglalkoztatást. De amilyen mértékben megy a kivándorlás és halálozik el a magyar, nem elképzelhetetlen.:(
silber13
" Ahol munka van, ott én nem voltam, nem vagyok és nem leszek! "
/ Orbán Viktor /
nemkati
Azon gondolkodom, mit tudna ez a pocakos olyat mondani, aminek örülni tudnánk?
Szerintem egy ilyen szó van: lemondok.
Csizmás Kond
@Hellcat: @silber13: Tehát akkor szerintetek sem munka a szellemi tevékenység ?
Hellcat
@Csizmás Kond: De a szellemi munka az munka. Viszont az, hogy nem járok be a munkahelyemre és közben milliós fizetést veszek fel...na az nem munka.
lampa laz
@36: pár év múlva elég lesz itt pár százezer ember is akiket orbán-mészáros duó ellát munkával. Van már nekik föld, erdő, rét, víz, kút, állat hizlalda, húsüzem, hotel, kikötő, halastó, golfpálya, focipálya, építőipar, szőlészet, borászat, sziget a horvát tengerparton, földek, szállodák Erdélybe,... lehet folytatni most több nem jut eszembe.
Csizmás Kond
@Hellcat: ..ne keverjük a munkahelyet a munkával...otthon is lehet dolgozni...sőt a kocsmába is.
bakegya
Vicctor,ugye viccelsz?-ahol munka van ott te nem voltál,-és vagy jelen-a pénztár az más azt fosztogatni-ahhoz értesz te igazán-annak érdekében te mindent megtettél a "néppártos"hazugságaid árnyékában.
Hellcat
@Csizmás Kond: forum.p24.hu/forumkep/30/292319/439/13160185/1.jpg
Ez nem munka :)
rewrite.origos.hu/s/img/i/1111/20111107parlament19.jpg
rewrite.origos.hu/s/img/i/1112/20111205-parlament-kiurult-az-ulesterem-ures.jpg
Ez sem...jah és engem ki is rúgnak ha nem járok be dolgozni...a fidesz ezt 4 évig csinálta. Így nehéz bármit is megvitatni vagy szavazni nem? Otthonról nem hiszem, hogy menne...
Csizmás Kond
@Hellcat: ...kirúgnának ?...csaknem alszol te is a munkahelyeden ?
Hellcat
@Csizmás Kond: Hagyjuk...sodródunk a témától megint.
Sziszifusz
" Ahol munka van, ott minden van"
Ebből következik, hogy ahol munka nincs ott semmi sincs. Illetve csak nyomor van.
Magyarországon, mint tudjuk sokaknak a munkát a közfoglalkoztatás jelenti, ami szintén csak a nyomor szintjén történő megélhetést biztosít sok százezer embernek.
A minimál bérért foglakoztatott tömegek is csak a nyomor szintjén tengődhetnek, mivel a családosoknál nem érik el a létminimum szintjét sem.
wagabund
az előző négy évben sikerült mindent lenullázni. mostantól csak büszkeség jön?

mert akkor hip hip hurráááá...
nemjoezigy
Én kétszer is meghallgattam a beszédét, hátha elsőre csak az iránta érzett rosszindulat miatt hallottam félre, vagy nem értettem amit mondott, de sajnos nekem lett igazam:
Azt mondta ez a ...(ov), a japánokat jogosan dicsérve, hogy "...CSÖKKENTETT MUNKAKÉPESSÉGŰEK..."
Ez nagyon felháborít még most is, hogy leírom! Talán csökkent munkaképességűek!
Ki, vagy kik csökkentették? Áh hagyjuk. Szomorú, hogy egy egyetemet végzett ember, még ha az miniszterelnök, vagy akárki így beszél, és nem is spontán!
Knapp75
@Csizmás Kond: Igen komoly szövegértési zavaraid vannak, így én a helyedben nem erőltetném a kötekedést...

Hellcat írta: "jah és engem ki is rúgnak ha nem járok be dolgozni"

Erre te: "...kirúgnának ?...csaknem alszol te is a munkahelyeden ?"
Knapp75
Orbán ezt úgy értette, hogy ha kinéz a felcsúti háza ablakán vagy lenéz a Várból és szorgoskodó embereket lát, akkor neki minden van.
nemjoezigy
Ja és most hallom: "ha van munka van akkor minden van".
Szerintem ki kellene egészíteni azzal, hogy elég fizetés kellene, akkor lenne minden.
Persze átlagban most is van elég pénz, csak nem jól van elosztva. A lakosság nagyon nagyon kis hányadánál van a rengeteg pénz, a sok "kis" embernél pedig a nagyon kevés pénz. (pedig közülük sokan dolgoznak, csak nem a saját jobb létükért, hanem a gazdagok további gazdagodásáért)
Csizmás Kond
@Knapp75: Nem erőltettem mert hiábavaló lett volna ugyanis ha valaki csak úgy tudja elképzelni a munkaviszonyt hogy az övéhez hasonlítja akkor ott nincs amit vitatkozni.
...próbáltam az egésznek egy vidámabb formát adni de neki a munkaviszonya nem engedi meg a munkahelyi kilengést...
coyote3
Ez az orbán nevű nemzeti sperma iskola helyett a kocsmába járhatott, hogy ennyire hülye??? Annyit igazán tudhatna, hogy ahol nem büntetik törvényileg a munkanélküliséget, ott mindig lesz mintegy 2-4 % -nyi munkanélküli, aki épp egyik állásból a másikba tart.
nemkati
@Csizmás Kond: Ne törd magad, ennek a témának még te se tudsz vidámabb formát adni. :)
Csizmás Kond
@nemkati: nem is a témának akartam csak a társalgásnak...:)
nemkati
@Csizmás Kond: Akkor is sírva röhögünk.
Knapp75
@Csizmás Kond: Látom, semmit nem értesz továbbra sem...

Egyrészt lyukra futottál, mert állította senki, hogy a szellemi munka nem munka, csak te akartad más szájába adni ezt (nyilván vidámságból).
A munkavégzés helyére meg feleslegesen hivatkozol, mivel a képviselőket valójában azért választjuk, hogy ott képviseljék az érdekeinket, azaz az a munkahelyük.
Mégis hogyan képzeled az otthoni parlamenti munkát? Nézed a tévéközvetítést és elsziszeged a fotelben az érveidet? :)

Egyébként szerintem Orbán, Szíjjártó, Lázár és általában az élvonal politikusai következetesen és keményen dolgoznak, csak nem a mi, vagyis a választóik érdekében.
Mondjuk úgy, hogy még a közmunkások is hasznosabb tevékenységet végeznek, mint ők, mivel kevesebbe kerülnek és sokkal kevesebb kárt okoznak.
papa.49
@Knapp75: Ne érdemes vele szóba állni, szörnyen sötét, csak mint a verkli mondja amit kiküldtek neki, egyébként meg egy internet kávézóból ontja a hülyeségét...
Csizmás Kond
@Knapp75: ...az értelem is nézőpont kérdése...mindenki a maga felfogása szerint érti és azt képzeli, hogy másnak is az ő értelme a hivatalos...
..tehát nem állítottam csak kérdeztem...
...a képviselőség nem egyazon munkaköri leírás alapján van meghatározva mint pl egy sofőré, tehát nála a nyócóra nem nyócóra, a volán mellett is aludhat, akkor is képviselő amikor a kupiban van vagy külföldön vagy épp a bahamákon...
...hogy ki mennyit dolgozik nem tudom...nekem nem az a fontos, hogy izzadságfoltosnak lássam, hanem az, hogy milyen határozatot hoznak...
...és közmunka...gondolom a következő szavazáskor nem politikust fogsz választani hanem közmunkást...
mariaberta
@silber13: mert vannak olyanok, akik születési előjoguknál fogva azt sem tudják mi a munka.
Knapp75
@Csizmás Kond: Nyugi, olyan politikust fogok választani, aki kevésbé ártalmas, mint ezek.
Hja, hogy neked fel sem tűnt, mikor Orbánék rendre kivonultak az ülésteremből? Vagy éppen be sem jártak...
Pedig lényegében a kedvedben akartak járni és téged képviseltek. :)

Először egyébként 1990. 06. 04-én vonultak ki, mert Szabad György a trianoni béke 70. évfordulójára egyperces néma felállást kért...
De erre nyilván már nem szívesen emlékeznének a takonygerincű "nagymagyarjaink".
Csizmás Kond
@Knapp75: Nem vagyok ideges...csak érdekesnek találtam a közmunkás megjegyzésedet amit most javítani próbálsz...és ami arra enged következtetni, hogy mindig elkapkodod...
...és olyan hogy trianoni béke nincs...ez csak annak béke akinek haszna volt belőle nem a Magyarnak, sem a kicsinek sem a nagynak...
Toby
Igen és a munkaalapú társadalomban 47 ezerből is meg lehet élni. Élő példa erre mészéros & mészáros szotyolás lőrintcz, a "hawerom a miniszterelnök" valamint a "szotyihéj-köpködés élharcosa" cím tulajdonosa !
Kamcsatka
Ez akár lehetne is a legújabb kori orbáni feudalizmus mottója is.
nyanya001
Ott, ahol komoly munkának kellene zajlani, ahol az ország sorsát döntik el,
ott miniszterelnök pofátlanul alszik ( még hogy az ördög nem alszik ) ráadásul
munkáról hablatyol www.funpic.hu/_files/pictures/630/55/20/42055.jpg
Hofipisti
Csak egy apróság: ma, azaz az "avatás" napján 15 óra körül kerültem el egy autószállító kamiont az M7-en - új Suzuki Vitarakkal megpakolva. Kétségtelen, szépen néznek ki!
vonotok
Vezírem ! Ezzel a bölcsességgel ájj ki Ózdon a cigány telepen, vagy Borsodba a közmunkáért remegő családfők elé. A gatyád az telelesz.
Zsuga
Nálunk pedig van munka. Közmunka, 51 ezerért időszakosan! Amíg pedig vannak munkák, amiket közmunkásokkal ennyiért elvégeztethetnek, nem is fognak senkit állandóra alkalmazni még minimálbérért sem.
Jankó123
@nyanya001: Nyanyuska! Milyen rossz érzés lenne egy tavaszi reggelen arra ébredni, hogy fémes hangú csikorgással megáll a "nemzet", mert a "főgépészt elfelejtették rendesen megkenni"! :-)))
Knapp75
@Csizmás Kond: Látom, megint nem sikerült felfognod a lényeget! :)
Talán olvasd vissza, hogyan fogalmaztam a politikusokkal kapcsolatban és kiket nevesítettem.
"Orbán, Szíjjártó, Lázár és általában az élvonal politikusai"
Az "általában" és az "élvonal" szavak jelentése megvan? ;)

A béke meg a háború végét jelenti, attól függetlenül, hogy utána háborog még a vesztesek lelke.

Egyébként ügyesen tereled a szót a takonygerincű kedvenceidről, de nyugi, nem fogom elfelejteni, mi volt a téma! ;)
Orbánék vonultak ki a parlamenti ülésteremből a trianoni békeszerződés évfordulóján 1990-ben, mivel a politikai érdekük akkor ezt kívánta és ők tették ezt a dátumot a "Nemzeti Összetartozás Napjává" 2010-ben, hasonló indíttatásból.
Elvtelen, álszent senkik.
hetöndöe
A nemzet idiótája megint olyanról böfög,amiről fogalma sincs.
papa.49
@nyanya001: Kösz ez is jó kép a tahóról...
aremy
@Csizmás Kond: bocs de rosszul nyomtam és halkan kérdezem hogy a többiek ne hallják miért nem a vér narancson rajzolgatsz,ugye ugye.
Csizmás Kond
@Knapp75: ...a trianon nem békeszerződés, hanem békediktátum.
...nem baj ha nem érted csak ne másra kend.
Csizmás Kond
@aremy: ...miért kéne ott és miért zavar ha itt ?
Knapp75
@Csizmás Kond: A békediktátumban is benne van a "béke" szó. Nem baj, ha nem érted.
De ugye te eleve azt vitattad, hogy békéről van szó, olvass vissza.
Csizmás Kond
@Knapp75: Ahhoz, hogy a társalgásunk ide jusson te is ugyanolyan részese kellett legyél az idáig vezető útnak mint én...
Knapp75
@Csizmás Kond: Miért, hova jutott a társalgásunk?
Kétségbeesetten trollkodsz, hogy amikor gép előtt vagy végre, akkor legalább valaki odafigyeljen rád.
Arra meg egy szóval sem reagálsz, ami a téma.
Ki a fenét érdekel, te hogyan értelmezed Trianont?! Magánügyed.
Csak az számít, hogy a képmutató Orbánék egyszer kivonulnak az évfordulón, máskor meg ez köré szervezik a politikájukat, mint ha az nekik bármit is jelentene.
Csizmás Kond
@Knapp75: Ember...ne űzd az eszed...és ha trollkodásnak veszed ne folytasd...olyan nehéz megállni ?
...vagy ha azt akarod, hogy tied legyen az utolsó szó írd meg és bizisten nem válaszolok...
Knapp75
@Csizmás Kond: Azt akarom, hogy ne válaszolj és hogy enyém legyen az utolsó szó. Rendben van így?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.