A Fidesz-frakció szerint a baloldal már megint azért szurkol, hogy megbüntessék Magyarországot. A kormánypárti képviselőcsoport ezt arra válaszul írta az MTI-nek küldött közleményében, hogy Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt: pártja szerint azért Brüsszelben és nem Magyarországon vették észre, hogy probléma van az uniós pályázatokkal, mert a kormány "megszállta" a független intézményeket, köztük az EU-s források helyes elköltéséért felelő Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóságot (EUTAF) is.

A Fidesz-frakció reagálásában arra hívta fel Szigetvári Viktornak – mint közleményükben fogalmaztak, "Bajnai Gordon szóvivőjének" – a figyelmét, hogy az Európai Bizottság is elismerte: a gazdaságfejlesztési operatív program kifizetéseinek felfüggesztése technikai jellegű intézkedés, amely a 42 ezer lebonyolított projektből mindössze hatot érint.

A kormány egyetlen fillért sem hagy elveszni, az országot megillető összes fejlesztési forrást lehívja, "ellentétben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely a források töredékét volt képes lehívni, és amit lehívtak, annak a 76 százalékát is szabálytalanul költötték el, ezzel százmilliárdokat hagytak veszni" – írták közleményükben a kormánypártiak.

Ismét hangsúlyozták, hogy Magyarország minden idők legnagyobb gazdaságfejlesztési korszaka előtt áll, hamarosan 12 ezer milliárd forintos fejlesztési forrás nyílik meg, amelynek 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítják. Megjegyezték: ez az arány a szocialisták idején 16 százalék volt.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Még idáig rajtatok kívül egyetlen képviselő se javasolta hogy ,,fagyassza be az Unió a Magyarországnak szánt pénzek folyósítását,, ezt csak egy Orbán Viktor nevezetű senki tette eddig meg!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Még idáig rajtatok kívül egyetlen képviselő se javasolta hogy ,,fagyassza be az Unió a Magyarországnak szánt pénzek folyósítását,, ezt csak egy Orbán Viktor nevezetű senki tette eddig meg!!!
nyanya001
Tévedtek tetvesek !
Titeket kellene megbüntetni, ezt szeretné minden normálisan gondolkodó,
de ti nem vagytok Magyarország, ti az ország hiénái vagyok !
pbalage
A gecik már megint Magyarországozzák a töpörödött Fidesz nevű maffiát.
Anna Mária
A fidesz-frakció ne ócska hazugságok kiagyalásán agyaljon, hanem azon igyekezzen, hogy a kifizetések elől mihamarabb minden akadály elháruljon. A "technikai jellegű" - igen, ilyen finoman fogalmaz az Európai Bizottság - akadályokat igyekezzenek nagyon gyorsan elhárítani. Valójában - ehh, bagatell! súlyos, rendszerszintű gyengeségeket tárt fel a vizsgálat a projektek kiválasztásánál, ami azt jelenti, hogy a fidesz lemutyizta haveroknak a lóvét.
papa.49
Bár merre nézel az Uniós pénzek körül csak a kisebb, de főleg a nagyobb mutyik láthatóak, ez a TI SARATOK FÜTYISZ, KÁR TAGADNI!!!
Mobil123
"Az elemzés egyik táblázata azt foglalja össze, hogy az egyes tagállamok által jelentett, operatív programokra vonatkozó adatok milyen mértékben fedik a valóságot. Ebben az összesítésben a 28 tagország közül a 27. helyre soroltak minket, 66 százalékos hamis adatszolgáltatási aránnyal (ugyanez az adat Bulgária esetében 28,5 százalék, Görögország, Románia, Csehország és Horvátország esetében viszont nulla, vagyis ők minden adatot pontosan közöltek). "- tehát csaltok, hazudtok, loptok ezért lett leállítva!
silber13
Bezony kicsi fijjug Mert ugye a baloldal visítozta fel egész Brüsszelt, hogy annak a szemét baloldanak ne adjanak egy árva buznyákot sem? Dicső szétfolyófélben lévő csúti rinocéroszotok ajvékolta hegyi beszédek sorát,fenyegetve mindet és mindenkit. legfőképp annak az országnak a lakóit, aholnnan- legnagyobb sajnálatunkra - ideette a fene közénk.
F_Viktor
A fitymakk frakciónak üzenem, dehogyis szurkolok Magyarország "megbüntetéséért", annak örülök ha minél több félzárkóztatásra szánt EU-s milliárdokat nyúltok le, ha ezerszámra szaporodnak a fityeszhez hű Mészáros félék!
Közben nagy robajjal dől rátok pl. az egészségügy, az oktatás, a pénzszektor, maga alá temetve több millió keményen dolgozó kisembert!
Anna Mária
@F_Viktor: Én pedig most már annak szurkolok, hogy az EU kapja össze magát és nagyon figyeljen a magyarországi pénzekre! Az sem megy ugyanis, hogy az EU állampolgárainak az adóeuróiból fideszesek gazdagodjanak. Hogy jönnek ahhoz az EU országok dolgozói, hogy ezeket legyenek kénytelenek támogatni, és azok pedig, akikre a pénzt bízták, nem elég szigorúan ellenőriznek, vagyonokat engednek elfolyni!
Anna Mária
@zöldszem: Adyt ma semmi perc alatt kicsinálnák.
coni
"egyetlen fillért sem hagy elveszni"

Az M4 jó példa. Hiába jelezte az ellenzék időben, hogy a projekt túl van árazva se a versenyhivatal, se Lázár nem volt hajlandó kivizsgálni.
Most, hogy 60 Milliárdot ráköltöttek eszükbe jutott hogy mégiscsak kartell gyanús és leállították a félkész autópályát.
F_Viktor
@Anna Mária: Régóta mondom, s vártam ezt a lépést az EU-tól, mert az EU tagállamainak híreiben Magyarország egyenlő a korrupcióval, EU ellenességével.
Így pedig nehéz megmagyarázni a kormányfőiknek, hogy adófizetőik pénze miért egy korrupt magyar kormányfő oligarcháinak zsebébe vándorolnak.
Tibor43
Magyarország értelmes,nem összecsapott ötletekért,törvényekért szurkol...
Nem a büntetésekért.
Anna Mária
@F_Viktor: Az EU sajnos lassú és még mindig nincs megfelelően felkészülve az újonnan csatlakozott országokban elterjedt pénzszerzési praktikák kivédésére.
Az egész rendszer még mindig az Európa boldogabbi felén megszokott bizalmon és korrekt ügymeneten alapszik.
Anna Mária
@F_Viktor: Rendszeresen olvasom a nyugati sajtót, sajnos az EU országaiban igen keveset foglalkoznak a magyarországi korrupcióval, az EU-ellenességet pedig szinte nem is említik.
A fidesz persze azt hazudja, hogy az ellenzék folyamatosan külföldön "mószerol"! :)
F_Viktor
@Anna Mária: Teljes mértékben egyet értek veled!!
Toby
@papa.49: Igen, mégpedig 2003-ban, Lisszabonban ! Ellenzékből ! A tetves orbánc a "magyar emberekre" tört, és a "keményen dolgozó kisembereket" szívatta volna !
A mocskjos tetves patkánya !
zöldszem
@Anna Mária: ma, 15:33
Az a szomorú, hogy közben több mint 100 év eltelt, és minden sora igaz!:((((
F_Viktor
@Anna Mária: Nekem mások a tapasztalataim, Európa nyugati része a netes médiákból jól tájékozott a magyar EU ellenességről, az amerikai kitiltás óta pedig már halványan a kormány korrupciójára is rálátásuk van.
Anna Mária
@F_Viktor: Én a Magyarországon folyó dolgok veszélyességéhez képest nagyon gyérnek tartom a sajtóhíreket és -véleményeket.
F_Viktor
@Anna Mária: Természetesen nekünk nehezebb feldolgozni a minden egyes nap felszínre kerülő korrupciót, mint annak, aki nem ebben a közegben él.
Pl. több munkatársamnak nem tudtam elmagyarázni hogyan volt lehetséges a fityeszes 2/3, vagy pl. ők azt mondják, csakis egy korrumtált szavazó voksolhat egy hazug, korrupt pártra/képviselőre...
Anna Mária
@F_Viktor: Külföldön elmagyarázni bármit Magyarországgal kapcsolatban: na, ahhoz az embernek tényleg föl kell kötnie a gatyáját! :)
redd
A bal oldal csak szurkol, de a jobb oldal (ne felejtse senki: jobb oldal = náci) meg is teszi.
A különbség?
Szavakban nem mérhető!
redd
Ja, a különbségről, ha valaki nem értené:
A szocializmus is kuka, de az életellenes kiválogatott jobb oldali náci ideológia, a kuka legmélye.
nem arról van szó, hogy ki mit tud megvalósítani a téveszméiből, hanem arról, hogy ha megvalósítanák, akkor milyen lenne.

A jobb oldal szutyka gyilkos, elvevő, kifosztó, félelemben tartó.
A bal oldal szutyka, legalább igazságos, emberi, adó - igazság szerint.,

Egy NORMÁLIS ember SOHA nem lenne jobb oldali érzelmű!

Az összes jobb oldali érzelmű kollégám egy állat!
Semmi nem kelé tőlük, csak megtűröm őket!

Nem volna szabad, de gyűlölöm őket, mert rosszabbá teszik/tették a világot mindannyiunk kárára!!!
Anna Mária
@redd: Szerintem minden további nélkül szabad gyűlölnöd őket.
F_Viktor
@redd: No, majd 2018-ban, mikor egymásra lelnek egy koalícióban a fasiszták és a nácik...
vonotok
Ki maradt egy gondolat eme nagyszerű eszmefűtatásból. Gyurcsány Ferenc
aki mindezekért a hibás. Hanyatlana a Fidesz apparátus???
JAJMÁR
Meg vagyunk mi már büntetve, ennél jobban, mint hogy ilyen politikusaink vannak, megbüntetni Magyarországot nem lehet!
nyanya001
Negyedévente súlyos milliárdok landolnak Tiborczéknál
na ugyan mi ez ha nem a legmocskosabb korrupció !
És nektek áll feljebb ?
Desischado
@zöldszem: Rémisztő, hogy a költő sorai a mai helyzetre is pontosan ráillik! Ezek mernek a baloldalra ugatni, akik miatt szorulunk, mert lopnak, csalnak, hazudnak vég nélkül! És hülyének néznek mindenkit! Csak pechükre az Unió nem vevő a hazugságaikra!
bakegya
@nyanya001: hatványozott bűnözőket telepített Magyarországra az orbánpárt és szavazógépezete.A felzárkózási milliárdokon felül a hazai korrupciót is látensen tartva,generálva, fölpörgetve a családtagok,haverok,saját kiválasztott oligarhái-strómanjai zsebére játszva az államkassza milliárdjait is a pályázati pénzek kijátszásával-eléggé megkésve piszkálódik AZ EU-is.
F_Viktor
@Desischado: Kedves Des, amíg a magyar szavazó olyannyira birka, hogy benyeli a jobbról jövő hazugságokat, addig az EU csak annyit tud tenni, hogy megvonja az országtól és a fityesztől a felzárkóztatásra szánt anyagi támogatásait. De látható, hogy Brüsszelben nagy a fáziskésés, nagyon lassan reagálnak az itthon történtekre.
Nekem nagyon rossz érzésem van. 100 évvel az I. világháború, 76 évvel a II. világháború kezdete után, az akkorihoz hasonló politikával, politikusokkal, pártokkal nem tudok optimista lenni. A civilizált emberek akkor is bebizonyították mire képesek ha hatalomról, gazdasági érdekekről van szó.
Eddig mosolyogva csóváltam a fejem, hogy bezzeg kevés ehhez a fityesz és a jobbik, nincs mögöttük gazdasági erő. De közben a képben megjelent Putyin és az orosz birodalom.
Így már ezek közösen bármire képesek, mert hamarosan eljön az az idő, mikor már akkora vagyont halmoznak fel a Mészáros-Tiborc-féle maffia hatalom, hogy Putyinnal a hátuk mögött már nem lesz mindenáron szükségük az EU pénzekre.
A gyűlölet szintén adott náluk, ami így együtt már alkalmas a fasiszta-náci népirtásra...
világlátó
Az elmúlt 25 év történéseit jó lenne objektív megfogalmazásban, tényszerüen látni.Ez nem kis feladat, de el kell készíteni. Azt hiszem itt ezen a fórumon senkitől sem várható el, hogy vitaképes legyen a cukorgyárak, textil üzemek, kohászati nagyvállalatok, erőművek, állami gazdaságok stb. értékesítése, mit beszélek, bezárása és elkótyavetyélése mellett és ellen.
Az egymást váltó kormányok tetteire állandóan visszamutogatni lehet, még az is lehet, hogy ez néhány honpolgárunknál táptalajra talál, de azt is hiszem, ez már nem érv, ellenérv, ok és magyarázat a naponta kibukó disznóságokra.
Miképpen lehet mentség egy százmilliós , milliárdos sikkasztásra az,hogy de a szocialisták még ettől is többet sikkasztottak.? Hogy lehet az, hogy ez mentesíti a ma tolvajait? Hogy lehet az, hogy széttárjuk a karjainkat és sajnálkozva kimondjuk, igaz, ők is loptak, csaltak.
Ami a fidesz ostoba rágalmazását illeti, ócska, hitvány dolog ez. Nincs egyetlen normális ember ebben az agyonmocskolt országban aki azt kívánná, büntessen meg bennünket a külvilág, legyen az az EU. bármely bizottsága.Azt viszont kívánja minden normális ember, hogy a kárt okozó, okmányhamisító, a tényeket elferdítő, csaló, hazug kormányokat számoltassák el, tárják fel a bűncselekményt, majd adják át az adott EU.-s ország igazságszolgáltatásának a bűnösöket, majd kérjék számon a büntetés mértékét, amit közöljön le az összes média. Nincs ember aki a saját hazáját kívánná büntetve látni a valódi bűnös tisztviselők helyett.
A fidesz aljas indokból, naponta utal vissza a múltba, abba a múltba, ahol folyamatosan ott ültek a parlamentben, annak bizottságaiban, hol kormányon, hol ellenzékben, de mindig ott voltak minden ügyletnél, aminek az eredménye ma a szemünk előtt van.Bár ez következmény és nem eredmény. A jobbiktól meg nem tartanak, mert mire összeáll a fidesz - jobbik koalíció, addigra minden jobbikos már felvette a jó együttműködés árát, jövöbeni igéretekkel, beosztásokkal, rangokkal, javadalmazásokkal.
Desischado
@F_Viktor: Jó látnom, hogy ezek szerint nem vagyok paranoiás, mert én is ezt gondolom! Rohadtul deja vu érzésem van, hogy ez már megtörtént egyszer, pedig akkor még nem éltem. De hitler is valahogy így kezdte... És nagyon félek, hogy ezek a nem normálisak képesek lennének egy harmadik világháborút is kirobbantani. Ne adja az ég, hogy Václav Havel-nek igaza legyen orbánt illetőleg! Csak abban bízom, hogy a jobbik nem kerül hatalomra, de sajnos, erre minden esély meg van, mert igazad van, a szavazók jó része agyatlan birka, vagy érdekhajhász, akinek mindegy, mi lesz az országgal és az emberekkel, amíg neki jól megy!
picike
@Desischado: mond kire kell szavazni na kire ???
Desischado
@picike: Semmiképp sem a fideszre és a jobbikra!
F_Viktor
@picike: Aki nem a (magyar) nép irtására akar szavazni, annak a demokrácia és az EU mellé kell a voksát tennie!
coni
"A kormány egyetlen fillért sem hagy elveszni"

Nem bizony, nagy a család..
A baloldal csak azt szeretné ha az ország is részesülne belőle. Legalább egy szerényebb mértékben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.