Az MSZP egykori politikusa, Szili Katalin Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős kormányfőhelyettes felkérésére a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán dolgozik, autonómiakoncepciók kidolgozásával foglalkozik – közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére.

Az MTI azt követően kereste meg Havasi Bertalant, hogy az Országgyűlés plenáris ülésén, egy nemzetpolitikai témájú vitában a szocialista Kiss László megemlítette: arról hallani, hogy Szili Katalint a határon túli autonómiatörekvések támogatásával kapcsolatos feladat ellátásával bízzák meg.

Semjén Zsolt arra kérte fel Szili Katalint, hogy az autonómiakoncepciók kidolgozásában segítsen a külhoni nemzetrészeknek – tájékoztatott Havasi Bertalan. Elmondta: az Országgyűlés egykori szocialista elnöke a Kárpát-medence magyar lakta vidékeit járja, és segít az adott közösségeknek "testre szabott" koncepciót kidolgozni, hiszen a különböző területeken más-más önrendelkezési formákra van szükség.

Havasi Bertalan emlékeztetett: Szili Katalin hívta életre a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amikor miniszterelnöksége idején Gyurcsány Ferenc ellehetetlenítette a Magyar Állandó Értekezlet működését.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hozzátette: Szili Katalin miniszterelnöki megbízottként tevékenykedik, és "Orbán Viktor megtiszteltetésnek tartja, hogy együtt dolgozhat vele".

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szili úgy MSzP -s ahogy én vagyok fideszes !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Tudtam, hogy egy köpönyeg forgató már akkor amikor a Pávával lebratyizott.
Aki Én
Ő a hígított, hosszúlépés változat. Egyébként ne csodálkozzunk. Olyanok kellenek, akik nem lógnak ki. Hogy nézett volna ki olyan, akinek nincs múltja a szociban?
wagabund
foglalkozása: ...autonómiakoncepciók...

Istenem...ez olyan szééép...és praktikus is. vagy van felmutatható eredmény, vagy nincs, édesmindegy...belebukni, nagyot bakizni nem lehet.

hát igen...élni tudni kell...
zöldszem
A szerencsejáték gépek, nem Vajna felügyeli?
Mit keres, egy félkarú rabló a parlamentbe?
tökölődő
@zöldszem: félkarú rabló...hm... Ezt biztosan valamelyik pécsitől hallottad, mert Pécsett csak így nevezik bennfentes körökben. Ő az, aki mindig szeretne valaki lenni, csak általában bukta van. ( polgármesterség , köztárasasági elnökség...stb. )
zöldszem
@tökölődő: Nem vagyok bennfentes. Kicsit messze lakom Pécshez.
wagabund
@tökölődő: 16.00

szeretne...szeretne... eddig nagyjából sikerült... illetve pont annyira, hogy baromi jól éljen.
Ezt a "munkakört" is busásan fizetik. a többi meg nem érdekes...
coni
Már régen a Fidesznek dolgozik... nem hivatalosan.
nyanya001
Szili úgy MSzP -s ahogy én vagyok fideszes !
Cicamama55
De kevés már az olyan ember, aki valóban az is, mint akinek vallja magát! Előbb utóbb nyilvánvalóvá válnak itt a kétes ügyek, amit addig csak sejteni lehetett. S csodálkoznak azon, hogy nem vesznek részt a szavazásokon az emberek?!
Dr. Felipe
Megvették kilóra. Ennyi. Több szót nem érdemes pazarolni erre a némberre. Mikor az SZDSZ kukacoskodása végett nem lehetett köztársasági elnök, akkor zakkant meg szegény. Sajnálom hogy ide jutott, ennél pedig többre tartottam.
vonotok
Drága Katika! maga egy dekával sem ér többet Smith Pali bácsi. Csak egy kérdés :
köpenye van elegendő???
lampa laz
Aszonta viktor, hogy megtiszteltetés vele dolgozni, aztán elgondoltam, Gyurcsányra is mondaná adott helyzetben?
human
Most fizetik ki Szili Katalint? Csak kibújik a szög a zsákból.
Szili olyan, mint amikor valaki mielőtt kilépne a zsúfolt liftből még szellent egy nagyot.
Hofipisti
"Kérem, Szentséges Atyám, fogadja legmélyebb gyermeki tiszteletem kifejezését" - írta Szili Katalin 2005 áprilisában XVI. Benedek pápának megválasztása alkalmából, majd Rómába utazott a beiktató misére.
Ha nagyon belegondolunk, bármennyire is meglepő, rájöhetünk, hogy Szili Katalin tulajdonképpen az MSZMP, majd MSZP majd legmagasabb posztra jutott felesküdött belső bomlasztó sejtje, az egyház hívő gyermeke volt.
Így kell hangzania egy levélnek, melyet az egyik magas tisztségű politikus, a Magyar Köztársaság Parlamentjének Elnöke egy másik állam frissen megválasztott elnökének ír.
Képzelem, hogy Semjén urat, aki most a munkaadója, hogyan szólítja a "szent gyermek"?
gibgab
Szili egy gátlástalan karrierista. Ennyi és nem több. Ambíciójához kevés a muníció.
bakegya
Szimplán.nem bír kijönni a nyugdíjából-drága az inkontinencia -betét!
Tibor43
Már hallottam ezt a mondást: összenő,ami összetartozik...
wagabund
azt olvastam, hogy ezt az új munkaköri tevékenységét 2004 óta is végezte... hát én nem hallottam róla, hogy bárhol is lázított volna autonómia ügyben...

de majd most. ülök a rádió mellett, és várom a híreket,honnan ebrudalták ki.
lampa laz
Ezek után tuti, hogy az öszödi beszéd szivárogtatói között is ott volt.
Juszuf
@nyanya001: Már a tegnapi ebédre sem emlékszik a bal oldal. Amnéziában szenvednek!
Juszuf
@vonotok: Te szereztél olimpiai aranyat? Semmit sem érsz te sem! De a ő teljesítményüket 1000-el kell osztani, hogy a tiedét megkapjuk. Konvergál a nullához!
Juszuf
@gibgab: Te sem pécsi szavazó! Nem is ismered, de bíráskodsz! Már arra sem emlékezel, hogy ő is a ti táborotokba volt, A bal oldal már csak ilyen...
gibgab
@Juszuf: Tudod, az a baj, hogy nagyon is emlékszem!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.