Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom elnöke Facebook-oldalán fakadt ki a Quaestor-üggyel kapcsolatban. Szerinte a "bennfentes kereskedelem = börtön".

Bokros így folytatta bejegyzését:

Mármint normális országokban, például az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. Nálunk? Úgy tűnik fel, hogy a kormány főhivatalai járnak elöl a bennfentes kereskedésben. Hiszen a külügy úgymond "időben" kimenekítette a pénzét a Quaestorból!

A baj azonban ennél jóval nagyobb. Senki sem tette még fel a kérdést: egyáltalán honnan van a külügynek befektethető pénze? Hát a külügy nem része a kincstári rendszernek, ahol pénz csak akkor mozog, ha az államháztartási rendszeren kívülre kell fizetni? Amit még nem kell kifizetni, az a kincstári rendszerben egyszerűen nem jelenik meg pénzként, nem lehet belőle sem befektetni, sem betétet elhelyezni!

Saját törvényeit sorozatban megszegő bűntanya lett a magyar állam.

124 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Bokros Úr is most jutott el, csak idáig ? Akkor mizu az MNB. valutatartalékával, mely árfolyamjátékkal nyereséget termel és azt mint sajátjukat fektetik be, ingatlanokba, iskolákba, zongorába, hegedűbe és még sorolhatnám.
Hol szerepel az NMB. feladatkörében az ingatlanmutyi, vagy pl. az üdültetés biztosítása ? Sehol.
Felügyelő bizottság nincs, így jól el vannak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Főlökött
Bokros Úr is most jutott el, csak idáig ? Akkor mizu az MNB. valutatartalékával, mely árfolyamjátékkal nyereséget termel és azt mint sajátjukat fektetik be, ingatlanokba, iskolákba, zongorába, hegedűbe és még sorolhatnám.
Hol szerepel az NMB. feladatkörében az ingatlanmutyi, vagy pl. az üdültetés biztosítása ? Sehol.
Felügyelő bizottság nincs, így jól el vannak.
Főlökött
ui.: "unortodox gazdaság = fejetlenség, kiszámíthatatlanság"
coni
Sajnos Bokros is követni fogja Bajnait amint rájön, hogy nem lehet segíteni egy olyan népen amelyik nem hogy azt nem érti, hogy mi az bennfentes kereskedelem vagy OBA, BEVA, kötvény stb..de egymás sarkát tapossák, hogy vállalati kötvényt vegyenek egy kétes hírű bróker cégnél garancia, biztosítás nélkül (a már megismert ismert pénzügyi felügyelet mellett) csak mert magasabb hozamot ígér mint a többi hasonló cég (65 bejegyzett Quaestor cég van).
Vagy devizában adósodik el 30 évre amikor a Forint jövedelme is bizonytalan.
Macskaszem
Nemzeti Bűntanya. Vagy maffiaállam. Szörnyű, hogy idáig jutott az ország, és a nemzeti bűnözők még mindig szabadlábon garázdálkodnak.
sentinel216
Bokros: "Senki sem tette még fel a kérdést: egyáltalán honnan van a külügynek befektethető pénze? Hát a külügy nem része a kincstári rendszernek, ahol pénz csak akkor mozog, ha az államháztartási rendszeren kívülre kell fizetni? Amit még nem kell kifizetni, az a kincstári rendszerben egyszerűen nem jelenik meg pénzként, nem lehet belőle sem befektetni, sem betétet elhelyezni!"

Nem igaz, hogy nincsen az országban egy tucatra való független szakember - ujságíró, rendőr, ügyész, gazdasági szakértő - akiknek van annyi vér a pucájában hogy kikutassa, nyilvánosságra hozza az orbán maffia viselt dolgait! Nyilvánvaló, hogy a brókereknél eldugott - hasas focista által"kimentett" milliárdok - nem tartoznak az államkasszához. Az a fidesz maffia összelopott vagyona, amiből a seggnyalókat, bérenceket, CÖF - ösöket, poltpetiket, harrach féle csuhásokat, gombnyomogató senki embereket, választási csalásokat pénzelik. Sokba kerülnek az osztrák nyugdíjasok akik a mercijükkel cirkálnak éjszaka a kihalt országúton. Pénzbe kerül a ritka afrikai méreg is, amitől rendőr autóban halnak meg emberek. Most meg a legutóbbi fél analfabéta vezérigazgatónak kellett hirtelen egzisztenciát kerekíteni. Csüngő hasú balhátvéd azt mantrázta, hogy az állami pénzeknek, állami kötvényekben a helye. (ld. magánnyugdíj). Tehát a bevallottan, a parancsára "megmentett" lóvé nem állami, hanem pártkassza pénz.
pbalage
@Főlökött: a Bokros már évek óta utálja a Viktort, de lehet csak neked esett le most.
Főlökött
@pbalage: Nem most esett le, de annyi és annyi minden mondhatott volna előtte is ! Pl. az általam említettet. Most pedig belecsap a lecsóba azzal, hogy a minisztériumok közpénzzel tözsdéznek :) és az önkormányzatok is. Számtalan olyan dolog van, amit még említhetett volna.

Azért az 1 milliárdos buktáról szóló hírt nem igazán sikerült felolvasni a polgármesternek...:) akadozott a dolog.
tivoli
Bokros úrnak is fel lehetne tenni a kérdést, hogy hova tüntette el áldásos tevékenységével a magyar középosztály életterét, mivel őutána tagozódott gazdag és szegény rétegre a magyar társadalom.
nyanya001
@tivoli: No de miért kellett nekünk a Bokros-csomag?
A Bokros-csomag egyik elsődleges célja az volt, hogy helyrebillentse az ország folyó fizetési mérlegét, és leküzdje, hogy az ország kevesebbet adjon el kifelé, mint amennyit vesz, így pedig enyhüljön az államadósság.
Ha nem lett volna,, akkor államcsőd van !
alterego56
@Főlökött: "Széles látókörű" Matolcsy szerint amit nem tilos azt szabad. Akár libafarmot is vehetne az MNB, azt sem tilos.
alterego56
@tivoli: '98-ban Orbán a Bokros csomag után vette át a hatalmat egy működő gazdasággal. Ha jobb oldal azt nem veri szét Magyarország lényegesen kisebb megrázkódtatással élte volna túl 2008-at. Érdemes megemlíteni hogy a fidesz több elemet beemelt és megvalósított a néhai csomagból pl. tandíj.
tivoli
@nyanya001: ma, 12:13
Ez volt a beetetés, holott szó se volt államcsődről. Érdekes módon az ő "reformjai" után nőtt egyre inkább a külföldi eladósodás.
Az úrnak jó volt a píárja, sokan még a mai napig is elhiszik, hogy ő volt a haza megmentője. Holott..
pbalage
@tivoli: holott akkor te mit is tettél volna a csomag helyett?
tivoli
@pbalage: ma, 12:43
Na nini. Itt kutakodtam, hogy mit is írjak meggyőzőt, és gyöngyszemre bukkantam:
fn.hir24.hu/gazdasag/2009/03/11/aldas_vagy_atok_volt
pbalage
@tivoli: ez mondjuk most nem annyira győzött meg, de a cikk amúgy egész jó.
én ezt találtam:
termekpiac.bekesmegye.com/news_images/869/magyaror_nagy_241_20100320201149_218.jpg
tivoli
@pbalage: ma, 13:19
Ez a grafikon arról győz meg, hogy az első Orbán kormány volt a nagy varázsló, és nem Bokros.
tivoli
@alterego56: ma, 12:32
A 2008-as pénzügyi válság, világválság volt, melyet a wall street-ről irányítottak.
www.mindennapi.hu/cikk/vilaghir/bizonyitekok-a-penzugyi-valsag-kirobbantoi-ellen/2011-12-17/10808
Manhattan
Mindenesetre ilyen aljas, embertelen kormányunk soha nem volt!
bencemacska
@tivoli: ma, 13:25

Legalább annyit vegyél figyelembe, hogy a gazdasági folyamatokat nem lehet füttyszóval irányítani!
A törvények hatásának lemérése legalább 3-5éven belül lehetséges. Tehát a Bokros csomag Orbánnak termelt hasznot!
tivoli
@bencemacska: ma, 14:29
Ezt a logikát követve, az Orbán rezsim az elmúlt nyóc évet szíjja.
bencemacska
@tivoli: ma, 14:36
Bontsuk több részre:
- az "emúttnyócév" meg az előző Orbán rezsimet és a 2008-as
világválságot szívta,
- a mostani - harmadik - Orbán rezsim helyett meg mi szívjuk a második Orbán rezsim tevékenységének következményeit!
A kormányok és a holdudvar sohasem szív meg semmit, csak mi, az ő munkájuk következményeit!!!
tivoli
@bencemacska: ma, 14:45
Tudod, hogy nem szívesen megyek bele az ilyen egymásra mutogatásokba, de ez most annyira adta magát a ma, 14:29-es felvetésedre. :-))
coni
A fideszesek jól bevált módszere, hogy nem a tényeket cáfolják vagy elismerik, hanem azt az illetőt próbálják hitelteleníteni aki (többnyire) az igazságot mondja.
Akkor is törvénytelen eltőzsdézni az emberek pénzét ha a Bokros féle gazdaságpolitika hibás volt (nem volt az). Az állami pénzeknek az Államkincstárban van a helye felhasználásig nem csaló brókercégeknél.
bencemacska
@tivoli: ma, 15:30

Csak sok az ellentmondás Gazdag Gyula történetében.
Pl. '94-ben MSZP kormány volt, beismerten nagyon rossz gazdasági körülményekkel. Horn mindent inkább tett volna, mint megszorítson, ő abszolút szocialista volt. A gazdasági helyzet azonban tovább romlott, Békesi nem tudta Hornt rávenni a módosításra, mennie kellett. Utána jött Bokros, aki valahogy meggyőzte őt a megszorításról! Persze az Alkotmánybíróság jól megnyeste!
coni
@tivoli: nem világos, hogy miért hivatkozol egy 2014 évi több száz Milliárdos fedezet nélküli kötvénykibocsájtás esetén 2009 -es cikkre (bármi is áll benne).
A Quaestor (részben) az állam pénzén, MNB engedéllyel és a 2/3-os Fidesz által hozott pénzpiaci törvények segítségével kifosztott 30.000 embert, hamisan öncsődött jelentett és az egész kárpótlást egy nincstelen börtönviselt szerencsétlenre tolta. Se az Ügyészség, se az MNB, se a kormány nem akadályozta meg hogy a kötvények ellenértékeként beszedett 220Milliárd ne tűnjön el.
tivoli
@bencemacska: ma, 16:34
Le volt ez zsírozva jó előre, rabold ki a népet, ezt kell tenni és kész. Bokros meg adta hozzá a nevét. Nem is vitatnám, mert ami megtörtént azon már változtatni nem lehet, csak az bosszant, hogy még a mennybe is emelik egyesek ezért az égbekiáltó disznóságért, amit elkövettek negatív gazdasági mutatókat, és hatalmas adósságokat hazudva. Pedig kamu volt a csődriogatás. Mennyi de mennyi országvagyon kivonás történt azóta is, és még mindig akad itt-ott rekvirálni való. Most például a földünk. Gazdag kis ország volt a miénk, csak a rendszerváltást ránk kényszerítők feneketlen bendője tett minket szerencsétlenné.
tivoli
@coni: ma, 16:38
Nem hivatkoztam semmire a Quaestorral kapcsolatosan, a ma, 15:26-os hsz.-edhez szóltam hozzá.
Légyszives olvasd el a belinkelt cikket, mindjárt világosabban fogsz látni Bokros ügyben.
troppauerhumer
Orbán szerint a közpénz fontosabb, mint a "keményen dolgozó emberek" megtakarítása. A fél FideSS megkaphatta a fülest a Quaestor-bukás előtt.Előbbiek természetesen nem tudták, hogy veszélyben van a pénzük, nyugodtan aludtak, mert még mindig azt hitték a kis buták, hogy Európa közepén, stabil pénzügyi rendszerrel együtt, jogállami viszonyok között élnek, az állam megfelelő (ellenőrzési és más) mechanizmusok révén biztosítja, hogy legális keretek között elhelyezett befektetéseik megfelelő védettséget élvezzenek.Jó, ez nagy csalódás, főleg azoknak, akik most futhatnak a pénzük után.
De itt most másról van szó, egy újabb korszakhatáron lépett át a nemzetmegvezető.
Bénázás? Ez valami egészen más. Még mindig következmények nélkül.
Namost ez a kijelentés, hogy ő maga utasította Szijjártót két dolgot jelent:
Egy:Olyan kézivezérlés van, mint az átkosban, vagy bármelyik diktatúrában, ezt nem is tagadhatja.
Kettő:A zsebnéró agya most már teljesen elborult, hogy a pénzügyi zseni és a gondoskodó apa szerepét veszi magára, mint A Kárpátok Géniusza is tette.
Csak azt nem értem, ha ilyen kurvára ért a pénzügyekhez, akkor hogy hagyta megvezetni magát a bukott baloldaltól, amikor 20.000.000 Ft devizahitelt vett fel?
Most ez két komoly megfontolt kijelentés után egy cinikus költői kérdés,hogy ne legyen olyan száraz a komment ,hátha olvassa egy hívő...
Kezdik a saját farkukat kergetni. A rossz húzásokat még rosszabbakkal próbálják elfedni. Van egy mondás a parasztgyerek és az apja pukizásával kapcsolatban, ez az analógia jut eszembe ...
Megvédi a közpénzt, mintha a sajátja lenne,napersze van is belőle jócskán a családi FideSSmaffiaKözgép2Co.-nak, s talán még elismerést is vár a huszáros, titkos pénzmentő akció miatt. Nyilvánvaló, hogy e sok milliárd kivonása végső lökést adott az érintett pénzintézetek összeomlásához, ami talán magától is bekövetkezett volna, dehogy ez a lépés nem hárította el, hanem inkább gyorsította a baj bekövetkeztét, az biztos.
Orbán ismét bebizonyította,...
troppauerhumer
@troppauerhumer: ...hogy nem 15 millió magyar, nem is 10 millió magyar, még csak nem is a néhány milliósra csappant FideSS szekta minisztereÁlnöke, de nem ám. Orbán magának Orbán Viktor maffiájának a "miniszterelnöke". Vak, aki ezt nem látja.
De hogy még ki is áll elénk, büszkén veri a mellét, hogy ő döntött, ő hozott össze az érintettekkel találkozót, s ő intézkedett az azonnali pénzkivonásról - ez tényleg mindennek a teteje. Mindez csaknem hatéves kormányzás után, mintha a banki csőd valamiféle természeti katasztrófa lenne, aminek következményeit ő a gáton állva, saját testével fogná fel, megvédve az összes alattvalót. Hálálkodjunk tehát.Van még lejjebb is ?Ahogy alakul: lesz még lejjebb is .
Orbán számoljon el a történtekkel - ne a lelkiismeretével,becsületével mert azt sose látjuk, hogy volna, hanem mindazokkal, akik nyugodtan aludtak az elmúlt hetekben, miközben "miniszterelnökük" már mentette ki a pénzét(?) a csődben lévő pénzintézetekből.
Azért "örvendetes", hogy Orbán Viktor for prime minister nyilatkozata előtt Szász Károly, a nagy PSZÁF vezető még időben magas kitüntetésben részesült azért, mert "elfelejtette" a pénzügyi intézményeket ellenőrizni, felügyelni
Aki idáig nem vette észre, az tegnap megtudta: Magyarország egy maffia-állam.
rugacs
Csípem az ilyen bokros féle szösszeneteket! Amikor Magyarországot az USÁ-hoz meg Angliához hasonlítja, miközben köztünk és köztük semmi hasonlóság nincs!!! Én is szívesen hasonlítanám őt valami normális emberhez, de az abnormálist hogyan (milyen szempontok alapján) lehet a normálishoz hasonlítani?!
És emberek még adnak a szavára! Na ők sem normálisak...
troppauerhumer
@rugacs: " Amikor Magyarországot az USÁ-hoz meg Angliához hasonlítja, "
Ez így hasonlítás,azaz összehasonlítás?:
Így kezdődik a Bokros fércbuk bejegyzés:
"Bokros Lajos
Tegnap, 10:16 · szerkesztve ·

Bennfentes kereskedelem = börtön!"
Folyt:"Mármint normális országokban, például az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. Nálunk? "

Úgy látom Derága Baro...ööö...nem is a szemeddel van a baj,hanem a mögötte lévő űr sötétségével...
rugacs
@troppauerhumer: Nyugodj meg Derága Baro...ööö... fogalmam sincs, mi a konkrét diagnózis, de elhiszem, hogy komoly agyproblémáid vannak. Akárcsak névrokonodnak, Troppauer Hümérnek! Gondolatmeneted, mondatalkotásod, kifejezéseid ezt igazolják. Csak mond a címet, küldök orvost, hátha még menthető vagy... :-)
Tényfeltáró
Ez van akkor, amikor a köztörvényes bűnözést az állami politika szintjére emelik.
havasigyopár
@troppauerhumer: A Quaestor bezuhanása előtti napon a Kapitány elhagyta a hajót a barátaival együtt és a kisembereket hagyták a hajóval elsüllyedni a tenger mélyére.
troppauerhumer
@rugacs: Orvos?...Tanácsoltam:"Derága Baro...ööö...nem is a szemeddel van a baj,hanem a mögötte lévő űr sötétségével...
rugacs a szemészeten.
Doki: - Abba kellene hagyni a maszturbálást.
rugacs: - Miért, megvakulok?
Doki: - Nem. Zavarja a többi beteget.
kkalman
Bokros jött, alkotott/rombolt, mindenki válassza ki a neki tetszőt, majd ment. Az első Orbán kormány a Bokros csomagnak köszönhette az államadósság csökkenését. Azóta folyamatosan nő az államadósság, és mert ez nem elég, nem tisztelt kormányunk még hazardírozik is a közpénzzel, azaz, a mi pénzünkkel. Orbán játékának köszönhetően most 30000 ember futhat a pénze után. És nincs felelősségre vonás. Majd lehet, hogy lesz, évek múlva, mikor már senki nem emlékszik a történtekre. Ő lesz Orgován Béla, aki egy napig volt a Quaestor igazgatója. Ez igazi maffia módszer. A kitalálója, életfogytot érdemel a haverjaival együtt.
Aki Én
@troppauerhumer: 20:13 Ennek hiába mondod. Látod, válasz nem jön, csak személyeskedés, és felsőbbrendű butaságok. Úgy akar kitűnni, hogy mások fejére áll.
De most komolyan. Milyen ember az, aki ezeket még védi?
Aki Én
Bokrost lehet fikázni, kritizálni, de ezidáig úgy fest, hogy mindegyik ,,szakember" hülyébb nála. Azt ne higgyük, hogy csak az ,,csomag" amit annak hívunk.
Ezerszer hitelesebb, bölcsebb, higgadtabb, tapasztaltabb, mint a kormány összesen.
Pedig messze nem hibátlan.
Aki Én
@tivoli: Ha lenne bármi fogalmad arról, hogy mit és miért tett, akkor tudnád.
Nyilván a ,,megszorítás" önmagában egy nagyon jó támadási felület, ezért nem is hívják ma már annak.
pbalage
@tivoli: például én is ezt állítom. Teljesen normális az ipse. Az előadásait is meg szoktam nézni, mert logikusan felépítettek.
(mondjuk nem csak én szoktam megtekinteni ezeket, hanem elég sok nagyvállalati vezető is, tök jó buli szokott lenni. Szendvicsezés, Orbán szidás, meg "hát de régen látlak", aztán irány vissza termelni)
tivoli
@Aki Én: ma, 22:41
Miből gondolod, hogy nincs fogalmam?
tivoli
@pbalage: ma, 22:44
Na igen. Jó buli lehet.
pbalage
@tivoli: én egyébként elfogadom, hogy nem bírod az ürgét, de annyit még hozzátennék, hogy annak a csomagnak volt célja és konzekvensen végre is lett hajtva annak a célnak az érdekében. (valahogy ebből élt meg az első Orbán kormány és részben az utána következő MSZP bagázs)
Most viszont csak a cél nélküli populista "Jajj, csak mi maradjunk hatalmon" erőlködés megy.
Illetve cél az most is van: a hatalommánia és a lopási kedv.
tivoli
@Aki Én: ma, 22:53
Nem szoktam foglalkozni ilyen rajzokkal, mert ezek csak rajzok.
Desischado
Nekem sem szimpi, de a dolgát nagyon érti, az biztos!
pbalage
@tivoli: végül is hülyeség az egész. Én is csak mondjuk krumpliért szoktam leugrani a piacra, mindig adok is az árusoknak ilyen kis színes papírfecniket, rájuk van írva betűvel, hogy "bankjegy" aztán az a sok hülye meg alig várja, pedig még megenni se lehet, mert hasmenése lesz az embernek tőle.
Le is vontam a kozekvenciámat:
Minden árus tiszta hülye!
Nooormális? Sajtos tejfölös bankjegyet esznek vacsorára paprikás krumpli helyett?
DE HÁT AZ HASMENÉST OKOZ! RÁADÁSUL NEM IS FINOM A BANKJEGY!
UNDORÍTÓ ZSEBPISZOK ÍZE VAN MÉG MEGVAJAZVA IS!

(előtört belőlem a Besenyő Pista bácsi, nem is ide tartozik, csak muszáj volt kiírnom magamból)
tivoli
@pbalage: ma, 22:58
Nem jó megközelítés, hogy nem bírom az ürgét, de semmi olyan kapcsolatom nincs vele, mely indokolná a szimpátiámat.
Amit leírtál a védelmében, az egy nagy humbug. Bokros már akkor az Európa uniónak dolgozott, mintegy előkészítve a terepet a csatlakozáshoz. Arra építve, hogy az elkeseredett, gazdaságilag és erkölcsileg leamortizált emberek örömmel fogják fogadni a lehetőséget, és attól kezdve minden csodálatos lesz. Mert ugye ez volt a mézesmadzag. S a nagy átverés, hogy különböző feltételeknek meg kell felelni, holott azok a feltételek a további kiszipolyozásra adtak lehetőséget. Még azt is elvették az emberektől, amit az addig is alulfizetett munkájukkal mégiscsak össze tudtak kuporgatni.
Aki Én
@tivoli: '98-től a fidesz éppen a bokros-csomag hatását élvezte.
A rendszerváltás után 80% fölötti államadósságot ,,örököltünk". Az MDF idejében még nőtt, és a Horn-kormány idejében kezdett csökkenni. Ez ugyan nem érdem, mert kizárólag a mértéktelen privatizációnak volt köszönhető. Nem a privatizáció volt a gond, hanem a mikéntje. Kikötések nélkül adtak el mindent. Nem voltak feltételek,így azonnal bezártak minden gyárat, és saját, külföldi cégeket raktak a helyükre. A privatizáció önmagában nem lenne baj, ha jók és hosszútávúak a feltételek. Megmaradtak volna a gyárak, a termelés, a munkahelyek, a versenyképesség. Ez önmagában áremelésekhez vezetett.
Az, hogy 98-ban 60% körül volt az adósság és utána még ment lejjebb, egyértelműen Bokros érdeme a hibái mellett. Az természetes, hogy az akkori vezetésnek nem volt érdeke Bokrost dícsérni, ezért a megszorításon lovagoltak, ami a mai napig ugyanúgy megvan, de fejlődés nincs mellette. Az adócsökkentést Bokrosnak köszönhetjük. Ez ment át az első orbán-kormányba, de ha megnézed, hamar agyon b@szták, azóta csak nő az államadósság. Ha Bokrost hagyták volna, ma már nem itt tartanánk, ebben biztos vagyok. Vannak hibái, de jelenleg nincs nála jobb ebben a kormányban. Csak dilettáns kontárok. A második orbán-kormány kizárólag (fillérre) a lenyúlt magánnyugdíjjal tudott megtorpanni egy pillanatra, de az nem szakmai érdem, hanem felelőtlen dilettantizmus és lopás.
iksz.beszolunk.hu/wp-content/uploads/2014/02/allamadossag_gdp_1990_2013.jpg
Aki Én
@tivoli: 23:02 Ezek a ,,csak" rajzok az MNB, államadósság kezelő és a kormány.hu, oldalain elérhető adatok. Inkább neked higgyünk?
Az a baj, hogy te sem a szemednek hiszel, hanem a hazug propagandának. Pedig sokszor elég gondolkodni.
tivoli
@Aki Én: @Aki Én: Azt hiszem, hogy pont te vagy az aki hisz a hazug propagandának, mert amit leírsz, az pont egy elmesélt grafikon, amit bárki rajzolhat. Azt megfordítja fejjel lefelé és mindjárt másképpen mutat.
Én nem vitattam egy percig sem Bokros zsenialitását, mert amivel megbízták azt tökéletesen véghez vitte. Pénzügyi téren. Gazdasági téren meg más.
"S a nép, az istenadta nép,
Ha oly boldog-e rajt’
Mint akarom, s mint a barom,
Melyet igába hajt?"
pbalage
@tivoli: Te figyelj ide, ha pl én lennék az eu és lenne mondjuk 500 ezer forintom és odaadnám neked fejlesztési célra, akkor mit szeretnél vele csinálni?

1: új járda a veteményeskertbe (gyorsabb odajutás)
2: új konyha (kényelem)
3: új fürdőszoba (luxus)
4: új nagy teljesítményű horgászbot (természeti értékek kitermelése)
5: új krumplitermelési hatékonyság növelési program (automata öntöző-trágyázó)
6: új homokozó a gyerekeknek (kutyaszaros fajta, de még megmarad 300 ezer új konyhára is)
7: új homokozó a gyerekeknek (a hatékony krumplitermelést oktatós játékokkal)

8...n : ?
tivoli
@pbalage: ma, 23:55
Kicsit furcsa a kérdés, mert az eu pénzt csak olyan meghatározott célra ad, mint pl. az 1., 2., 3., stb., azok fenntartásához szükséges pénzt keresd meg magad. A pénzkeresésnek meg egyre kisebb a lehetősége, az anyagi és dologi feltételei egyre inkább gátolva vannak.
tivoli
@pbalage: Akkor inkább hajlanék arra, hogy nekem ne adjon az eu olyasmire amire nincs konkrétan szükségem, inkább hagyja meg a z önboldogulás lehetőségét, s ne túlszabályozással hiúsítsa meg a lehetőségeim megvalósíthatóságát.
rugacs
Az Unio egy nagy átverés! A szabályokat és előírásokat a legfejlettebb gazdasággal bíró tagországokhoz igazítják. Ami egy hozzánk hasonló ország számára elérhetetlen és teljesíthetetlen. Támogatást ad ugyan, de kizárólag olyan meghatározott célra, ami számukra előnyös, és csak arra. Pl. infrastruktúra fejlesztése adott térségekben.
A leglényegesebb feltétel - ami valóban segítség lenne számunkra - azonban szóba sem került: hogy minden tagországban azonos munkáért azonos munkabért fizessenek ugyanazok a cégek!!!
S miközben eltöröltük a határokat és a vámokat, a termékek árai az égbe emelkedtek, a határon túliaknak a többszörösei nálunk!!
Ha azonosak az előírások, legyenek azonosak a feltételek is!!!
Normális helyeken és esetben amúgy is fordítva szoktak lenni: először kialakítom az azonos feltételeket aztán hozzájuk igazítom az elvárásokat!!!
És nem fordítva!!!
Yoda69
@rugacs: Nem tudom mit siramozol itt? A fideszes gecik elso dolga volt kormanyra keruleskor hogy megszavazzak az unios fizetest - maguknak.
Mellesleg unio nelkul mar reges reg csodben lenne az orszag, leszegenyedve Albania, vagy inkabb E.Korea szintjere. Inkabb ezen gondolkozz!
Aki Én
@tivoli: 23:53 Ha neked úgy jobban tetszik, akkor fordítsd meg, ahogy látom úgysem érted. De attól még nem lesz másképp.
rugacs
@Yoda69: Szóval még azt sem fogtad fel, hogy ez a TI (kormányellenesek) sirámozó oldala?! Ti - köztük te - siránkozol állandóan. Amit én írtam az nem sirám, hanem leszögezés. Tényfeltárás. Ezt eddig érted?
Unió nélkül te meg a hozzád hasonlók tényleg a béka segge alatt lennétek, mert létezni sem tudtok a segélyeik nélkül. Az Unio élősködői vagytok.
A normális ember nem segélyből él. Hanem munkából. Én nem szorulok az Unióra. Te rinyálsz utána folyamatosan.
Amúgy sem látod jól a dolgokat: a mindenkori magyar kormány már korábban is mindig megszavazta magának az európai fizetést. De ennek köze sincs ahhoz, amit én írtam.
És mellesleg pont az unio miatt tartunk itt, a béka segge alatt. Éppen a fent említett dolgok miatt, tudod, amit csak elolvastál, de felfogni, értelmezni nem tudtál. :-) Persze értem én, hogy egyesek csak a cikkekre tudnak koncentrálni, a saját agyukkal való önálló gondolkodás, eszmefuttatás nem megy. De hát ez történik, ha valaki(k) csak másokra támaszkodva tudnak élni... :-D
Aki Én
@tivoli: 00:14 Az elmúlt évek beruházásait minimális kivétellel az EU finanszírozta. Na nehogy már felháborodjunk azon, hogy kifizetnek valamit. Amit ők fizetnek, azt nekünk már nem kell, így mi önerőből fordíthatunk olyanra, amit te is szeretnél. Az eu-s finanszírozás nem veszi el a hazai lehetőségeket, legfeljebb több marad azokra. Hiába van szükségem egy új csaptelepre, ha valaki ajándékba ad egy új kádat, attól az még jól jön. Ilyen a Várbazár. Évtizedekig volt a város szégyene, most hogy az eu- fizette 90 %-át, villog vele a kormány. Háromszor adták át eddig, minden tavalyi választáskor. Rengeteg hibája és hátulütője van az eu-s tagságnak, ez egy hosszú téma, de pont az ajándék pénzeket kritizálni nem egy okos dolog ha már tagok vagyunk. Óriási vám bevételektől esünk el, de még mindig többet kapunk, mint amennyit befizetünk. Hidd el érezhető lenne ha holnaptól nem jönne eu-s pénz, még így is, hogy jó részét maguknak osztja a vezetés. Például földmutyi...
human
Gyurcsány ennél kevesebbért már az ügyészség kihallgató szobájában volt. Viktor is megúszhatná ennyivel, de ő emeli a tétet viszont úgy nagyobb a bukás is.
coni
@rugacs: Az Unió segítségével a térségi és a balti országok szépen zárkóznak fel, mire a felzárkóztatási pénzek (2004-2020) kifizetése lejár rajtunk kívül a többi ország felzárkózik, mert ott nem lopják el az uniós pénzeket mint a görögöknél is tették.

A valós, manipulálatlan számok ezt mutatják.
tivoli
@Aki Én: ma, 09:21
Amit szerinted nem értek, azt kérlek, magyarázd el nekem itt.
human
@coni: Igen. Pont az a baj, hogy az emberek nem látják át, hogy a korrupt politikus vagyonosodása a legkisebb baj. Azt talán gazdagabb lesz 1-2 milliárddal, de cserébe olyan döntéseket hoz, amivel az ország százmilliárdokkal lesz szegényebb. Például nem mindegy, hogy 1 km autópálya kerül 4 milliárdba vagy 2 km. Lehet, hogy ezért a döntésért csak 100 milliót kapott a képviselő, de az országnak ez 2 milliárdos kár.
Aki Én
@tivoli: 10:45 Ez a mondatrész igen beszédes: ,,grafikon, amit bárki rajzolhat. Azt megfordítja fejjel lefelé és mindjárt másképpen mutat."
Ezt nem lehet magyarázni. Se időm, se hely erre a végtelenbe nyúló történetre. Próbáltam már, de feladom.
nyanya001
@rugacs: Nagyon tévedsz, nem kormányellenes, csak a lopást, csalást,
hazudozást unjuk, amit már oly mértékűre fejlesztette a nemzeti maffia zrt,,
ami túlmutat minden !
tivoli
@Aki Én: ma, 09:31
Na idefigyelj kisgyerek. Én nem az unió csecsein nevelkedtem, hanem egy olyan világban, ahol mindent magunknak teremtettünk meg. Felépítettünk egy élhető világot, volt mindenünk amire szükségünk volt. Még olyan is, amire nem annyira.
Emberek voltunk, volt mit ennünk, volt hol laknunk, volt munkánk, nem függtünk senki kegyelemkenyerétől. Volt létbiztonság, közbiztonság, jogbiztonság.
Aztán jött a rendszerváltás, egy Antall József, egy Bokros Lajos, egy Csepi Lajos s mindaz amiért addig dolgoztunk, szinte pillanatok alatt tönkrement. Amit felépítettünk, a szemünk láttára lett semmivé, a helye is sóval lett behintve, a forintosítható közvagyonunk meg átvándorolt más, nyugati érdekkörök használatába, s akik segítettek a közvagyon átjátszásában, busás jutalomban részesültek. Most mikor már szinte semmink sincs, a földünk egészét is át kellene adnunk.
Az új generáció most a kegyelemkenyérért ácsingózik, életét nem tudja elképzelni támogatás nélkül. Holott érdemes volna észbe vésni, hogy a támogatás csak adható, s az bármikor megszüntethető.
S akkor mi marad? Se pénz, se posztó! Ergo? Kormányainknak az önállósodásra kellene törekedni, s ne a még nagyobb függőség legyen a cél.
Mert eljöhet az az idő amikor az Eu azt mondja: Amitek most van, arra mindenre mi adtuk a pénzt, tehát az az unió tulajdona. Te meg lehetsz földönfutó saját országodban.
coni
@human: Mivel egyedül a Bokros feszegeti, hogy hogyan került az államháztartási pénz külső céghez, főleg egy bróker céghez, úgy tűnik az ellenzék főkolomposainak befogták a száját. Különben nem a Quaestorral kezdenék a kivizsgálást..
Főlökött
@alterego56: Tudod az a baj, hogy felügyelőbizottság hiányában, nincs korlátja. Az szmsz.-ében nincs szó arról, mivel épeszü emberben fel sem merül, hogy egy MNB. ingatlanokkal mutyizna, oktatást szervezne...stb. Csak az unortodoxiában van ilyen felfogás, hogy nincs leírva, számomra semmi nem tíltja, ezért szabad.
Ennyi erővel gumigyárat is vehetne, mivel az sem tilos számára ! Gyártana "családi kiszerelésben" óvszert, a megnemmondom :) mely céghálózat számára :).

Közben pedig az alapvető és fő feladatai ellátására képtelen, mint tapasztalható és bizonyították is !
petike
@rugacs: Nézd meg a volt Jugoszláviát. Kb ott lennénk az EU nélkül.
Yoda69
@rugacs: Ugy latom irasom kicsapta a biztositekot parasztagyadban. De nem baj. Az ilyen agymosottaknak ugyis mindegy mit mond az amber csak nyomjak a fideszes propaganda dumat.
troppauerhumer
@rugacs: Bárki bármit mond, én kedvelem Simicska Lajost, szívem együtt dobban az övével,ő mindig... kitartott elvei mellett („mindenkinek jogában áll hülyének lenni”).

Még 2100 milliárd forintnyi uniós támogatást kell lehívni ...
www.kormany.hu/.../unios.../meg-2100-milliard-forintnyi-unios-tamogat...
Még 2100 milliárd forintnyi uniós támogatást kell lehívni forrásvesztés nélkül. 2015. január 20.
Élet az Európai Unión kívül, avagy irány a középkor?
democrat.blog.hu/2013/04/17/elet_az_europai_union_kivul_avagy_irany_a_kozepkor
Index - Külföld - 30 dolog, ami nem lenne az EU nélkül.
index.hu/kulfold/eurologus/2014/05/01/30_dolog_ami_nem_lenne_az_eu_nelkul/
Mennyit fizetünk be és mennyit kapunk az EU-tól?
vanholnap.hu/mennyit-fizetunk-be-es-mennyit-kapunk-az-eu-tol-az-ellenseg-nem-kulfoldon-van/

Gazdaság: Nagyon nagy gáz lenne az EU nélkül .
hvg.hu/gazdasag/20140425_Meg_jo_hogy_van_az_EU
Bercifiu
@alterego56: Inkább birka csordát, s a lopott földeken legelhetnének a képviselők, meg a CÖF elvtársak.
troppauerhumer
@rugacs: "Aki a ganédombra áll,az elöbb-utóbb maga is büzleni fog"!

Index - Gazdaság - Tíz éve dől a lé.
Az uniós csatlakozástól 2013 végéig körülbelül nettó 7000 milliárd forint jött Magyarországra különböző uniós támogatások formájában. Az összeg felér a második világháború után Magyarországnak felajánlott Marshall-segéllyel, amit akkor szovjet nyomásra visszautasítottunk. Mire költöttük ezt a rengeteg pénzt? Honnan jön? Tényleg annyira jó nekünk? És mi lenne velünk nélküle?

2004 óta évente átlagosan két százalékkal növelte a magyar nemzetgazdaság teljesítményét a Brüsszelből érkező pénz. 2011-ben majdnem 5 százalékkal. Mellesleg ez volt az az év, amikor a kormány csúcsra járatta az EU elleni gazdasági szabadságharcot. A csatlakozás óta évente átlagosan hétszer több pénz folyt be a magyar költségvetésbe, mint amennyit az adott évben Brüsszelnek kifizettünk. 2012 végén a magyar befizetések és az uniós támogatások egyenlege 5400 milliárd forint pozitívumot mutatott. A 2013-as adatok ezt az egyenleget 7000 milliárd forint fölé emelhetik.
Minden ebből épül

A Magyarországra érkező pénz legnagyobb szeletét az úgynevezett kohéziós, azaz a gazdasági-társadalmi felzárkóztatást szolgáló támogatások teszik ki. Ezeket az állam közvetlenül befekteti, például az infrastruktúrába, az oktatási vagy az egészségügyi rendszerbe, esetleg szétosztja a vállalkozások és a társadalmi szervezetek között. Az év elején megszüntetett Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szerint, amely a csatlakozás óta felügyelte a fejlesztési pénzek elosztását, az elmúlt tíz évben Magyarországon megvalósult fejlesztések 97 százalékát uniós társfinanszírozással fizettük. Lényegében nem volt állami beruházás EU-s pénz nélkül, és a magyar állam fejlesztéspolitikája teljes egészében az uniós pénzeken alapult.
index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/
aborisz
Megszólalt a megmondó ember ! Az is kapja be a nagylábújamat.
rugacs
@troppauerhumer: Így jár az, aki a saját életét is csak az újságokból, cikkekből ismeri! Aki mindent bevesz, amit ott írnak. Persze csak az egyik (neki kedvezőbb) nézőpont szerint. Mióta betelepültünk a Kárpát-medencébe, mindig volt, aki megmondta a tutit. Aztán volt aki hitt neki, volt aki nem. Volt, hogy békében elmentek egymás mellett, de volt, hogy az elveikért jól megtizedelték egymást. Ez a tendencia azóta sem változott.
Még az sem változott, hogy a történelmünk folyamán mindig a Nyugat irányított bennünket (kivéve a szoc. idején), még sem jutottunk a közelükbe!
Vajon miért nem? Hiszen ezer éve csak a javunkat akarják! Vagy tán pont ezért?
Most is "segítő" kezet nyújtottak, mégis 2004-től 2010-ig csak nőtt a lemaradásunk és az eladósodásunk.
De nem kell, hogy ezt lásd! Ha jobb a közérzeted attól, hogy erről nem veszel tudomást, akkor csak majmold az uniót, meg a követőit.
Én meg maradok a saját elveimnél, amiket magam alakítottam ki az életem folyamán és nem hagyom, hogy mások mondják meg, mi a jó nekem.
Mert én azt jobban tudom.
rugacs
@petike: Megnézném, de hol van már Jugoszlávia???!!! Egy cseppet le vagy maradva cimbi!
rugacs
@nyanya001: Értem. Akkor ez a különbség kettőnk között. Tőlem semmit sem lopott el. Ha valamit lopott is, azt azoktól tette, akik előzőleg tőlem loptak! Ők meg megérdemlik! Nem sajnálom egyiket sem! Igaz nem is adott, de nem is kértem. Csalni, hazudni meg minden ország minden kormánya szokott. Ezzel a tudattal is együtt tudok élni. De azt nem szeretném, hogy azok jöjjenek vissza, akik tőlem meg a felmenőimtől loptak, engem próbáltak tönkretenni, meg a családomat! Pedig most nekik a legnagyobb a pofájuk!
rugacs
@Yoda69: Ja, főleg a személyeskedés, a sértegetés szokta leverni nálam a biztosítékot. Meg az, ha valaki demokratának tartja magát, de nem bírja elviselni, hogy másnak más a véleménye, és ha már meggyőzni nem tud, akkor nekiáll sértegetni!!
Miközben a primitív agyával még azt sem tudja felfogni, mi a különbség a propaganda szöveg és a magán vélemény között!! :-D
nyanya001
@rugacs: Nem mondod, hogy a kisemmizett földtulajdonosok, trafikosok
megloptak téged meg a családodat ?
Ki loopta el a 3 ezer milliárd manyup pénzt ? a 2 milliárd adományt ? ...
na nem sorolom mert olyan, mintha a sivatagba vinnék vödörrel homokot...
Csak azt fogd fel, ami most folyik, az nem mehet tovább !
Yoda69
@rugacs: Nyugi ocsisajt, a vegen meg infarktust kapsz. Nem vennem a lelkemre ha egy vita miatt tavoznal az orok vadaszmezokre.
rugacs
@nyanya001: Neked tényleg valaki azt mondta, a felvett hiteleket sosem kell visszafizetni? És ezt el is hitted? Vagy azt álmodtad, a kormány aranyat gyárt? Netán elég Istenhez fohászkodni és már lesz is a kezükben 20ezer milliárd meg a kamata? Vagy mégis ezt miből, honnan fogják előteremteni?
Miért nem lázadtál akkor is, amikor a fletóék 100 évre eladósították az országot?!
Szerintem itt hagyjuk abba, mert nem szeretnélek megsérteni...
nyanya001
@rugacs: Ne terelj, az államadósság még több mint volt !
A paksi erőművel mennyivel is adósították tovább az országot ?
És az MNB tartalékot lassan teljesen felélik !
Luxus irodaház, luxus nyaraló a hereverőknek... na mondom ne terelj !
rugacs
@nyanya001: És miért ne lenne több?? Szerinted 20ezer milliárdnak mennyi a kamata? És ha nem válságos időben a működéshez fel kellett venni 15ezer milliárdot, akkor válság idején mennyire lett volna szükség?
Ezt szerintem minden normális ember fel tudja fogni: ha van munkád, de többre vágysz és sok hitelt veszel fel, vajon mi történik akkor, mikor elveszted a munkádat, de a hitelt törlesztened kell, holott még a megélhetésedre sincs pénzed? Akkor megint hitelt kell felvenned, csak még sokkal többet, hogy a piszok magas törlesztődet is tudd fizetni és a megélhetésedre is jusson. NEM?
Bocs, de nekem már piszkosul unalmas, hogy ilyen egyszerű dolgokat mindenkinek magyarázni kell...
Már a '90-es években hallottam olyat, hogy egy vállalkozó belefulladt a rengeteg hitelébe, mert újabb és újabbakat kellett felvennie, hogy az előzőket törleszteni tudja.
Most miért pont országos szinten lenne ez másként?
S ha nem fizeted a törlesztőket rendesen, akkor is nőni fog az adósságod, mert megy rá a büntetőkamat...
Szóval akkor miért ne lenne most magasabb, mint 2010-ben?
troppauerhumer
@rugacs: Besírock...aki nem érti ,ne babrálja,menjen az anyja...neked a tanáraid voltak a hülyék...
Gyurcsány 2006 után megkezdte a gazdasági kiigazításokat, ami Orbán által feltüzelt embereknek nem tetszett. Orbáni ellenszélben, Bajnai miniszterségének a támogatásával is sikerült az államháztartási hiányt 10% felettiről levinni 4% alá 2008 végére, a világgazdasági válság kezdetére. A világgazdasági válság következményeként, a forint romlása jelentősen megnövelte az ország adósságát, és a befektetők államkötvény eladása miatt a MNB tartalékai jelentősen lecsökkentek. Amit a Gyurcsány egy gyors EU-IMF hitellel ellensúlyozott, kezelt sikeresen. A 20 milliárd euró hitelből a nagy kamatozású gyorsan lejáró hiteleket finanszírozták csökkentve, spórolva a pénzünkkel itt is, a másik részével az MNB-t tőkésítették fel, a megmaradó részt 500 milliárdot bent hagyták tartaléknak, és nem vették fel.

Az államadósság ma is ott van, vagy még rosszabb a 3 ezer magánnyugdíjas pénzének elverése, elköltése után, és további 3 ezer milliárd megszorítás után is rosszabbul élünk mint 2010 előtt a világgazdaság idején.. Orbánék azt mondták, hogy üres volt a kassza amikor átvették a kormányzást. Ezzel szemben ott volt a 3 ezer milliárd magánnyugdíjpénztár mint jelentős magyar tőke erő államkötvénybe is, részvényekben is támogatva hazánk gazdaságát, aztán ott volt a feltőkésített MNB, amit most próbálnak kirabolni, és ott volt az 500 milliárd IMF hitel is mint végső eszköz, amit fejlesztésre is, beruházásra is, versenyhelyzetünk javításra, szociális programra is lehetett volna fordítani!
Ehelyett mi történt? Orbán Mol, Rába részvényeken eltőzsdézte a jelentős részét az 500 milliárdnak, a másik részét oda adta a közgépes Simicskának, más csókosainak. Az egykulcsos adóval a gazdagok zsebébe még egyszer annyit tettek, mint 2010 előtt. A gyerekek utáni adójóváírás, a gazdag gyermekeket jutalmazza a szegényekkel szemben. A szegény gyerekek ma éheznek. Ilyen pofátlan föld, és trafik mutyik...
troppauerhumer
@rugacs: ..soha nem voltak, és saját törvényeik szerint is bűncselekmény, csak a baráti ügyészség mossa kezeit! Mit tettek a rokkantakkal, mit tettek a szociális rászorultakkal? Mit tettek a magyar gazdaság versenyképességéért?

Gondolkozni az nem megy :"Hé, paraszt! melyik út megyen itt Budára?"
..."Hogy apád paraszt volt s te is az maradtál."
rugacs
@troppauerhumer: "Az államadósság ma is ott van"
Hogy ez az IMF milyen rendes, hogy stagnálni hagyja az adósságunkat!!! 5 éve!!!
És még az én tanáraim voltak hülyék!!
A sírhatnékod egyébként jogos, ennyi sütnivalóddal másra úgy sem elég!!
A spórolás ugyan tény, annyira, hogy még Malayziába is sikerült befektetni belőle... Ám logikád szerint a 20ezer milliárd törlesztéséhez (amit szerinted felhasználtak annak rendje és módja szerint) ismét fel kéne venni 20-25ezer milliárdot, figyelembe véve a kamatokat is!
Te is az a bubó vagy, aki azt hiszi, kijavítani gyorsabb, mint elrontani!!
troppauerhumer
@rugacs:Ez nem oktatás ez csak hülyítés Meg csak az sem. Egyszerű idomítás, a lélek és szellem megtörése , tanári segédlettel. És az iskolai dolgozók szemrebbenés és bűntudat nélkül hajtják végre némi judáspénzért cserébe.
Ennek te vagy az eklatáns precedense...mint elrettentő példahahaaaaa...

"Az államadósság 2010 második negyedévére meghaladta a GDP 80 százalékát, ugyanezen időszakkal záruló évben az államháztartás finanszírozási igénye 4,8 százalék volt."
"Brüsszel ítélete: nem sikerült az államadósság csökkentése .
Idén 2,4%-ra lassulhat a magyar gazdaság növekedési üteme, jövőre pedig 1,9% lehet a GDP-növekedés. Közben a költségvetés hiánya a tavalyi 2,6% után idén 2,7% körül lehet, 2016-ban pedig 2,5% körül alakulhat - tette közzé friss téli prognózisát Magyarországra vonatkozóan is az Európai Bizottság. A csütörtökön ismertetett jelentés szerint kis mértékben csökkenhet az államadósság is a következő években, viszont a brüsszeli számok szerint 2014-ben nem sikerült az államadósság csökkentése. A brüsszeli számok érdekessége ezentúl, hogy a strukturális egyenleg tavaly látványosan romlott és idén sem fog javulni."
www.portfolio.hu/gazdasag/brusszel_itelete_nem_sikerult_az_allamadossag_csokkentese_2.209823.html
Amire Brüsszel nagyon figyel

A Bizottság anyag külön részt szentel a szokásoknak megfelelően a strukturális egyenleg alakulására. 2014-ben ez a deficit 2,6%-ra emelkedhetett a 2013-as 1,3%-ról. 2015-ben maradhat a strukturális egyenleg -2,6% és 2016-ra javulhat ez -2,4%-ra.
Ha csak ezeket a strukturális számokat nézzük, akkor van félnivalója a magyar kormánynak."

Mit is mondott kedvenc íróm,amikor elcserélték a kalapját, és az illető sűrű elnézések közepette ezt mondta:
"Pardon uram, de kb. egyforma fejünk van.
-"Hát lehet uram, hogy kívül igen, de belül nem"!
Azt hiszem itt fordított a helyzet.
coni
Rugacs, tivoli:
Bokros csak annyit írt, hogy több száz milliárdot ellopni az emberektől bűn.
Ti azt írjátok nem bűn, mert az Unió, mert a Bokros, mert a Gyurcsány, meg a libák..egyszóval egyetlen cikkhez beírtátok az összes fideszes szóró anyagot.
Van véleményetek a témához? Hogyan került 3 hónap alatt a piacra 220 Milliárd fedezet nélküli vállalati kötvény egy 10 Milliós törzstőkéjű cégtől? Hol volt a felügyelet, az ellenőrzés? De főleg hol volt az ügyészség?
Toby
Bokrost lehet szeretni, vagy utálni, de az tuti, hogy nem hülye-gyerek !
A rla elhíresüölt csomag nagyjából rendbe tette az országot ! Fájt ? Fájt bizony !
De a mai napig még senki nem mondta meg, hogy a csomag nélkül, vajon milyen egyéb közgáz módszerekkel lehetett volna menteni az országot !
Csak úgy mondom...
troppauerhumer
@rugacs: Hopp..egy légy,hamár van pofád a mumust ,az ájemefet..IMF elővenni,mint a gazdid az "élő isten Viktor!"...

"Az IMF a szegények pártjára áll.
A valutaalap nem értett egyet a kormánynak azzal a döntésével, amellyel a munkanélküliek támogatását megnyirbálta, lerövidítette, és azzal sem, hogy a rokkantnyugdíjasok juttatását mérsékelni kellene, jelezte az IMF itteni irodavezető. Azt tartanák jónak, ha a szociális juttatásokat valóban a rászorultak kapnák meg. A kormány tavaly ősszel egészen mást sugallt az IMF-ellenes médiakampányban,a valutaalap a hiteltárgyalásokat előkészítő egyeztetéseken a magyar kormánytól egyetlen olyan intézkedést sem kért, amely tovább nehezítené a leghátrányosabb helyzetű társadalmi csoportok életét. Ivascsenko kiemelte: az IMF a tárgyalások folyamán kifejezetten kérte, hogy a kormány ne hozzon a leszakadást tovább növelő intézkedéseket.
A kormány tavaly októberben médiakampányt indított, amelyben azt sugallta, hogy az IMF a nyugdíjak, szociális juttatások visszavágását kéri.
A szociális ellátások terén azt kérték a kormánytól a valutaalap szakértői a Napi Gazdaság beszámolója szerint, hogy tegye célzottabbá és differenciálja őket úgy, hogy biztosan eljussanak azokhoz, akiknek a leginkább szükségük van rájuk,felhívta a kormány figyelmét arra, hogy a társadalomnak vannak sérülékeny, leszakadó csoportjai, és a gazdasági fejlődés a források hatékonyabb felhasználását igényli. Vagyis lehetséges, hogy a hátrányos helyzetű csoportoknak másképpen és többet kellene segíteni. Az IMF nem ad közvetlenül tanácsokat a szociális kérdésekben.
A 16 százalékos, egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését is korainak találta az IMF hiszen az nem indította be a fogyasztást, inkább a magasabb keresetűek megtakarítását ösztönözte. A valutaalap ellenezte az adójóváírás kivezetését is, ami szintén a legkevesebbet keresőket, a szegényebb családokat sújtja.
A kormány és az IMF közötti egyeztetések azóta lényegében megszakadtak."
rugacs
@coni: Bocs, de olyan hülyén tetted fel a kérdésedet..., akárcsak az állításodat!
Én idézni legfeljebb az ittenieket szoktam, de szóróanyagból sosem. Minek? Azt nyilván ti is kaptatok.
Másrészt honnan veszed, hogy 3 hónap alatt történt? Van rá bizonyítékod? És melyik évben volt az a bizonyos 3 hónap?
Netán azt feltételezed, hogy minden értékpapír piacra dobása esetén ott áll egy felügyelőbizottsági tag és ellenőrzi a darabszámot? Na ne röhögtess már... :-D
Még csak most kezdődött az ügy feltárása, de te már most többet tudsz, mint bárki más...érdekelt vagy az ügyben, mint elkövető?
Hogy tudnak az emberek lopni, csalni, ha van rendőrség? Hát nem áll minden elkövető mellett egy? Nagyjából ilyen laikus volt a kérdésed!
Ráadásul már köztudott: 5 évenként lehet vizsgálódni. 2010-ben volt utoljára ilyen. Most kezdődött 2015 és már elkezdődött a vizsgálat, ebbe buktak bele. Hogy most úgy, hogy a vizsgálat buktatta meg őket, vagy a felderítéstől való félelem miatt jelentettek öncsődöt, tök mindegy.
Az 1 dolog, hogy az nem tetszik nektek, hogy az öt év közben miért nem néztek rájuk, arra csak azt mondom, nekem nem úgy tűnt, mintha a kormány 2010 óta bármikor is unatkozott volna...s mivel nyilván nem volt csalásra utaló jelzés, így eszükbe sem jutott, hogy előbb menjenek vizsgálódni.
Mert azt, hogy 70 milliárd helyett valójában 220 milliárd került kiadásra, egyébként honnan kellett volna tudnia bárkinek? Gondolod, hogy valaki számolta a sarkon?
Az ügyészségről gondolom a legkevésbé, hogy ilyennel foglalkozott volna szabadidejében...!! :-)
rugacs
@troppauerhumer: Látom szófosásod van... sokat már tudsz írni (bemásolni), de értelmeset még keveset sem!
Én jobban szerettem a tropit eredetiben, mert veled ellentétben még aránylag humoros is volt...
petike
@rugacs: "Ráadásul már köztudott: 5 évenként lehet vizsgálódni."
Hazudsz.
5 évenként kötelező. Lehetett volna a köztes időben is.
"Mert azt, hogy 70 milliárd helyett valójában 220 milliárd került kiadásra, egyébként honnan kellett volna tudnia bárkinek? Gondolod, hogy valaki számolta a sarkon?"
Mert a felügyeletnek mi a dolga? Irodaházat, meg zongorát venni?
Úgyhogy védjed csak őket, te is a seggnyalójuk vagy.
coni
@rugacs: "5 évenként lehet vizsgálódni"
Komolyan gondolod hogy lenne egyetlen ember aki a bróker cég szolgáltatásait igénybe venné ha a pénzügyi felületnek nem lenne joga vizsgálódni bármikor amikor szükségesnek látja? 5 év azt jelenti, hogy 5 évenként akkor is kötelező egy átfogó vizsgálatot csinálni minden cégnél ha a részvizsgálatok rendben vannak és semmi gyanús körülmény nincs.

"honnan veszed, hogy 3 hónap alatt történt? Van rá bizonyítékod? És melyik évben volt az a bizonyos 3 hónap? Netán azt feltételezed, hogy minden értékpapír piacra dobása esetén ott áll egy felügyelőbizottsági tag és ellenőrzi a darabszámot? Na ne röhögtess már... :-D"

Nem akarlak halálra nevettetni, de:
Nem értékpapírról van szó, hanem saját készítésű vállalati kötvényről.
Az MNB szerint 2014 novemberében engedélyeztek 70 Mrd saját kötvényt, majd amikor március 9-én az MNB összehasonlította a KELER és a saját nyilvántartást 150Mrd-al több kötvény volt. A 21. században nem a sarkon számolják a kötvényeket, hanem lefuttatnak egy számítógépes programot és összehasonlítják a felügyeletnek beküldött és a saját nyilvántartásban szereplő kötvényeket azonosító kód szerint, illetve véletlenszerűen bekérik az ügyfelektől a kötvényszámukat.
Remélem jót nevettél!
tivoli
@troppauerhumer: ma, 17:08
A te magánnyugdíjad is odalett?
tivoli
@troppauerhumer: ma, 20:51
Az én családom visszakapta az általuk befizetett összeget. Postán.
coni
@tivoli: 'Az én családom visszakapta az általuk befizetett összeget. Postán."
Megnézték a feladót? Mert csak az infláció feletti hozamot térítették vissza, nem az egész befizetést.
tivoli
@coni: ma, 21:37
Azt az összeget nem küldték, amivel az állam járult hozzá, mert azt az állam visszavette azzal az ígérettel, hogy majd beszámítják a nyugdíjalapba. Amit a manyuposok maguk fizettek be, azt viszont maradéktalanul.
Alex010
@tivoli: Ha nem vagyok indiszkrét, megkérdezném, hogy milyen összeggel járult hozzá az állam?! Az én munkabérem utáni járulékokra gondol? Esteleg arra a pénzre, amit nem engedett a kormány a magánokhoz, hanem megtartott magának?
coni
Tivoli 21:37
Én se értem miről beszélsz, de ez a mondatod nagyon tetszik:
"azzal az ígérettel, hogy majd beszámítják a nyugdíjalapba"

Gondolom nincs papírod róla, fejből pedig nem fognak emlékezni rá.
Nekem viszont van arról, hogy tavaly a MNYP számlám hozama ismét 11% volt, a hatalom minden igyekezete ellenére.
tivoli
@Alex010: @coni: Jó kis biznisz volt a manyup, a kitalálóik állami segédlettel befektetés nélkül jutottak hatalmas haszonhoz a magukról gondoskodni vágyók pénzéből - igérve -, hgy az akár örökölhető is legyen. S itt volt a legnagyobb átverés, mert ha ezen összegeket kivonják a rendszerből, a mindenkori nyugdíjasoknak nem lesz miből nyugdíjat fizetni.
Szerintem ez az ügylet is erősen hajadzik egy piramis játékra.
Most már csak annak kellene utánanézni, hogy kik tették ezt a választható kamu lehetőséget állami szinten kötelezővé.
kukac50
Saját bűncselekményükhöz hoznak törvényt,hogy bűnözőkké válhassanak.
Aki Én
@tivoli: 11:16 Ez már nekem túl ostoba, hogy folytassam. Érted kisfiam?
Aki Én
@coni: @troppauerhumer: @nyanya001: @Yoda69: Nem tudom nektek is feltűnt-e, hogy akikkel vitáztok, azok egyetlen érve a szocik emlegetése, szidalmazása és a személyeskedés. Ami még feltűnt, hogy a fidesz mellett még egyetlen érvet sem tudtak felhozni. Írnak néha okosat, néha butaságot a múltról, amit ugyan mindannyian ismerünk, de, hogy miért is jó ezzel szemben a fidesz, az még nem derült ki. Talán titkon tudják, hogy a fidesz mellett nincsenek ész érvek?
De most komolyan. Ki az aki ma fideszes? Vagy érdekből, és akkor aljas, vagy hitből, és akkor ostoba. De így is úgy is kár vitázni.
nyanya001
@Aki Én: Persze, ezért is nem érdemes vitázni velük !
coni
@Aki Én: @nyanya001: Az RTL jó példa rá, hogy hiába mossák valakinek az agyát hosszú évek óta, ha hirtelen meghallja a valóságot, azért elgondolkodik.
Az, hogy a NOL.hu szavazásnál sok ezer szavazatot adtak le egy IP címről (Szíjjártó mellett) mutatja, hogy a kommentek nem mindig hús vér emberektől származnak hanem egy helyről nyomatott hanem propaganda.
Aki Én
@coni: 00:55 Ez igaz, de csak azokra, akik képesek valamelyest az önálló gondolkodásra. A megvezetett és informálatlan embernek is ki kellene, hogy egyszer nyíljon a szeme. Van egy réteg, aki egyszerűen hazugságnak és uszításnak titulál minden kritikát, tényt. Na ezeknek a quaestor ügy is csak mszp-s ügy. Gyakorlatilag ez az egyre fogyó réteg tartja hatalmon ezt a kormányt, akik nem akarják meglátni mi folyik itt. Ezek kizárólag az előzőkkel foglalkoznak, azokat és a kritikusokat szidják nagy öntudattal, és azt gondolják, hogy ha az szar volt, akkor ez biztosan csak jó lehet, már csak azért is, mert ezt mondják nekik. Úgy érzik, az előzők emlegetésével már meg is védték a mai szarságokat. Butaság. Mint mondtam, egyetlen érvük a kormány mellett, hogy az előzőket emlegetik szüntelen. Csak ennél az egy posztnál ha megnézed, nem szól másról. Ha sarokba szorítod ezeket, akkor jön a gyermeteg személyeskedés. Ez is jól bizonyítja, hogy szart nem lehet megvédeni, kimagyarázni. Mindenki hibás szerintük az EU-tól a monarchiáig, csak ez a kormány nem. Ezek között van olyan, aki egyszerűen kijelentette, hogy ezek mindent jól csinálnak. Hát milyen ember az ilyen???
coni
@Aki Én: Pontosan. Orbán nagyon jól ráérzett arra, hogy a magyar a többi nép sokkal jobban manipulálható mert nincs önbizalma és az elmúlt években nagyon lebutították. Ezért bármit megtehet velük ha kiejti a varázsszót: nemzeti, stratégiai, biztonságpolitikai érdek, mivel a többség nem is ismeri a szavak jelentését.
Ha nem így lenne akkor már mi is zárkóznánk fel Európához mint a többi térségi ország vagy a balti államok.
Egy nép nem hivatkozhat arra évszázadokon keresztül hogy nem felelős a történelméért.
Röviden az a nép ahol erre szavaztak 2 Millióan egy 10 Milliós országban már 3x, az nem érdemel jobbat.
szaboria1
Annak idején Bokrosnak volt igaza a megszorítással, mert ha azt folytatták volna akkor nem lennénk a béka segge alatt.
rugacs
@coni március 27., 10:43: Lásd pl. Görögország! :-)))
rugacs
@nyanya001március 27., 15:43: Na, már vannak kisemmizett trafikosok is?! Vagy azokra gondolsz, akik a szoc.rendszer bukása után üzlethez jutottak és cigit is árultak, de most nem nyertek koncessziót?! Nagy kaland, én sem nyertem, és régebben sem kaptam meg minden üzletet, amit meg szerettem volna kapni!
Viszont volt olyan, hogy a meglévőből egy rohadék szociseggnyaló kitúrt, mert megtetszett neki. Márpedig most főleg olyanok nem nyertek, akik más pártokhoz húztak. De ki nem sz@rja le???!!
A családom földbirtokait a múlt rendszer elvette, rendszerváltás után pedig a nyomorult maszoposok nyúlták le, ingyen, bérmentve. Most, hogy egyik másik pofára esett, sajnálkozzak?
MEGÉRDEMELTÉK!!
Számomra a tolvajbanda a komcsik és a maszopos utódaik! Nem csoda, hogy rínak az unió után, csak segélyből tudnak élni, a vagyonukat is mások földjei, gyárai lenyúlásából szerezték, de dolgozni nem derogál nekik!!
Akinek inge - vegye magára!!
rugacs
@tivoli március 27., 11:16: Tökéletes!! Minden benne van!! Gratula!!!
rugacs
Valaki (vagy egy senki) kérdezte, mi a pláne a Fideszben?
Hát az, hogy nem maszop, meg lmp, meg bokros, meg fleto, meg pestiműsor, meg komcsi, meg bajnai, meg mesterségesházi sebajtóbiás!! Meg nem a nyaljukkiazuniót. Meg nem a fokozzukafüggőséget, meg nem a duplázzukmegazországtartozását.
Ennyi.
Folytathatnám, de minek? Aki ebből sem érti, annak úgyis tök mindegy.
nyanya001
@rugacs: Kicsit értelmesebbnek gondoltalak, nem okoztál nagy csalódást !
Kocsizol, maszopozol, ... nagyon gyenge !
38 ezer családot tett tönkre a trafikmaffiával a kormány !
hvg.hu/gazdasag/20130515_Cinikus_teljesithetetlen_ajanlatot_kaptak

mutyimondo.atlatszo.hu/2015/03/18/beledoglenek-a-birkak-a-foldmutyiba-a-hortobagyon/

A többi aljasságot nem is írom le mert képtelen vagy felfogni a valóságot !
rugacs
@nyanya001: Ez a 38ezer kicsit erős :-)
De tényleg, honnan tudod, hogy kicsizok? Én is idézek:
"A trafikon túl is van élet. Én és családom, csapatom, 1982-tól 2 trafikot is üzemeltettünk. Most be sem adtunk pályázatot, na és akkor mi van, mást is lehet csinálni nem csak cigit árulni...amíg ezen sírsz a többi lehetőség is el fog úszni lehet. És akinek az élelmiszer, játék, virág, hentes, pékáru, cipő stb. üzletét "vette el " a multi az mit csináljon...he?"
Na az mit csináljon? Vagy az rendben van?
A multik sokkal több vállalkozót és munkavállalót tettek tönkre. Persze arra már nem emlékezel, mert régen volt, mi?!
Te sem okoztál nekem csalódást, mert nem gondoltalak értelmesebbnek!
rugacs
@nyanya001: Érdekes stílusod van: "Kocsizol, maszopozol, ... nagyon gyenge !"
Mi gyenge? Ezt a kifejezést ifjoncok használják.
Mi gyenge? Az érvem, hogy kit miért utálok?
Ha annyi eszem lenne, mint neked, követhetném a nekem meg a családomnak kárt okozókat is, csak azért, hogy neked meg az elv társaid kedvére tegyek.
De én nem szeretnék egy ilyen csürhe tagja lenni.
Én simán együtt tudok élni azzal a tudattal, hogy ti csak a saját véleményeteket fogadjátok el, csak azt tartjátok elfogadhatónak.
Én nem akarok ezen változtatni, ahogy ti meg nem fogtok az enyémen, mert ész érveitek nincsenek, az obszcén szitkozódásaitok meg leperegnek rólam. :-D
Pálinkafőző Rézüst
@rugacs: igazad van, ne hagyd, hogy a fejedre szarjanak! Nyisd ki a szád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.