Panaszkodnak a Tesco dolgozói a szakszervezetnél. Főleg a vasárnapi boltzár miatti munkaidő-átszervezések verik ki az alkalmazottaknál a biztosítékot. A Tesco szerint azonban ahhoz, hogy hétfő reggel a vásárlókat teli polcok várják, vasárnap este fel kell tölteni azokat.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

91 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Mi a bajuk?
- Akiket én ismerek Tescoban dolgozókat mindegyik a mutyiszre szavazott. Ok, kb 6+ család, de akkor is
(Illetve egy leányzó nem, de ő már Ausztriában eladó).
- A vasárnapi nyitva tartásért népszavazáshoz a Tesco nem csatlakozott.
Szóval mit problémázunk itt szaros pár órákon, mikor az egészet el kellett volna csírájában fojtani. Tipikus magyar birka hozzáállás : elviszik a tetőt a fejünk felül, de hallgatunk. Aztán amikor beesik az eső, akkor elkezdünk morgolódni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
micfild
nahát.. akkor most mi is van azzal, hogy vasárnap senkit se lehessen dolgoztatni?
lópicigáspár
Igenis zárják be a boltokat szombat 24 órakor és hétfőn 00 órakor pedig nyissanak ki! :-)))
lópicigáspár
@Mirabilis: @simmering73: válaszolt rá, oszt jónapot! :-)
lópicigáspár
@Mirabilis: Nézz a mondandó mögé! Ha egy csepp esze lenne a balfertálynak már rég lovagolnának rajta! Mégis hány helyen hallottál arról, hogy nem jó ez így! Volt néhány hamvábahótt "hú, jaj" és ennyi! És a szakszervezet? Jaj ne már, kilóra megvették őket! Amíg nem lesz egy ütőképes bal (csak egy, nem sok kicsi), aki tudna csak fele annyira szervezni, mint ezek, addig kár a szánkat tépni! :-(
lópicigáspár
@Mirabilis: Rendben, utca. És kinek a szervezésében, kiket tud mozgósítani, mert 100 emberrel lehet menni a Holdra panaszkodni. :-(
lópicigáspár
@Mirabilis: Na látod, ezért nem jutunk egyről a kettőre! Ahogy írtad: (össze kéne fognia)! NEM!! Össze KELL fogni!
silber13
@Mirabilis: Igaz. Akkor talán: Bakfitty!!
mariaberta
Tudja valaki, hogy ez a csodakormány miért éppen a Tescot szúrta ki magának? Talán mert angol, és Angliába vándorol ki a legtöbb fiatal?
soljanka
Mi a bajuk?
- Akiket én ismerek Tescoban dolgozókat mindegyik a mutyiszre szavazott. Ok, kb 6+ család, de akkor is
(Illetve egy leányzó nem, de ő már Ausztriában eladó).
- A vasárnapi nyitva tartásért népszavazáshoz a Tesco nem csatlakozott.
Szóval mit problémázunk itt szaros pár órákon, mikor az egészet el kellett volna csírájában fojtani. Tipikus magyar birka hozzáállás : elviszik a tetőt a fejünk felül, de hallgatunk. Aztán amikor beesik az eső, akkor elkezdünk morgolódni.
verőce21
Hol itt a hiba? Feltöltik majd a polcokat szombaton este 22-24-ig. Vagy hétfőn, 0-02-ig.
Mi a különbség, ha "vasárnap éjjel töltik fel a polcokat"?
soljanka
@verőce21: Hát igen: aztán amikor végeznek 24 órakor, akkor kiállnak a buszmegállóba és megvárják a hajnali 5 órási buszt.
Vagy vasárnap 23 órakor induló busszal bemennek éjfélre dolgozni. Mert az olyan természetes.
karma1
@mariaberta: 19.40-re: Merthogy ok a legerosebb multi a piacon, es valoszinu a helyukon tamado urt a CBA fideSSkozeli bagazzsal akartak behelyettesiteni.

Na, most egyaltalan nem leszek nepszeru, DE MEGIS leirom, ami az itteni gyakorlat:
- Eloszor is: az elelmiszeripari dolgozoknak NINCS szakszervezetuk, ha panaszom van, ugyanazokhoz fordulhatok, AKIKRE panaszom van - ez tehat nem muxik

- Napi 13.5 orat vagyunk nyitva , lepcsozetesen kezdunk, lepcsozetesen fejezzuk be a munkat, a csucs delutan 3-tol kb. este 8-ig tart.

- Legnagyobb bevasarlonapunk a vasarnap, foleg delutan es este, amikor mindenki befejezi a hetvegi piheneset, es rohan a gyerekeinek a jovoheti uzsonnajat, lunch-et megvenni.

- SENKI nem kap a 140-150 dolgozo kozul egyetlen fityinget sem SEM A 8 oran TUL vegzett munkaert, SEM a szombat-vasarnapi nyitvatartasert.

- Egy evben osszesen 3 es fel napot vagyunk zarva: Karacsony napja, dec.25, Nagypentek, Husvet Vasarnap es Anzac Day-n (a haboruban elhunytakra es az onnan visszaterokre emlekezve) csak delutan 1-kor nyitunk ki este 9-ig.

Persze a tobbi nemzeti unnepen, valamint Ujevkor teljes idoben nyitvatartunk, az ilyenkor dolgozoknak aznapra masfelszeres bert fizetnek, es kapnak egy barmikor kiveheto plusz, fizetett szabadnapot.
Arufeltoltes vasarnap este zaras utan normalis berert, vagyis a mindenkori nemzeti minimalberert tortenik. A hentesek, delikatosok, pekek, zoldsegesek eleve valamivel magasabb alapbert kapnak, a penztarosok, arufeltoltok csak a minimumot. De a delikatosok is este 9-utan kezdenek az osztalyukon takaritani, igaz, ok ezt a magasabb alapberukert teszik. En viszont 5 perccel este 9 elott is mosolyogva szolgalom ki a 4-500 dollaros vevot, amikor a hentesek, pekek mar este 5-kor otthon vannak. (A pek viszont hajnali 1-re jon, hogy a friss pekarut megsusse, amikor en meg a masik oldalamra fordulok).
karma1
Erre esetleg megoldas: Vasarnap NAPKOZBEN, jo kozlekedes mellett tolthessek fel masnapra a polcokat, a pekeknek, delikatosoknak ugyis sokkal elobb bent kell lenniuk. Igy a melosok sem vesztik el a munkajukat (az arufeltoltok), es jo kozlekedesuk is van.
nemkati
@verőce21: Felfogtad, hogy vasárnap még éjjel se dolgozhat senki??? Felfogtad, hogy ha valaki vasárnap éjjel mégis dolgozhat, annak plusz 50% vagy 0 %, vagy 100 %, vagy nem tudni mennyi %, de valamennyi, vagy semmi plusz, de nem tudni, mi jár???
Bevezetik ezt a törvényt, március 15-től, de a részleteket majad csak áprilisban dolgozzák ki? Hát mi a franc folyik ebben az országban? Mi az. hogy már a tízezerötszázhuszonharmadik törvényt hozzák meg a fideszes képviselők úgy, hogy nincsenek kidolgozva a részletek, nincs előkészítve a bevezetés, nincs hatástanulmány, és amikor kiderül, hogy az egész rendszer nem működik, akkor a homlokukra csapva (én csapnék oda a szívlapáttal boldogan) bejelentik, hogy ez próbaüzem? Hát ki az az elmebeteg, aki erre azt meri mondani, hogy a kormány tökéleteset alkotott???
Neked is elmentek otthonról, amikor gondolkozás nélkül belököd ide ezt a sületlenséget, hogy 'Mi a különbség, ha "vasárnap éjjel töltik fel a polcokat"?'
nemkati
@karma1: Annyira kompetens vagy, hogy már régen akartam kérdezni, hogy ez NZ-on hogy van. Amit érdekesnek találok az írásodban,hogy
" a tobbi nemzeti unnepen, valamint Ujevkor ... az ilyenkor dolgozoknak aznapra masfelszeres bert fizetnek, es kapnak egy barmikor kiveheto plusz, fizetett szabadnapot."
A másik ez:
"Arufeltoltes vasarnap este zaras utan normalis berert, vagyis a mindenkori nemzeti minimalberert tortenik. A hentesek, delikatosok, pekek, zoldsegesek eleve valamivel magasabb alapbert kapnak, a penztarosok, arufeltoltok csak a minimumot. "
És végül:
" SENKI nem kap a 140-150 dolgozo kozul egyetlen fityinget sem SEM A 8 oran TUL vegzett munkaert, SEM a szombat-vasarnapi nyitvatartasert."

Őszintén megvallom, nem értem. Van-e olyan munka, vagy olyan időszakban végzett munka nálatok, amiért plusz juttatás jár?

Aztán: ismerek valakit, aki azt állította, a pénztáros kapja a legtöbb fizetést, mivel övé a legnagyobb felelősség, a pultoknál dolgozók, árufeltöltők náluk kevesebbet kapnak. NZ-on ez vajon miért van másképp?
Knapp75
Itt, a Propin elérhető a cikk, talán a linkelés ilyenkor megengedett:
www.atv.hu/belfold/20150306-bkk-a-buszok-marcius-15-etol-nem-allnak-meg-a-zarva-tarto-aruhazaknal

Ez az igazi szívás a zárva tartás idejére berendelt árufeltöltőknek: nem mennek el az áruházakig ezek a járatok március 15-től vasárnaponként!

Megint sikerült megkönnyíteni néhány ember életét...
nemkati
@Knapp75: Percről percre szaporodik azoknak az intézkedéseknek a köre, amik az elbaltázott bezárási törvényen enyhíteni, vagy azt tovább rontani szándékoznak, illetve amik az átgondolatlanság és az előkészítettlenség miatt tűzoltási szándékkal, valójában tzovábbi súlyosbításokkal születnek.

Már nem csak arról szól a történet, hogy vásárlók vásárlói szokásai, vásárlási lehetőségei változnak. Már a legsúlyosabb és legdrasztikusabb változások azok, hogy dolgozók tömegeinek munkahelye szűnik meg, más dolgozóknak a munkakörülményei, beosztásuk, munkabérük, munkahelyükre jutási lehetőségeik nehezednek, vagy változnak negatív irányban.
Cicamama55
Én úgy gondolom, ha valóban nem tetszett nekik a vasárnapi bezárás ötlete, nagyobb hangot kellett volna adni az ellenérveknek. nem csendben várakozni, hogy döntsenek a fejük felett. Két hete voltam Tescóban, hétköznap, nappal, akkor töltötték fel a polcokat az üzlet szinte minden szegletében. Most a héten is voltam, két kezemen meg tudtam volna számolni a vásárlókat, 17 óra után volt. Olyan árak fogadtak, hogy 2 cserép virágon kívül mást nem is vettem. S az igazsághoz hozzá tartozik, hogy két ismerősöm is Tescóban dolgozik, s ha azt mondom, hogy egy mosollyal elintézték ha rákérdeztem tőlük a vasárnapi bezárásra, nem túlzok. Erre szokták azt mondani, hogy néma gyereknek az anyja sem érti a szavát!
karma1
@nemkati: Az elso kerdesedre, hogy egyaltalan kap-e valaki az extra orakert olyan tulorapenzt, amit mi Ma.o.-n megszoktunk, a valaszom: NEM! Talan akad egynehany olyan rendkivuli munkakor - pl. a legi iranyitok, stewardes-ek, - akik talan-talan, egyeni szerzodesuktol fuggoen.
Am pl. a vagohidi munkasok, akik levagjak, daraboljak, csomagoljak a hust, es neha bent kell maradniuk 2-3 oraval tovabb is, ok sem a duplajat, vagy masfelszereset kapjak a fizujuknak, mint amit mi otthon megszoktunk az "emuttnyocev" mocskos kommunista berenceitol, hanem csak a sima oraberuket, ami viszont joval magasabb az en oraberemnel. A nemzeti minimalber 14.25 Ujzelandi dollar, a husuzemben viszont nem ritka (foleg a marhavagohidi reszben) a 25-28.00 dollaros brutto oraber. (Az en 14.25-om is brutto, ennek 80 %-at kapom az ado, TB, magannyugdij levonasa utan kezhez).
Minden ev aprilis 1-en allapitjak meg az uj minimalbert, ennel kevesebbet csak a diakmunkasok kaphatnak, 18 eves koruk elereseig. Addig sajnos 1-2 dolcsival ok kevesebbet kapnak a nemzeti minimalnal).
karma1
@nemkati: Folyt.: Az ismerosodnek teljesen igaza van: valoban rengeteg fugg attol, hogy a penztarosok milyen szinten szolgaljak ki a vevoket, mert nekunk van meg a lehetosegunk a vevo "megfogasara", es nekunk kell eladnunk neha a kicsit rosszul csomagolt, de hibatlan arut is, amit pl. a henteseink csinalnak , de a folpack lejon a talcarol, esetleg kicsurog a csirkemell alol a trutyi, de rajtam mulik, hogy kedvesen megkerdezzem a vevot, kell-e neki igy is az aru, (ami egyebkent gyonyoru es hibatlan, csak eppen nekem kell rabeszelnem a vevot, hogy vigye el, persze en szepen becsomagolom egy masik zacsiba is, hogy ne arassza el a vevot a szutymo. )
Es kozben a hentesek kapnak sokkal magasabb bert, mint en, mert ok "szakmunkat" csinalnak,... Hmmmm...
Szoval az ismerosodnek teljesen igaza van, minden nalunk csapodik el, talpon allva toltjuk el a 8 orat, egymassal beszelgetni nem szabad, ha vevo van a kozelben, ha a vevo bunko, (szerencsere ebbol nagyon keves van) akkor is nekem kell vele boldogulnom, es persze a tevedes lehetosegenek a stressze, vagy egy masik osztalyunk dolgozoinak trehanysaga is nalunk csapodik le.
Drakoi szigorral vagyunk tartva, aki nem birja, az hamar odebb all, en kb. mostanra untam meg a hulye "felsobb intezkedeseket", es a neha ka'po'san viselkedo kozvetlen fonokasszonyom padloba dongolo stilusat.
Elmegyek apjukommal egyutt nyugdijba, mert O juliusban betolti a 65-ot, es itt az a torveny, ha a hazastars el akar menni a nyugdijjogosulttal egy idoben, akkor megteheti, viszont amig a fiatalabb el nem eri a 65 eves nyugdijkorhatart, mindketten - egyenloen- kb. heti 60 dolcsival kevesebbet kapnak nyugdijkent.
Nincs Nyugdijfolyosito Intezet, nem kell semmit sem igazolni munkaviszonyt, a 65 ev eleresevel alanyi jogon jar a MINDENKINEK EGYFORMA MERTEKU nyugdij! Ilyen egyszeru, nincs burokracia .
mariaberta
@karma1: Végig olvastalak, és biztos vagyok abban, hogy 100 %-ig igazad van. De akkor ennek a rendszernek a megváltoztatásáért kellene dolgozni és nem pedig bezárni, mert mindezek ellenére több száz ember munkahelyéről van szó.
Továbbá nem vagyok biztos abban, hogy akár a CBA, akár a az AUCHAn vagy a METRO másképpen működik.
És ami még fontosabb van munka, amit főleg kis településeken élők nem mondhatnak el.
Véleményem szerint ez az egész jelenlegi helyzet egy nagy rakás sz-----. Köszönhető azoknak az ájult fidesz szavazóknak, akik ezt a kétharmadot ránk szabadították. És itt nem az ország kétharmadáról van szó, csupán arról, hogy akik felemelték a seggüket és elmentek szavazni ezt adták ajándékba.
Hogy mi lenne a jó? Hát ez egy nagy kérdés.
nemkati
@karma1: Ez az egységes nyugdíj jól hangzik. És a milliókat keresők nem szomorkodnak, hogy csak annyi nyugdíjat kapnak, mint akik minimálbéren dolgoztak? Vagy mindenki eleve félretesz a magasabb éveiben idősebb korára?
eszegfu
@karma1: Igazad van! Egy bökkenő azért van, csak arányaiban meg kellene nézni, hogy az ottani minimálbérből és az itthoniból mennyire tudsz biztonsággal megélni (rezsi, élelmszerárak, stb.). Ha Te az ottani keresetedből "kényelmesen", ha nem is gazdagon, akkor megértem a tulmunkát, stb-t külön dijazás nélkül.
verőce21
@nemkati: (00:07) Én szombat éjfél előtti és hétfőn hajnali időpontokat írtam! Te úgy látszik még értően sem tudsz olvasni. Azonkívül úgy kötsz bele másba, hogy fogalmad sincs, mik az érvényes szabályok! De más országokban sincs másképpen, megkaptad az Új-Zélandi választ is.
Az angolszász területeken még kíméletlenebbek a viszonyok, jó lenne ha felfognád végre!
verőce21
@soljanka: (00:00) Annyiban igazat adok Neked, hogy nem járnak éjjel a buszok 20 percenként. Egyik fiam is dolgozott Tescoban néhány hónapig, legtöbbször én vittem el kocsival munkába.
(Egyébként 70-80 ezer Ft-ért már lehet kapni egy ócska járgányt, ami kitalicskázza az embert az áruházhoz. Vidéken meg van az a kerékpár is, ha hallottál már róla?)
soljanka
Az autós és a kerékpáros megoldásodban biztos voltam.
70-80 ezerért venni autót, amikor annyit keres egy hónapban...Ráadásul nem vízzel megy, meg hát annak mindig van valami baja. Tehát akkor azért dolgozik, hogy elmehessen dolgozni...
Megrögzött kerékpárosként, már találkoztam a szerkezettel. Viszont nincs az az isten, amiért én az egyik faluból a másik faluba/városba éjjel, késő este átbiciklizzek.
Én vidékrő, falvakról beszélek. Ott is élnek emberek. és ők legtöbben a közeli városokban dolgoznak.
De védd csak a barom uraidat. Igazuk van, már megint jó döntést hoztak, és a lényeg, hogy sikerült megint egy rakás emberrel kitolni. Sőt, szerencsére még híveink megtapsolnak bennünket érte.
verőce21
@nemkati: (08:17) Ezért vannak az Önkéntes Kiegészítő Nyugdíjpénztárak. Külföldön is, itthon is! Tájékozatlanság netovábbja!
nemkati
@verőce21: Hát ha vasárnap nem nyithatnak ki, akkor nyilván nem szombaton töltik fel az árut, viszont hétfőn muszáj már feltölteni. De hétfőn 0 órától az neked hétfői munkanap? Mert nekem az vasárnap éjjel, és annak is, akinek fel kell töltenie a polcokat. De munkába indulni mundenképpen vasárnap éjjel kell.

Az meg nagyon vicces, hogy máshol kíméletlenebb viszonyok vannak. Ezek szerint, ha a lábadra lépnek, akkor azzal vígasztalod magad, hogy van, akinek sokkal jobban fáj a lába. :DDD
Engem nem vígasztal. A szabad munkavállalás, a szabad vállalkozás, az embernek a szabadsághoz való jogát korlátozza ez a szemét törvény, hogy szakadnának meg.
verőce21
@soljanka: (09:12) Igen, az emberek általában azért keresnek pénzt, hogy keresetük kb. 20-25%-át a munkahelyre bejárásra költsék! Csodálkozom azon, hogy erről nekem kell felvilágosítani.
(Egy Wartburgot, Ladát még 30-40 ezerért is vehetsz. Az üzemeltetési költségeit pedig fentebb leírtam.)
nemkati
@verőce21: "Te úgy látszik még értően sem tudsz olvasni." Köszi a tippet, de visszaadom. Nem a kérdésemre válaszoltál, amit egyébként nem is tőled kérdeztem. Úgyhogy szakadj már le rólam.
verőce21
@nemkati: (09:20) "...szabad munkavállalás, a szabad vállalkozás"...szabad madár... ezeket a szlogenek már elhasználódtak, kukába kerültek. :)
JAJMÁR
Szerdán este betértem egy tescóba. Igaz, már 8 óra elmúlt, de egy idő után kezdtem gondolkodni, hogy milyen nap van? Szinte üres volt az áruház, és nemcsak az emberek lézengtek kevesen. A közepén lévő nagy kockapultokat szedték széjjel a dolgozók, és pakolták fel targoncára, Üres volt a húspult is. Olyan ennek "vége" érzésem volt, pedig nem szerepel a bezárandók listáján.
nemkati
@verőce21: Nálad. A világ nagy részén nincs diktatúra és nincsenek durva állami kényszerek. Szerencsére.
soljanka
Na szépen lementél 30 ezerre :) És természetesen ezek az ősautók alig fogyasztanak :)
Egy 25 km-re levő faluból bejárva két nap alatt megvan a 100 km. Ha csak húsz napot dolgozik, akkor is majdnem 30 ezer lenne a benzin. Az meg ugye a 80-90 ezer forintnak nem a 20-25%-a.
De felesleges neked bármiféle életszerű ténnyel foglalkoznod.
Már írtam az előbb is: igazad van. Örülj neki, ismét egy fantasztikusan jó döntés.
Végül is a kormány azért van, hogy a választói igényeket kielégítse, a tiedet sikerült.
A többit kaksizd le, dőlj hátra és élvezz...
JAJMÁR
@nemkati: 09:45 Persze, lehet, hogy majd másik árut pakolnak oda, de tény, hogy itt a vásárló erősen fogyatkozik. Az árukészlet megcsappant ebben az üzletben. Szerintem nagy baj van az országban, - és lehet, hogy ez Bp-en nem látszik - vidéken kiabálnak a problémák. A kormányzati válasz erre ijesztő!
Lehet, hogy nem is akarják megoldani, ezért találnak ki "ügyeket", mint ez a boltbezárás. Igaz, ez tovább mélyíti a problémát...
Aztán itt a Buda-Cash botrány, ami egy újabb rúgás a térségnek. Ezt sem tudják jól kezelni, hiszen az amúgy is nagy problémát hatalmasra fújták, egy a lényeg, a politikai ellenfélre kenni.
karma1
@Knapp75: Valaki(k) dicsertek Vitezyt, hogy milyen klassz csavo, es mennyire erti a tomegkozlekedest, meg annak a szervezeset,...

Aha, latom... Azt is, hogy mindent az utazok igenyei szerint alakit,... Gratulalok neki innen is a juliusig tarto kinevezesehez. Addigra talan tud meg tobb baromsagot kiagyalni,...
karma1
@nemkati: Nezd, az emberek itt dolgoznak, rendkivul kicsi a munkanelkuliseg, es meg a minimalberbol is el lehet kezdeni egy eletet. Mivel az emberek 3/4-e a mezogazdasagbol, erdeszetbol es turizmusbol el, ezek az iparagak kivaloan hoznak a konyhara, es mivel az ado jelenleg 15 %-a a jovedelemnek (egysegesen MINDENEN csak ennyi van!), ezek az emberek megszerezhetnek mindent az eletuk folyaman, a fenntartasra viszont eleg az a penz, amit nyugdijas korukban kethetente kapnak. Nem tul fenyuzoen, de tartalmasan lehet eltolteni a nyugdijas eveket. AKi egy percig sem volt eleteben munkavallalo, "csak" felnevelt 4-8 gyereket (igen, itt ENNYI a normalis, minden 3-4 no TERHES, vagy eppen ujszulottje , totyogosa van), az IS megkapja kuncsorgas nelkul ugyanazt a nyugdijat, mint a volt vallalatigazgato, vagy mint a ferjem, akinek tejgazdasaga es birkai voltak, sajat csaladi vallalkozasban. Egyaltalan nem zsortolodik a nyugdij osszegen, hanem orul annak, hogy vegre most az allam fog Neki visszaadni abbol, amit eddig befizetett ado kepeben az allamkasszaba. Nincs benne keseruseg, inkabb orul, hogy nem kell tovabb minden honapban leadni az AFA-bevallasat, meg az evvegi adobevallasat.
En ugyan fogok vesziteni hetente 60 dolcsit, de ez 3/5-e egynapi beremnek (kb 100 dolcsit kapok kezhez egy napra), viszont nem kell majd hetente 50 dolcsit a kocsimba tolteni, kulon kajara, uzsonnara kolteni, es hetente nem kell elmennem otthonrol min. 55 orat. Igy majd otthonrol vallalok annyi munkat belsoepiteszkent, amennyit jonak latok, es amennyit kenyelmesen teljesithetek, viszont allandoan a ferjemmel lehetek, aki leukemias es cukorbeteg 13 eve. Jobban odafigyelhetek a rendszeresebb kajalasara, mert ha melozom, O akkor eszik, amikor befejezte a munkat, es az nem jo Neki.
karma1
@eszegfu: @eszegfu: 08.31-re: Nagyon jol latod, igen, ezert nem kapaszkodunk kulonosebben a tulorapenzert, mert a minimalberbol is meglehet elni, ha nem is dozsi szinten, de nagyon tisztessegesen. A minimal oraberem brutto 14.25 NZD, amit most kb. 204 HUF-fal lehet atszamitani, igy brutto 2907.00 HUF-bol kezhez kapok 80 %-ot, ami orankent netto 2325.60 HUF-ot jelent, vagyis napi 18 604,80- forintot kapok, viszont az automat felevente kell vizsgaztatni, alkalmankent 60 dollarert, kilometerpenzt kell ra fizetni, mert Diesel, es olcsobb az uzemeltetese, ez 5000 km-enkent 200 dolcsi, (minden 10 hetben kell ennyit vennem, mert messze jarok be dolgozni) , minden evben kell regisztralni az autot a nevemre, ez is evi 350 dolcsi, ezenkivul csak a villany- es telefonszamla, na meg a kaja van, meg a biztositasok. Ezek a koltsegek otthon is leteznek, plusz itt evente 4-szer kell fizetni egyenlo reszletekben a vizert, szennyviz-elvezetesert, szemetszallitasert, kornyezetrendezesert, altalanos kozmuhasznalatert/karbantartasert. (Ezek is leteznek otthon Kozos Koltseg cimen).
1 liter legolcsobb tej 2.85 dolcsi, egy 700 gr-os kenyer, ami finom, 5.10 , (de vehetsz 1 dolcsiert 600 gr-ost is), viszont az egeszseges margarin felkiloja 10.70 dolcsi! 1 liter benzin 2 dolcsi korul mozog, a Diesel 1.05 dolcsi/liter. Egy epitomunkas kozepkepzessel 38-50 dolcsis brutto oraberert dolgozik, (ennyit kaphatna itt meszaros, mint vizszerelo, de megse kaphatna, mert nem tud angolul, igy nem is alkalmaznak).
karma1
@mariaberta: 8.16-ra: Dragam, a baloldalnak EGYMILLIO DECIBELES hangon kellett volna tiltakoznia a KDNP-s , szemforgatoan alszent magyarazata ellen (vasarnap a csaladok pihenonapja,), mert mar a kezdetekkor nyilvanvalo volt, hogy ez NEM IGAZ, es kb. 30 eve bevezetett szokasok ellen NEM lehet egy tollvonassal, kornyezet- es hatastanulmany NLEKUL semmilyen torvenyt sem hozni!!!

Mondd, hol van a baloldal? Akik allitolag az egyszeru melosemberekert dolgoznak... Miert nem szolalnak fel a Parlamentben, miert nem mennek ki az utcara, miert nem tesznek valamit, BARMIT??? Meg ha nem is sikerul elsore, de ha sokszor megjelennenek a koztudatban, talan lennenek meg partoloik is...
tivoli
@karma1: ma, 11:23
A baloldal hallgat ez ügyben, mint szar a fűben.
De az is igaz, hogy a boltbezárás nem annyira szegény, egyszerű melósemberek elleni merénylet, (kivéve azokat akiknek a túlórapénz hiányozni fog), inkább a közép és felső középosztály büntetése, akik a vasárnapjaikat ezután nem tudják plázázással tölteni.
karma1
@tivoli: Nem hiszem, hogy a celzatosan "plazazo" kozep- es unatkozo felsobb osztalyt erzekenyen erintene a vasarnapi bezaras, raadasul nem is minden plazat zarnak be, csak amelyikben nincs mozi (vagy forditva, mar nem emlekszem ra pontosan, de a mozi volt a valasztovonal, az egyik), szoval azok ezutan se fognak otthon ulni , de kirandulni sem, sot, templomba se fognak jarni, ahogy az ajtatos manok elkepzeltek. Csak megint a kisember sziv, aki korul jol megkevertek a sz@rt, aztan most ki is rugjak oket (tizezres nagysagrendekrol van szo!), de majd meg a kormany atgondolja aprilisban, hogy mit tud enyhiteni. Vazze, ne akkor gondoljak at, hanem tettek volna ezt meg azelott, hogy egyaltalan ezt a baromsagot a fejukbe vettek volna.

Es persze igazad van: a baloldal ebben az ugyben IS hallgat, mint a sz@r a gazban,...:o))))
Knapp75
@verőce21: A saját példádból kiindulva miért nem azt javaslod a Tesco dolgozóknak, hogy vitessék be magukat az apjuk kocsijával a munkába? :)
Azon lehet igazán spórolni!

@karma1: Szerintem ez már nem Vizézy sara, de sajnos bárki is döntött a járatok ritkítása és "csonkítása" mellett, teljesen igaza van!
Ezek a buszok ünnepnapokon eleve nem mentek el az áruházakig, ha azok zárva voltak. Bizonytalan számú (mondjuk két tucat) dolgozó miatt egész nap oda-vissza járatni a buszokat pazarlás lenne.
A tömegközlekedéshez "tömeg" is kéne. :)

@tivoli: A hipermarketek által biztosított olcsó bevásárlási lehetőség nem ugyanaz, mint a magas árszínvonalú plázák butiksorán shoppingolni.
Miért kell ezeket keverni?
A politika mondjuk szándékosan teszi, de a valóban jómódúaknak tök mindegy, mikor vannak nyitva a boltok, mert jellemzően nem annyira kötött a munkaidejük , míg a "hagyományos" munkarendben dolgozóknak csak a hétköznap esti és a hétvégi időpontok maradnak. Na ebből esik ki most egy teljes nap.

Hja, a "felsőbb" osztálynak esetleg be is vásárol valaki, de a középosztálybeli családoknál is előfordul, hogy csak apa küldi a melót, így anya akkor vásárol be, amikor lerakta a gyerekeket.
Jellemzően egy vállalkozó is könnyebben eldöntheti, mikor csinálja meg a "nagybevásárlást", mint az 5x8 órában minden hétköznap dolgozó munkavállaló.

Azt halkan jegyzem meg, hogy egy tescós bevásárlásnak nincs "presztizse", némelyek inkább érzik cikinek, hogy az ingyenes buszjáratokon az olcsó kenyérért és tejért érkező nyugdíjasokkal egy helyen vásároljanak, úgyhogy a "plázázás" kicsit más kategória.
Bercifiu
Az idióta KDNP - s H Péter, inkább a bűnöző fiával foglalkozna, mint a tömeg szokások megváltoztatásával.
Hétvégén lehet valamit barkácsolni a lakásban, de az üzletek zárva vannak, így elmegyek a plébánoshoz, hátha neki van
eszegfu
@karma1: Pont ilyesmire gondoltam... Ugyan minimálbéretek van, a tulmunkáért nem kaptok semmit, nem is "lázadtok". Átszámolva HUF-ra irtó nagy a különbség.
Pont azért nem szabad átszámolni, mert a saját háztartásotok fenntartása is sokkal nagyobb. Ezért gondoltam inkább az arányositásra, azaz a min. bér elegendő a "levegős"-ebb megélhetésre, esetleg 1-5 %-ot még félre is lehet tenni. "Csak" ennyi a különbség a minimál bérek között!
mariaberta
@karma1: Igazad van, a baloldalt nagyítóval kell keresni, de akkor sem találod.
Egyelőre egymást nyírják ki.. Lásd Szanyit, aki ahelyett hogy az összefogásra koncentrálna, hülyeségekre fordítja kiemelt helyzetét. Azonnali visszahívására lett volna szükség, de Tóbiásnak nyilván tetszett ennek az Úrnak ténykedése.
Baloldal? volt, nincs. Az egyetlen ember aki próbál tenni az ügy érdekében ,-bármennyire sem tetszik sokaknak-, Gyurcsány Ferenc.
verőce21
@Knapp75: (12:48) "A saját példádból kiindulva" miért sajnálnád pl. a Tesco-k vasárnapi zárva tartását, ha "egy tescós bevásárlásnak nincs "presztizse", hogy ott "az ingyenes buszjáratokon az olcsó kenyérért és tejért érkező nyugdíjasokkal egy helyen vásároljanak" - a nyugdíjasok pedig ráérnek bármikor is elmenni a Tesco-ba.
(Pl. miután hétköznaponként leteszik a kocsiból az unokájukat az uszodában.)
verőce21
@JAJMÁR: (09:28) Nyilvánvalóan, csak átalakítás volt az üzletben. Egy újabb területet adtak át kisebb vállalkozásnak a Tesco-n belül.
(Ha figyelmesen közlekedsz az áruházban láthatod, már 2-3 helyen is kapható egy-egy termék az áruházon belül más-más árakon.)
verőce21
Én különben imádok ezekben a plázákban csak hóvégéken vásárolni, mert olyankor már nincs pénze az embereknek, nincs tömeg, árleszállítás pedig mint a tenger. :)
Knapp75
@verőce21: Ne haragudj, de te tényleg ilyen ostoba vagy? Attól még, hogy nincs presztízse a tescós vásárlásnak (ellentétben mondjuk egy "plázázással", mert ugye én arról írtam, hogy ne csúsztassatok, mikor a plázák és a hipermarketek vásárlóit összemossátok!), attól még járnak oda vásárolni szép számmal. Miért kell velük kitolni?

De a kedvedért tételesen!
Azért sajnálnám a Tesco (és társai) vasárnapi bezárást, mert:
- nem csak nyugdíjasok járnak a Tescoba vásárolni az alacsonyabb árak miatt, hanem dolgozó emberek is, akiknek hét közben nincsen idejük nagyobb és "nem rohanós" bevásárlásokra (a nyugdíjasoknak tényleg mindegy, mikor mennek, bár nem vagyok frusztrált jobbos, így az ő idejüket sem szívesen osztanám be).

- a hipermarketek azért jöttek létre, hogy olcsón, egy helyen lehessen bevásárolni, tehát a bezárásuk drágulást hoz és bonyolultabb bevásárlást (ergo kevesebb időd marad a családodra! ;) Mert ugye a vásárlóknak is van családja, nem csak a kereskedelemben dolgozóknak. )

- gazdasági szempontból hiába hazudják az ellenkezőjét, alacsonyabb forgalom és alacsonyabb adóbevételek lesznek, a foglalkoztatottság pedig csökkenni fog. Ezt még az idióta fidesz fanok is elismerik, mikor azt írják, hogy "legalább nem szórják a majd a pénzt vasárnaponként a zemberek".
Gyengébbek kedvéért: a "pénzszórás" is fogyasztás. Sőt!
(ez mellett a tömegközlekedést is visszavágják az érintett helyeken és mondjuk a vasárnap megjelenő újságok eladott példányszáma is jelentősen visszaesik. Ez már egy továbbgyűrűző hatás.)

- utálom, amikor idióták értelem nélkül beleugatnak abba, mikor mit csinálhatok, ráadásul a "komfortfokozatomat" csökkentik. Ha eddig elmehettem vasárnap este friss kenyérért vagy hogy égőt vegyek az asztali lámpámba és ezt ezek után nem tehetem meg, az az életszínvonalam csökkenését jelenti.
Ha ez lenne az ára, hogy másnak érezhetően jobb legyen az élete, elviselném, de most nagyon nem erről van szó.
verőce21
@Knapp75: "Ne haragudj, de te tényleg ilyen ostoba vagy?" – Tudod mindig aki mondja/feltételezi! :)

Szóval azért járnak az emberek a nagyáruházakba vásárolni szerinted, hogy több idejük maradjon a családjukra? Akkor, ha vasárnap nem mehetnek ezekbe, még több idejük marad a családjukra. Hát nem igaz?
Majd elmennek együtt kirándulni és friss levegőt szívni. Mindenki jobban jár! Még az egészségügy is! (És a 60-as égőt sem kell csavargatni vasárnap este, mert kirándulás után elalszol rögtön.) :)
JAJMÁR
@verőce21: 10:26:)
Ma is a tescó előtt jöttem el, de ma nem mentem be, viszont jóval több adutó volt a parkolóban, mint szerdán.. Ma még...

A plázákban vannak kiadva helyek kereskedőknek, és igen változatosak. Ott lehet találni nagyon olcsó, és luxus bokszokat is. A pláza viszont nem esik útba. Attól függ, hogy hova megyek, hogy mit szeretnék vásárolni,ha éppen nem a mozi érdekel :)

Nekem bejött a tescó, - egyrészt, mert útba esik - a vasárnapi egyéb program után hazafelé be tudtam vásárolni is, és akármilyen másik napon is. Nem az a lényeg, hogy ez milyen napon van, hanem az, hogy megtehettem és akkor, amikor arra jártam. Ide szoktam kérni pick-pack pontra az interneten vásárolt árukat is. Sőt, még egy jó fodrászom is van ott, a pénztárakkal szemben. Hazafelé jövet, vagy éppen menet, mindent el tudtam intézni.

Furcsának találom azt a felvetést, hogy "miért járnak az emberek vásárolni?" Elmondom, hogy egy csomó mindent "csinálnak" még az emberek ezen kívül, és sőt, még vasárnap is, de nem sorolom... :))
hetöndöe
@verőce21: Magyarázd már el legyél szíves,ha a kormány szerint a zemberek védelmében készült a törvény,akkor miért csak a kereskedelembe kell zárva tartani?
Vasat önteni,szalagon dolgozni ruhát varrni azt lehet vasárnap?
Csak vásárolni nem.Ez nem kicsit vicces.
Rockxy
@Knapp75: Azt írtad:" a hipermarketek azért jöttek létre, hogy olcsón, egy helyen lehessen bevásárolni"
Szerintem ez csak egy mellékhatás.
A hipermarketek elsődleges célja Magyarországon, hogy pénzszivattyúként működjenek. Mert a pénz amit ma elkölt a magyar a hiperben, az holnap már nincs az országban.
És nem is jön vissza.
Egy kis olvasnivaló:
internetado.pe.hu/
Knapp75
@verőce21: Lényegében megválaszoltad a kérdésemet, köszönöm! :)

Meghaladja a képességeidet, hogy arra reagálj, amit írtam? Miért kell hozzákölteni és a saját selejtes logikád alapján továbbgondolni, amit leírok?

Mint írtam, azért járnak az emberek hipermarketekbe (nem "nagyáruházakat" írtam) vásárolni, mert egyszerűbb és olcsóbb.
Nem azért, hogy több idejük maradjon a családjukra, ez csak egy következménye annak, hogy nem kell annyi időt (és pénzt) a vásárlásra fordítani. Erre utal az "ergo" kifejezés, amelyet láthatóan nem ismersz.

Most azt leszámítva, hogy nyomi fideszes vagy, mondjál már egyetlen ésszerű érvet a bezárás mellett!
Előre is köszönöm! :)

@Rockxy: Hagyjuk az összeesküvés elméleteket! Elég lenne csak azon elgondolkodni, te magad hogyan működtetnél egy kereskedelmi egységet.
jolibaba
Ismételt kérdésem! Miért a Tesco került a kormányi tüzérség célkeresztjébe? Tudja valaki?
verőce21
@Knapp75: (19:23) A "nagyáruházak" helyett javítsd hipermarketekre a kifejezést! Akkor így már érthető amit írtam? :)

(Ergo, nem nagy szégyen tőled, mint férfiembertől, hogy nem tartasz otthon legalább féltucat különböző tartalék villanyégőt?)
verőce21
@hetöndöe: (18:45) A 200 m2-nél kisebb üzletekben megvehetnek mindent ugyanúgy vasárnap is, csak kicsit drágábban. De a különbözetet úgyis utazásra költenék.

A termelő tevékenységeket kevered a kereskedelemmel/shoppingolással. Aki tud, menjen a szabadba, vagy sportolni, törődjön többet a családjával. Legyen egészségesebb! Nincs annál nagyobb kincs.
hetöndöe
@verőce21: Nem a kérdésre válaszoltál de ezt már megszoktuk.
Menjünk a szabadba?...Ezt mond azoknak,akik vasárnap is fognak robotolni az üzemekben,csak szaladj el gyorsan,amíg jól pofán nem vernek.
verőce21
@JAJMÁR: (18:27) "Nekem (is) bejön a tescó", sőt az Auchan és más nagyáruházak is. Sőt a különböző "Plázák" is, sőt a vásárcsarnokok is és piacokra is járok néha, (ma ott vettem pl. Nőnapi virágokat, Isten éltesen Téged is). De a piacokat kevésbé szeretem a készpénzes vásárlás miatt és lenne képük ugyanannyiért adni mindent, mint az ÁFA-fizető hipermarketeknek. Oda inkább az őstermelők miatt járok.

Pick-pack pontok máshol is vannak, én pl. az egyik benzinkút mellettibe rendelek. Vasárnap inkább "egy csomó mindent "csináljanak" még az emberek"!
verőce21
@hetöndöe: Melyik rész nem volt a kérdésre válasz?
Akik néha vasárnap robotolnak, nyilván másik napon van szabadnapjuk Lajoska! - ezt elfelejtetted? :)
hetöndöe
@verőce21: Nagyon tévedsz és az sem mindegy,hogy kedden van szabadnapod,vagy vasárnap,hiszen a tetves főnökeid a családokra hivatkoztak,hogy együtt lehessenek.Nem kevés olyan üzem van,ahol dolgoztatnak vasárnap is.
Kultúrált országokban nem csak a bolt nyitvatartása van megtíltva,hanem más üzemek termelési tevékenysége is ,az tényleg a családok érdekében történik.
Hogy nálunk mi a valódi ok,azt persze tudja mindenki persze az agyilag zokni fitymaszosokat kivéve.:-)))
verőce21
@hetöndöe: (21:56) Nyilván saját magad munkájával példálózol, változtass rajta, ha nem vagy vele megelégedve. (Hiszen statisztikai vizsgád is van.)
hetöndöe
@hetöndöe: Én nem dolgozom vasárnap,szombaton is csak nagyon ritkán.
Ha nincsenek érvek,kezdődik a szokásos személyeskedés.Már megszoktam, tőled csak ennyire telik.
hetöndöe
@verőce21: Én nem dolgozom vasárnap,szombaton is csak nagyon ritkán.
Ha nincsenek érvek,kezdődik a szokásos személyeskedés.Már megszoktam, tőled csak ennyire telik.

Bocsi,félre nyomtam.
Knapp75
@verőce21: Szóval egyetlen érvet sem tudsz a vasárnapi bezárás mellett, csak trollkodsz...
Tudtam én ám, csak jó érzés a megerősítés. :)

Félmondatokba belekötő sérült fidesznyik vagy, mindent megteszel, nehogy a lényegről kelljen beszélni.
Tökéletesen a magánügyem, hány égőt tartok otthon, milyen életed lehet már, hogy ebbe is bele akarsz ugatni?! 8)
Miért nem a saját családodnak csinálsz programot? Hja, hogy ők nem kíváncsiak rád. Ez kellemetlen, de nem ránk tartozik.

"A 200 m2-nél kisebb üzletekben megvehetnek mindent ugyanúgy vasárnap is, csak kicsit drágábban. De a különbözetet úgyis utazásra költenék. "

Hazudsz. (vagy csak egyszerűen ostoba vagy)
1. Nincs mindenhol kisebb üzlet,
2. a kisebb üzletekben nem lehet megvenni mindent
3. a közlekedés sem feltétlenül kerül pénzbe.
JAJMÁR
@verőce21: 21:41 Naugyehogy? - Én nem tartozom azok közé, akiknek meg kell mondani, hogy mit mikor csináljon, de örülök, hogy neked ez könnyebbség - vagy más a hálás ezért a ködönöpének? :-D

Készülj fel, hogy nem lesz ez mindig így. Ahogy véget ér a fidesuralom, minden visszatér a normális kerékvágásba :)

A nőnapi megemlékezést köszönöm. Én kaptam egy vörös rózsát,egy Roshen bonbonettit, egy csokor virágzó fűszernövényt és még egy hagymás, cserepes nárciszt is .
A beszerzései helyüket nem ismerem, de gyanítom, hogy a nárcisz tescós lehet, de az is nagyon szép, ráadásul az okozta a legnagyobb meglepetést, mert ahogy ebédeltünk, azt vettük észre, hogy kinyílt a szép sárga virága :)
verőce21
@JAJMÁR: (13:08) Akkor nagyon jó napod lehetett tegnapelőtt! :)
verőce21
Amúgy meg itt a vége: "A 209 Tesco-áruházból mindössze 2 lesz nyitva vasárnaponként március 15-e után, a többi 207-ben a törvény, illetve a helyi szabályok által meghatározott reggel 6 óra és este 10 óra között várják a vásárlókat - tudatta a Tesco."
verőce21
@Knapp75: (09:07) "1. Nincs mindenhol kisebb üzlet," - tényleg? Egyből csak hipermarketek épültek? Tudod ez ám a hazugság!
Knapp75
@verőce21: Hjaj, nyomi, egyrészt ezzel elismerted, hogy a másik két pontban te hazudtál, másrészt arról volt szó, hogy szerinted a kisebb üzletekben majd meg lehet venni vasárnap mindent, csak drágábban. (Idézet tőled: "A 200 m2-nél kisebb üzletekben megvehetnek mindent ugyanúgy vasárnap is, csak kicsit drágábban. ")

Nincs mindenhol kisebb, vasárnap is nyitva tartó üzlet, Mondjuk sétálj körbe Verőcén, hogy megnézd, mit jelent a "mindenhol". ;)

Az a baj a félhülye fidesz-trollokkal, hogy arra sem emlékeznek, amit saját maguk írnak, mindig csak a legutóbb a másik által írtakba akarnak belekötni...

Egyébként te is több időt tölthetnél a családoddal, ha nem itt égetnéd magad helyette...
verőce21
@Knapp75: Tudod a többi "pontod" meg úgy néz ki, hogy "Nincs mindenhol kisebb üzlet," - de oda gyalog is el lehet jutni!
A "kisebb üzletekben nem lehet megvenni mindent" -re pedig azt mondom, a hipermarketek előtt is volt már élet, és a kisebb szakboltokban sokkal szélesebb választék volt még faluhelyen is. - úgyhogy hazugság a másik két állításod is "nyomi".

Sőt, hozzáteszem, képzeld el, már a régi görögök is ismerték a bőrt! :)
verőce21
@Knapp75: Na mi van Nyomi, nincs semmi ostoba, negatív megjegyzésed már?
(Itt állsz télvíz idején rosszindulat nélkül...?)
Knapp75
@verőce21: nem nagyon érdekelnek ám a félhülye fideszes trollok. :)
Tudod ők azok, akik még a jelzőiket is másoktól nyúlják (pl. "nyomi"), mert kb. annyit tudnak, amennyit a szóvivőjüktől hallanak...
Foglalkozz inkább a családdal! ;)
Vagy ők le sem tojnak, ezért érzel kényszert, hogy mások életébe belepofázz?
Szerencsétlen.
Knapp75
@verőce21: Arra meg emlékeztetlek, hogy a vasárnapi zárva tartás a téma,
Gyalog mindenhova el lehet jutni, csak a távolságtól függően idő kell hozzá, ha nem tudnád! ;)

Akkor is volt élet, amikor hetente csak egyszer - pont vasárnap - volt piac, sőt, élet már a cserekereskedelem kialakulása előtt is volt, így ezek az IQ-nuku hozzászólások csak trollkodásra jók, okosabbnak nem fogsz tőlük tűnni.
verőce21
@Knapp75: Örülök Nyomi, hogy panaszkodsz, mint a "teszkósok" és kezdesz kiborulni! Tudod, aki szelet vet, vihart arat! Ez is régi mondás és gyakorlat.
Mint a vasárnapi nagypiacok, ahol a kiskereskedők árultak. :)

De elkerülte a figyelmed az is, amit jóval korábban már indoklásként írtam a "hipermarketek" vasárnapi zárva tartása mellett: "Aki tud, menjen a szabadba, vagy sportolni, törődjön többet a családjával. Legyen egészségesebb! Nincs annál nagyobb kincs."
verőce21
@Knapp75: Jó volt veled "beszélgetni"! :)
Knapp75
@verőce21: Hol panaszkodtam trollocska?
Idéznéd?

Nem kerülte el a figyelmemet, amit írtál, ezért kérdezem, miért próbálod más idejét beosztani?
Mi a franc közöd van hozzá, mikor megy más a szabadba vagy vásárolni? Egyáltalán mi közöd van más családjához?
Hja, hogy a szóvivődtől azt hallottad, hogy a családokért van minden... :D
Csúnyán hülyére vettek, nyomi.

Olyan vagy, mint az öreg kereszténydemokraták, akik már a farkuknak sem tudnak parancsolni, ezért megpróbálnak mindenki életébe beleszólni...

Azért nem semmi, hogy a vasárnapi zárva tartás témánál eljutottál odáig, hogy mindenhol (!) vannak szak(!)boltok, ahol még nagyobb is a választék. Bár tudnám, hogy jön ez a témához... :)
Mutass már vasárnap kis településeken nyitva tartó szakboltokat! Vagy te a kocsmákra gondoltál?
Inkább ott kéne tesztelned az "érveidet", hátha értőbb közönségre találsz. ;)
verőce21
@Knapp75: (15:23) Most leplezed a hazugságaidat? - amit a "három pontban"/csapásban felsoroltál?
"Nincs mindenhol kisebb üzlet," - de oda gyalog is el lehet jutni!
(Azt szeretem benned, hogy "éles eszed" van. és nem kerülsz sohasem ellentmondásba önmagaddal.) :)
miazavalami
@verőce21: Rajtad aztán kiporolták a köpönyeged! :-)
Ma igen nagy meglepetés ért. Mint5 szinte minden nap délután beugrottam a boltba. Dünnyögök a lányiknak , hogy mi lesz velünk, mert már hozzászoktunk hogy vasárnap is nyitva vannak. Ők örülnek a vasárnapi zárásnak. Nocsak! Tátom a szám, kérdezem miért? Tele van vele az ország hogy az eladók mennyivel fognak kevesebbet keresni...stb. ha nem lesz túlóra.
Aztán elmagyarázták, hogy ők semmivel se fognak kevesebbet kapni, de marad a szabad vasárnap. Eddig vasárnap "ingyen" dolgoztak!
verőce21
@miazavalami: (17:20) Legalább nem csillagporos! :)

Én is úgy hallottam mindenfelé, a dolgozók inkább örülnek ennek az intézkedésnek, mint bánkódnának! (Elvégre nem vasutasok, vagy ápolók, stb.)
Knapp75
@verőce21: Nincs vasárnap nyitva tartó üzlet, de te azért elmész oda gyalog, ugye? :) Kitartó egy fidióta vagy!
Felszálltál a szópórollerre és büszke vagy rá, hogy rendre megjavítod vele a pályacsúcsot...
Te tényleg azt hiszed, hogy gyalog nem lehet eljutni egy Tescoba, csak a kisboltokba??
Írjál még, hagy röhögjünk! :D
A gyalogos megközelíthetőség nem a bolt méretétől függ, te agyatlan, hanem a távolságtól.
Van, akinek a falu egyetlen kisboltja is messze van ám gyalog...

Azt sem érted, amit írsz és büszke vagy, hogy azért válaszoltál valamit, igaz? ;)

IQ21, azt is fejtsd már ki nekem, hogy ha szerinted mindenhol van vasárnap nyitva tartó bolt (és szakbolt, ahol nagyon nagy a kínálat!! - szerinted), akkor mégis hogyan fognak a családok végre egymásra találni vásárlás helyett! ;)

Arra meg továbbra sem válaszoltál, hogy mi közöd hozzá, más családok hogyan osztják be az idejüket!
(én sem szóltam semmit, mikor most vasárnap tescoba mentél nőnapi virágot venni)
Knapp75
@verőce21: Még mindig azon röhögök, hogy a "nincs mindenhol kisebb üzlet" (amely vasárnap is nyitva tart) állításomra az az érved, hogy "de oda gyalog is el lehet jutni"! :D

Szerinted ezzel keveredtem ellentmondásba.
Ha azt írom, hogy nem minden rovar bogár, akkor azzal "cáfoltál" volna, hogy a tücsköt legalább meg lehet enni? :D

Tényleg már csak a legsötétebbek maradtak fideszes utóvédnek.
verőce21
@Knapp75: (18:38) Látod, ilyen a Te memóriád és értelmi/értelmezési képességed, ami jól jellemez, mint libbantat. Írtam, a piacra mentem virágot venni Kis-Knapp! :)
Vágod?
Rockxy
@Knapp75: Én nem beszéltem elméletről.
Amit írtam, az a valóság, szóval gyakorlat. :)

Egyébként meg: szerintem érdekes gondolkodásmód az, ha valaki azt hiszi, hogy a világ dolgai véletlenül mennek arra, amerre.
simmering73
Na ezt az alfahülyét is ránk eresztették a pártirodáról? Ha itt megjelenik csak a hülyeség dől belőle, meg a fidesz bűze.
Knapp75
@Rockxy: A dolgok nem véletlenül mennek arra, amerre, hanem a józan észnek van bizonyos rendező ereje.

Kértelek, hogy gondold végig, te hogyan működtetnél egy boltot!
Ez nem megy, így maradsz az összeesküvés elméleteknél.
A végén még kiderülne, hogy boltosként te is egy "pénzszivattyút" működtetnél! :)
Rockxy
Hagyjuk.
Nem ugyanarról beszélünk. :)
Egy idő óta nem vagyok hajlandó a politika szintjére süllyedni.
Azt meghagyom az orbángyurcsányéknak.
És azoknak, akiknek fontosabb a politizálás, mint a saját dolguk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.