A Jobbik házi csatornája, az N1TV új műsort indított, amelyben választópolgárok kérdéseit teszik fel politikusoknak. Az egyik meleg állampolgár arról érdeklődött, hogy a Jobbik megszüntetné-e azt, hogy a homoszexuálisoknak is engedélyezték az élettársi kapcsolat bejegyzését.

Jobbik: a melegfelvonulásokat is be fogjuk tiltaniForrás: N1TV

A kérdésre a Jobbik alelnöke, Apáti István konkrétan nem válaszolt, de kifejtette álláspontját a homoszexuálisokról. Szerint "ezeket a fajta kapcsolatokat a négyfal között, illetve a hálószoba magányában célszerű megélni". Azt is elmondta, pártja nem támogatja sem a melegek házasságkötését, sem pedig azt, hogy örökbe fogadhassanak.

Ám a jobbikos politikus ennél is tovább ment, amihez a riporter buzgón bólogatott:

A melegfelvonulásokat is be fogjuk tiltani – ezt szeretném hangsúlyozni – hiszen a heteroszexuálisok sem szoktak felvonulni (...).

Nem gyűlölöm ezeket az embereket, nem akarom őket üldözni, de a világörökség részét képező budapesti főtereken sem akarom őket látni. Főleg nem keresztény meg nemzeti jelképek meggyalázása közben.

152 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
A melegek azért vonulnak fel, mert nem másodrendű állampolgárok és ugyan olyan jogok illetik meg őket, mint bárki másokat.
A Jobbik most még csak betiltaná a felvonulást, de később már büntetné is.
Bárhogy is tagadják, ordas eszméik vannak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
A melegek azért vonulnak fel, mert nem másodrendű állampolgárok és ugyan olyan jogok illetik meg őket, mint bárki másokat.
A Jobbik most még csak betiltaná a felvonulást, de később már büntetné is.
Bárhogy is tagadják, ordas eszméik vannak.
mariaberta
Nosza,,,, és titeket mikor fognak betiltani???
Toby
Naaaaaa...kis jobbikos pöcsmácsik, ne száguldozz ilyen gyorsan, először talán nyerni kéne a választást, mivel azonban többen vannak azok, akik rettegnek tőletek mint akik rettegnek értetek, ezért korai a magömlés !

Visszavettetek - persze cukiságból ! - a zsidózásból, mostanában a cigányozás is halkabb, még néhány "testvérről" kell kiderülnie, hogy vonzódik a saját neméhez és a melegeket is békén hagyjátok...persze, persze, szintén cukiságból !
Az ukránok vajon mikor fognak megtalálni benneteket, ha már átpofáztatok oda is...
micfild
@verum: pedig annak a fószernek olyan feje van, hogy simán el tudom róla képzelni a súlyos és büntetendő aberrációt. Azért szoktak ezek ilyeneket dumálni, hogy a népek azon háborogjanak, hogy mit mondanak- ne azon, hogy mit művelnek.
Abzug62
Ő melegeket nem akar Pesten látni, én meg jobbikost nem akarok a kormányban látni. A baj csak az, hogy abszolút nem érdekel bennünket egymás véleménye.
justhpeter
Ez a legkomolyabb induló program, amit valaha olvastam. Messzire el lehet vele jutni.
Anna Mária
@justhpeter: Ez tényleg mindent visz. Ilyen jövőbe mutató, az országot biztosan előre vivő, a gazdaság problémáit megoldó, a munkanélküliséget lényegesen és gyorsan csökkentő programja tényleg egyik pártnak sincs. Na hurrá.
papa.49
Kis komák addigra TI LESZTEK BETILTVA!!!
lampa laz
@papa.49: remélem isten szólt ki belőled.
papa.49
@lampa laz: Nagyon szeretném én is elkerülni a még nagyobb pusztítást, már pedig ha hatalomra jutnak kimutatják a ,,farkasfogaikat,,!!!
kalexian
Ne féljetek egy klasszikust idézve: Nem fog fájni!
Desischado
@papa.49: Pontosan ezt mantrázom én is. Ez a vélemény is ékesen abszolválja, miféle banda ez! Jaj az országnak, ha hatalomra jutnak! A többiekben Verum véleményét osztom, teljes mértékben. A szerelemnek sok arca van, ez az egyik. tudósok, művészek, hétköznapi emberek is vannak a melegek között. Nekik is joguk van a boldogsághoz, és ugyanolyan emberek, mint mi vagyunk. A saját ostobaságát mutatja ki, aki ilyen hozzáállással bír. Igaz, ehhez tolerancia, és érettség, valamint humanizmus kell, hogy elfogadja valaki a melegeket. Nekem semmi kifogásom ellenük, semmi károm, vagy hátrányom nincs abból, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. Ellenben a jobbikos banda máris épp elég kárt okozott ezzel a gyűlölet terjesztéssel! Le velük!!!
puki
Hitler is igy kezdte.

Amugy meg de jo kis csaj az a riportercsaj. Jobban bejon mint az Apati Pisti
eszegfu
"Nem gyülölöm őket, csak nem akarom látni...", akkor ezt minek lehet nevezni, talán szeretetnek?! Ennek az elvnek a mentén: nem gyülölöm a Jobbikot, csak nem akarom látni!!
picike
@Desischado: van a törvény a házaságra a többi hálószoba titok , de ha többet akkar adjon fel hirdetést ennyi akinek szügsége van rá . Kész !!
kalexian
Az emberek szexuális élete nem az utcára való! Mindenki élje a saját intim szférájában!
Ne tegye a kirakatba!
feri57
A jobbik soha nem fog kormány élén lenni, mert a nemzetbiztonságra veszélyes, még ellenzéki pártnak se felelne meg igazság szerint, amire jutottak a cigányoknak köszönhetik, becsüljék meg őket, mert a közös adóinkból dúskálhatnak.
picike
@kalexian: Amerikában egy egész falu vagy város hiv fertőzött na pont az ilyen melegektől terjed a fertőzés.ettől meghalsz meghaltok!
verum
@kalexian: - azt tennék a homoszexuálisak is, ha hagynák. De ha valakiről megtudják, akkor munkahelyvesztés, lincselés, alázás. És nem azért, mert nyilvánosan él nemi életet, mint sok hetero.
A melegek intim szféráját sérti erőszakkal a jog és az emberi agresszivitás.
eszegfu
@verum: Ahogy mondod!! Egy homoszexuálist nem a munkája alapján értékelnek, hanem a
"betegsége" szerint. És addig, amig egy hetero főnök zaklatja, vagy szeretőjének tartja a titkárnőjét (titkárát), addig ezt egy homoszexuális nem teszi meg.
verum
@eszegfu: az emberek ilyenek is meg olyanok is, nem vagyunk egyformák. Sem hetero- sem homoszexuálisak.
Egy tény, a szexuális orientáció magánügy kellene hogy legyen. És ezért vannak a melegfelvonulások, mert sajnos nem az.
kalexian
Az emberek szexuális élete nem az utcára való! Mindenki élje a saját intim szférájában!
Ne tegye a kirakatba!@verum: Példa?
Dr. Felipe
Jójó, rendben van. Tiltsuk ki a buzikat, hajléktalanokat, zsidókat a főterekről de csak az árpádsávos mélymagyarok után. A turulmagyarok se parádézzanak akkor a főtereken bár én nem gyűlölöm őket csak nem akarom látni őket.
kalexian
@Dr. Felipe: Mi köze a szexuális identitásnak a hajléktalanokhoz, a zsidókhoz?Én sem gyűlölöm a komcsikat, a liberálisokat csak sajnálom őket, mert félre vezetettek!
verőce21
A Jobbik soha nem fog hatalomra jutni Magyarországon! Még kormányzati tényező sem lesz! (Ezt számon lehet kérni rajtam később is.)
Viszont a melegfelvonulást a Fidesz is be fogja tiltani. Csak az első nyolc évben - a konszolidációs időszakban -, nem nyúl ilyen társadalmi jellegű dolgokhoz, ebben álláspontja a "laissez faire, laissez passer"
Dr. Felipe
@kalexian: Azért mert a kitiltósdiban nem kellene megállni a buziknál. Tiltsuk ki a hajléktalanokat is meg a zsidókat, nyilasokat, liberálisokat, komcsikat, a jobbikos idiótákat. Sőt jelöljük meg őket kis sárga csillagokkal hogy még véletlenül se mehessenek be a főtérre. Hát ennyi az értelme ennek az idióta ideológiának.

Én sem gyűlölöm a jobbikosokat csak sajnálom őket mert félrevezetettek.
kalexian
@Dr. Felipe: Elfogadsz egy javaslatot tőlem? Nézd meg a JOBBIK 2010-es programját, amit a mai napig fenn tart. Utána mond, hogy náci! Mellesleg tudod mi a náci, vagy fasiszta, vagy csak úgy megszokásból fogod rá a JOBBIK-ra?
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Semmi esetre sem illik összekutyulni a politikát a szexet és az anyagi helyzetet.
Politizálni az utcán lehet, tehát akkor tüntetni is szabad. Szexelni az utcán tilos tehát akkor szexuális felvonulást is tiltani kell. A törvény tiltja az utcán a köztereken az életvitelszerű lakhatást ezért felvonulni sincs értelme ott.
Dr. Felipe
@kalexian: Tudsz olvasni? Azt hol írtam hogy a jobbik fasiszta? Én csak azt írtam hogy akik ilyen ostoba ideológiákat gyártanak, azokat is ki kell tiltani a főtérről. Ennyi.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Ez így igaz, csak akkor gárdaavatások se legyenek a főtereken mert azt is tiltja a törvény. Tehát a jobbik saját magán kezdje a kitiltást és utána jöhetnek a buzik.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: De én értem, csak aki ki akar másokat tiltani a főtérről először a saját istállóját ganézza ki. Ha ott rend van akkor jöhet mások kitiltása de addig nem.
nemkati
@Dr. Felipe: Igaz, hogy nem mondtad a Jobbikra se azt, hogy náci, se azt, hogy fasiszta, de kalexian szerette volna, ha azt mondod. Vagy szinte már hallotta is a hátsó füleivel. :)))
kalexian
@Dr. Felipe: Látom te csak a médiát tartod igaznak! A JOBBIK tagok között van gárdista, de külön cég! A Gárda nem egy önmagának a szexuális identitását propagálja, hanem egy elvet, amit lehet szeretni, vagy megbotránkozni! Ilyen alapon a prostik is tarthatnának büszkeség felvonulást, na az inkább a szexről szólna, mint a Gárdáé!
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: ..a jobbik egy politikai párt ami által politizálhat az utcán...vagy láttál jobbikos szexuális felvonulást is ?
JAJMÁR
Nevetséges egy ország ez, alapvető értékekkel nincsenek tisztában a polgárok. Talán tanítani kellene az iskolákban, esetleg a kormány intézkedhetne...
jóval fontosabb, mint hamis ismeretet oktatni a Paks 2-ről.

Nem vonulnak fel a heterók? jah, megszólalt a nagy here, és azt képzeli, hogy ő valami külön faj? (Egyébként lehet... :( )
nemkati
@kalexian: ma 11:27
A szexuális élet valóban nem az utcára való. A tüntetés, a felvonulás az az utcára való. Akinek sérelmei vannak és más módon nem hiába tiltakozik ellen, vagy akinek ünnepelni valója van, az megteszi az utcán. A melegek nem szexelni mennek az utcára. Egyébként pedig a melegeket nem szexuális életük közben, hanem a hétköznapi élet minden területén éri atrocitás, megalázás, diszkrimináció. Akkor is, ha sem a nemi identitásukkal, sem semmi mással nem zavarnak senkit. Másokat zavarni a nemi élettel viszont lehet, és nem kell feltétlenül melegnek lenni ehhez.

propeller.hu/szorakozas/3100318-ne-visitson-mint-ujevi-malac-uzentek
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Látom még mindig nem érted. Akkor most konkrét leszek. Amíg a jobbikos hülyegyerekek beleköpködnek a Dunaparton felállított cipőkbe és még dicsekednek is vele addig a jobbik ne tiltson ki senkit a főtérről mert ők sem különbek a buziknál. Most már érted?
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: ...látod ?...dehogy látod...
A bizit nem a szexualitása miatt akarják száműzni az utcai felvonulástól hanem azért amit az alatt művelnek...olvasd el még-egyszer mit írnak és azután köpködj a Duna-parton.
Amúgy a felvonulásuk sem arrol szól, hogy nem tudnak kedvükre dugni, hanem úgy akarnak apukák meg anyukák lenni hogy az ellenkező nemhez tartoznak ami megzavarja egy gyerek felfogását a nemekkel kapcsolatban.
kalexian
@nemkati: Jézus sértegetése és más nem kívánatos transzparensek bizony az ő büszkeségüket jelenti! Ezzel nem csak a heterókat piszkálják fel, hanem a vallásos embereket is! Mellesleg mond példát az atrocitásokra a mindennapi életből! Nekem is vannak meleg ismerőseim, de egyikük sem kérkedik vele elfogadják olyannak amilyen!
nemkati
@kalexian: Jézus sértegetése nem jellemző a melegekre, még ha elő is fordul, nem többször, mint ahányszor heterok sértegetik Jézust. Támadás pedig persze a felvonulásaikon éri őket a leggyakrabban, de iskolában, munkahelyen gyakori a verbális atrocitás. Érthető, ha követelik az ellenük irányuló diszkrimináció megszüntetését, de azokat én is elítélem, akik a Budapest Pride-on direkt provokálnak.
Csizmás Kond
@nemkati: ...szóval csak azokat akik direkt provokálnak...:)
..mert ugye a többi aki ha kell nem is buzi de kimegy a direktprovokálókkal vonulni az egy ártatlan bárány...
nemkati
@Csizmás Kond: Nem tudom, kikre gondolsz. Azokra, akiknek egyébként eszük ágában se lenne éppen akkor éppen ott járni, de direkt odamennek a felvonulásra, hogy inzultálják és bántalmazzák a felvonulókat? Na ezzel tökéletesen egyet értek.
És azokat is elítélem, akik nem mennek ki, csak otthonról szörnyűlködnek, de leginkább zsigerből gyűlölködnek. Végülis ezek az utóbbiak az igazán szerencsétlen, szánni való emberek.
Csizmás Kond
@nemkati: Ó te Katica ...te nagyon jól tudod és érted, épp ezért ugrott meg a cukrod...:)
és hogy jobban értsd ...ha valaki nem neonáci de szimpátiából velük vonul a várban te azt is nácinak titulálod...tehát akkor aki a buzikkal vonul az is legalább lélekben buzi és helyesli amit a másik ugyanazon a felvonuláson művelnek...vagyis hogy vallásos jelképet gyaláznak, hogy nyilvánosan szexpózokat, aktusutánzatokat imitálnak, hogy mutogatják a nemiszervüket...végül is ezek azok akiket sajnálni kell, mert szerencsétlenek a joindulatuk folytán egy fertő áldozatai lettek.
nemkati
@Csizmás Kond: Azt áruld el lécci, miből gondolod, hogy elképzelsz valamit, és attól az már igaz? Honnan veszed, hogy én kiket titulálok nácinak?
Csizmás Kond
@nemkati: ...:)...egy biztos ha egy nő visszakérdez ott már valami talált...:)
nemkati
@Csizmás Kond: Persze, a nagy semmi talált. Ha valaki, mindegy, nő vagy pasi, nem válaszol, mellébeszél, akkor valójában vagy tévedett, vagy hazudott, és azt leplezi.
Egyébként nem kérdeztem vissza, mert nem kérdeztél semmit. Állítottál valamit, amivel alaposan mellélőttél.
Aki nácikkal együtt vonul, az egy sunyi gyáva alak.
Csizmás Kond
@nemkati: ..vagyis te nem válaszoltál egy feleletre csak visszakérdeztél mert ...csak talált valami...
Amúgy nem érdekel ki milyen gyáva vagy sunyi vagy buzi...csak próbáltam értetővé tenni, hogy aki tudva vagy tudatlanul odaáll valami mellé az némiképp azonosul vele...ki ezzel ki azzal...
verum
@kalexian: - hány heterót láttál nyilvánosan csókolódzni, kézen fogva menni, átölelni egymást és hány meleget?
Hány heterót szóltak meg, ha társkapcsolatban él és hány meleget anélkül, hogy meghívták volna a hálószobájukba?
verum
@kalexian: - még valami, az előzőhöz. Miért nem lehet tanár egy meleg és miért nem nevelhet gyereket? Hiszen nem nyilvánosan élik nemi, vagy szerelmi életüket?
Választ várok!
nemkati
@Csizmás Kond: (Nemteccik) Most éppen nem az a fő téma, hogy ki áll milyen felvonulók mellé. Ne terelj!
Csizmás Kond
@nemkati: ..ez is a téma része nem a kerítésé...vagyis te elítéled a cikkben szereplő akárkit mert azáltal pártolsz valakit...tulajdonképpen azt aki törvény és az erkölcs ellenesen viselkedik..
nemkati
@Csizmás Kond: Milyen törvény ellenesen?
Desischado
@picike: A felelőtlen nemi élet és a tudatlanság a gond. Szerintem, ha valaki nem bocsátkozik egyéjszakás kalandokba, és pédául gumit használ, akkor jelentősen lecsökken a veszély. Érdekes, úgy tudom, heterók is vannak a HÍV fertőzöttek között. Nem vall valami felvilágosult észjárásra, ez a korlátolt vélemény. Én a magam részéről, tartom, amit mondtam.
levi
A melegfelvonulás csupán provokáció...aztán meg nyafognak , ha ráfelelnek.
picike
@Desischado: hujeséget irogatsz azt irtam amereikában olvasd el
Desischado
@picike: Nem látom be, miért írtam volna hülyeséget. Ha nem a te személyes véleményedet tükrözi, akkor sziveskedj ezt feltüntetni, hogy milyen forrásból merítetted. És akárki is írta, a véleményem változatlan.
legacy
Ha Jobbik hatalomra kerül, polgárháború lesz.
Én szóltam...
1magyar
@verum: Azért ne legyen tanár vagy gyereke egy melegnek mert ez nem követendő forma.
Büntetni nem kell,mert betegség, de vírussal sem dolgozik senki tömegben.
verum
@1magyar: - egy tanár nem szexuális orientációt tanít, hanem tantárgyat.
És nem arról van szó, hogy senkinek semmi köze a hálószoba szokásokhoz?
A genetikai eltérés a balkezesség is, meg a kék szem.
Valld be, hogy neked magával az emberrel van bajod (amolyan magyar módra) és akkor ne beszéljünk arról, hogy nem te tehetsz az ellenszenvedről.
picike
@Desischado: foglalkozz asaját nemi életeddel
kalexian
@verum: Tanár miért ne lehetne meleg? De lehet, hogy túl konzervatív vagyok, de egy kislánynak kell anyakép, egy kisfiúnak apakép. A melegeknél az egyik hiányzik.
verum
@kalexian: - nézd, minden melegnek heteró szülei vannak. És az anya kép, meg az apa kép nem iskolai tananyag. Egyébként is nagyon sok egyedülálló szülő neveli tisztességgel a gyerekét, anya- és apakép nélkül is.
A homoszexualitás nem a környezet hatására alakul. Egy heteróból sosem lesz meleg, ha meleg szülők nevelnék akkor sem, mint ahogy melegből sem lesz heteró heteró szülőkkel együtt élve.
Picit gondolkozz, ne csak indulati, érzelmi alapon.
verum
@kalexian: - ja, egyébként ha tanárról kiderül, hogy meleg, akkor rendszerint azonnal elküldik. Úgyhogy ennek okát nem árt, ha firtatod!
kalexian
@verum: Példa?@verum: Gondolkozz el! A börtönökben kialakuló meleg kapcsolatok nem a környezet hatására alakul ki?
verum
@kalexian: - a börtönökben kialakult kapcsolatok addig léteznek, amíg ott vannak. Kimenve aztán aki heteró, marad heteró.
Én nem az erőszakról beszélek, hanem két felnőtt ember önként vállalt kapcsolatáról.
Freewolf
Mélységesen egyetértek! A szexualitás magánügy, tessék otthon lerendezni! Büszke hetero vagyok, mégsem vonulgatok!
kalexian
@verum: Sokat tudsz a börtönökben zajló kapcsolatról?
verum
@kalexian: - nem. De ami a börtönökben zajlik, nem szokott érvényes lenni a civil világban.
Van neked meleg ismerősöd, rokonod?
Törölt felhasználó
Helyette majd vonulgat a skinhead gárda. Fasza lesz.. :(
kalexian
@verum: Ismerősöm van! Még egyszer sem vonaglott Pesten! Éli életét nem reklámozza, el is fogadják!
ipan54
Nem kis fóbiája van a nyilakozónak ! Semmi bajom velük, ha meg felvonulnak nem megyek arra , de ha arra mennék sem botránkoznék meg .
verum
@kalexian: - akkor nem sokat mesélhetett neked, mert hogy nem érte élete folyamán incidens, azt nem hiszem. Legfeljebb ha titkolja orientációját egy másik nemű élettárssal-feleséggel.
Azon kívül a felvonulásokon a zöm nem vonaglik, hanem nagyonis konszolidált. És azokért menetelnek, akiket érnek atrocitások, igaztalanságok.
kalexian
@verum: Az tény, hogy melegek voltak, vannak, és lesznek! Az atrocitások száma függ az ő hozzáállásuktól is. Amennyiben provokálják a társadalom hetero, vagy vallásos részét ne csodálkozzanak, ha rájuk szállnak. Az is igaz, hogy azok is szenvedhetnek akik ezt nem érdemlik meg. Ok és okozat!
verum
@kalexian: - a melegek sok embert a puszta létükkel provokálnak.
Egyébként milyen provokációra gondolsz? Hogy provokálhat egy meleg? És mivel érdemelheti ki, hogy véresre verjék, hogy megalázzák, hogy kiközösítsék?
Tényleg érdekelne a válaszod!
kalexian
@verum: Példa? A felvonulás transzparensei, a vonaglásai a stb.
JAJMÁR
Úgy tűnik, itt senkit sem zavar, ha valaki meleg, - azt állítják - de akkor miért zavar egyeseket egy felvonulás? (Tapasztalatból állítom, hogy a felvonulás nem szex :) )

Szerintem mindenkinek joga van egy rendes jogállamban felvonulni, demonstrálni, hogy ő valamiben más, de ember. a közösség teljes jogú tagja. Amíg vannak akiknek ez "szálka" a szemében, addig szükség van erre a felvonulásra
kalexian
@JAJMÁR: Akkor legyen prosti felvonulás, pedofil felvonulás, bűnöző felvonulás. Hisz demokráciában élünk és joguk van hozzá!?
JAJMÁR
@kalexian: 09:46 Látod, te magadban a melegeket prostiknak, bűnözőknek képzeled. Vagyis elítéled. Az emberi identitás nem ilyen kategória, azzá nem válik az ember, hanem az.
Nem is olyan régen - van aki még ma is - a női nemet sem tartotta/tartja egyenlőnek, némelyik férfi egyenesen egy kielégülési eszköznek tekinti.
Talán ezért értik meg jobban a nők a melegeket.
Sajnálom, hogy neked nem sikerül.
verum
@kalexian: pl. a rioi felvonuláson is vonaglanak, mégis népünnepély.
És ismétlem, a melegfelvonuláson sem csak vonaglás van, legfeljebb a fotósok csak ezt veszik fel. De a legtöbb ember azért van ott, mert egyenlő jogokat akarnak azoknak, akik mások.
Őszintén, mi ezzel a baj? Nézd csak meg:
static.origos.hu/s/img/i/1207/20120707-melegfelvonulas-menet-resztvevok3.jpg
ujszo.com/sites/default/files/photos/promoted/melegfelvonmti.jpeg

engem személy szerint az ilyen sokkal inkább zavar:
www.hatter.hu/sites/default/files/kepmezo/egyesuletihir/pride-transzparens.jpg
www.hirextra.hu/data/IMG_5280.JPG
verum
Ezt meg mindenkinek meg kell nézni, akik azt hiszik, hogy a jobbikosok megállnak ott, hogy csak betiltanak:
www.hatter.hu/sites/default/files/kepmezo/egyesuletihir/pride-transzparens.jpg
Csizmás Kond
@verum: " A genetikai eltérés a balkezesség is, meg a kék szem."
...a tudományt nem bulvárlapokban kell elsajátítani.
Az írás iránya mindig alkalmazkodik az írott nyelv írási szabályaihoz. A balról jobbra íráshoz azért ajánlott a jobb kéz használata mert a leírt szöveg nem kerül takarásba, úgyszintén a jobbról balra íráshoz meg a bal kéz ajánlott...és minden írott rovott, festett vagy képlékeny anyagba nyomott ideogramma ezen az alapon működik...és ennek semmi genetikai jellege nincs..
A kékszem pedig az anyagcsere működésén alapszik.
Csizmás Kond
@nemkati: Katica...most beszélgeti szeretnél vagy unod a beszélgetést ?
verum
@Csizmás Kond: - a kék szem örökölhető, az anyagcsere működése nem. A balkezesség génjét is megtalálták.
Én sem a bulvárlapokból tájékozódom.
És nézz csak utána, a genetikusok is úgy látják már, hogy a homoszexualitást gének okozzák.
Az előítélet és a fanatizmus meg nem genetikai eredetű, azért bizony teljességgel vállalnod kell a felelősséget!
Csizmás Kond
@verum: Utánanéztem és épp azért mertem leírni...de elmondom a saját történetemet. ..
Én is balkézzel kezdtem írni és az anyukám és a tanítónéni mindent elkövettek, hogy rászokjak a jobbkéz használatára, A vége az lett hogy megtanultam mindkét kézzel írni Amúgy semmi másban nem vagyok balkezes de majdnem egyformán tudom használni mindkét kezemet. Soha a családban nem volt balkezes. Amikor megszületett a kislányom az öreg tanítónéni meglátogatott ugyanis az anyukám barátnője vorlt és elmagyarázta, hogy most alkalmam lesz kipróbálni hogy egy gyerek nem a genetikától lesz jobb vagy balkezes hanem attól hogy mit hogyan tanul, ugyanis a kisgyerek leginkább azt és úgy csinálja amit és ahogyan lát ...tehát tükörképet utánoz. A kislányommal kipróbáltuk és igaz volt. Ha szembe ültem vele azzal a kézzel csinált mindent ahogy tőlünk látta tehát a tükörkép szerint ha mellé ültem akkor is sokszor a tükörképnek megfelelően utánozott vagyis az egymásmelletti kezünk egyszerre mozgott vagy ha a nem a felőle lévő kézzel csináltam valamit akkor ő is a másik a külső szélen lévő kezével próbált utánozni...ki lehet próbálni.
verum
@Csizmás Kond: - Az öreg tanítónéni nem sokat érthetett a genetikához.
És nem helyes átszoktatni a balkezeseket jobb kezességre, ennek is utánanézhetsz.
A balkezesség nem a balkezesek problémája, hanem a jobbkezeseké.
Csizmás Kond
@verum: Nem a balkezesség a hiba hanem az hogy a jobbra irányuló írást jobbkézzel míg a balra irányuló írást balkézzel kell írni.
Csizmás Kond
@verum: elsiettem...
szóval attól lehet akár lábbal vagy szájjal is írni de annak tudását vagy megszokását nem illik a genetikára kenni.
verum
@Csizmás Kond: - ez baromság. Akkor egy csomó keleti írásnál csupa balkezesnek kellene születni, mert nekik az írás balra irányul.
Beléd nevelték, hogy aki eltért az átlagostól, az deviáns. Pedig ez a legtöbbször nem igaz!
Gondolj bele, mennyi esélyt adnál ilyen erőszakos egyenruhásítással pl. az evolúciónak?
Gondolkozz már!
Csizmás Kond
@verum: ..dehogy akarlak meggyőzni...csak próbálom elmondani, hogy mindig mindenben az irány az utmutató...ennyi semmit több ...sem eltérés sem genetika
...sőt vannak ma is olyan használati eszközök amit csak kimondottan egyféleképpen lehet használni, függetlenül mindentől.
verum
@Csizmás Kond: - a genetika mondja, hogy balkezesség, nem én.
Egyébként te maradsz balkezes, (ha tetszik deviáns a sok buta és fanatikus ember számára) akkor is, ha mindkét kézzel tudsz írni. Mert a többség jobbkezes és a többség nem tud mindkét kézzel jól írni. Az átnevelés itt nem lehetséges.
Hogy vannak használati eszközök, amikkel csak kimondottan jobbkezeseknek valók, ez is azt bizonyítja, hogy az emberek hajlamosak deviánsnak tartani a balkezest és természetesnek a jobbkezest. Egyébként az, hogy a legtöbb közintézményben nincs akadálymentesítés, nem jelenti, hogy a fogyatékos ember nem számít emberek, vagy hogy nem kívánatos.
Te meg semmivel sem vagy rosszabb egy jobbkezesnél és semmivel sem vagy különb azzal, hogy mindkét kézzel tudsz írni, mert így tanítottak. Egyébként sosem tudod már meg, hogy ezzel esetleg egy művészi képességedtől fosztottak meg, mert belepiszkáltak mesterségesen az agytevékenységedbe.
csa-csa
@verum: " ..a homoszexualitást gének okozzák."
ezt kéne már végre megértenünk!!
Csizmás Kond
@verum: Megpróbálom másképp megfogalmazni, mert így nem érted...
...szóval a még nem is olyan régen-i időkre visszatekintve nem volt külön jobbkezeseknek vagy balkezeseknek szánt eszköz hanem csak egy és mindenki úgy tanulta meg használni függetlenül hogy azt jobbkezesnek vagy balkezesnek nevezték sőt olyan szerszámok is vannak hogy nem is lehet egyiknek sem nevezni de mindenki jobbkezesnek nevezi..ez a kasza, vagy a billentyűzet. Tehát bármilyen agytekervény képes felfogni és megtanulni bárminek a használatát úgy ahogy azt csinálták ha nincs más választási lehetőség.választási lehetőség. A választási lehetőség meg nem azért lett kitalálva mert ráéreztek a genetikai másságra hanem egyszerűen üzleti szempontból.
...tehát nem a fogyatékról beszéltem nem a másságról nem az agytekervényekről hanem a tanulási képességekről ...értöd ?
verum
@Csizmás Kond: - nem. Mert van aki született jobbkezes és van aki született balkezes. Ez tény.
Sőt, még az állatvilágban is így van. Kutyáknál mindenképp, sokat jártam kutyaiskolába, tudom.
Nem tanulás kérdése, hanem veleszületett.
De nem kell, hogy elhidd, nem kell, hogy a tények megzavarjanak. Téged így tanítottak, ez van.
verum
@csa-csa: - én megértem, hogy sokan nem hiszik el, amíg nem bizonyított. Ez a haladás és a tudomány lényege.
Azonban azt elhihetnék az emberek, hogy készakarva senki nem lesz homoszexuális. Sok kitaszítottságot, gúnyt, megbélyegzést senki nem vállal önként egy egész életen át. Sok meleggel beszéltem, aki gyerekkorában rettegett ettől a felfedezésétől. És sokáig különválasztotta kisfiúként, hogy vannak a gonosz buzik és van ő, a ki kisfiúkkal van szívesebben, mint lányokkal.
Kár, hogy ezeket a tapasztalatokat figyelmen kívül hagyják az emberek.
nemkati
@Csizmás Kond: Mostmár nagyon unom. :(
Csizmás Kond
@verum: ccccc...ember te milyen kezes vagy ? és a billentyűzet milyen kézre van gyártva...és hogy-hogy mindenki tud pötyögni rajta ?...nem a veleszületési izékket vitatom, hanem csak azt hogy az nem ok arra hogy mást se tudjon mondani mint csak azt hogy ő genetikai balkezes ezért nekigyártsanak balkezes körömvágót...
A homokozás meg szintén ugyanolyan gipszduma..egy kisgyereknek fogalma sincs hogy ő hetero vagy homo és egyetlen kisfiú sem a barátja kukacára kíváncsi a tornaterem öltözőjében hanem a kislányok pihetollas puncijára ...és aki azt állítja, hogy gyerekkorában az azonos nemhez vonzódott szexuálisan azt nem önként tette hanem vagy úgy látta és tanulta vagy kényszerítették...az előbb elmondott okokra utalva.
...és ha nem tudsz valami újat kiagyalni akkor akár abba is hagyhatjuk ezt az egész okfejtést.
nemkati
@Csizmás Kond: most beszélgeti szeretnél vagy unod a beszélgetést ? A veled való beszélgetést. Fáraszt, hogy lepereg rólad, amit írok. Ahogy mindenki másról is aki ilyen zsigerből gyűlöli a melegeket, és nem csak az pereg le, amit én írok, hanem amit a többi toleráns és emberséges érzelemmel megáldott is.
verum
@Csizmás Kond: - látod, beléd lett nevelve, hogy aki más, az fogadja el, hogy másodrendű.
Miért ne lehetne balkezeseknek más billentyűzet? Egér van!
Miért ne lehetne megkönnyíteni egymás életét?
Bizony, egy kisfiú már tudja, hogy heteró, vagy homo, ha nem is ismeri a fogalmakat. Mert azt tudja, hogy kisfiú, vagy kislány tetszik neki. És hogy ki tetszik, azt senki nem kényszerítheti, legfeljebb hazug viselkedésre.
Az átnevelési kényszer, amivel a másokat a többséggel azonosnak akarják alakítani, sokszor nagyon káros, mert a kisebbség inkább színesíti az életet, ha nincs erőszak, vagy nem árt vele senkinek. Az átnevelés kényszerítése viszont szinte minden esetben káros.
Az elfogadás nagyon fontos lenne, mert ettől lesz minden ember egyedi és értékes.
nemkati
@Csizmás Kond: De mégis, amíg teljesen meg nem unom, valamit még hozzászólok.
A heterok azért nem vonulnak fel heteroként, mert őket emiatt nem éri sem diszkrimináció, sem megalázás, sem bántalmazás. A melegek tökéletesen elfogadják, hogy a világ úgy működik, hogy alapból heteronak kell lenni ahhoz, hogy utódok szülessenek. De ők nem választották a nemi identitásukat, hanem ezzel születtek.

És joguk van felvonulni, ha a jogaikat követelik. Sőt! Joguk van felvonul csak magáért a felvonulásért. Joguk van akár ünnepelni is saját magukat. És ezt sem a Jobbik, sem más nem tilthatja meg, mert az jogellenes, és alkotmányellenes. Az más kérdés, hogy vannak írott és íratlan szabályok a közterületi viselkedésre, aminek ha szükséges, érvényt kell szerezniük a hatóságoknak. De maga a felvonulás alapvető emberi joguk. És ezt legyen szíves mindenki tudomásul venni!
Csizmás Kond
@nemkati: Na most értem...:)
Azt viszont amit én írok te vagy ti nem akarjátok az istennek sem megérteni...hát ez engem is dühíthetne de én nem vagyok ideges természetű...:)
Nem a melegekkel van a baj hanem azzal amit magukról állítanak vagy amit ti próbáltok róluk állítani...és ez teljesen mást jelent...
Csizmás Kond
@verum: nézd...az egyáltalán nem érdekel, hogy te miket képzelsz vagy állítasz valakiről vagy valamiről de abban ha megkérhetlek moderáld magadat, hogy az olyan dolgokat nekem tulajdonítsd amiket te mondasz nem én.
..érhető ?
verum
@nemkati: - egyszer egy ismerősöm azt mondta, hogy ki nem állhatja a homoszexualitást és utálja a melegfelvonulást.
De inkább naponta elvisel egy melegfelvonulást az ablaka alatt, ha ezen múlik, hogy senkit pusztán melegsége miatt atrocitás, vagy igaztalan megkülönböztetés ne érje.
Így is lehet gondolkozni és élni, ez az igazi szabadság.
verum
@nyanya001: - én is kíváncsi lennék a válaszára, de azt hiszem hoppon maradunk!
verum
@Csizmás Kond: - mit állítanak magukról a melegek, amit nem akarsz elhinni?
Úgy véled, te jobban tudod, hogy más mit és hogyan érez?
A genetikai tudósok véleményét is félresöpörve te vagy, aki nem akarja megérteni az igazságot.
verum
@nemkati: a mondandódhoz hozzátenném, hogy egy melegfelvonuláson nagyon sok szimpatizáns hetero is ott van. Jelezve, hogy nem mindenki elfogult és fanatikus.
Csizmás Kond
@nemkati: Nahát...ezt nem is tudtam magamról...:)
...amit meg másokról írtál arról már leírtam a véleményemet...
Annyit azért hozzáfűznék, hogy míg ma mindenki csak a jogokról hajlandó vitázni addig tunia illenék, hogy a jog a kötelességek eredménye, vagyis csak azután van akárkinek valamihez joga miután abban a dologban megtette a kötelességeit.
Hogy még érthetőbb legyek joga csak civilizált viselkedéshez van nem a mások megalázásához a viselkedése által.
nemkati
@verum: Szerintem az, hogy valaki nem hetero, az a születése pillanatában, vagy már a fogantatása pillanatában eldől. Tehát emiatt nem lehet őt sem megbélyegezni, sem hátrányosan megkülönböztetni. De az életben lehet olyan történés, ami egy heterot a saját nemével azonos emberrel szexuális kapcsolatba sodor. Ilyen lehet a börtön, ahol a nemi vágyát partnerrel csak a saját nembelivel élheti meg, akár önszántából, akár kényszerből. És sokat gondolkoztam azon, hogy lehet olyan ember is, aki kíváncsiságból, vagy mérhetetlen gazdagságából és emiatt unalmából kifolyólag létesít nemi kapcsolatot saját nembelivel, annak ellenére, hogy hetero identitású. De az alapvető identitása kényszer, kíváncsiság, vagy bármi más ok ellenére megmarad. Úgy vettem ki a szavaidból, hogy Te is így gondolod.
Csizmás Kond
@verum: " hogy aki más, az fogadja el, hogy másodrendű."
Én ilyent soha nem mondtam, tehát innen kezdve értelmetlen minden vita.
verum
@nemkati: erről már írtam. Szélsőséges esetekben (erőszak, alkohol, drog hatása) lehet meleg kapcsolat, de ettől senki nem lesz meleg, mert újra természetes körülmények között a saját orientációja fog uralkodni rajta.
nemkati
@Csizmás Kond: Kérhetek némi magyarázatot?
Mit nem tudtál magadról?
A kötelességekről is írtam amikor a jogokról, csak azt valahogy nem bírtad elolvasni. :P
verum
@Csizmás Kond: - nem mondtad, de érzékeltetted. Miért tartod jónak, hogy balkezességedet "átnevelték"?
Miért tartod jónak, hogy egy meleg lehajtott fejjel, csendben és titokban élje életét és ne legyen joga felvonulni?
verum
@Csizmás Kond: - egy meleg miben nem tette meg a kötelességét egy felvonuláshoz és a teljes, háborítatlan élethez - és mivel tett többet ezért egy hetero?
nemkati
@verum: Így van, írtál, azért is írtam le, hogy én is ugyanígy gondolom.
nemkati
@verum: Nem keresem most meg, de kandúrka írta valahol, hogy a balkezességét "átnevelték"? Mert az elég nagy baj. Úgy tudom, legalábbis amiket eddig erről olvastam/hallottam, hogy a balkezeseket jobbkezessé nevelni hasonlóan nagy traumát okoz az "átneveltnek", mint pl. a homoszexuálist heteroszexualitásra kényszeríteni. Érdekeseket gondolnék egy olyan emberről, aki egy ilyen "átnevelést" végrehajt. Az egyik gondolatom róla, hogy végtelenül ostoba. Ha nem ostoba, akkor viszont végtelenül gonosz.
Csizmás Kond
@verum: na jó még utoljára...ha hozol egy genetikai tanulmányt eredetit ami bizonyítja az állításaidat folytatom ha nem akkor ne erőltesd mert én is tudnék ilyeneket állítani...
legacy
Tényleg ez a választásunk?
Náci, még nácibb!?

Rohadjatok meg, ti szar, szemét, undorító, gyülevész banda!!!
Magyarok?
NE, csak magyarokat NE!!!
EU, zárjátok ki a picsába ezt a mocsok népséget, ha jót akartok magatoknak és a világnak!
Persze nem fog menni... no nem a magyarok kizárása (ki a faszt érdekelnek a magyarok), hanem mert mind elbuktok Isten ellenségeként, de addig is jó lenne, ha egy kicsit jobb lenne.

Undorodom a világ képmutató, álkeresztény, gyilkos szeretetétől.
Abortálod a saját gyereked, vered, megalázod, megcsalod, elhagyod a saját házastársad, az egyetlent!, nem ismered, és meg sem próbálod megismerni Istent, akinek az életedet köszönheted, és szeretetről papolsz?
Baszd meg!!!
Basszátok meg mélyhülye nagggyon magyarok!!!
Csizmás Kond
@nemkati: ...amit írtál a heterokról...:)
" A heterok azért nem vonulnak fel heteroként, mert ..."
A kötelezettségekről meg ennyit írtál...
" Az más kérdés, hogy vannak írott és íratlan szabályok..."
..hát ennyit bírtam elolvasni...:)
nemkati
@Csizmás Kond: Pedig végigolvashattad volna, ha már veszed a fáradságot, hogy válaszolj valamire, aminek csak az első részét olvastad el.
verum
@legacy: - megértem az indulatod, de ahogy nem minden meleg egyforma, ugyanúgy a magyar emberek sem egyformák.
Tenni kell, kiállni egymásért, felvilágosítani, a vagdalkozás, az átkozódás, a zsigeri indulat csak hasonlót szül.
Csizmás Kond
@verum: " Miért tartod jónak, hogy balkezességedet "átnevelték"?
Miért tartod jónak, hogy egy meleg lehajtott fejjel, csendben és titokban élje életét "
soha nem voltam balkezes, és soha nem mondtam, hogy ki hogy viselkedjen... és leírtam a jelenség okát csak vagy nem érted vagy nem olvastad vagy a te elképzelésedet akarod belemagyarázni.
verum
@Csizmás Kond: - 16:18-kor ezt írtad: "...de elmondom a saját történetemet.Én is balkézzel kezdtem írni és az anyukám és a tanítónéni mindent elkövettek, hogy rászokjak a jobbkéz használatára"
Ezzel én itt befejeztem veled.
nemkati
@Csizmás Kond: A kötelezettségekről, pontosabban: vannak azok a bizonyos írott és íratlan szabályok. Tehát meleg, nem meleg, tökmindegy, az utcán ne mutogassa a nemiszervét, ne imitáljon nemi aktust, ne gyalázzon vallási jelképeket, és még sokmindent ne tegyen ami nem megengedett, akár csak mint járókelő, akár valami mellett felvonuló, akár felvonulókkal ellentétes érzelmű. Tehát csak azt, hogy felvonuljon valaki, betiltani azért, mert felvonul, nem lehet. Se a Jobbiknak, se senkinek.
nemkati
@verum: Szerinted Csizmást most akkor átnevelték balkazesből jobbkezesre, vagy nem?
Csizmás Kond
@nemkati: Itt írtam előbb csak az a baj hogy te szelektíven olvasol és annak is csak a felét tartod észben...
Csizmás Kond
@verum: Ennek most igazán örvendek...pá.
verum
@nemkati: - föntebb utaltam rá, hogy hol írta.
Csizmás Kond
@nemkati: Katica, olvasd el kérlek mégegyszer a cikket és ott pontosan le van írva, hogy mit miért akarnak tenni...azután még vitatkozunk ha a kedved is úgy tartja...
nemkati
@Csizmás Kond: Szót fogadtam, mégegyszer elolvastam. És lám, most sem írtam volna mást. Semmi újat nem találtam a cikkben.
Miről szeretnél vitatkozni?
Csizmás Kond
@nemkati: Nem szeretnék...viszont ott a viselkedésüket hozta fel okként...tehát nem más okra hivatkozott.
nemkati
@Csizmás Kond: Az nem ok a betiltásra. Nem teheti meg, még abban a szerencsétlen, tragikus esetben sem, ha valami csoda folytán a Jobbik hatalomra kerülne. Amit megtehet, az az, hogy a törvénysértés megbünteti. Így járt.
Csizmás Kond
@nemkati: ...már nem vagyok biztos abban hogy ki mit tehet meg ha hatalomra kerül az viszont vita tárgya, hogy nem azért pötyögünk itt mert azt tenné hanem azért amiért tenné és ez a két dolog itt összekavarodott.
nemkati
@Csizmás Kond: Akkor tehát: ha a melegek a Budapest Pride-on szivárványszínű cuccokban, parókákban önfeledten ünnepelnek, és nem botránkoztatnak meg senkit, akkor is betiltanád-e Te, ha Jobbik lennél és hatalmon lennél, a felvonulást, vagy nem?
Csizmás Kond
@nemkati: Nm. És ezt már előre el is magyaráztam.
Akkor vagyis az elmúlt évek szerepléseik miatt viszont igen.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 16:18 A lányoknak igaza van Csizmás.
A balkezesség már magzati korban eldől, de ez pedig, hogy tisztán bal-, vagy tisztán jobbkezes, jobblábas valaki, nagyon ritka. Ha egy görbén ábrázolnánk, a két szélére kerülnének, a tisztán bal- és jobbkezes, -lábas emberek, és ahogy haladnánk befelé, egyre nagyobb számban találnánk kevert, vegyes, illetve kétkezes kétlábas embereket. .Az átszoktatás nem jó szó, hiszen egy jobbkezes embert is meg lehet tanítani bal kézzel írni, de ettől ő még jobbkezes ember marad, és az marad az ügyesebb keze. .

A kék szem már érdekesebb ennél a témánál.
Nekem kék a szemem, és a bőröm is világos. A hajam viszont sötét, de mindez nem javít a helyzeten, barna bőrűnek és szeműnek jobb lenni.. .
A kék szem állítólag egy génmiutáció következménye
(Nem nálam, hanem az emberi faj esetében, de így nálam is..) Ha úgy vesszük, génhiba.
Feltételezem, hogy az ember szaporodása során eljutott az északi, hűvösebb tájakra, és nem volt szükség annyi pigmentre.
(Pedig egy csomó hátránya van, még az is lehet, hogy idővel visszamutálódik :-)))

A homoszexuálisok között jóval több a művész, a tudós, és ott is egy génhiba, vagy mutáció miatt tulajdonképpen a szaporodás is gátolt. Ki tudja miért, ez az evolúció titka marad még egy ideig, de ahogy nem vitatkozunk azon, hogy az akármilyen színű szemű ember felvonulhat-e, ha úgy tartja kedve, és fogadhat-e örökbe, ha egyébként alkalmas rá, ezen sem kellene.

Még mindig jobb egy génmutációval élni, mint ilyen felfogással, mint a jobbik!
nemkati
@Csizmás Kond: Most nemrég, az 0rbán háza előtti lehet-e tüntetni-nem lehet tüntetni ügy kapcsán írta már nem tudom, ki, egy jogász, vagy Juhász Péter, hogy előre nem lehet feltételezni, hogy egy tüntetésen, felvonuláson, megmozduláson lesz-e törvénysértés, vagy nem. Tehát egy feltételezett törvénysértés miatt nem lehet betiltani, viszont ha bekövetkezik egy törvénysértés, szabálysértés, bűncselekmény, akkor a hatóságnak el kell járni a megfelelő módon. Vagyis nem tilthat be senki semmit egy fiktív, feltételezett esemény bekövetkeztének indoklásával. Ez tehát nem kérdés. És meg ne történjen, de ha a Jobbik kormányra jut, akkor se tilthatja be. Tehát ez nem lehet itt a vita tárgya.

Ami lehet, az az, hogy ki milyen okból gyűlöli a melegeket, vagy nem gyűlöli.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Kezdjük a végén...
...vagyis vitatkozni nem kellene de te mégis konkrét kijelentést teszel hogy mi volna jó...ez azt jelenti hogy csak neked szabad igazad legyen ?
A vita nem utasít hanem segít megfogalmazni az elfogadhatóbb utasítást tehát vitázni kel nem meggyőzni.
A genetika ma egy olyan tudomány hogy aki ért hozzá az általa feltételez és aki nem ért hozzá mint mi az vele bizonyít.
A balkezességet valamiért félremagyarázzátok. Soha nem voltam balkezes csak mint minden gyerek azt utánoztam le amit láttam. és oly jól sikerült hogy még hegedülni is tudtam mindkét kézzel nem csak írni...de ezt is leírtam
Csizmás Kond
@nemkati: Törvénysértés az lenne az ilyen tüntetésen ha az egyik vagy akár több tüntető a tüntetés közben öltene magára gyalázkodó maskarát vagy a felvonuló kocsin csak néha fordulna elő szexuális jelenet viszont az már büncselekmény ha előre abban a maskarában indul és a jelenetet folytatólagosan csinálja.
nemkati
@Csizmás Kond: Megint tecciket nyomtam pedig csak válaszolni akartam. :(
Szóval nem tudom, milyen az a maskara ami bűncselekmény, de mára el kell búcsúznom. Tsók! Majd egyszer meséld el.
Csizmás Kond
@nemkati: ..jó...majd többször is...:)
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 19:39 Te 'is' konkrét kijelentéseket teszel, mert a vita lényege az, hogy meg akarod a másikat győzni. Egyébként mi értelme lenne?
A balkezesség okait, a balkezes gyerek nevelését tanultam, szakmám :)
Az más kérdés, hogy amit itt leírtam az még egy szeletkének se mondható, tanulmányokat tudnék írni róla.
A pici gyerek utánozza a felnőttet, ez igaz. A tárgyakat rövid idő múlva mégis átveszi abba a kezébe, amelyikre a felelős agyközpont utasítást küld.
Nos, lehet, hogy te annak a görbének a közepén helyezkedsz el, - ahol egyébként a legtöbben - és ezért mindkét kezeddel elég ügyesen bánsz.
(Úgy lehet egyébként leellenőrizni, hogy ha gondolkodás nélkül összeteszed a két kezed, az a veleszületett ügyesebb, amelyiknek a hüvelykujja felül van. Lábnál általában az a láb van felül, ha keresztbe teszed .)
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Én nem vagyok tudós, csak amikor a kislányomon kipróbáltuk az utánozási kétséget amit az egyszerű tanítónéni mondott el nagyon meglepett és az egyszerű magyarázatával sokkal inkább meggyőzött az ő igazáról mint amit az újságok és kacsahírek szajkóznak.
A másik meggyőző példa, hogy apósom balkezes, minden eszközt balkézzel fog viszont a négy gyerekek közül egyik sem örökölte a balkezességet egy aprócska kivétellel, a feleségem semmi egyebet de a poharat balkézzel fogja meg.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 20:04 A tanító néni tévedett. A 6 éves gyerek már egyébként sem úgy utánoz, mint a 2 éves, neki már énképe van.
Nekem 2 fiam is balkezes, pedig a családban senki, egyik ágon sem. Soha nem is próbáltam őket "átszoktatni", jól elvannak így, megvannak az előnyei is.
(Még mindig jobbkezes terítéket teszek fel, aztán leülnek és átcserélik, én nem tudom megszokni.:) ... de nem is az a lényeg, hogy melyik kézzel, hanem, hogy jól... igaz?
Na, szia, mennem kell :))))
csa-csa
@verum: bizony kár és szomorú is. a kromoszómák kutatása e témában nekem elég "bizonyíték". A gyerekek neme is így ezen az elven alakul ki! ha ezt el tudtuk fogadni, a nemiség ilyetén alakulását miért nem? Természetesen lehet kételkedni, csak ne bántsák már Őket ilyen durván! Sokszor leírta már, nem kell szeretni Őket, szóba sem kell állni velük ha annyira nem tudják elviselni. Rendben! Csak hagyják Őket békében élni és dolgozni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.